martes, 29 de mayo de 2007

PERQUÈ NOMÉS ÉS EL COMENÇAMENT


Ací des d´aquest blog continuem construint debat. Perquè el que necessitem és la vostra participació per a generar noves propostes, noves idees, noves alternatives.
Perquè els representants d´un poble són qui el volen, qui el respeten... des d´açí diem que tan sols és l'inici de alguna cosa més. Un lloc en la xarxa en el que intentarem provocar i que ens provoqueu.
Xao!, d'açí a un ratet ens vorem...

28 comentarios:

Anónimo dijo...

Em sap mal eixa sensació que té l'esquerra de que són els únics que s'estimen el seu poble perquè es falsa.

I es difícil fer política, debatir de política, conversar de política sobre una base falsa. Sobretot si parlem a nivell local. Sobretot si parlem de Castalla.

Eixes referències als diners, no sé, igual algú ha eixit beneficiat, però això sempre passa. Sempre hi ha algú que ix beneficiat amb les polítiques locals. Ara bé, la sensació que té el poble no es eixa (3000 i pico persones). Eixes referències al feixisme, al franquisme i coses d'eixe tipus...
En serio, no m'encaixen amb la gent que jo conec del PP i amb els tres mil votants que tenim com a conciutadans.

Necessitem que llevar-nos complexos de damunt. I això significa parlar amb les persones i raonar amb elles. No pegar canya des d'una pàgina web. Amb Juan no es podia parlar. Estava clar. Provem ara.

Anónimo dijo...

Anem a començar a organitzar-nos. Vinga, faig crida des d'ací a vore si fem gent. El que ho llija que li ho diga a tres més i que els recorde a estos que ho passen a tres més, a cinc més, a qui siga que li interesse el seu poble i tinga ganes de moure's.

Anem a fer un número gran de gent per anar als plenos de l'ajuntament. Per a forçar que es busque un lloc major o que es retransmitisquen per la tele. Per a que ens vegen que ens preocupem. Per a canviar alguna cosa. Anirem pas a pas. Eixe podria ser el primer. Jo ho solte i a vore si s'enganxa algú. Amb els nicks ens val per ara per sondejar el mercat, però ja farem alguna cosa més seriosa més avant....

Bé, dalt estava fent un poc de "Pepito Grillo", sempre acabe adjudicant-me eixe paper.

PD. Si el "cap suprem" de la pàgina vol, que ho publique com a notícia. T'ho envie per ací perquè és més graciós.

Anónimo dijo...

Hola al de estamos rodeados; m'agrada el punt de vista que exposes i no es tracta de polaritzar les coses, clar que els d'esquerra no seran els únics que defensen la terra, però jo em pregunte: on estan tots els de centre-dreta que veuen les tropelies que estan fent-se i el camí que portem, i estimant el seu entorn miren cap a un altre costat? El que passa és que hi ha unes persones que intenten sensibilitzar la gent i l'única cosa que troben de front són desqualificacions i insults de tot tipus.Està clar que hi ha gent que fà eixes referències però no podem agafar-los com la norma i tirar a la brossa totes les bones intencions de moltíssima gent.Crec que la situació necessita que sumem i no que restem, dividim i ens insultem, i crec que és això el que s'intenta en aquest blog, almenys en la meua opinió.Au.

Anónimo dijo...

Això de "cap suprem" era brometa, sempre he dit que esta pàgina deu funcionar com un col·lectiu anarquista i que cadascú penge el que vullga.

Anónimo dijo...

El problema NO és que uns estimen el poble i altres no, el problema és què entenem cadascú per 'viure millor' -uns tindre un 4x4 cada cop més gran, altres poder tindre bones vistes i no respirar fum, etc - i, per altra part, quines consecuències pot dur en un futur determinades maneres governar.

Maneres que, al meu entendre, no estan tenint en compte recursos que s'acaben, crisis que venen -energétiques i caiguda de la construcció- i que, en definitiva, ens poden deixar pero que molt tocats. A tots, no sols els que han votat per eixa via.

Anónimo dijo...

M´apunte a la idea de "agrupemonos todos". A la fi i a la cab, és l´única manera que té el poble d´expresar-se davant els que manen, siguen del color que siguen. Quan és el pròxim plenari? algú ho sap?
Jo em compromet a anar. Tinc sort perquè no treballe de vesprada i puc dinar tard, ja que crec que són cap a les 2 de migdia.
Qui se´n ve?
Es poden fer preguntes o suggerències en un plenari?

Anónimo dijo...

Hola a tots!!
Em pareix perfecte. Crec que ara que estem encara "en calent" després de les eleccions, és el moment idoni per a menejar-nos i per a comprometens en unir-nos.

