jueves, 24 de mayo de 2007

Encara esperem la contestació del PP


Continuem esforçant-nos en aconseguir les respostes del Partit Popular, però a dia de huí, encara no ha estat possible. Sabem que només queden tres dies per a les eleccions, però ho intentarem fins obtenir una resposta o una explicació. Si cal, fins i tot, després de les eleccions. Pensem que com a ciutadans d'este poble ens mereixem una resposta, només això. No cal que siga massa elaborada, però sí que ens expliquen quina és la seua intenció en eixos temes o el perquè no van a donar-nos les seues contestacions (que ens van afirmar que ja estaven elaborades).

Entenem que alguns dels temes que es tracten a les preguntes han sigut utilitzats pels partits de l'oposició per criticar els anys de govern del PP en Castalla. Entenem que això pot fer pensar que el nostre grup busca un interés polític. Però també s'ha d'entendre que una democràcia permet la llibertat d'expressió entre altres coses per a exigir una millora constant en els nostres polítics. S'ha d'entendre que no intentem sumar ni restar-li vots a ningú, sinó només canviar aquelles coses que no ens agraden (ja siguem una majoria o una minoria tenim el dret de lluitar per aconseguir-ho).

Hem organitzat conferències, hem portat catedràtics d'universitat, profesors d'ecologia... que ens han explicat quin és l'urbanisme adequat, quin és l'urbanisme sostenible. I per desgràcia no encaixa amb el que ha seguit el nostre poble. Pensem que encara estem a temps de repensar la velocitat del nostre creixement, i per tant, hem decidit mobilitzarnos de la forma que més ens encaixava: des de fora dels partits polítics (igual de democràtica que des de dins).

Des del grup de "Quina Castalla volem", sense cap ironia en les nostres paraules, ens agradaria fer una comparació. Imaginem que al candidat del Partit Popular, metge de professió, se li presentara una situació on els representants democràticament elegits practicaren en les dependències de salut municipal, una medicina molt diferent a la que ell ha estudiat en la universitat. Fins i tot, que en els seus anys d'estudiant li hagueren explicat que és perjudicial i que ell, amb els seus estudis haguera arribat a eixa conclusió. No una conclusió democràtica, una conclusió científica. Quina seria la seua resposta? Com actuaria per a que no digueren que estava polititzat si elevava una crítica contra el equip de govern? Con convéncer als candidats democràticament elegits que eixe camí no és el bo, si ells pensen que sí perquè cada quatre anys els voten més i més ciutadans?

En èpoques històriques els metges "sagnaven" als pacients i parlaven de "bons humors" i dolents" ... i els pacients estaven d'acord. Pensaven que eixa era la forma de millorar, de sanar. Ara construïm urbanitzacions i copiem un "model Torrevieja" que s'ha vist (científicament, no democràticament) que no funciona. Què fem la gent que hem estudiat i comprovat que no és el model correcte? Esperem que la majoria se n'adone? Intentem convéncer als representants democràticament elegits? Ens callem? Ens rendim?

Quin ha de ser el següent pas? Informar, dialogar, preguntar, informar, dialogar, preguntar. No anem a cansar-nos. Ens juguem el nostre poble. Ens juguem la Castalla que volem.

22 comentarios:

Anónimo dijo...

Done moltes gràcies per a tota la gent que sense cap ànim de lucre intenta fer vore a la gent que el ritme de creiximent que vol dur el pp no es el adecuat, per tant dir que desde el meu punt de vista la cosa s'ha "desmadrat", considere que està presionant-se al doctor prats per a que siga concient de que l'actitud del partit que lidera pasa per damunt de la gent i ens xapiga com granets de raïm, un ajuntament que no demana participació ciutadana a cada acte important que fà es un ajuntament tancat i ditactorial on nomès uno anteposa els seus principis siguen o no els correctes...
Paneta ens ha defraudat com a persona i com a candidat, a fet mutisme i això no es un bon principi per a estrenar legislatura, llàstima que açò no siga més popular, que la gent del poble mès major no puga entendre estos blogs i que com sempre tot quede entre nosaltres.
ànim i seguiu lluitant per tots nosaltres.

Anónimo dijo...

La transparència pol·lítica va també d´esquerra a dreta.
El Bloc contesta perfectament en 5 fulls les respostes; el psoe contesta pero no molt; el pp ni es digna a contestar.
És que no som dignes de rebre una explicació? és que som menys ciutadans i ciutadanes que els giris? és que el poble no és igualment nostre que vostre?
No hi ha opció pol·lítica incorrecta (cadascú barretja les incongruències de l´univers com vol), el que hi ha és un hermetisme social i pol·lític que ens fa emmudejar a tots i això a mi no m´agrada gens. Ara sí que estem en un extrem els ciutadans i en l´altre l´ajuntament.
un consell Paneta; no mossegues la mà de qui et dona de menjar.

Anónimo dijo...

Hola Paneta, si lees por aquí algo de lo que dice la gente que supuestamente no te vota, simplemente me gustaria decirte que has perdido una oportunidad de oro para doblegar democráticamente a los partidos de la oposición porque se te intuía más dialogante y receptivo, pero no, ya se va viendo por donde irá la cosa.Una lástima.

