martes, 30 de octubre de 2007

ENS SEGUEIXEN


Sembla que algú vol assassinar-me. Comence a tenir-ho clar. Sinó, veges a vore com t’ho expliques. Hui obric el periòdic del Pedrojota i a l’edició d’Alacant apareix una notícia a tota pàgina amb un titular més seriós que un infart: “Blasco crea un sistema para que los ciudadanos participen en los plenos de los ayuntamientos”. I jo dic el Blasco este és el Conseller d’immigració i ciutadania? I sí, llig dins i és ell. L’ínclit Rafael Blasco. I continue llegint l’article i cada vegada tinc més clar que l’han escrit per a que el llija jo. Algun dia em mataran amb un colp d'aquests, em posaran dos cotonpelets i cap allà.

L’article explica un protocol que vol posar en marxa el Conseller del PP i que l’anomenen “La Carta de les Bones Pràctiques” (El mundo, lunes 29 de Octubre de 2007, Alicante/Política, pàgina 6).

La Carta de Buenas Prácticas abarcará un total de quince principios que asegurarán un gobierno que comparta responsabilidad con la ciudadanía en su conjunto. (...) Entre los quince principios, es especialmente destacable el de Participación cuyos fines serán, entre otros, el que las instituciones locales creen Consejos de Ciudadanos, foros de debate o impulsen los presupuestos participativos. La capital de la Plana sirve como ejemplo perfecto de este principio gracias a sus sistemas de intervención de los vecinos en órganos municipales. Y es que en Castellón cuentan con un consejo de Participación Ciudadana desde el 9 de noviembre de 1988. Dicho ayuntamiento apuesta, además, desde el año 2005 por una nueva etapa de colaboración de los vecinos a través de los presupuestos participativos. Es decir, decide sus inversiones tras recoger y estudiar todas las peticiones de los ciudadanos. Asimismo la tercera recomendación, transparencia y rendición de cuentas, pretende lograr que las administraciones expliquen el motivo de las decisiones tomadas y de las políticas llevadas a cabo (...). Finalmente, y aunque la Carta de Buenas Practicas de la Comunidad desarrolla uno a uno todos los principios, cabe subrayar la décima propuesta sostenibilidad, que hace referencia al bienestar de las generaciones futuras. Así, los ayuntamientos impulsaran el desarrollo de los municipios de manera respectuosa con el medio ambiente. Acciones como la “Agenda 21” implantada ya en varias localidades valencianas como Benicarló consiguen, mediante diagnóstico sociambiental del municipio, mejorar y mantener en el tiempo la calidad de vida de los vecinos

Després intente respirar. Intente respirar com m’ha dit l’especialista que faça quan em falta l’aire. Sóc el fotut Woody Allen tancat amb un mort a un ascensor de Manhattan. Pura paranoia. Ens segueixen, tenim micròfons. Les altes esferes saben el que volem, el que parlem al Llomello, el que murmurem a l’entrada del cine, el que corre pels nostres mails. Microsoft ens ha venut, com va fer a la Xina amb l’oposició. Tenen tota la informació, tots els nostres correus, còpies dels discs durs... Inspirar, expirar, inspirar, expirar. Còrrec corredor endins i munte la música a tota paleta per evitar que graven la meua conversa telefònica amb la cap suprem. Em frene. Bum bum, bum, bum. No pot ser. Sístole, diàstole i baixant intensitat. Bufe mentre buide els pulmons dibuixant una o als meus llavis. Bé, no serà tan greu. Igual algú li ha fet arribar la informació. Igual algú de l’ajuntament li ha enviat l’adreça de la nostra pàgina. Igual sí que la lligen ací al Molt Il·lustre. Inspire, expire. Ja em trobe millor. Ja vaig trobant-me millor.

Hui sembla que no serà el dia. Vorem demà.

Buf.

11 comentarios:

Anónimo dijo...

