domingo, 3 de junio de 2007

EL CONSELL PERSISTIX EN LA ZONA 15


Després de 3 anys de clamor popular front a l’amenaça de destrucció del nostre patrimoni natural, el Cap del Consell ix en la premsa signant acords per dur a terme la construcció de megacentrals eòliques a les nostres serres.En el transcurs d’aquestos tres anys hem demanat diversa informació a la conselleria per a què ens esclarira greus irregularitats de l’estudi d’impacte ambiental, com per exemple per què no s’han fet medicions de vent, per què no hi ha cap tècnic que l’haja signat, per què no s’ha tingut en compte la declaració de zones ZEPA (zones d’especial protecció per a les aus), o LIC (lloc d’interés comunitari), reconegudes per la Unió Europea...
I sols hem obtingut el silenci com a resposta. També el Síndic de Greuges li ha demanat reiteradament la informació, però tampoc ells han obtingut resposta. Com tampoc l’han obtinguda les 15.000 al·legacions que es presentaren al projecte fa ara tres anys.
Enmig d’aquest silenci sepulcral ens sorprén (o no tant) la maniobra de declaració de paisatge protegit d’una part de la Zona 15 afectada per la instal·lació d’aerogeneradors (DOCV num. 5.459 / 27.02.2007), on es desaprova la construcció d’infrastructures que trenquen l’armonia del paisatge.
A este respecte fem un escrit a la Conselleria de Territori i Habitatge demanant la protecció de tota la Foia de Castalla pel seu conjunt paisatgístic i contemplar unes característiques molt similars a les de Castalla o Petrer, i per ser les serres d’Onil i Banyeres una extensió de la Serra de Mariola. La resposta fou unes breus frases on deien que no tenien res a veure unes serres amb altres.
Però la gran sorpresa salta el 31 de Març quan llegim a la premsa (diari Las Províncias i Diari Expansión) que el President de la Generalitat junt amb García Antón signen un acord amb els responsables de Acciona i Elecnor per a que desenvolupen les centrals eòliques que tenen adjudicades, entre elles la Zona 15. I per a major sorpresa, analitzant en detall la noticia descobrim que parlen de la totalitat de la Zona 15, malgrat la protecció paisatgística. Per a poder ampliar aquesta noticia us recomane que visiteu la web de la zona 15: www.zona15.org
La Plataforma Cívica Zona 15 hem fet arribar la noticia i la nostra inquietut a l’ajuntament de Castalla qui deia no saber res al respecte. En una reunió el dia 15 d’Abril, amb qui ara serà el proper alcalde de Castalla, es va comprometre a recabar informació i fer-nos-la arribar, però a dia de huí no ens ha comunicat res.
Des de la plataforma estem plantejant noves actuacions, però acolliriem de bon grat les vostres propostes. No ens podem relaxar, el futur de les nostres serres està en joc, i com a mostra de les intencions del Consell, tres dies laborables abans de les eleccions van aprovar una nova central eòlica a Ayora (http://www.docv.gva.es/portal/pages/irADocv.jsp?fecha=20070523).


5 comentarios:

Anónimo dijo...

Sí però ara qué fem? quin és el pas que hem de donar per a que paren definitivament d´especular amb les nostres serres?
Aneu a pillar altra volta alegacions? sería útil?
No sé, algo tndrem que fer, no?

Anónimo dijo...

als plenaris es poden fer preguntes o sugerencies? podriem sugerir que tractassen el tema de les eòliques, per a vore per on van els tirs.

Anónimo dijo...

No es pot parlar als plenaris. Només "ver, oir y callar". No podrà ser. Igual després.

Anónimo dijo...

Pos jo crec que deuriem organitzar-nos un poc abans de que torne a passar algo amb les eòliques, que segurament passarà en estiu, quan la gent més desconectada està.

Anónimo dijo...

Aixó es el que volia la gent no? Per aixó va votar al PP, no? Que lamentable espectàcul. Ens destrossen la terra i la gent els vota... Ja vos arrepentireu, ja. Qui plora l'últim, ho farà amb més força, tranquils.
I els que defenem la terra seguirem lluitant per a que vosaltres sigueu feliços i continueu votant als qui ens destrossen lo nostre.
Enhorabona.