viernes, 23 de mayo de 2008

Trasplantats






No sé si vos passa això de que quan parles amb algú de dreta sempre acabes semblant d'esquerra i al contrari. A mi em passa molt. No és voluntari, m'ix espontàniament. No sé si és instint "polemitzador" o ho faig només per compensar. Però sempre acabe semblant dels "altres". Conte açò perquè últimament semble més d'esquerra que mai. A més, he estat pegant-li una ullada al blog i semblem un blog de l'oposició. No sé si el del PSOE i el del BLOC seran tan crítics amb la tasca del Molt Il·lustre. Supose que sí.

Dic açò perquè no hem dit ni una paraula del Centre de Dia que han fet per a les persones majors allà a les "vivendes tutelades" (parle del públic, el privat amb els seus preus sembla un mal "xiste"), ni del futur hotel de "quatre o cinc" estrelles (amb sòl públic també?), ni de cap ni una de les notícies que ens exposa a tot color (el real i el metafòric) el "Crònica de Castalla".

Però és que, collons, cada volta que isc de casa em trobe l'avinguda d'Onil com està i és superior a les meues forces. Com m'intuïsc un post llarguíssim, directament proporcional a la ràbia que vaig acumulant, canviaré al format telegrama.

Anem amb les explicacions que va donar l'alcalde, Jose Luís Prats a la reunió que es va fer a la Casa de Cultura, ara ja fa un segle o dos:

Justificació 1: Trasplantaran els arbres a altre espai.
Reflexió 1: Una mitja veritat és una mentida. Que haguera dit: transplantarem tots els arbres que podrem i la resta (tots els pins, els xops...) els tallarem. Perquè no van dir que els pins no es podien trasplantar? Perquè els han tallat tots? Tots. Tots. Realment no es poden trasplantar?

Justificació 2. Van a trasplantar els arbres perquè estan fent malbé les canalitzacions d'aigua, desaigües i altres.
Reflexió 2: Tots? No se'n salva cap? Amb la mitja veritat de dalt, perquè hem de creure esta? Volem l'informe tècnic. Arbre per arbre, carrer per carrer. Ho sent. Ja sabem que l'arquitecte redacta, ajustant-se a la llei, informes ben complets. Algun tècnic més hi haurà a l'ajuntament per fer-ho, no?. No poden remetre-li eixe informe al Crònica? Un ciutadà ho demana. Ens cal fer una al·legació i una recollida de firmes per a que ho facen? Per a que ens remeten un informe tècnic? Ho hem de fer tot així en este poble?

Justificació 3: Els pins estan alçant el carrer.
Reflexió 3. Arreglem el carrer. Tallem també els xops que no l'alcen?

Justificació 4: S'acumula brossa, hi ha rates.
Reflexió 4: Que netegen. Que lleven el seto si cal.

Justificació 5: Estarem orgullosos de com queda.
Reflexió 5: Que algú mire les fotos del model "Mercadona" i que em diguen si estan orgullosos d'això.

No sé si sóc objectiu quan dic que només la justificació 2 té cert pes. Espere ser-ho. Supose que és la que pensen donar quan tallen les moreres de l'Avinguda República Argentina. Diuen que van a renovar-la, però això a mi ja em sona a tala. I les moreres no són pins. No tenen arrels semblants. Però també tocarà eixa. No em crec una simple renovació. Com no em crec això dels arbres trasplantats. Ho sent.

Ara em toca buscar justificacions vàlides, ja que la major part no se suporten per elles mateixa. Entre, per tant, en el terreny de les suposicions. Jo supose una explicació com ells suposaven un trasplantament d'arbres en plena primavera. Perquè van a tallar pins i moreres (esperem que no)? Perquè avinguda d'Onil i República Argentina? Evidentment perquè ha hagut problemes amb les canalitzacions. No ho dubte. Però les altres justificacions les substituïsc per altra més forta: perquè són dos dels carrers més visibles del poble.

Per desgràcia l'enfrontament en el PP local està portant-nos a una situació, com a mínim, paradoxal. Jose Luís té minoria dins del seu partit. Van fer votacions per a elegir compromisaris per al congrés del PP nacional a València i Juan Rico va doblar en vots a Paneta. A més, les crítiques de l'anterior alcalde pel sou elevat del nou ja no són comentaris interns. Són atacs públics. L'equip de govern, per tant, ha de justificar totes i cadascuna de les seues decisions. Han de vendre's a cada reunió. Justificar que estan fent coses. Demostrar-les públicament. Deixar la seua empremta. I tallar tres o sis arbres que destrossen canalitzacions es posar parxes i no fer res. (Sempre ens hem queixat dels parxes, però no si són per salvar patrimoni cultural o natural. Volem canviar les coses que estan mal, no les que estan bé.) Mentre que fer dos carrers nous que anem a vore cada dia, són dues medalles més per a justificar (ara si) uns salaris que estan condicionant massa coses.