Jo tenia previst anar, a partir d'ara, a tots els plenaris (sempre que l'horari em siga possible).
Per tant, podeu comptar en mi. És més, el meu germa i jo ja ho teniem parlat... ja en som dos més.

Segons he llegit al Diari de Castalla, està previst per llei, que el pròxim plenari en el que es constituirá el nou ajuntament, será el pròxim 16 de juny, dissabte.

Tinc entés que als plenaris no es poden fer preguntes ni apuntar cap cosa, simplement pots estar com a espectador. Però considere que és molt important que els plenaris siguen seguits per ciutadans ja que els polítics es sentirán "observats" i actuaran amb més cervell.

Vinga, animem-nos i tots a fer gent!!

Salutacions a tots.

Anónimo dijo...

i no seria més facil arreplegar firmes per a demanar que facen els plenaris per la tele... jo crec que si els portem un bon grapat de firmes ens escoltaràn i això no es dificil, som molts els que volem que els plenaris siguen televisats... i en conte anar uns quans que a la llarga vos cansareu. (ho dic per experiencia) siga més facil per a tots voreu mentres dinem o sopem ...

Anónimo dijo...

En Ibi estan en la fase de que una empresa vol construir una urbanització en un más y la alcaldesa del PP. es dona permis pero en ca condició de que facen alguna obra en el poble,i demoment van a construir una guarderia en el casc urba de Ibi i sera de propietat municipal... ¿a qui lia fet la empresa dels campellos un "Regal" per a que li autoritzen constuir lo que els done la gana.

EPCC/IPCC dijo...

Hola companys!Hui hem notat com la manipulació d'un gobern/partit ha tingut els seus efectes, nefastos per a nosaltres, meravellosos per a ells.
Ara ens tocarà vore com especulen amb el nostre futur, però nosaltres no anem a quedar-nos de braços creuats, lluitarem junts per canviar el nostre entorn. Aixi doncs, us convidem a unir-vos a nosaltres amb la fí de lluitar junts i organitzadament, debatint els problemes que ens afecten, tant a nosaltres com al poble, en assemblees o reunions. Dóna igual que sigues comunista, anarquista, nacionalista...mentres tingau ganes de lluitar i sigau antifeixistes, benvinguts amics. Perque som un front de lluita el cual compta amb el suport de vàries organitzacions com el PCPE o la CGT, el cual, pensa que vint anys de gobern feixista per part del PP és suficient.
Aleshores, l'última paraula la teniu vosaltres, en la vostra mà queda...

Un cordial salut.
Renard
Dpt. de Conscienciació Social.
Esquerres del Poble Contra el Capital

Anónimo dijo...

Suggeriments al/la "cap suprem/a":

Es podria fer una recollida de firmes virtual, encara que siga amb nicks, per tal de sondejar si el personal està per la tasca de demanar uns plenaris televisats. Segons els resultats podríem utilitzar a les tres associacions organitzadores de les jornades d'urbanisme (Centre d'Estudis, Natura i Gent i Forum Local) com a plataforma de recollida de firmes.

El problema, tot i eixir bé l'experiment, seria convèncer Movitel per a la retransmissó dels plenaris. Al marge d'aquest importantíssim detall no estaria de més intentar-ho i presentar un bon grapat de firmes a l'Ajuntament.

Constantí Bernabeu Domenech dijo...

Bon dia a tots.

Tranquilitzeu-vos i guardeu forces, les batalles politiques es lliuren cada quatre anys, esta ja ha passat i l'hem perdut.

movitel televisarà els plenaris si li paguen, però, això no lleva que qualsevol puga gravar-ho també i penjar-ho al tubo amb el permis de l'alcalde, "jo, crec que ni firmes ni osties, no van contestar a cap pregunta de QCV i voleu que facen cas a unes firmes", pa que?, si han renovat el contrat per quatre anys mes. em compromet a estudiar si legalment es pot gravar sense permís de l'alcalde. si espot, des del bloc ho gravarem i ho penjarem despres al tubo.

l'horari i la periodicitat dels plenaris es determina a l'inici de cada legislatura, per tant no fem cabales de si anirem o no, tot dependrà de l'horari i la disponibilitat laboral de cadascú.

actualment es l'ultim dimecres dels mesos pars a les 13:15h.

asistir als plenaris a voltes ajuda a que no insulten o amenacen a la teua familia, però en altres ocasions, i depenent de qui va a vorels, incentiva a la desqualificacio facil i a la burla personal, parle de l'alcalde juanri, el doctor prats encara no s'ha estrenat, però vos asegure que es l'alumne més aventajat que tenia juanri.

si algú li molesten les faltes ortogàfiques que li passe el Salt.

