jueves, 31 de julio de 2008

El plenari del 31 (DIJOUS)


Porte deu minuts preparant-me per a escriure la crònica del plenari de hui: portar el ventilador, buscar una música bonica i reflexiva (Bon Iver), obrir la persiana per vore els arbres que queden fins a Pechman, recordar-me amb eixe gest on visc i gaudir de la sensació de ser un dels privilegiats que es poden queixar de la tala i finalment, mirar la pantalla de l'ordinador durant els 7 minuts restants.

Primera conclusió que m'assalta, els plenaris no serveixen per a res. En el món del liberalisme econòmic s'hagueren eliminat. No produeixen res. És una qüestió obligatòria per acomplir amb la legalitat democràtica però pocs creuen en ells quan es fan. Només donen mal rotllo. Per preguntar i contestar no fa falta tan protocol. Algú m'acusarà d'antidemocràtic per dir açò. Sóc més de sentit comú que de legalitat democràtica. Cadascú que s'apunte on vullga. No defenc la seua eliminació, però si la seua transformació en una cosa més útil, més humana. Sinó només són teatre. Alguns, fins i tot, en el to de veu.

Acabe de tenir un "deja vu". Ho promet. O és una errada en Matrix?

Vinga anem allà. Al plenari de hui hem arribat tard perquè hem decidit fer-nos dos cerveses en compte d'una. I hem fet bé, crec jo. Tot ha estat cobert amb eixa pàtina de simpatia que té escoltar a Lino exigint-li al PSOE "que cuide sus modales en la página web". Deia que està rebent excessius atacs des d'allà. I reclamava a més, que les coses s'han de dir a la cara, que es de covards dir-ho a la plana web o als mitjans de comunicació. Quanta raó, senyor.

Després ha vingut la defensa que ha fet Jose Luís de la nostra llengua. Afirmava que el PSOE local estava maltractant-la i que això ells no ho podien permetre. I que aquest era el motiu pel qual li va recordar a Maite públicament i davant de tot el plenari, que tenia massa errades d'ortografia. La seua intenció no era ridiculitzar a la cap del partit de l'oposició, com algun malpensat pot arribar a creure, sinó protegir d'un atac injust, la llengua de Martorell. Un deu.

Entre les coses bones que també ha fet l'Alcalde ha sigut reconéixer que per a la festa de Sant Cristòfol (el valencià este, té unes paraulotes...) se li'n va passar avisar que l'oposició estava convidada. Se li ha oblidat demanar disculpes, però reconéixer una errada al nostre municipi ho acceptarem com a disculpa. No haguera estat mal un "no tornarà a passar", però amb 48 hores només de termini amb que ho van dur i la faena al Molt Il·lustre, eixes coses passen. Reconéixer les errades és de savis. Prou.

Ja acabant s'han creuat qualificatius de mentiders entre el PP i el PSOE sobre el tema dels sous. "Sou uns mentirosos, els mentirosos sou vosatros, no vosaltres més". Quin partit ha dit "vosatros" i quin "vosaltres", atenent al discurs lingüístic anterior, ho deixarem a la vostra imaginació. D'entre tota la discussió, a mi no m'ha quedat clar si Lino cobra 26 mil i pico, o 36 mil i pico. Jo pensava que eren 36 mil i pico, però sembla que estic equivocat. Només cobra 1900 euros al mes, ha dit. I sembla ser, que alguns familiars dels polítics de l'oposició cobren en negre més que eixa quantitat, perquè Lino ha recordat que ell ho declara tot i hi ha gent per ahí que no. Un poquet d'integritat mai ve de sobra.

El que no he entés massa bé és perquè eixos atacs se'ls han guardat per a l'apartat de Precs, que segons mana el protocol (i que bé ha recordat Jose Luís enmig de les seues respostes) no permet contestacions. Tot això ha sigut com molt civilitzat, allà cara a cara tots, sense planes web de per mig i amb una valentia corprenedora per ambdues parts.

Abans d'això, coses secundàries. S'havia denegat la urgència de la creació d'un Consell de Participació Ciutadana i de facilitar als grups Entelekia i Pellikana la seua actuació al poble com havien proposat Bloc i PSOE. Comence a intuir que el que no siga urgent vol dir que es pot posposar un temps. Cap dels huit que ha votat a favor de que això podia esperar ha suggerit fins a quan podia esperar. Uns dies? Unes setmanes?. Poden esperar més o menys que els arbres fins a Pechman?