Enmig d'eixa lluita interna continuem estant els mateixos: el poblet. Creuant els dits per a què encerten cada volta i patint per tot allò que no ens conten. Continuen construint al nucli antic i continuem sense fer cap intervenció arqueològica... I després tenim l'assumpte Pellikana, que això es mereix un post per a això només. Buf. Vinga respire. Respire. Respire.

Toni.

52 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola!!!

La veritat és que ahir quan entrava al poble em va fer mal al cor. Venia del treball, cansada, pensant... ja és dijous nit. I mira!! Menuda sorpresa.Es un atac. Jo veig que per exemple la vorera del Cuartel de la Guardia Civil, no está "de recibo" está tota alçada i aixó no está be. Pero... no sé, fa tanta llastima vore l'avinguda aixi. Pense que talar els arbres ha sigut agafar el carrer d'en mig i no calfar-se el cap en qué fer per a salvar una avinguda guapa i plena de pins.
En fi, que cada dia em sent més indignada.

Per cert, disculpeu per no haver passat per cap peli del cicle de comedia. M'haguera vingut be riure, pero entre futbols, feines i bodes, ha sigut fatal. Al proxim,no faltaré.

Salutacions a tots!!!!!

Anónimo dijo...

Anem per parts...

Jo també em faig cèrtes reflexions.

La primera es mes estomacal...

1-Per què ara parle amb la gent i a ningú li agrada el "transplante", i lo que es mes curios, ningú els ha votat!!!
Per que si no els agrada, es queden quietets i em diuen a mo on esteu ara els ecologistes? per qu'e no feu res? ... per que estic hasta els collons, jo no tinc per què encadenar-me a cap pi per a solucionar el que altres han votat. Va caure el campanar del convent despres de baratar eixe solar public, on per cert, anava el centre de salut, centric, per a poder fer-lo a les afores (ja no...) prop de la farmacia del gendre, fent pisos de quatre altures ben apegaets, va tornar a guanyar. No hi ha ningú amb qui parles que li agrade Castalla Internacional, i continueu votant-lo, li heu donat la majoria absoluta, en progresió geomètrica a cada legislatura, carta blanca per a fer lo que les pase per aixó que vola... i ara vos sorpren? i ara voleu que jo ho arregle? jo que cada vegada que vos advertia em consideraveu de "els de sempre"? A la merda, no vos mereixeu un puto arbre, es lo que heu votat. Abans al menys Juan contestava que "l'he tallat perque m'ha donat la gana", ara ademes, despres de ser TOTS testimonis de com els feien a trosets, vos conten al Cronica que els han transplantat... bacoros...

2- El Teix es un arbre protegit per una llei de la Generalitat, per estar en perill d'extinció. Tallar-lo es delicte.

Orden de 20 de diciembre de 1985, de la Conselleria de Agricultura y Pesca,
sobre protección de especies endémicas o amenazadas.

En la Comunidad Valenciana, existen una serie de especies vegetales que se
encuentran en peligro de extinción, bien por su recolección incontrolada o por su
utilización comercial, o bien por ser muy reducido su ámbito de distribución geográfica,
por lo que es preciso adoptar medidas para su conservación.

Artículo 2º
Esta protección implica la prohibición de la recolección, la tala y desenraizamiento de
estas plantas,
así como la utilización de sus partes y semillas y su comercialización...

Artículo 6º
Las infracciones a lo dispuesto en esta Orden será sancionadas de acuerdo con lo
dispuesto en la Ley de Montes de 8 de junio de 1957 y el Reglamento por su aplicación
de 27 de febrero de 1962.

Que ha pasat amb El Teix que han "transplantat"? Està sequet al costat de l'escola bilingüe, plantat, literalment, lo contrari que gitat. O siga, que el han deixat de peu...

Queden un parell mes, també van fora??

3- Per què van parar de tallar quan s'aproximava la fira, i han continuat justetet per el demà de la clausura? vergonya pot ser?

4- Indignant. Per què els han tallat en plena epoca de nidificació? Enguany hi ha una plaga de blanques, que estàn mentjant-se les cries, i molts pardalets habien aprofitat estos pins per a la cria, mes que cap any, ja que es sentien mes resguardats dels atacs...

