lunes, 7 de julio de 2008

MANIFEST


Bona vesprada conciutadans i conciutadanes.

Després de dues setmanetes de merescudes vacances, ací estem de nou. Dic merescudes perquè encara ens estem recuperant de l´atac verbal al que, al igual que tothom que va acudir a la casa de cultura, vam ser sotmesos per part dels conferenciants espontanis que hi van acudir. En fi, són coses que passen i que, una vegada meditades, hem d´intentar convertir en alguna cosa positiva, i he dit intentar molt conscientment.

Com que aquell dilluns no ens va donar temps de comentar-vos l´esborrany de manifest que teníem preparat, ací vol deixe. Són uns punts molt concrets a la espera, per suposat, de que vosaltres afegiu idees, principis, fins, objectius i el que us vinga en gana, que estem en estiu. Torne a dir que és un esborrany i que està per completar i millorar. Podeu anar fent comentaris i després en redactarem un complet entre tots.

MANIFEST EXIGIBLE A L´AJUNTAMENT DE CASTALLA

1. TRANSPARÈNCIA.
• Publicació d’uns projectes definits i explicats abans de la realització.
• Volem vorer els informes tècnics encarregats per l’ajuntament i que els fan prendre determinades decisions.
• Demanar un informe independent sobre l´estat actual de Castalla Internacional i la previsió que hi ha per aquesta zona.

2.INFORMACIÓ.
• Consulta amb tècnics independents i amb la titulació adequada sobre determinades decisions d’impacte patrimonial (patrimoni natural, patrimoni cultural).
• Optar pel recurs de la democràcia directa en qüestions com el creixement o ampliació de les urbanitzacions existents.
• Fer els plenaris accessibles al públic, ja siga televisar-los, canviar-los d´hora i fins i tot publicar les actes.
• Penjar tota la documentació pública a la plana web de l´ajuntament.

3.PARTICIPACIÓ.
• Instaurar la participació ciutadana real.
• La creació d´una regidoria de participació ciutadana amb assessorament tècnic qualificat.

33 comentarios:

Anónimo dijo...

Enhorabona: ja està be de teoria i bronques ideològiques.

Propostes CLARES i CONCRETES

Anónimo dijo...

El punt segon de l'apartat 2:
"Optar pel recurs de la democràcia directa en qüestions com el creixement o ampliació de les urbanitzacions existents"

...em sembla una miqueta "optimista"
es riuran en llegir-ho...
creeu que tenim legitimitat per a exigir-li això a l'ajuntament??

i per altra banda, la democracia directa en un poble com el nostre es algo que fa por soles imaginar-ho... acaben penjant al negre segur (la dictadura de la majoria fa por...)

la democracia directa es, per desgracia, una utopia, una quimera.

el que necessita aquest poble es transparència en la gestió i que els polítics es senten exposats a la opinió pública... a la opinio lliure d'aquells que vullguen opinar.

Anónimo dijo...

Jo afegisc un punt important a la participació:
Vull participar dels banys privats a la piscina pública a les 6 del matí, que em ve millor que per la nit.
Ademés, vore a Paneta nadar, no tiene precio.

Anónimo dijo...

Com a ocurrència, no està genes malament !!

Anónimo dijo...

No antònim, no tenim gens de llegitimitat per a exigir-li això ni res de res a l´ajuntament, d´això es tracta, de crear-nos-en una nova, de crear un precedent en la història democràtica de Castalla.
Que és massa optimista, per suposat que sí, però qué fem si no simiem...

Anónimo dijo...

se que no ve al cas, pero per castalla hi han uns homens prenen mostres de l'aigua, algu sap algo?

Anónimo dijo...

Una noava llegitimitat ?
Creada per vosaltres i per a vosaltres ad-hoc?
I les eleccions per a que son?
I la gent que participa per la via d'entitats democràtiques (partits, associacions,...)¿son tontos per no construirse ells per a ells mateix una nova llegitimitat?
Esteu intentant actuar com un partit polític, pero intentando que no se note. Voleu fiscalitzar la gestió municipal sense que ningú us haja triat per a fer-ho. No teniu cap objectiu concret, només fiscalitzar l'acció de govern. No teniu els objectius d'una associació cultural, ni de veins, ni esportiva, ni...
En algunes de les vostres actuacions esteu fent el que critiqueu.

Te pido me disculpes por enquivocarme en mi anterior mensaje.
Ten en cuanta que algunos "antónimos" participamos respetando al máximo al resto de "opinantes".

