viernes, 27 de julio de 2007

Aprovacions, precs i preguntes en jornada de rebaixes.


Han arribat les rebaixes d'estiu i la reducció de públic respecte a la temporada alta estava al voltant del 50% (3). Les aprovacions van anar un 30% més de pressa, i només els precs i preguntes van donar un poc d'ambient a l'assumpte i van reviscolar un plenari que anava camí de ser un nou tràmit protocolari, de quants a favor i quants en contra.

APROVACIONS: Totes les combinacions possibles, nou a favor, dos en contra, dos abstencions; nou a favor, quatre abstencions; onze a favor, dos en contra... Una única puntualització del Bloc sobre si el nom dels carrers deuria ser consensuat o almenys discutit amb l'oposició. Sembla que es va acceptar amb bones paraules. Un exemple de per on circul·lava la discussió és si s'havia de posar-se Carrer Lleó, Calle León, Carrer León, Calle/Carrer León, Calle León/Carrer Lleó. Veges a vore. De la resta, la residència de vells, i altres, només una lectura acceleradíssima del tema, i a votar (hi ha gent que està convençuda que la democràcia és només això... votar).

PREGUNTES: Dos del PSOE, una sobre les despeses de la retirada de la coberta de la piscina i l'altra, sobre la contractació de personal local al nou col·legi bilingüe. En la primera de les preguntes es va argumentar que el presupost de retirada de la lona era de 4000 euros, però que es va solucionar amb la utilització de la brigada municipal i pagant només el lloguer d'una grua. Respecte als altres números (despeses elèctriques, de gas, etc... i ingresos) ho publicarem en rebre-ho, perquè som tan desastres que el boli i la llibreteta es partien de riure en casa, allà, preparats sobre la taula.

Atenent a l'assumpte del col·legi, l'equip de l'ajuntament va afirmar que en la construcció no s'ha exigit la presencia de personal del poble, però que es farà tot el possible per a que si que ho facen quan comence el treball de l'escola.

Des del nostre punt de vista no ha quedat massa clar quan van a produir-se les reunions de l'ajuntament amb la direcció per a establir les bases de contractació de personal local. Si l'escola comença a funcionar aquest setembre i encara no s'han reunit per a decidir com a realitzar-se l'admissió de personal, no hem aclarit quan van a produir-se eixos encontres per beneficiar a la gent de Castalla. Està clar que és una entitat privada, però és una entitat privada que se'n beneficia de concessions públiques, i per tant, l'ajuntament té una mesura de pressió que encara no ha exercit i que, pensem, encara no té clar com va a exercir o fins on va a exigir. Comencem a témer que la "síndrome de les vivendes tutelades" (improvisar una vegada ja estiga tot en marxa) continua sobrevolant-nos. Si no es així (com esperem), no estaria mal que ens ho aclariren un poc més. Sobretot, quines van a ser les bases per a que la gent del poble puga obtenir un benefici directe de la realització del nou centre.

ELS PRECS: Tres del Bloc. Un sobre la depuració i neteja de la piscina, altre sobre la utilització de serveis en les concentracions festeres (suposem que parc municipal i placeta magdalena en el cas de Sant Jaume) i un final sobre la necessitat de traducció valencià-anglés per a que la regidora de sanitat poguera seguir els debats. Els dos primers es van solucionar amb bones paraules. S'intentarà millorar i tal. El tercer va tenir un conat de discussió bizantina sobre la llengua, però es va quedar en res. Curiosament la llengua continua donant problemes en compte de solucionar-los, i sempre està qui pensa que si em parlarem tots una, tindríem menys problemes. Està clar que sí, però vaja cosa avorrida seria... de què es discutiria als plenaris?.

Susan va demanar que es tinguera paciència en ella, que està intentant aprendre la llengua de Cervantes i la de Martorell (això té mèrit, tenint en compte que hi ha gent que encara no vol aprendre a escriure o en les seues llengües) i que el que no ho entenga, ho preguntarà. Fi de la discussió.

En resum. Res nou sota el sol. Cap discussió sobre temes de pes (tot el que es va parlar era necessari però relativament transcendent). Ara en passar vacances i viatges, tornarem a la càrrega sobre les famoses preguntes que vam elaborar sobre l'urbanisme a Castalla. Continuem pensant que si l'equip de govern té elaborades les respostes (com així ens van afirmar), abans o després es mereixen vore la llum per a que tots els castelluts coneguen l'opinió dels nostres governants en temes greus (aigua, urbanisme, patrimoni...)

Que vaja bé l'estiu.

15 comentarios:

Anónimo dijo...

A vore si el cap suprem de la pàgina col·loca una foto, que jo no ho he fet a temps i després no m'he aclarit per a ficar-la. Tanta lletra mareja.

Vinga. Doneu-li ambient a la pàgina, que hui me'n vaig lluny i necessite connectar-me des d'allà i vore com va el poblet...

Anónimo dijo...