Constantí Bernabeu, Regidor del Bloc

Anónimo dijo...

Resposta a Tino:

Crec que interessa despolititzar el tema. Tot i que el Bloc poguera gravar els plenaris això no lleva que un col·lectiu de gent ens juntem per demanar coses a l'Ajuntament des de l'associacionisme. L'objectiu fonamental és implicar un gran nombre de persones independentment de l'ideologia política que tinguem.

Si els plenaris els gravara el Bloc i els penjara al "tubo" ho veuríem segurament els de sempre, els mateixos que anem a les conferències. En canvi, si s'aconseguira pressionar a Movitel ho podrien veure tots els abonats, per tant, moltíssima més gent.
Tampoc crec que, en principi, s'haguera de pagar res a Movitel perquè segur que pot haver prou interès per part dels abonats i, a més, tenen assegurada una part de la programació mensual.

Crec que ho hem d'intentar i és fonamental estar al marge de qualsevol partit polític. Això no lleva que el Bloc faça el que crega que ha de fer, que de segur serà pel benefici de tots.

Salutacions

Anónimo dijo...

Ho sent Tino, però jo tampoc estic d'acord en que les batalles polítiques es lliuren cada quatre anys.

La guerra es cada quatre anys, les batalles es lliuren cada dia.

Estic d'acord amb tota la resta que has dit i sobretot amb l'homo erectus. Açò s'ha de fer des de fora i mobilitzar la gent més heterogènia possible. Amics, coneguts....

Lo de les firmes em sembla bé. Però la majoria podríen ser inventades, sobretot amb nicks. La presència física és més incomoda per a tots però denota major nivell de compromís que una firma i per tant, mes força davant l'ajuntament.

Tino, una recomanació, si ells opten per la burla o la gracieta, tu has de continuar com en la campanya. Juanri, alumnes avantajats... i comentaris irònics a l'ús et lleven punts.

Alguns dels teus votants ho són precisament perquè les formes són importants. Si les perds, que et diferència?

Anónimo dijo...

Penseu, de veritat, que vore a unes quantes persones al plenari servirà de fre? em sembla que heu d'obrir els ulls i despertar de la utòpica realitat que us heu creat. Ha guanyat el PP, amb majoria, i faran el que voldran al llarg de 4 anys. Si en campanya no es van preocupar de fer arribar el seu projecte de futur per a Castalla, que voleu que facen ara que els han donat "carta blanca"?
Com m'agradaria equivocar-me en aquesta predicció...

Anónimo dijo...

pense que tino ha fet una bonissima faena i encara que li done la sensació de que no ha valgut per a rés, no tenim que tirar la tovallola, perque aixó es lo que volen els altres... sembla paradojic que la gent siga tan cega de vore quin tipus de govern porta el pp, i a mi de vegades en fa dubtar si som nosaltres es que estem equivocats i que lo que realment mola son macrourbanitzacion, camps de golf, barracons per a estudiar etc... pero després també pense en que si tots forem iguals i pensarem igual seria aborrit ja que estariem conformes amb tot amb el agravant de que aquestos directius s'omplirien les butxaques i ens deixarien amb un pam de nassos, aixi que aço m'anima per a continuar a l'altra part del carrer i diferenciar-me de la majoria absoluta, m'en alegre de ser diferent i que algun dia puga dir-li als meus fills que jo si que vaig lluitar per el seu futur, cosa que la majoria absoluta no podrá dir encara que ho pense.

Anónimo dijo...

a mi no em pareix tan mal la idea de Tino, es mes, crec que ells poden conseguir mes que nosaltres soles, això no vol dir que tambè nosaltres col.laborem de alguna manera.

Anónimo dijo...

ah, i tambe crec que paneta siga un bon discipul, pq personalment l'he tratat com a concejal i puc dir que no era el home que tots coneixem con a metge, era un pota2.

Constantí Bernabeu Domenech dijo...

No penseu que he perdut les formes, tal volta m'extralimitat amb el llenguatge utilitzat, no hera ni de lluny la meua intenció.

El fons de la qüestió per a mi es que esteu molt còmodes a l'anonimat i no voleu dir obertament que esteu a favor d'uns, per que això implicaria estar en contra d'altres, voleu lluitar, però sense fer mal a ningú, voleu que les coses s'arreglen, però sense que ningú es moleste, voleu que el mon canvie, però sense canviar vosaltres, voleu estar en contra d'algo, però sense que s'enfade ningú.