Anónimo dijo...

Completament d'acord amb tot el que dieu. Llàstima que no s'extenga a tota Castalla aquesta notícia, per què estic convencuda de que més d'un es quedaria pasmat.
Enhorabona i continueu així.`
Gràcies pel vostre treball per amor a Castalla. Fa falta molta gent així.
Salutacions,

Anónimo dijo...

'La fuerza política que sólo se preocupa de una generación concreta de ciudadanos, morirá con ella.
Tiempo al tiempo....'

¡Qué lástima que esa frase se aplique tan poco a las sociedades tipo 'cosa nostra' como la castallense!

Anónimo dijo...

Sí pero la "cosa nostra" está a punto de ser la "cosa suya", y ahí ya hablaremos...

Anónimo dijo...

P ersonalisme
A miguisme
N acionalcatolicisme
E ngany
T otalitarisme
A lienació

M oderació
A miguisme
I noperancia
T raició
E spanyolisme

T ransparència
I nteligència
N acionalime
O riginal

SIN MAS QUE DESIRLES.

Anónimo dijo...

Vos recomane aquesta web: http://www.politics-immobiliaria.com/

Fan moltíssimes coses originals per a combatre l'especulació urbanística.

Anónimo dijo...

mira crec que la majoria esteu parlant sense coneiximent de causa. Hi han coses molt mes importants en el poble que el fet de defendre el nostre ven volgut idioma, per mi es molt important el pontenciar i recuperar la nostra cultura, i se que tot esta relacionat, però no tot es basa en ser Valencians o Castellans, sino en uns ideals de benestar i futur sostenible.

Mentre ens diluim en estes cuestions que no arriben a la majoria ni tan siquiera a un xicoteta part del nostre poble. La gent està preocupada pq no hi ha treball de qualitat i fijo, pq estem sobre una economia insotenible, que no creem que aguante els proxims 4 anys, i que l' hostia ja se la pegaran els que estiguen manant i esperem que siga pronte. A ningú que li pase la herencia que va a arreplegar paneta en l' ajuntament. Jo lo primer que fea era ficar una auditoria, pot ser que li asguite tota la merda acumulada al llarg de 20 anys.

No els poseu les coses tan facils, no soles parleu del valencià, parleu d'altres propostes, parleu de totes les deficiencies, pq si al final el mensatje que queda, es: "mira el tio este que parla en castellá", lo que jo pense es: es que no s'han fijat en lo demés?.

Sincerament crec que son uns comentaris desafortunats no en el fondo sinó en la forma que ha contestat el psoe en el vostre fòrum, que tenen part de rao, es un tema molt delicat, i si algú a pegat canya en el tema de les casetes il·lgalls ha segut el PSOE de castalla, que vos recorde que Luna formava part de l'executiva del psoe, i tot s'ha aprovaba en asamblees internes del partit Personalment jo no haguera segut tan escuet y tan burocratic, de totes formes ja han arribat les meues particulars reclamacions per este fet que comentem a les persones que estan ahí. Teniu totes les vies per poder reclamar parlar amb ellos i fer-los arribar les vostres propostes, no vos quedeu en comentaris de xascarrillo i critiques diliudes, participeu activament de la política d'este poble, i no soles cada 4 anys, sinó tots els díes.

Crec que deurieu parlar de totes estes coses després de visitar psoecastalla.com

! abraç a tots, un enamorat desenganyat de la seua venvolguda Castalla.

EPCC/IPCC dijo...

Hola companys, quàntes vegades ens han contestat o consultat a les nostres perguntes o si voliem una o altra cosa? Nosaltres pensem que el PP està massa ocupat com per a atendre a la gent qui no vaja amb diners pel mig. Tots ens hem adonat del seu embriagament de cobdicia, ambició i poder corrupte. Aixi doncs, no contestant unes questions tan importants per a tots ens demostren el que ja sabien...tot per a ells, i a la resta que li f...

Anónimo dijo...

Mare els del PSoe!! aRA IXEN A LA DEFENSIVA!
Vosaltres sou socialistes? De veritat teniu uns ideals socialistes?
DIus que menos preocupar-nos per el nostre idioma i més per altres assumptes...Jo crec que deuriem de preocupar-nos de tot sense fer distincions. Per a mi son totes les coses importants, no li lleve importància a ningua.

Tu si que li lleves importància, ja sabem de quina "pasta" esteu fets els del PSOE.
A vorer si a l'altre contesteu les preguntes que vos fan els VOSTRES CIUTADANS.
Quina cara més dura!!

Anónimo dijo...

en este mon tot es basa en les prioritats, es una opinió personal, i si et dones comte jo sempre parle desde el respete.

Jo no li lleve importancia al idioma, simplement crec que hi han coses molt mes greus, que pasen en este poble, os que tu no vius en Castalla??????

Cuidado cuidao, no t'en vajes cap a la dreta en eixos comentaris que fas.

1 abraç i no t'alteres home.

Anónimo dijo...

esta clar que tots estos comentaris queden açi, entre unes quantes persones i sobretot gent jove, pq la gent major no te acces al ordinador. Aleshores, no hi hauria una manera de que totes estes noticies i els comentaris arribaren a esta gent?