També s'han comentat altres minúcies, com la situació dels pous locals. El de les Voltes està tancat. 134'5 de nivell tenia l'any passat (això supose que seran metres). El de les Voltes II ha passat de 121 pel juliol de l'any passat a 146 ara. El de l'Espartosa ha aguantat com un valent l'any de pluges. Nomes ha baixat de 275 a 276. Un metret. I com ho ha demanat l'oposició, ara l'ajuntament ja ho sap i ho pot posar a la plana web. Això han dit. El regidor d'aigües ha insinuat que no recordava que això estava allà. Ara ja ho sap i ho posaran. Molt rebé. Ha faltat preguntar a quants metres està del mar Castalla. Ho dic jo, a més de sis-cents. És a dir, que arribar allà avall encara està lluny com l'infern.

Poc més. Part del nostre blog se n'ha anat a les dos quaranta-cinc a fer-se altra birra per digerir allò viscut, però a mi em semblava ja abusar.

Toni.

PD. Hui no vaig a demanar disculpes per la lleugera ironia. He esborrat mil frases per controlar el sarcasme i segur que els meus companys/es de blog no m'ho perdonen. Em compromet a fer cas i passar per l'Ajuntament a vore que ens conten. Els blogs com aquest donen ambient, però es com els plenaris, no solucionen res. A més, ara estic lliure i no tenim excusa. Que bonic és l'estiu.

PD2. Acabe de llegir la crònica del Bloc a la seua pàgina i és molt recomanable. Amb la nostra açò queda coix, coix.

32 comentarios:

Anónimo dijo...

Toni, la birra de les 14:45 ha estat bé, però ja saps que si hagueres vingut millor.
Per la meva part: tampoc crec que valguen per a molt els plenaris. Són com xiquets barallats: tú l´altre ple vas dir nosequé. Pos mira que tú que ni siquiera... i així durant les hores que dura.

Crec que podrien quedar ells un dia al mes per a discutir tranquil·lament i ja després altre dia per a fer el plenari. Poc constructivisme veig jo a este poble.

Jo em quede en Lino demanant més educació (sense comentaris) i en el Paneta dient-li a Maite que no amenace, que si continúa així ell actuarà amb contundéncia (tampoc comentaré res).

En fí, que les cervessetes molt fresquetes i bones. Això sí que és constructiu.

Anónimo dijo...

toni!!!
En el moment vaig escoltar aquesta cançó, vaig pensar que seria una bona BSO per a QUin castalla volem...no? mes currat ja seria fer un video de l'estat actual de l'avinguda amb la cançó de fons (i ja de paso amb Castalla Internacional i totes les barbaritats de formigó que han fet!!!)

http://www.imeem.com/people/i3WyMVn/music/WMg2ZSCC/pau_alabajos_pau_alabajos_contra_el_cimentmp3/, senzillament increible!!
Es que li queda que ni pintada!! jejeje
Dew!

I bones vacances!

Anónimo dijo...

esta, que no recordaba que açó no ix bé

PAU ALABAJOS, CONTRA EL CIMENT

Anónimo dijo...

Paneta, tú tens carrera? es diu Medi Ambient, no mig ambient; fins i tot jo que treballe de cara a una màquina ho sé. bueno aspera... per això has posat a lino en eixe lloc, no? perque és mija persona només, no? entonces em calle.

degradeu el nom de Castalla per on aneu, oportunistes desvergonyits.

Anónimo dijo...

Toni, et done les gràcies per haver exposat més o menys el contingut del plenari. Recordava que era ahir, però era primer la feina... El que opine de l'actuació del Molt Il·lustre també meu callaré per a mi perquè no vull fer llenya del árbol caído (espere que siga així les pròximes eleccions). VInga, et torne a agraïr aquesta xicoteta reflexió per als que no vam poder assistir a tal espectacle.

Saluts!!!!
Ah, dissabte a les 9 en la casa del fester concert de la b.jove fruit d'una bona setmana al carrascal de convivència i assajos. No vos el podeu pedre si teniu ganetes d'ambient fester!

Anna

Anónimo dijo...

Si coleu saber lo que cobra (ens costa )Lino, entreu a la següent pàgina i calculeu el bruto.

http://www.calculatusueldo.com/calcula_tu_sueldo_bruto.htm

A aixó, hi ha que afegir entre un 31% i un 33% de gastos de Seguretat Social.

Els comptes no enganyen.

I altra cosa, nomes faltava que cobrarà també en negre... o es que també s'emporta algo vaig manega...

