miércoles, 21 de octubre de 2009

Greatest Hits 2007 (Castalla Mix)


Deuríem aprofitar un aniversari per fer una revisió i hui ho és. Felicitats!


Com el nostre blog, ja no sembla tan interessant com en altres temps, anem a fer com les companyies discogràfiques que trauen un recopilatori per al Nadal. Ens submergim al nostre catàleg i busquem alguna de les peces que tot el món ja se sap, perquè està comprovat que a la gent li encanta cantar les melodies que té al cap i no haver d’acostumar-se a les noves. Per fer-ho, hem decidit deixar-nos caure allà pel 2007 aprofitant el condensador de fluzo de l’Arxiu del blog i elegir entre els grans hits d’aquell any de les flors. En aquella època tots erem més joves, teníem més energia i un altre món semblava possible, amb aquell prisma d’innocència nostre que sempre donen els inicis. Ai, qui ho tornara a viure... (sospir del tipus Tempus Fugit). Dos anys després han passat tantes coses i tot ha canviat tant...


Ací va la llista 2007. Si la cosa rutlla com cal, després passarem al encara més exitós 2008.


1. Per a la primera dubtem entre Ask me (The Smiths) i Don’t you forget about me (Simple Minds). Com deia Billy Wilder, una pel·lícula ha de començar amb una canonada i, a partir d’allà, anar augmentant el ritme. Nosaltres vam elaborar una serie de preguntes per als candidats en aquelles llunyanes eleccions del 2007. Ens van contar que ho tenien contestat, que ens ho donarien. Primer comentari: Realment espereu que el PP conteste a estes preguntes? Resposta: Sí, ho esperàvem.


2. Aquellas pequeñas cosas o Pueblo blanco (JM. Serrat). El dia 1 d'Octubre del 2007 penjàvem en un post la notícia que l'ajuntament estava treballant en un pla per al Centre Històric. Ho havien dit a un plenari. La nostra preocupació era que ja havien començat i no sabíem qui estava darrere. Quins il·lusos.


3. La culpa de todo la tiene Yoko Ono (Def con dos). La nostra Yoko Ono no sempre ha estat l'ajuntament. En aquell 2007 teníem paraules positives. I això ho vam escriure, després dels sous elevats, dels horaris intempestius dels plenaris i de les preguntes no contestades. Però, ja ho vam vore després, les coses van anar a pitjor. Evidentment si havíem de triar entre l’ajuntament i nosaltres, l’elecció estava clara. Ho sé, açò sembla totalment injust i ho és. Però després passa el temps, i aquest Darth Vader mai es posa de banda del seu fill per lluitar contra l’imperi. Al contrari, vol que Luke adopte les seues males arts, els enganys, les promeses... I la temptació és tan poderosa i el costat obscur és tan fort...


4. Un pueblo és (Maria Ostiz). I mira que durant un temps ens va agradar el terme Participació ciutadana. Nosaltres l'utilitzavem, l'alcalde l'utilitzava, les associacions l'utilitzaven. Però bé, ens vam quedar amb tres reunions i moltes bones paraules. També podria ser paraules d'amor senzilles i tendres (J.M Serrat). Tampoc cal abusar de Serrat.


5. Promesas que no valen nada (Los Piratas). La notícia on el conseller parlava de participació, el centre històric, les preguntes que ja estan contestades, les exigències al col·legi Muntori per a que contracten gent del poble... No calen més explicacions més que cantar aquest hit dels Piratas, promesas que no valen nada, nada, nada, nada...


6. Speak to me, dins l’àlbum The dark side of the moon (Pink Floyd). I la gent va fer propostes. I l'alcaldia va veure que aquelles propostes eren bones (O no). I l'adaptació del PGOU es va publicar i es van fer al·legacions. I tot això està ara al costat fosc de la lluna. Mai vam saber quines es van acceptar, quines es van debatre, quines es van presentar, quines es van rebutjar... Dos anys.


7. Que puedo hacer (los Planetas). I no va ser perquè nosaltres no proposarem coses per al nostre Centre Històric. Perquè mira que ho vam intentar i intentar... Que puedo hacer si después de tanto tiempo no te dejo de querer.


8. Pànico a una muerte ridícula (Def con dos). Def con dos repeteix. No ens ajustem a les lleis del Nick Hornby, que li farem. Però es que a vegades se’ns acabava la paciència i començavem a no creure'ns el que proposaven. Teníem por de tragar-nos les promeses perquè tot olia a cianur en el timó. I clar, no hi ha res pitjor que el pànic a una mort ridícula (per esperada).


9. Russian Literature (Maxïmo Park). Molta lletra i poca acció. De nosaltres i sobretot dels altres. Pura Literatura Russa. La tempesta arriba, el poble tremola, la tempesta passa i res no ha passat.


10. My way (versió Sid Vicious). Al final, dos anys després. El govern municipal funcionava com fa quatre, com fa huit, com fa vint. A la seua manera. I ells tan devanits i nosaltres tan divertits. Quina ens espera demà?


I el comentari de la ruta pel centre històric sense penjar. Ai mare. Qui som nosaltres per a queixar-nos... prou bé estem.


Toni.

15 comentarios:

Quina Castalla Volem dijo...

foto, foto, foto, perfa.

la cap suprema dijo...

Oks, ja en tens una.

Sí que estàs poètic estimat, casi m´ix la llagrimeta. Aii, como pasan los tiempos Benancio!Que bonico, tot.

la cap suprema dijo...