Jo mateix, un dia em vaig inflar de vore els bous des de la barrera i vaig decidir xafar l'arena de la plaça amb trage de polític. Vosaltres, els que esteu a les grades ensenyant a torejar al veterans i als principiants, deuríeu provar primer una cornada, un rebolco i els xiulits del pùblic, per arribar a compendre que l'esforç o la tècnica no son sempre recompensades proporcionalment a la dedicació emprada.

Si des de l'anonimat esteu còmodes o simplement no comulgeu amb cap partit polític local, no deuríeu deixar caure tot el pés de la responsabilitat social en els muscles dels polítics. Vosaltres també teniu armes que no heu utilitzat mai i que la constitució i la llei de regim local vos oferix per exercir el dret a la informació dels expedients municipals.

Que es televisen els plenaris o no, no evitaria que feren el que fan, tant sols evitaria les formes emprades.

Hi han moltes formes de fer coses pel poble, unes amb més èxit i altres amb menys, segons el moment i la causa, permeteu-me que done uns suggeriments o idees.

1- Des de l'anonimat;
No tot s'arregla amb firmes i manis, els jutjats més bé o més mal també treballen per a vosaltres, si no sabeu com utilitzar estos ferraments puc ensenyar-vos la tècnica i els mitjans, si vosaltres mateixa creeu que podeu, pos endavant, es molt senzill, buscar per internet, descarregar la llei, presentar la sol·licitud de consulta dels expedients, com sempre vos ho negaran a la primera emparant-se en no se quantes xorrades "sols es una expressió, no pretenc perdre les formes", ho torneu a demanar, deixaran passar el temps màxim legal abans de tornar a denegar-ho de nou, ..... però finalment tindreu davant de vosaltres l'expedient que havíeu demanat, a partir d'ahí teniu el mateix poder que puga tindre jo i qualsevol altre regidor, no espereu que els polítics vos solucionen els problemes, vosaltres també podeu.

2- Publicament des de dins de qualsevol partit polític:
Podeu treballar activament des d'un partit polític o també podeu crear un nou partit independent, si creeu que aneu a estar més còmodes, però recordeu que a Castalla l'oposició la formen ja dos partits i que quants mes partits concursen a les eleccions més beneficiarem al partit que te la majoria, per tant si opteu per esta via, vos demane que també penseu en la possibilitat de formar una coalició que sense perdre les ideologies de cada partit puga unir vots per evitar que Castalla aparega al llibre guinnes dels records, "si esteu pensant en la coalició bloc-psoe de les passades eleccions, penseu també que tota negociació te uns límits, uns terminis, i en este cas en cara que vam aplegar a un acord no vam aplegar a signar-lo en el temps establit".

3- vosaltres direu:
Segur que vosaltres sabeu altres formes més efectives que a mi no em venen ara al cap.

"les batalles es lliuren cada dia", després de 2.920 dies de lluita personal i activa a los hechos me remito, a Castalla "La guerra es cada quatre anys" mentres tant no cal regalar plantetes, no cal comprar equips de ciclisme, no cal camps de futbol de gespa, no cal obrir vivendes tutelades, no cal primeres pedres d'auditoris, no cal col·legis bilingues, no cal reparar goteres, no cal netejar les andrones, no cal agranar els carrers, no cal possar esponges als jocs infantils, ...

Mai he volgut ofendre a ningú, ni en la vida privada ni en la pública, encara que, si per dir les coses com son, algú s'ha pogut sentir ofés, li demane disculpes.

Ara, si em permeteu, dedicare uns dies a la família i descansaré de la vida política.

Força.

Anónimo dijo...

A Tino

Eres el nº1

Anims!!!!!!!

Anónimo dijo...

M'agradaria ajudar, pero això del nacionalisme, no ho tinc gens clar. Crec qeu teniu una seu, pero no se si les reunions son obertes, o son sols per als del partit. Jo crec que hi hauria molta gent interessada en colaborar o per lo menys coneixer el bloc desde dins. Crec que la paraula nacionalisme asusta, i a vegades per aixo la gent prefereix l'associacionisme. Crec que a castalla en les associacions hi ha gent molt qualificada i que si molts tinguerem la valentia de Tino, posiblement aconseguiriem canviar les coses per a millor. I fer vorere que el poble, a pesar de votar cada 4 anys, també es preocupa pel seu futur.

Anónimo dijo...

No he escrit per restar mèrits a ningú. Ni molt menys. Em causa molt respecte la gent que dona la cara en un partit polític. Però jo continue pensant que és igual de lícit fer-ho des de fora.

I això de l'anonimat és molt relatiu. Personalment he rebut palos per tots els costats. Des d'esquerra que es queixaven i ens criticaven perque organitzavem coses per al PP (en compte d'entendre que ho organitzavem per al poble), als de l'ajuntament (que ahí podria fer un llistat prou més gran).