El conseller perpetu Rafael Blasco és el home de les grans mentires.

Este home va començar la seua trajectòria política formant part del grup terrorista d'extrema-esquerra FRAP durant la dictadura de Franco. D'allà va passar al govern socialista valencià de Joan Lerma. Quan Lerma va perdre, va entrar al govern popular de Zaplana. Quan Zaplana se'n va anar a fer carrera (curta) a Madrid, es va arrimar al seu enemic, Paco Camps...

Però això no és tot. Blasco és el promotor en l'ombra de multitud de partits polítics que intenten llevar-li vots al PSOE: Partit Socialista Independent d'Alzira, Partido Socialista Independiente de la Comunidad Valenciana, Partido Social Demócrata...

Davant de tot això, no li queda temps per a ser efectiu en les seues faenes. Com a Conseller de Medi Ambient li va llevar la molla a la proposta dels ajuntaments de la comarca de declarar El Maigmó com a Parc Natural, i al final va quedar en un "paissatge protegit". També havia de modernitzar l'administració valenciana, i encara estem esperant que la firma electrònica funcione bé. També va ser Conseller de Sanitat, a on no va saber fer res per parar la legionel·la.

Este home, tot lo que ha tocat, ho ha fet una brossa. Sempre va en boniques paraules, però a l'hora de la realitat no fa res.

Anónimo dijo...

Ja li hem llevat la gràcia a la cosa... No crec, pel que he llegit, que el Blasco haguera de fer res. Ho havien de fer els ajuntaments. Pel que sembla eixa carta de Principis no crec que siga una llei obligatòria...
Sembla que recomana actuacions i després els ajuntaments faran el que han fet fins ara: el que volen.

A mi el Blasco em pareixia un soso, però després del que contes, almenys, ja sembla un tipo més interessant... Li has donat una vida a qui només tenia una cara tova!!!

Anónimo dijo...

Tranquilitat, respireu. No teniu res a veure en eixes suposades bones intencions. Ací a Castalla podem estar tranquils perque no tendrem eixos problenes. El nostre poble ja fa temps que figura com una espècie de zona experimental per a dur a terme les pràctiques polítiques més brossoses: com, quant de temps i amb quina intensitat pot dirigir la ignorància i el desprestigi la política del poble; fins a quin nivell de mediocritat i d'interés politic pot arribar a ser la informació local que reben els ciutadans; fins a quin punt són capaços de tolerar disciplinadament les aberracions urbanístiques que tenen lloc al seu territori, etc. ¿Ara voleu uns quants que cabeu en una carretilla influir en els directors de tot açò?

Anónimo dijo...

Excel·lent reflexió Toni. És un orgull i satisfacció llegir articles d'aquest tipus, fets per una persona que estima i es preocupa per Castalla. Tinc la sort de conèixer-te i crec que eres com els bons vins, millores amb el temps. Continua així i no et deixes guanyar. Ànims!



el que has de fer és presentar-te a les properes eleccions i intentar canviar açó. Tens el meu vot Toni.

Anónimo dijo...

I el meu!!

Anónimo dijo...

El meu no. Eres massa blanet amb el PPoder.

Dales caña, ZapaToni!

Anónimo dijo...

De veres que podrieu fer un partit polític que siga una verdadera opció per al poble.
Massa blanet? no sé

Anónimo dijo...

eh eh eh.... Ara només falta que comenceu a parlar de mi!!!

Gensanta, que diria el Forges.

Anónimo dijo...

Ai mare!, Toni, t'has convertit en el nou mesies! Salvans a tots d'aquest apocalipsis!

Anónimo dijo...

Sí, converteix "el agua en vino" perfa, perfa, perfa...

Anónimo dijo...

La que s'ha armat ací!! jeje. El Rafael Blasco, té un bon curriculum, la veritat. El que podem fer es seguir fent el que fem (vaja frase..), que granet a granet es desperten conciències.