jueves, 15 de octubre de 2009

La ruta.



Buf, quan de temps que no actualitzem el blog. I ja no tenim l´excuseta de l´estiu pel mig. En fí, que per a cel·lebrar l´arribada de la tardor ens n´anirem de ruta pel poble. I quan dic pel poble em referisc al poble, al de tota la vida, al casc antic, o al que queda d´ell.

L´Associació d´Amics i Veïns del Centre Històric de Castalla (que seria així com AAVCHC. Li buscarem altres sigles) ens proposa una ruteta este diumenge dia 18 pel centre històric. L´excursió començarà de la placeeta del carreter a les 11:00 del matí i pujarà fins la ermita i un xicotet recorregut per alguns carrers típics d´ací. Alguns dels membres de l´agrupació aniran contant-nos algunes anècdotes culturals, literaries i històriques ocorregudes en els edificis i vivendes del casc antic.

No sé si se´ns caurà alguna casa damunt, o si el carrer pel que passem de repent s´obrirà i ens tragarà la terra, esperem que no, però com que s´està debatint la problemàtica de la part vella del poble, no estaria de més pegar-nos una volteta i voreu amb els nostres propis ulls. A més a més, algú té alguna cosa millor que fer un diumenge de matí?

21 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola, només una xicoteta aportació. Ho he consultat i en valencià crec no es diu "casc antic", això crec que és una traducció literal del castellà "casco antiguo". La forma correcta i tradicional m'han dit que és "ciutat vella" o "vila vella" que és com es diu en ciutats com València, Mallorca, Barcelona, Girona. Res més, gràcies i disculpeu.

Anónimo dijo...

centre històric també és una forma correcta.

Ricardus bear dijo...

Pregunta òbvia: algú té alguna cosa millor a fer un diumenge pel matí?

Resposta evident: dormir estimat meu

la cap suprema dijo...

Gràcies anónimo per la correcció. Des de huí, centre històric i ciutat vella. La veritat és que no ho havia buscat al diccionari (mea culpa).

Ricardus: no s´accepta dormir com animal de companyia...

Anónimo dijo...

Jo si li donen el micro a paneta no vaig.

Anónimo dijo...

No per favor, que aço no siga un mitin més de Paneta.

Anónimo dijo...

¿Que paneta estará? pues caña al mono.

Anónimo dijo...

que vos pereis la reixa de pujar al pujar al castell (ermita).
No esta be posarli portes a lespai public o si, propose que li facen una reixa a la fonteta de sapena i axi tot el que puga evitar destroces al poble, be millor dit tanquem el poble i que no entre ningu

Anónimo dijo...

Em sembla perfecte que lleven la reixa però si ha desperfectes les pagues tú, val?

Salut.

Anónimo dijo...

o siga que no es pareix perfecte, gracies per la propina.
proposarem verjar tots els porques de Castalla, pera que no facen desperfectes. pero les reixes les pagaras tu.

Anónimo dijo...

Jo ja pague part de tot el que es fa al poble amb la part proporcional del meus impostos, entre ells la reixa de l'ermita. El que no estic disposat és a pagar els desperfectes que quatre serrils causen als llocs públics o al patrimoni local. Preferisc que estiga restringit i regulat l'accés a un espai històric que ha patit diversos actes de vandalisme abans que pagar cada dos per tres les gràcies de quatre peladilles.

Quan el poble demostre que té EDUCACIÓ suficient per a confiar en ell aleshores demanaré que retiren la reixa, mentrestant pagaré gustosament la protecció dels espais públics.

Anónimo dijo...

Pos que verjen tamé la rotonda de les moros i cristians, no? o millor, anem a verjaro tot que aixina segur que no li passa res roin a tot el poble.

Ah! assegura´t de quedar-te del costat de dins de la verja o no tornes a entrar en el poble en la vida.

Anónimo dijo...

No digues ximpleries i no faces demogògia. Sembla que estiga discutint amb un pandillero/a de l'ESO. Passe de discusions absurdes. Dew anònim/a.

Ricardito dijo...

Ai mare! No tenien altra cosa millor que fer al poble del costat? Ací podeu llegir un extracte de la notícia apareguda a Escaparate:

"Onil estrena un campo de tiro con vistas panorámicas de la comarca. En estas instalaciones se practicarán tiradas de codorniz, tiradas de plato en la modalidad de foso universal y, en un futuro, recorridos de caza"

Sense comentaris.

Ricardito dijo...

Ja sé que hi haurà gent que pense que millor pegar trets al camp de tir que a la serra, però eixa no és la qüestió, jo anava més pel tema de la sensibilitat dels polítics. Ara llegiu altra notícia apareguda al mateix diari:

"Curso de cocina tradicional en Biar organizado por CdT Interior. La conselleria de Turismo, a través del CdT-Interior, en colaboración con la Asociación de Hostelería y Turismo de Biar y el Ayuntamiento, han organizado un curso de cocina tradicional, típica de la Villa de Biar."

Ricardito dijo...

I com a colofó altra notícia apareguda al mateix diari:

"La cantante Nuria Fergó, que se dio a conocer en el programa televisivo Operación Triunfo (OT), es uno de los platos fuertes de la programación del Auditorio de Castalla para el último trimestre del año."

Digueu-me tendenciós, digueu-me manipulador, digueu-me maquiavèlic però no em digueu que en el fons (o no tant al fons) estes notícies no reflecteixen la sensibilitat dels governants municipals. Qui s'apunta a la desempadronització?

Per cert cap suprema, podríem organitzar una secció mensual a l'estil "Sé lo que hiscísteis" on la gent compare les diverses notícies de la comarca aparegudes als mitjans de comunicació. Aneu pensant suggeriments de títol mentres la cap suprema ens dona el vist-i-plau jjj

Salutacions.

Anónimo dijo...

Ricardito, no parle per la cap suprema, però, per mi, ja tens adjudicada la secció!!! Des de ja!

I evidentment no sé si són ironies del destí però les notícies parlen per si mateix... juju.

Toni.

la cap suprema dijo...

Senyor Ricardito, pot començar la secció.

Un fan de quina castalla volem dijo...

Jo propose el "Racó de Ricardito", espai intel·lectual lliure i progressista, on Ricardito puga donar solta a la seua àcida i viperina ploma. És possible Cap Suprema?

Ricardito dijo...

Ricardito està en punxes jjj

Ricardito dijo...

Ricardito està en punxes jjj