Que no estem en un partit? Hui per hui soc de l'opinió que es pot aconseguir més des de fora i no casant-te amb ningú, que des de dins dels partits (sino encaixes en el PP, clar). D'ací a quatre anys parlem.

I descansa en la família que t'ho has guanyat. Vinga, adéu.

Anónimo dijo...

Bueno, Tino tiene toda la razón, hay que dejar el anonimato para trabajar mejor.
Yo ya lo he hecho, aunque desde el año 2000 ya no vivo en Castalla por motivos de trabajo y por que no me gusta en lo que se está convirtiendo.

Este año he empezado activamente a trabajar por Castalla en un grupo político, más concrétamente el PSOE.

El gran problema de Castalla es el poco interés político de los jóvenes, somos muy pocos los que de alguna forma participamos activamente desde algún grupo político o asociación, y esto tiene que cambiar si queremos conseguir algo. Digo lo mismo que él, si no os interesa ninguno de los actuales, formad uno, aunque como muy bien dice Tino, supondria la repartición de votos de la izquierda y la pérdida de porcentaje de la posibilidad de cambio. Aún así, el entrar a formar parte de alguno de los partidos políticos no quiere decir que simplemente hinchéis la lista de militantes, es mucho más. Podéis trabajar activamente, mostrar vuestras ideas, opinar sobre las de los demás... y un largo etcétera.

Así que yo os animo a que os unáis activamente, me es indiferente a cual lo hagáis, lo importante es que entre todos trabajemos por y para Castalla.

Antonio R.C.

Anónimo dijo...

Un article d'analisi interessant a

http://www.castalla-oberta.blogspot.com/

Anónimo dijo...

en consta que a la seu del bloc van a reunir-se gent amb les mateixes inquietuts que vosaltres, no sé de que teniu por, lo del nacionalisme a sigut una tàctica del grans partits polítics per a mantindre a raya a gent dubtosa que encara que parle i s'exprese en valencià li siga una barrera per a formar part d'aquest grup, però no oblidem que vivim en un poble, que aquesta gent nomès vol oferir un altra via alternativa de govern en la que les persones compten, una política més humana diria jo, no entenc, com una paraula "nacionalista" haja segut la barrera visual per a molts castelluts d'arrels i que estimen la seua terra i la seua cultura... no ho entec de debò, si pensem igual i volem lluitar per el mateix que té que vore les sigles polítiques, ací el pp ha sabut fer un bon marketing (clar en diners carxofes) traje jaqueta i eixir en la foto, fer coses grans sense importar-li lo més menut i la gent se ho creu i confia ... no sigueu com tots, obriu els ulls i sembla que tots vosaltres (menys els pesats de torn que comenten bogeries) els teniu ben oberts, treballem tots junts i conseguirem arrivar als fons... un consell, les anglesos que viuen a C,I. son de diferents punt del seu pais i de vegades entre ells no es poden vore, però ara amb el problema de la seua urbanització han sabut guardar la compostura i anar tots junts a una ,per aconseguir lo que reclamen... i nosaltres no som capaços de fer igual perque mirem que si la sigla, que si el partit que si tal i cual... siguem llestos com ells i tots junts amb una mateixa ideologia podrem aconseguir lo que ens proposem no ho creeu així?

Anónimo dijo...

Som la cançó que mai s´acaba,
som el combat contra l´oblit,
som la paraula silenciada,
som la revolta en un sol crit.

som l´espurna que encén la flama,
som la lluita que hem compartit,
som la pedra en la barricada,
som el poble per construir.

I quan la nit ens ve a buscar
som tot un món per estimar,
som una història per guanyar,
tot un futur per començar.

Som llàgrimes en la mirada,
som el coratge de seguir,
som la ferida mai tancada,
som la història que no han escrit.

Som l´arbre enmig de la tempesta,
som els estels que vam teixir,
som l´esperança i la tristesa,
som el poble per construir.

I quan la nit ens ve a buscar
som tot un mon per estimar,
somuna història per guanyar,
tot un futur per començar.

Anónimo dijo...

a mi lo que m'han dit es que el colege bilingue eixe apart de fotremos un terreno a tots els castelluts, els veins estàn que se la toquen perquè els ha pillat terreno per tot el morro... es una poca vergonya... i es que tot ho fan igual menfotisme pur i dur.

Anónimo dijo...

i els veins no diuen res? sembla raro que si les pillen terreny es queden tan tranquils... clar que com aci estem posats al "xi bo" a qui li pique que es rasque