Si es que les perd la boca...

Anónimo dijo...

val, vos acepte lo de que les plenos no son massa practics a l'hora de posar en marxa iniciatives per part de l'opoció, o per poder fer front a coses que no ens agraden del equip de gobern. La meua opinió es que esta circustancia te el seu origen en que els em doant massa anys majoría absoluta... están mal acostumbrats, nisiquiera a que s'els faja oposició como deu mana. Tot aixó es degut a que els donat la majoría absoulta massa voltes, massa anys, a vore si aprenem d'una vegada que si volem eixigirle algo al grup de gobern, tenim que demostrarho en les urnes penalizantlos, així voreu com les próximes eleccions fan mes cas al poble.

Saltuacions.

Anónimo dijo...

Volen parlar de diners negres??

Anem a parlar de diners negres...

No vaig a acusard e res, sols faig unes preguntetes per si algú li ve be contestar:

Es poden tirar cohets borratxos i carretilles la nit de Sant Francesc?

Crec que no, s'en tiren?

Si es així, es motiu de sanció o denuncia?

Si les cases dels carrers on presuntament es realitza el llançament de cohets i carretilles, apareixen al demà amb cremallades a la façana i a les persianes?

Els veïns ho denuncien? Hi han queixes? Va la policia al lloc del delicte i actua?

Per quin motiu, estos veïns aguanten tots els anys que persianes i façanes acaben cremades i no escoltes cap queixa?

Pot ser que "algú" pague les despeses de la reparació de les persianes i la pintura de les façanes?

Pot ser que estes reparacions les realitze una persona que no està donada d'alta, i per lo tant, no puga fer factura oficial?

Ho repara "per amor al arte"? o cobra en negre?

Per favor, algú te que saber algo, no pot ser que tots els anys pase el mateix, la llei no es respète, i no pase res. Que els veïns callen per que el mal es repara, que per a que no conste la reparació produïda per l'incompliment de la prohibició de tirar cohets, es contracte i es pague en negre a una persona que no te el negoci donat de alta, i que treballa "por cuenta ajena" en un sector que res te a veure amb les persianes, i que ningú s'entere de res.

Parlem de diners negres??

Anónimo dijo...

no, parlem de caciques i senyorets favoritistes, igual com abans, per no dir-los coses més clares.

Anónimo dijo...

lino, parla més, que estic de vacacions i m'avorrisc!

Anónimo dijo...

Què fort, que el pou de les Voltes haja baixat 30 metres en un any, si les pluges de l´any 2007 han superat en un 40% la mitjana anual de Castalla!
Què fort, que ni tan sols es permeta llegir una moció a un regidor del BLOC!
Que fort, que els regidors del PP aprofiten el rodillo de la majoria absoluta per a trepitjar i amenaçar a l´estil Batasuna a la portaveu del PSOE!
Què fort, que el PP de Castalla encara visca als anys 50 i no al segle XXI.
Què fort, que a Castalla, el 59% del poble encara vote al PP! Quina misèria!

Anónimo dijo...

EIH!!
QUÉ FEM AMB ELS BOUS EMBOLATS?!!
PER FAVOR! NO DEIXEM QUE EN ESTE POBLE ES RECOLZE AQUEST TIPUS DE ACTE MALTRACTADOR!!
VAL QUE LA VACA ÉS TRADICIÓ, QUE JA NO SE LI TIREN POTS I QUE ESTAN ACOSTUMADES?(¿!!?)... PERO FER FESTA A COSTA DE CEGAR I OMPLIR DE CREMALLADES A UN ANIMAL...

FEM ALGUNA COSAAAAA, ORGANITZEM-NOS!!

Gavilán dijo...

DIGUEM NO ALS BOUS EMBOLATS A CASTALLA

Hola, som un col•lectiu de gent de Castalla que ens posem en contacte amb tu, per a demanar el teu suport i fer força per a que no es faça el que el divendres a la nit es pretén.
“bous embolats a Castalla”
Pensem que tal barbaritat no ve “a cuento “en la festa del nostre poble. No es tradició en Castalla botar-li foc a les banyes d’un bou i va contra els principis morals de molta gent, per això et demanem que penges aquest manifest al teu bloc per a que la gent sàpiga el que volen fer i que havem gent que no ho volem permetre.
La idea es arreplegar signatures manifestant el nostre desacord i presentar-les a l’ajuntament,d’ aquesta manera ens tindran que escoltar

Salut i gracies

DIGUEM NO ALS BOUS EMBOLATS A CASTALLA

A Castalla volen fer la festa dels “bous embolats” .
Es tracta de traure un bou nugat amb una corda de les banyes, l’estampen contra un tronc de fusta ,l’immobilitzen i li corden un artefacte al cap que du dues entorxes amb material inflamable, li prenen foc , i el solten. La diversió consisteix en veure com el bou corre per por al foc i per les ferides a la pell i als ulls..........
Des de quan tal aberració es tradició al nostre poble?
Per què hem de permetre que es faça a Castalla un acte tan cruel?
Per a que uns es pengen medalles,tenim que aguantar açò?