5- Si la tala es per evitar rotures, es suposa que ho sustituiran per alguna espècie que enraile menys, com poden ser el endemisme castellut "farola" o "banquet"...

6- Ja no em preocupa, tendrien que tallar-los tots, este poble no mereix cap arbre, i menys que jo meneje un dit per a evitar que els tallen.

A la mèrda.

Anónimo dijo...

És que lo que passa en este poble no te nom.

Algú se'n recorda que Juan Rico quan només era constructor va fer un edifici per a les escoles, el va cobrar, i després de 6 o 7 anys el van tindre que tirar perquè estava caent? Sí sí, i van tindre que fer un edifici nou, en el que la majoria de nosaltres vam fer preescolar. I clar, sense reclamar-li indemnització al constructor!

A seguir votant al PP, burros!

Anónimo dijo...

Totalment d'acrod amb tu, Toni. El dijous en vindre de treballar i passar per l'avinguda, m'ho vaig prendre a plors. NO em podia creure que els arbres que havia estat mirant eixe mateix matí al eixir a fer esport ja no estaven!! És una poca vergonya, però la gent no es queixa. Tots estan bocabadats amb la mascletà, el correfocs, la fira en general, però ningú diu res dels arbres. I, sorprenentment, som la gent jove els que ens estem pronunciant sobre una qüestió que hauria, al menys, de punxar els més majors del poble. No entenc res!!

María

Anónimo dijo...

no he escrit mai, pero hui ja no puc mes, aço es indignant. El poble te el que es mereix, ahi teniu tots els votans el que volieu. Seguiu aixina, i despres ja vorem. Imagine que estareu tots contents o mireu cap a altre costat i ja esta. D'asi a uns quans anys torneu a votar. Ah, i res de amagar-se, no si jo no volia, no si jo no le he votat. Que passa que ara ningu la votat? pues te la majoria absoluta, ja em direu.

Anónimo dijo...

Hola, sóc un dels pins que han tallat de la carretera.
No ploreu per mi, perquè plorar a estes altures ja no em val de res. He mort, cruelment i sense despedida. Jo i molts altres com jo.

Ara, el que heu de fer és centrar-vos en la pròxima actuació del Paneta hortera. Diuen que lo pròxim és mampendre per banda l´avenida.Sí sí, l´avenida de castalla, per on passa la ofrena de festes, per on passa la cabalgata de reis, per on paseu tots els castelluts i castelludes quasi tots els dies. Això sí que no.

Ara no teniu la excusa de "es que ja no hi ha res a fer". Ara esteu a temps de salvar als meus cosins, setos inclosos, d´una barbàrie pareguda.

A vore. Qui sap com?
Firmes? reclamacions? amenaçes personals? grupals? vandalisme gratuit? per favor, el que faça falta.

Anónimo dijo...

Algo hi haurà que fer per a que no em tallen les moreres de baix de casa.
Després dels 100.000 visitants, el correfocs la tremenda mascletà la gent se li cau la baba però no veuen el que reialment és important. I com a signe de Castalla ho son les moreres de la Republica Argentina.

ENTRE LA CENSURA I LA FALTA DE RESPECTE AL PATRIMONI NATURAL: JA EN TENIM PROU!!! I ALTRE ASSUMPTE ES EL AUDITORI (que per el que he escoltat es com altra casa de cultura però amb més seients...) aiiiiii que m'agarra

Anónimo dijo...

Estic molt indignada...tot en este poble em sorpren; però açò, uffff me se fa un nuc a la gola!!!
hem de fer el que siga, ens vam manifestar per a la guerra, per a les molinetes, anem a manifestar-nos per lo que es nostre, eixos arbres han creixcut amb nosaltres, els nostres pares sen recorden de com plantaen les moreres de l´avinguda..i ara, anem a consentir que caiga tot en la desidia i en el: es el que heu vullgut! el que vos merexeu! que ens talen també el cap i aixi ja no podrem pensar, i no patirem, NO,HEM DE LLUITAR PER EL QUE ES NOSTRE!!! per a que els nostres fills creixquen i no tiren en falta el color verd a castalla....pancartes, fatxades pintades, manifestacións, banderetes als balcons...el que siga, ESTA EN ELS MANS DE AQUELLS QUE CREUEN QUE ALTRE MÒN ES POSSIBLE!!
Deuriem de arribar a un consens, JA!! i menejar-nos: castalla al dia, quina castalla volem, natura i gent, el psoe, el bloc, siga qui siga, tots els que pensem que no esta be, que açò s´ha fet sense comtar amb´l´opinió del poble, estem a temps, si tots volem!!!

clara

Anónimo dijo...

Hola!!!