Salut!!

Anónimo dijo...

Una nova llegitimitat? crec que m´he expressat malament. No és una nova, és la que ens correspon, no com a associació ni res sino com a conciutadans de Castalla.

Està bé participar de la democràcia una vegada cada quatre anys però ahí no acaba la cosa. No demanem aquest manifest per a nosaltres sino per a tots, qui el vulguen, clar està.

Estem actuant com allò que critiquem? Per què? A que te refieres? per la claredat? per la transparència en el que fem o pensem? no t´entenc anónimo.

I esta última frase? que nosaltres o respectem als anònims?

Anónimo dijo...

Democràcia directa. Democràcia indirecta o representativa. Democràcia participativa: tres formes no excloents.

No recorde haver vist mai una urna per a votar "fiscalitzadors" de la gestió municipal, però això no em lleva el dret a no quedar-me quatre anys veient-les passar, inclús quan siguen precisament aquells als que vaig votar els que no seguisquen la direcció correcta. Més encara quan es prenen camins incomprensibles.

Totalment d'acord amb "antònim": transparència, exposició a l'opinió pública. Eixa és una bona recepta, doctor.

Un desig: Que açò no es talle amb la canícula, que prenga cos.

Una recomanació (per si prenguera cos): els polítics solen enviar "submarins" a estes mogudes, com les càmeres de la claveguera ... atenció!.

Lynux.

Anónimo dijo...

Des d'ací m'agradaria fer saber a tots que l'ajuntament encara no ha donat ni un duro a l'Agrupació Músical Santa Cecilia. Crec que es una irresponsabilitat de part del molt il.lustre que a dia de hui la banda encara no haja rebut una part de la subvenció.
Espere que no tarden, perque els diners fan falta, i si la banda fagera igual cuant te que tocar en algun acte de l'ajuntament no se que pasaria.

Anónimo dijo...

Bé i ja posats des d'ací m'agradaria fer saber també com el anterior anònim, que l'ajuntament a dia de hui encara no ha pagat ninguna de les beques que dona als estudiants per al curs 2007-2008 (ja finalitzat) que a mi em van dir que em donarien 200 euros i ni un duro, però bé una bona traca si que van pagar per a San Isidre, què poca vergonya.

Anónimo dijo...

A mi també em toca beca, en teoria. 130 euros. És poc per als costos de matrícula i cotxe però menys dona una pedra.
He sentit rumors que ens la paguen en setembre. Igual és que s´han pensat que és per al curs que ve. No sé, amb l´ajuntament jo no m´estranye ja.

Anónimo dijo...

No està relacionat, però com ho hem organitzat a preses i carreres...

Hui dijous 10 de juliol a partir de les 20:00, Pellikana seràn entrevistats i tocaran en directe acustic en el programa que Santi Mataix realitza a La Fresca FM: "De Mitja en Mitja".

Podeu escoltar l'especial Pellikana en dirècte per l'internet: www.lafrescafm.com

Si voleu rebre totes les noticies sobre el grup, concerts, concursos... envieu un e-mail a pellikana_news@hotmail.com

Anónimo dijo...

Aneu en compte, que si teniu faltes d'ortografia l'amo es riurà de vosaltres, como va intentar fer amb la regidora Maite...
I com voleu que pague subvencions, si tot els diners són per als seus sous?
Ah, ben cert és el tema de la piscina, l'amo entra a l'hora que vol, i sense pagar, que al pobret no li arriba a final de mes...

Anónimo dijo...

Algú té fotos de lo de la piscina? Jo pagaria 5 euracos per voreu.

Anónimo dijo...

No intenteu buscar-li llògica i profunditat a tot allò que fan; ells han de justificar els seus sous insultants amb coses bén "visibles": parcs, auditoris, col.legis, ceres de dos pams de formigó, etc etc; han d'arribar a les eleccions i poder dir: hem fet tot açò; Creieu que els importen els 130 € de no sé quí, o els problemetes dels pobretons que remolen d'açò i d'allò? ells van per damunt, com l'oli. Si es que no sabéu lo que vos convé, home! xi deixeu-los que facen lo millor pal poble....

Aquest pensament és el que ha destrossat de per vida tota la costa i ara és el que comença a rosegar Castalla, i ells també ho saben. O mirem d'obrir els ulls o acabarem difuminats i sense veu en la nostra pròpia casa.

Anónimo dijo...