Per això volen tant a Castalla totes les constructores de la província, els donem territori i facilitats sense límits a canvi de res... Es com si es peguen un calbot, et rius i en demanes dos més.Vinga Paneta!! Que tú pots fer-ho encara pitjor!! Ànim!!

Anónimo dijo...

Això si que és de veres, si mires a totes les obres de castalla, lo únic que ni ha de castalla es el solar i l'aigua que gasten; els materials de fora, els camions de fora, els estructuristes de fora, els yesaires de fora, els obrers de fora... Jo també m'apunte: Paneta tio: eres un crac!!

Anónimo dijo...

Ei, Heu sentit això de que estan proyectant un camp de golf per a Castalla? Algú sap algo?

Anónimo dijo...

I no van aprovar una neteja per als carrers despres de Sant Jaume?

No se si ahir algú es va fixar en el parc, el sapena, totes les voreres de la plaça major, la olor que feia per el poble...era pa plorar.

Espere que ara pa Vaca i Festes si que ho tinguen en compte perque si no les pixarraes a la porta de ca Sabina aniran a mil (supose que la neteja es cosa seua)

Unicament, m'agradaria que algún dels representants del Poble, Sabina(PP), afegira un comentari dient perque es deixa la mer** dies i dies sense netejar?

Tambe m'agradaria saber si haguera sigut Mayte o Tino els que s'haguerem posat el Sou que te ara el nostre benvolgut alcalde que haguera pasat,


I per ultim, que c****** fa Paneta Saludant en la Revista de Festes i en la Guia del escaparate que posa que "teneis mi compromiso y el de mi equipo que velará para que sean dias inolvidables"

Senyor Jose Luis deuria de caure-li la cara de Vegonya de ixir en actes, publicacions o cualsevol cosa relacionada en les festes, i que despres els delegats de les comparses mes coneguts com "xapetes", es demanen "Walkis" per A VETLAR PER LA FESTA no com voste, perque com vosté vetlem mols per moltes coses (de boqueta) i les dius que nomes hi han diners per a 3. Pero voste sap quants delegats Hi han? en son 14. No hi han diners. Per al poble no, per a vosté si.

Y si tu (ya que utilitzar la paraula vosté es massa alabatoria cap a la teua persona) fores com la gent CREU, parlaries aci o com a minim pensaries un poquet més.

Que ja ens tens farts.

Anónimo dijo...

Alí Paneta i sus acólitos ya han empezado su principal cometido en este mandato electoral: el expolio de Castalla.Ahora dicen que ha comprado un local, un piso... Está tocandole las narices a mucha gente ya, y esto no se como va a terninar.

Anónimo dijo...

Hola anónimo.
Tal i com em vas demanar, ahí t´he posat una foteta per a il·lustrar el teu resum del plenari. Per cert, està molt ben explicat.
Passat-ho bé allàn van.

Anónimo dijo...

No patiu per dir el que penseu, el nostre alcalde ja va dir ell mateix que té l'esquena ben ampla, i la cara també.

Anónimo dijo...

PP= horteras y cutres.

Anónimo dijo...

Cap suprema ves en compte amb el tema de les caricatures. La situació no està per anar jugant...

Anónimo dijo...

:p

Anónimo dijo...

Txe, amenaces?, com que amenaces, més amenaces encara que amb pota, relaxeu-vos una miqueta i disfruteu de l'estiu.

Uns juguen amb el futur dels castelluts i altres pinten caricatures dels dirigents. Qui te més delicte?, el que s'ampara a Sant Roc i a la mare de deu de la Soledat per robar 64.000 euros anuals al poble o el que s'ampara en el dret a la llibertat d'expressió per mostrar la seua disconformitat amb l'arrogancia política local.

Al que li pique, que's rasque, o que's baixe el jornal.

Les caricatures son això, caricatures, si no teniu humor per aguantar-les, també podeu fer com els moros, quan un home del nort d'europa es va atrevir a caricaturitzar a mahoma, allò també va portar tela marinera.

Els Simpson son uns dibuixos en els que han participat pràcticament tots els personatges públics nortamericans, i a la volta tenen l'honor de doblar ells mateixa la veu de les seues caricatures.

Si "la cap suprema" necesita asilo polític pot comptar amb mi i amb ma casa.

Força, i no vos deixeu acollonar per 9 desvergonyits.

Anónimo dijo...

que bé,cuant que m'alegre de lletgir les teves paraules i les rocolze cada una de elles,clar que sí¡¡¡ i tot el mon a vore Berlanga
"La cap suprema" també te un lloc a ma casa, peró be sap que no hi han llits ;-)

Anónimo dijo...

No patiu. La cap suprema té sa casa on amagar-se. El problema és que no sé exactament de qué amagar-me. No crec que siga tan greu el de la caricatura. No crec que el Mayor s´enfade tant com els seus esbirros. Que hi ha que tindre un poquet de bon humor home, que estem en estiu.

Anónimo dijo...

Eixe que amenaça es del pp? a vore si tant que lladreu i resulta que feu com els batasunos...