Gavilán dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
El Retor dijo...

mes informaciò dels bous embolats
pots manifestar el teu desacord signant en http://www.campanyes.org/bous

Anónimo dijo...

Anava a penjar-ho com un post. Però tampoc cal donar-li tanta importància. Este matí hem anat a vore el famós expedient de l'Avinguda d'Onil (tala d'arbres). No hem pogut: Burocràcia. Hem omplit un paper dalt i l'hem lliurat baix. El passeig, l'emplenada de la fulla i la reflexió per trobar les paraules a posar en la sol·licitud, total, vint minuts. Ràpid. Ara li ho preguntaran a l'encarregada d'Urbanisme per a que ens avisen de quan està disponible i que tornem altre dia. Jo també tinc una tortuga que li diuen burocràcia, que diria Mafalda.

Sí, és cert, els ciutadans devem anar més a l'Ajuntament. Sí, és cert, l'esforç ha de córrer del nostre compte.
Sí, és cert, no preguntes el que el teu poble pot fer per tu, sinó el que tu pots fer pel teu poble (qui era "l'il·luminat" que li escrivia els discursos al Kennedy?).

Però collons, tan difícil es escanejar i penjar a la seua web i que ho puga vore tot el poble? 20 minuts del seu temps (que cobren amb els nostres diners) per poder vore-ho tots, o hores del nostre per vore-ho nosaltres només?

"Difícil la elección és, mi joven aprendiz".

Triem ara? Vinga, braços en alt. Que alce el braç el qui pense que ho deuria penjar l'ajuntament a la seua web... Vinga sense por. Braç en alt. Fa falta fer recompte?

Sé que estos blogs es lligen a l'ajuntament. Sé que poden escriure anònimament o comentar-ho després on calga, però m'encantaria escoltar una resposta coherent i lògica que diga que devem anar els ciutadans.

No sé si ho he dit ja, que bonic és l'estiu.

Toni.

PD. Ah, estic amb Héctor. Realment ens fa falta un bou embolat al poblet? I ja sé la resposta... La plaça de bous estava plena!
Però no estaria plena igual sense bou embolat?

Anónimo dijo...

Pp Castalla= Radicalisme

Anónimo dijo...

Divendres, a l´hora del bou embolat, CONCENTRACIÓ ESPONTÀNIA CONTRA EL BOU EMBOLAT. Feu córrer la veu!!!

Anónimo dijo...

QUE QUINA CASTALLA VOLEM?
Una Castalla que respete els animals!
com es possible que en un bando es diga que está prohibit entre altres coses maltractar a la vaca i que el propi ajuntament recolze el bou embolat?

Qué podem fer? qué es fa en estos casos? com es fa?

Anónimo dijo...

podríem parlar amb a Alaska?

http://www.animanaturalis.org/post/7766

ó podríem fer açó?

http://www.fotografias.net/07-07-2008/noticias/peta-y-animanaturalis-contra-la-tauromaquia

més informació en AnimaNaturalis.org o PETA

Anónimo dijo...

Atenció!! Ja estan plantant els primers nous arbres 'no destructius' a la Avda Onil.

Només ens queda esperar uns anys a que cresquen!!!

Anónimo dijo...

Hola a tots.
He sentit alguns comentaris pel poble d'algunes actuacions "irregulars" d'alguns membres de l'ajuntament i m'agradaria que algú amb coneixement de causa les confirmara o desmentira:
-És cert que un regidor es va fer les fotos de la boda al Castell (fora de l'horari de visita)?
-És cert que a l'alcalde li obrin la piscina municipal per a ell soles a les 6 del matí?
-I és cert que a certa boda un dels membres de l'ajuntament va telefonar a la Guàrdia Civil per a que retiraren el control de trànsit?

Són rumors que he escoltat i abans de parlar i criticar m'agradaria saber si són certs o no (espere sincerament que no ho siguen).