A Panetes, Linos i demés: vull donar-vos el meu suport anímic perque sé que esteu satisfets de com esteu portant la legislatura i lo orgullosos que esteu de vore com creix el poble. Però eixa sensació, eixe devaniment és com quan a un li donen l'alegria més gran del món i en eixe moment se li desperta l'almorrana i li toca fotres per dins;

Per la meua part, sapieu que em deixaría la pell per ser sempre l'almorrana que sempre esta ahí, mai no acaba d'anar-se'n; eixe ditet coent que t'has menjat sense donar-te conte... A mí soles em fa falta això per a motivar-me.

Anónimo dijo...

Menos jornal i pagueu lo que heu de pagar!!! mare mare ni beques ni subvencions... aiiiisss que estarà passant quan s'ha acabat el curs i encara no han pagat cap beca!!!

Anónimo dijo...

Si voleu saber tot allò que demaneu en el manifest, com diuen els del PP, en l´ajuntament està l´expedient, busqueu-lo, jajaja!!! No coneixen la vergonya. Per cert, teniu alguna intenció de tornar a fer alguna mobil.lització contra la "remodelació" de l´avinguda d´Onil? Jo propose, ara que fa sol i que ja no hi han arbres per a fer-nos ombra, de fer una concentració allí mateix, cadascú amb una sombrilla, i fer anar a la premsa...

Anónimo dijo...

Ridículs, sangoneres i pesseteros. Mare de Déu i qué poc gust i quin poc trellat. No teniu gust, teniu gustatxo.

Anónimo dijo...

Com crec q aquets comentaris, arriven fins a l'ajuntament, aprofite aquest espai per a fer una denuncia d'orde public q'esta ocurrint tots els fins de setmana als carres vicente blasco ibañez i carlos arniches.
Aprofite aquest espai, p q es una tonteria avisar als "munisipals", si "munisipals", ja q de policia local no tenen, per no tindre ni vergonya, ja q els avises p q apartir dels 3 del mati i fins a les 6 com a pronte, es fa un festival/concert de pitos de cotxes i de tenors frustats, i cuan arriven, resulta q son amigets de tots i els saluden tots als q'estan actuan, i fins i tots els feliciten, ja q els donen la ma, es lo q a mi en pareix desde on per culpa de les actuacions, tinc q pasar tota la nit, o igual estan desitxanlos bon viatge, ja q despres de donarse la ma, cubata en ma, putxen als seus cotxes i els desitjen tots molt bona nit o queden en vores de nau, a onil o biar.
Despres aquestos aprendius de clinteswood o del sigal, a un ciutdada normal i en mig del carrer, cuan mes gent nia, li monten el numeret, anmanillanlo i duentlo a la checa, per a q la gent es crega, la q vulga creuseu, q fan be la seua faena.
Son mol valents, cuan es trata de gent normal, de la q vol viure i deixa viure, i no sou capasos de fer cumplir les normes a la gent q no les cumplix.
No son tres o cuatre dies al any, i entenc ja q a mi tambe m'agrada, q la gent es te q divertir, pero sempre intentan cumplir les normes, o al menys, la gent q cobra els seus sous, per a ferles cumplir q als menys ho intenten, en ves de pegar voltetes en totes les inaguracions, gunt als q ixen en les fotos, q'en van dosens cada volta.

Anónimo dijo...

els comentaris sempre acaben desvariant... tenen un comportament caòtic...

no estavem parlant d'un manifest??

Anónimo dijo...

Jo propose una supervisió a fondo de la infraestructura y recursos humans de les forces de seguretat de Castalla (Policíes i guardia civils). Deurien fer inventari del que hi ha, del que hi ha pa canviar i del que podia haver.

Anónimo dijo...

Hola Toni....estic totalment d'acord amb el manifest que vau posar en la reunió i el que ara publiqueu. Pense que la gent que va anar a la reunió aquell dia es mereix apuntar-se'n una!! El que vam haver d'aguantar!!Per cert, t'han enviat ja les preguntes contestades?? És un dubte excistencial que tinc. Encara que ara estaran a punt d'agafar vacacions... En fi, seguirem creient que podem fer de Castalla un poble millor.
Enhorabona per tot el que fas, de veritat, tot i el que diuen alguns tocats en comentaris de per ahí baix, gent com la que fa este blog deuria estar governant..... "otro gallo cantaría..".
Ostia, eixa frase també és bona.

Vinga, saluts!

Anna

Anónimo dijo...

Ei Anna, una alegria de nou llegir-te per estos barrios... M'encanta que la gent pose el seu nom i posar-li cara a qui li conteste.