Seguint amb la metàfora musical, la meua banda sonora respecte a la situació actual del poble seria "Paint it black", dels Rolling Stones, versió M-clan:

"No sé que pasa que lo veo todo negroooo...".

Anónimo dijo...

A veure qui troba una banda sonora més descriptiva i adequada per l'abans, l'ara i el sempre castellut que esta?

"Castalla nació en Levante bañada al sol"
-coros: "bañada al sooool"

Anónimo dijo...

per la xicoteta part que em toca em mola la cançó que t'ha vingut al cap amb aquell post conflictiu... PANICO, PANICO-PANICO!!!!

"no se está mal en la fai pero es mejor el kwai"

Pep dijo...

Molt enginyosa la selecció musical. Només us ha faltat ficar el "Yo soy aquel" (Paneta, és clar)que se está cargando el pueblo" de l'inefable Raphael.

Richard de los monos dijo...

Propose la cançó "La rebelión" de Macaco perquè últimament estem massa empàtics amb el poder. Un poc de canya no està de més de quan en quan sinò se'ns acomoden.

Ací va la tornada: "Es una rebelión, dicen que hoy es día de fiesta,
y no me cuentes tu vida mamón
que ellos no les interesa"

la cap suprema dijo...

Vinga va, que m´he animat amb la música popular. Altra BSO dedicada a l´Ajuntament: el sempre genial Ovidi Montllor amb la seua "Tot explota pel cap o per la pota":

Conscients de l'explotació,
no hi haurà més solució
que aprofitar l'ocasió
i, allò que es diu amb passió,
fer valer la nostra raó.

Perquè... ja no ens alimenten molles,
ja volem el pa sencer.

Anónimo dijo...

En mi opinión la canción ideal para este ayuntamiento es:

Ellos dicen mierda, nosotros amén (La polla record)

Anónimo dijo...

Muy fuerte, acabo de leer el Crónica de Castalla, y viene este mes con una bazofia nueva. EL DÍA DE LA AMAPOLA. Es curioso observar que en este pueblo nunca se ha celebrado un homenaje a los soldados españoles caídos en campaña (y mira que los hay), tampoco se ha realizado un homenaje institucional de este calado (como mucho los minutos de silencio de rigor) recordando a las víctimas del terrorismo, y no te digo nada de las víctimas de la Gerra Civil (que este último lo puedo hasta entender, por aquello de no levantar ampollas). Pero lo del día de la amapola va más allá de lo que en principio puede parecer (una extravagancia más de nuestros vecinos de al lado) Así por este curioso evento, nuestro querido Alcalde va a pagar (con el dinero de todos por supuesto) con unos medios públicos el acto de homenaje a los caídos británicos. El precio no es otro que el debido a los servicios prestados en su lucha interna por el control del PP, pero a cambio tendremos que soportar una especie de Gibraltar en el corazón de Castalla. Y es que no nos equivoquemos, rendir este homenaje, es rendir homenaje a Sir Francis Drake (con la de españoles que este pirata mató), o a los soldados británicos muertos en la Guerra de Irak (contra la cual parte de Castalla nos manifestamos), o un número altísimo de guerras coloniales de difícil justificación desde la perspectiva española y/o humana. Sinceramente lo considero una aberración moral. Si lo que pretendían era integrarse en nuestra comunidad (cosa que dudo mucho), creo que no es precisamente lo más adecuado recordar guerras (cuantos españoles no habrán matado esos soldados británicos caídos a los que ahora homenajea nuestro Alcalde) podrían haber celebrado el día de la ama de casa o cualquier otra cosa menos eso y con parada militar y todo, en la plaza de mi pueblo. Más que una integración esto parece otra invasión. Está muy bien lo de la nueva concepción de la Europa de los 27, pero no se puede confundir cuales son nuestros muertos y a quién se le rinde homenaje. Cada uno a los suyos, o es que acaso harían ellos lo mismo con nosotros en cualquier pueblecito de Gran Bretaña. Lo dicho Gibraltar en mi pueblo.

Anónimo dijo...

Anónimo, tu vas votar al PP, itat que sí? Pos a la pròxima ho tornes a fer, i si no t'agrada lo que fan, sempre pots queixar-te escrivint en un blog.

Furgadents Atòmic dijo...

No queremos sucias palabras de blogs engañosos. Estamos hartos de que esto parezca una fiesta contra la igualdad de derechos en Internet y en la vida de nuestro pueblo, la hipocresía se ha apoderado de la mentes del pueblo como en esta imagen se indican.

http://img407.imageshack.us/i/9175concentracionpinos.jpg/

No mas dictadores que utilizan sus garras para hacer sangrar al pueblo.

Anónimo dijo...

per favor doneu els resultats tan prompte com se sàpiguen en les eleccions locals del PP. Qui guanya Candela o Pota?

Furgadents Atòmic dijo...

http://www.youtube.com/watch?v=vaO24CKQ-Aw

Anónimo dijo...

Mare Mare ... quins videos fas ... màquina!!!No saps que la gent que veja aquest video esta ignorante ... il´unic que desitja és saber qui eres per si es tenia respecte ... oblidar-te ... perque no saps ni el que dius!! Jo si fora aniria en conte ... del que dius ..!!I no és cap amenassa com les teues ... que eres tan valent que es poses un nom que no és teu ... ahi em demostres la teua ignorància i la teua incultura ...Segurament tot el que li dius al grup i a aquest bloc ... siga el que has vist en la teua casa des de que vas naixer ....