Parece ser que el pueblo está en pie de guerra por las actuaciones que se están produciendo en l'avinguda d`Onil. Pues muy bien que me parece; pero por lo que se ve, de poco ha servido porque cuando se atraviesa Castalla, lo único que se ve es una calle de hormigón, como las últimas que se están haciendo. Y ya podemos ir acostumbrándonos a este paisaje; porque según escucho por la calle, la próxima es la avenida República Argentina.
Al parecer, y según tengo entendido, todo se ha debido por la presencia de roedores y porque las raices están rompiendo tuberías. Desde luego, al responsable de dicha actuación deberían recortarle un poquito tanta responsabilidad; porque no hace falta ser muy espabilado para pasarse por la coperativa para ver una extensa gama de productos químicos destinados a evitar tales "males"; y por lo de las tuberías, tampoco hay que ser perito para saber que después de 30años, es normal que estén oxidadas o degradadas, igual da. El caso es que, en mi opinión, se ha obrado mal,pero aún no es tarde para proponer soluciones. Seguramente el ayuntamiento tendrá razones de mayor peso que las que deambulan por nuestras calles, o por lo menos espero que las tengan porque si a todo le dan la misma solución... Si alguien me puede aclarar un poco más el asunto, le estaría agradecido.
Está claro que los arbustos necesitan un remodelado, pero la solución no pasa por cortar por lo sano y asfaltar.
Algo habrá que hacer, y todo aquel que proponga alguna solución, tiene mi apoyo.

Saludos,

Fabián Moreno

Anónimo dijo...

Una idea que deixe caure.

demanar un moció de censura contra paneta i recollir firmes, igual no val per a res però pot ser cal intentar-ho. Es barat, fàcil de realitzar, ja que es pot imitar el model de les molinetes, deixant fulls a tots els bars i passant a recollir-los, a més crec que tindria més efecte si no es fa des d'un partit polític, i la iniciativa es proposa des d'una associació. Jo crec que molta gent amb lo del sueldo i tot el que està passant s'ho pensaria. Si es superen les dos mil seria un molt bon cop d'efecte i al menys amargar un poc la super prepotència que els donen les majories absolutes. no conec molt be el sistema però per algun lloc es podrà tirar per a que siga algo formal i oficial...

Anónimo dijo...

Això era i no era uns arbres que poblaven un antic camí que partia d’Alacant i anava a parar a Onil. Aquest camí s’hi trobava a un poblet anomenat Castalla.

Els més vells conten que el camí tenia a dreta i esquerra un bon grapat d’arbres: oms, pins, xops, sets i algun que altre teix, un arbre molt apreciat a les terres valencianes.

Un dia del mes de maig, quan la calor encara no és calor i el fred encara no deixa de ser fred, els veïns del poble s’espantaren al veure que els arbres ja no hi eren. Havien desaparegut. Circulaven tot tipus de rumors, inclòs hi havia gent que comentava haver vist algun d’aquests arbres a una partida anomenada el Polígon. Fora com fora, mai més se’n tornà a saber d’ells.

Passaren els anys i al poblet continuaren succeint fets semblants. Els arbres desapareixen misteriosament i el seu lloc era ocupat per estructures de formigó i metall. Uns parlaven que si era cosa del formigó, altres que si n'era del progrés...

El cert, és que a les nits de gener, quan el fred és fred i la calor encara no és coneix, diuen que es poden veure alguns arbres pel terme cercant terra on poder arrelar.

Anónimo dijo...

( un paréntesi ) he escoltat per ahí que el dissabte que ve, dia 31, la gent vol fer algo relacionat amb el tema de la censura a pellikana, una manifestació o algo... no se, estaria be, algú sap alguna cosa??
si ens donara per protestar conjuntament açò seria paris al 68...

Diaz-Mataix dijo...

