lunes, 3 de diciembre de 2007

Tenim un mes per triar Quina Castalla Volem.


Sí, heu llegit bé. Tenim un mes de temps que L'Ajuntament ens dona per a que li diguem quina és la Castalla en la que volem viure. Que no ho dic jo, que ho diu el Muy Ilustre que, fent un exercici de participació ciutadana ha habilitat una bústia de suggeriments a la seva web per a que el poble li diguem Quina Castalla Volem.

El plaç que ens dóna és d´un mes (acaba irònicament el 28 de desembre, dia de Sants Innocents) i pilla pel mig la nit de Nadal, el dia de Nadal, el segon dia de Nadal, el sopars i dinars de les fàbriques i un llarg etcètera de dies de vi i roses.

A pesar de ser un bon símptoma per part del Muy Ilustre, que ens dóna, per primera vegada m'aventuraria a dir, un xicotet paper en la elecció del poble que volem em quede en la sensació de que em falta alguna cosa. Un mes de temps i un requadre a omplir on posa "sugerencias" així, en general. És realment açò un exercici de participació ciutadana? Podem realment fer arribar la nostra opinió a l´Ajuntament? Serviran les opinions bolcades en la bústia? Puc resumir en un requadre cibernètic el que m´agradaria que fora el meu poble?

Vull pensar que aquesta és una de les moltes accions que l´Ajuntament posarà en marxa fins que arribem a tindre una veritable estructura fixa, continua i estable de participació ciutadana. Una estructura de consulta de casos concrets en les que és possible tindre una opinió concreta. No vull pensar, per altra banda, que esta és una maniobra del M.I. per fer-nos callar, per dir-nos "No voleu parlar, dons parleu".

El que està clar, i no és per tirar-nos flors a nosaltres mateixa, és que el moviment que la gent estem duent mitjançant els blogs en Castalla i tenint en compte que l´Ajuntament els llegeix (hola Paneta!) està servint d´alguna cosa. En principi per a generar debat, que és una cosa molt bonica i molt sana. També per a fer-li veure a l´Ajuntament que la gent pensa i es meneja i per suposat, té una opinió de quina Castalla vol.

Us anime a tots a entrar a la web del M.I. i proposar tot allò que diem al bar però per escrit. Us pose el link:

Dili Quina Castalla Volem a l´Ajuntament.

Per cert: cita textual de l´acta on es demana la participació ciutadana "Es fundamental conocer qué Castalla quieren los ciudadanos y por qué". Estem pensant si demanar drets d´autor.

6 comentarios:

Anónimo dijo...

Sense cap dubte, la mera acció d'habilitar una bústia per a opinar en la pàgina oficial de l'ajuntament és un acte SENSE PRECEDENTS en els últims vint anys, i no ho és perque no hi hagueren pàgines web abans. És un bon pas, però, tanta pressa hi ha? un mes és molt poc de temps, i això fa pensar mal.

Anónimo dijo...

Segons la carta penjada en la web de l'ajuntament, es parla de tres mesos a contar des del 28 de novembre en que s'aprova en el Plenari. Entenc que hi han tres mesos. Quina raó hi ha per informar de que sols hi ha un mes de plaç? Moltes gràcies.

Quina Castalla Volem dijo...

Benvolgut anònim.
És un bon apunt el que fas. El plaç d´un mes correspon a les propostes ciutadanes referent al casa antic, ja que segons tinc entés estan elaborant-lo ja (carta específica).
Però com be apuntes, hi ha un plaç de tres mesos per a les propostes en general sobre quina Castalla volem (carta general).

Corregit el malentés? Dons a opinar!!!

Anónimo dijo...

Uiiiiiiiiiii..... a mi açò en fa mala olor.
Et demanen els Noms i Cognoms per a plenar el formulari com a camp obligat!!(deixarem a una banda que estiga solament en castellà...)
No serà per a tindre "fixats" als rojos i als que no els apanyen? Digueu-me boig, digueu-me paranoic, però una sugerència és una sugerència... Per a que volen el meu nom i els meus cognoms?

Jo crec que aquest alcalde és prou més llest que l'altre. No solament s'ha posat un "sueldaso" si no que fa patètiques accions "progres" per a tindre també contents als "rojillos".

Espere enganyar-me, però es que la meva avia hem deia "Pensa mal, i acertaràs".
I per ara no ha fallat ni una!! jajajajajaj.

Anónimo dijo...

Ah, el de dalt soc jo, que m'he enganyat. No soc cap anonimo.

Anónimo dijo...

Ei, que algú diga a l'Ajuntament que està obligat a oferir els documents també en castellà, però que el valencià és la llengua del poble collons. Castalla parla valencià i demane que per favor, es puga escriure i parlar en el meu idioma a l'ajuntament. Que la web fa vergonyaaaaaaa! (dic la de l'ajuntament).