A vore, t'explique, que fa temps que no escric res. Les preguntes que vam elaborar abans de les eleccions estan sense contestació. Jose Luís va afirmar públicament que jo li havia dit que no esperàvem resposta. Supose que recordaràs que ràpidament va apel·lar al "és la teua paraula contra la meua". No era cert. En el moment en el que ho vam comentar hi havia dos persones davant. Una d'elles el regidor de Cultura, Candela. Però jo eixe dia no ho vaig recordar, només fent memòria després em va venir al cap (memòria porosa es diu això, que li farem...) Posteriorment ho vaig parlar amb Candela i m'ho va confirmar. Fins i tot he recordat que Jose Luís em va demanar més temps perquè em va dir que, una vegada d'alcalde, sabia més per a reelaborar les contestacions. Això de reelaborar venia al cas perquè m'havia assegurat que les tenia contestades des de feia temps.

A dia de hui, encara esperem. Saps d'eixa sensació de quan has de fer alguna cosa i has donat la teua paraula en fer-la i es trobes a la persona i es ve el món damunt perquè et trobes supermal i dius per a la pròxima ho tinc fet segur? Doncs sembla que eixa sensació no la té tot el món. A vegades em sorpren com les persones ens diferenciem unes d'altres.

Respecte a les altres preguntes que vam elaborar per a eixa "gloriosa" nit (que moltes coincideixen), no les hem remeses a l'ajuntament. Primer volíem comentar el manifest i vore per on circulava la gent i que n'opinava per a després enviar-ho tot junt. Eixa era la meua faena, però personalment he estat saturat del temeta durant un temps. Així que li he dedicat hores a la setmana de cine, dies a fer un viatget i ja estem ací de nou per gaudir de l'estiu del poble i començar a moure'ns poc a poc. Entone el "mea culpa". No tornarà a passar. La pròxima volta que es veja ja serà amb les preguntes enviades i et podré dir que no ens han contestat encara.

Que bones són les vacances.

Toni.

PD. Algú sap quan cau el pròxim plenari?

Anónimo dijo...

Estimat antónim:
Com aquesta es una pagina oberta on els persones, podem expresar els nostres inquietuts i problemes q tenim en el dia a dia, simplement m'atrevit a dedicarli uns comentaris al funcionament del cos de la "POLICIA LOCAL" d'aquest el nostre poble, meu tambe.
Si creus, com afirmes en el comentari q fas despres del escrit,
q'es desvariant i te un comportament caòtic..., simplement es demana disculpes per si tas sentit ofes.
Mis más sinceras disculpas.

Anónimo dijo...

tranquil, anònim, que no ho dic pel teu comentari... ho dic per tots en general (per mi també) en aquesta i en altres entrades...

moltes vegades no comentem allò que diuen les entrades del blog, sino que parlem de qualsevol cosa...

una abraçada

Anónimo dijo...

" antònim dijo...
Menos jornal i pagueu lo que heu de pagar!!! mare mare ni beques ni subvencions... aiiiisss que estarà passant quan s'ha acabat el curs i encara no han pagat cap beca!!!

11 de julio de 2008 0:37"


El que ha postejat això no soc jo... algú m'ha suplantat la personalitat.

Signat: antònim

per cert, que jo també estic d'acord amb totes les propostes del manifest.

Anónimo dijo...

m'agrada el manifest Toni.

Anónimo dijo...

joe com està el pati... renuncie a la meua identitat... te la pots quedar

Anónimo dijo...

Toni, no volia ni molt menys agobiar-te, jajaja. Unes vacances merescudes , i comprenc que necessitares temps per descansar i allunyar la ment del "temeta" de la reunió i això. És normal, després de que es diguen una sèrie de mentires i davant la impotència de vore que el que ho fa és un funcionari de l'Ajuntament que es suposa que està ahí per treballar per tots i totes i a qui li falten unes lliçons d'educació, jo tb estaria com en un estat surrealista total. Tu tranquil, ja ens aniràs informant de com va l'assumpte.
M'agrada molt la labor que esteu (i tu en particular) fent en aquest blog. És d'admirar.

Vinga, ja ens veem.

Anna

Anónimo dijo...

Mira: No digueu aixó de José Lino(El meu iaio) perque vosaltros sou pitjors.A què tinc raó???ehh????
tinc molta raó.
Adeu.

Anónimo dijo...

Io per lo menys done la cara no com vosaltros!!!
simbergùences!