Anónimo dijo...

Menys discusions tontes, a mi em pareix genial que el Psoe, s'apunte al carro d'internet, que ixquen del pou de silènci on estaven, però menys tonteries, ací els comentaris son anonims, i la gent diu el que pensa, no utilitzem la tàctica del PP, el que opina diferent a mí i en contra els meus interesos ja es un radical valencianista, perquè això és fals. Se de primera mà que els del Bloc, no tenen res en contra el PSOE, que desprès d`haverlos marejat no guarden rencor, que la seua política és constructiva, que volen sumar i no dividir.

Per favor, no entrem en piques ni en demagògia.
O es que no volem una castalla millor?

Anónimo dijo...

Esta vida son tot prioritats... clar, però quina prioritat li dones a la cultura, la llengua o la terra? jo veig que van les tres juntetes, que vols que es diga. Però clar, la nostra llengua no es una prioritat... Aixó deuríen de pensar els del PSOE quan van desestimar de presentar-se amb el Bloc. Quina llàstima.

Anónimo dijo...

No dic que nos siga una prioritat a nivell Comunitat Valenciana, Provincial, i una obligació per les persones que gobernen desde eixes entittats. Peró, i recoredu que sempre es una opinió personal. Crec que en Castalla, hi han problemes molt molt mes greus!!! que a mi em preocupen el triple que lo de llengua que tb en preocupa.

I també que al final es una excusa que gasten els del PP per desprestigiarvos, per aixó deia lo de que no es ho poseu tan facil. "Los valencianistas esos" com diuen ells... a mi em fa molta rabia, pq crec que teniu propostes molt interesants.

De totes formes i per seguir el fil de l'última contestació, crec que el PSOE, i el bloc lo unic que tenen en comú es que van en contra de les barbaritas que están fense en Castalla, que per altra part, el que no ho veja es que está molt cego.

Per lo demés, son 2 partits radicalment diferents. I per molt que una persona o 2 vullguen fer un pacte, aixó es te que votar entre tots el components d'un partit. I el resultat va ser no, així de simple.

Anónimo dijo...

"per molt que una persona o 2 vullguen fer un pacte, aixó es te que votar entre tots el components d'un partit"

jiji, clar, els dels Domti en son mes de 2, tenen un pes de 25 anys de experiencia i exits i un mirlo blanc!!!!

Anónimo dijo...

Així dona gust parlar!! Ja se que hi ha moltes coses més importants que defensar la llengua en aquestos moments a Castalla, però no baixem la guardia, que llengua només en tenim que una, i hi ha molts que volen acabar amb ella!!

Es un plaer parlar amb raonaments i no amb gilipollaes com feien abans a altres blogs.

Anónimo dijo...

soc Maite la candidata per a la llista del P.S.O.E per al ajuntament. Ha´n aplegat als meus oidos un comentari que no m´ha agradat gens. Desmentisc per complet que jo acusara al pp de comprar les pantes en diners del poble. Estic fent una campanya molt neta, sense ficar- me en ningú i les persones que estàn dient això que donen la cara com estic donant- la jo.

Anónimo dijo...

porque nadie abla de el papel que esta jugando la emisora de onda 15 radio donde el locutor de estrema derecha Paco Navarro manipula todo el año las noticias dandoles un angulo possitivo para el PP i en esta campaña electoral esta haciendo algo tan feo como dando voz y voto al PP. y silenciando el resto de partidos.
Esque el PSOE y el Bloc de Castalla son tan malos parlamentando que no an sido capaces de conseguir un espacio para que la ciudadania les pueda escuchar.
esta opinion flota en tre la gente del pueblo ya van de perdedores..., si no son capaces de negociar sus intereses como van a defender los de todos.
La isquierda Parece que tengan pocas luces.., No son capaces de ir a la emisora i decir aqui estamos y tenemos muchas cosas que contarles a nuestro pueblo. Pero no, no an sido capaces de comunicarse, muchos no saben que existen...Muchos no saben que tienen cosa que dicir... y si tienen cosas que decir porque no an sido papaces de acerlas llegar aun que fuera montados en un burro y con un megafono. Asi nos va y asi nos ira cuatro años más.
Mientra no surja un lider en la isquierda de castalla la dereche seguira aciendo y des aciendo lo que le venga en gana como ahora.

Anónimo dijo...

Respecte a la ràdio, tot està manipulat per les deretes perque pertany a la Cope i, a pesar de que siga il·legal, continuen treballant amb les esquenes cobertes el PP castellut i els propietaris de la ràdio són amics.

Anónimo dijo...

si la ràdio es il.legal NO PODEN ANAR A PARLAR QUAN HO HAN DENUNCIAT... la ràdio no es digna de escoltar perque només alaven al pp, el paco navarro eixe es va trobar el titol en un contenidor i s'en va aprofitar, ho demostra dia darrere dia quan diu tanta barbaritat i el alcalde i sus compixes ho saben però s'en aprofiten per rematar una campanya de mentires i poca credibilitat...
Adeu pp, adeu radio