Gràcies!

Maria

Anónimo dijo...

Entreu en aquesta pàgina i deixeu la vostra signatura. Açò NO és tradició, açò NO és cultura, i per suposat, açò NO és respecte cap als animals. NO ALS BOUS EMBOLATS!

www.campanyes.org/bous

Anna

Anónimo dijo...

que lino es compre uns cuernos de viquingo i els prenem foc i ja tenim bou embolat.. no es el mateix?
paneta pot ser el que serra la corda, de totes formes no tenim res a pedrer....

Anónimo dijo...

Jo preferiria veure als maleducats de lino i paneta interpretant la berrea a la tardor, no creieu?

Poble Roig dijo...

la concentració serà a les 23:45,divendres 8 d'agost, a la porta de la plaça de bous portatil de castalla

mes info: www.comision-av.tk

Poble Roig dijo...

Mañana a las doce de la noche,en la Ciudad de Castalla (Alicante), una organización protaurina, con la colaboración del M.I. Ayuntamiento de Castalla, celebrará el festejo de "los toros embolados" por primera vez como acto innovador. El problema surge cuando dicho acto no es del todo legal porque segun la normativa valenciana de festejos taurinos tradicionales: cualquiera de estos que se ejecute en una localidad sin tener una tradición de 25 años, no se podrá imponer como nuevo festejo. Por lo tanto, este viernes 8 de agosto, a las 23:45 se celebrará una concentración espontanea en contra de dicho "festejo", surgida e impulsada por una iniciativa ecologista de la localidad. La concentración contará con miembros de FEDENVA, Protectora de animales de Villena, Castalla y otras localidades.
Esperamos, sea publicado con brevedad o, por lo contrario, esperamos vuestra presencia.

Para más información: www.comision-av.tk

Anónimo dijo...

Està molt bé això d'assistir a un plenari en el nostre M.I., és una experiència molt recomanable. En esta fecunda i eficaç legislatura de pax i dialec, destralades, circ i censura, encara no he tingut el plaer, però ben bé que vaig disfrutar algun d'aquells plens deliciosos en l'anterior. Si, aquella legislatura del Rei Lleó, interminable, amb el supermascle presentant cada quatre anys als huit de la seua nova camada.
Subscric el post: els plenaris són una inutilitat. Seria millor, per al que fan allí, que els nostres representants es reuniren, si tenen ganes, en terra ferma (bar, pub, taska o semblant). Pel que Toni afirma, res pareix haver canviat des dels temps de Simba. Un parell de rugits per a acovardir, tres o quatre "i tu més" i a una altra cosa.
D'acudit pareix la brama del molt ben remunerat mascle 2, reprovant dels rondadors precisament allò del que ell és especialista: l'insult, el menyspreu i la mala educació.
I què dir del nou cap de la camada, recorvertit al valencianisme cultural, després de les seues gestes en la Trobada? ... de rialla.
La fórmula és sempre la mateixa: Toc en horitzontal al cablejat de les setze orelletes i a la merda la urgència de qualsevol cosa que proposen els aspirants. Si alguna coseta mola ja ho muntarà Simba.
Encara recorde, d'anys arrere, un rugit del mascle 2, contestant els aspirants que la mesura adoptada per a controlar-estalviar en el nivell de l'abeurador, era pujar el preu del líquid. ¿Komo mola la gramola eh?. Estaria bé que, d'una punyetera vegada, ens explicaren la realitat (tota) de la charca doncs hi ha un estudi molt seriós. Portem massa anys confiats en las danzas del hechicero.
Pareix ara que l'ànim de la bandada està pels núvols: sessions vip en el castell, sessions vip en la piscina, bous "en volats" ... pa i circ.
Els tornarem a votar ... no?

Lynux

Anónimo dijo...

Vamos, no dubtes que tornaràn a guanyar !!

Anónimo dijo...

ATENCIO!!
Els operaris de l'Ajuntament han anat a tallar els arbres de la Plaçeta del Carreter.

Tots pensaven que era l'habitual arreglo per a vaca pero no, hi ha uno tallat!!

Sort que els veins han tirat a pataes als operaris, que no han prosseguit amb la faena que els havien damanat!!!!

Açò ja és massa!!!
Paneta vete ya!!

Anónimo dijo...

axò no pot ser! si no ho veig no ho crec, axina que me'n vaig a la placeta el carreter a vore

Anónimo dijo...

TOMATE, TOMATE, TOMATE.

No havien cancel.lat el programa.