Anem a vore
Jo no entenc res!!
Estes decisions de tallar o no tallar son secretes? qui les pren? en quin moment? No es prenen en els plenaris? Els plenaris son secrets? Els quatre regidors de la oposicio no van als plenaris?
En la quantitat de mitjans que hi ha per donar a coneixer el que es parla en els plenaris, com es que cap grup politic de l'ajuntament fa publiques les actes? Perque tant misteri i secretisme? Ningu sap si es veritat que van a tallar les moreres? Com es que ens conduim per rumors?
Perque es molt fort el que en la pagina web de l'ajuntament no es publiquen les actes dels plenaris (com per exemple es fa en Onil, sent inclus del mateix color politic)pero es mes fort encara que la oposicio no faca l'esforc de donar a coneixer que passa en l'ajuntament i que ens enterem del que passa una volta ja ha passat.
A mes es fort que tot siga rumorologia i m'han dit, o es comenta...
A vore, la major part dels regidors heu viscut tota la vida en democracia.... podia entendre les maneres de Don Juan Rico, pero les vostres maneres no les entenc. Ja se que teniu majoria absoluta pero aixo no eximeix de la trasparencia, claredat i de cuidar les formes. Les mateixes coses es poden fer de moltes maneres i explicar, debatir i escoltar els demes es un signe no nomes d'elegancia sino tambe d'inteligencia.
No se, igual estic equivocat i tot es molt transparent, pero des de l'altre costat de l'atlantic nomes esta es la impressio que em dona.
Ah, perdoneu per la falta d'accents i altres errors ortografrics, pero estos teclats americans no tenen accent ni c trencades...

Anónimo dijo...

JORNADES MEDIAMBIENTALS

El dijous 29 de maig a les 18:30 hs es projectarà a la Casa de Cultura el film "Tierra: la película de nuestro planeta". En finalitzar s'iniciarà un col·loqui moderat per un tècnic en mediambient.

Potser el moment idoni per a fer-li alguna pregunteta al respecte d'aquestes actuacions. Ens veiem allí.

PASSEU-HO

Anónimo dijo...

Paneta, que fas? descarregar en els pins l'autoritat que no tens en el teu partit? jejeje.
Encarnes la política de lo mediocre i de lo hortera. Talla lo que vullgues, eres el passat i igual que has podrit l'ambient d'allà on t'has ficat estas podrint el poble sencer. Eres un HORTERA.

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...

HEM DE PROPOSAR UNA MANIFESTACIÓ EN CONTRA DE LA CENSURA I PER UNA CASTALLA MÉS VERDA. DEFENSANT EL PATRIMONI NATURAL DEL POBLE. DISSABTE QUE VE. ANEM DIENT HORA I PROPOSTES.

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...

Després de mobilitzar a gent diferent per al dijous resulta que jo ho tinc fatal eixe dia. Dijous impossible. Per mi millor divendres.

Divendres, 19:30 porta de la casa de cultura. Irònicament hores després hi ha una activitat de les jornades mediambientals de marxa a la serra organitzades per l'ajuntament.

Ho penjarem més avant com un post més gran. I intentarem citar a la màxima gent possible. A falta de confirmació quedem així:

Divendres 19:30 Casa de Cultura.
Assumpte: Vore com ens organitzem per a que no ens passe més. Hem de trobar els mecanismes per coneixer els projectes del molt il·lustre abans que es porten a terme. Després sempre és tard i només ens queda la desolació i la ràbia.

PD. Cap suprema, ho hem anat improvisant esta nit amb els meus amics. Si te s'ocurrix algo o no ho veus bé, ho dius.

Toni.

Anónimo dijo...

Hoola a tots!
Toni, tens molta raó! jo també estic indignà i no vaig a consentir que em tornen a vendre moto dient-me que és l'unic remei que hi ha!!

Ahir vam estar parlant, i vam proposar ara sí encadenar-nos-en a les moreres (com va fer la Tita Cervera). L'únic problema que tenim, és què com tots sabem, les de davant del Llomello estaràn molt sol·licitades..jejeje!.

A vorer, ara palant en serio, crec que no ens debem esperar per vore que passa amb l'avinguda, al menys hem de fer-nos sentir i vore que no som un poble mut.

He pensat, i no sé si és massa radical, fer-ho públic a un mitjà de comunicació. A l'Hormiguero a cu4tro, hi ha una secció que està dedicada a la repoblació d'arbres a tota Espanya. Em crec que no estaria de més denunciar com a aquest poble priva més el formigó que la perseveració d'arbres de tants anys!

Per favor, propose que convoquem una concentració amb pancartes o pitos o el que siga i fem valdre la nostra identitat de paissatge, que ja està bé!

Vinga, espere que ens posem tots d'acord i pillem mides!

Salutacions. Anna

Anónimo dijo...

Toni, em sembla molt bé. No em ve gens de be eixa hora però és una bona hora. Ves tú i m´ho contes després.
El que crec:
1. No sóc molt favorable jo a convocar manifestacions d´una setmana per a l´altra. No per res però al final no va ningú i acabem sent 4 persones en un pito i algo de vergonya. Si no va molta gent, no val de res.

2. Molaria que algún advocat/ada o algú que sapia un poc d´este tipus de procesos confirmara la seva assistència el divendres per la vesprada. Estes reunions acaben sempre dient, "dons ho consultem amb un advocat i ja vorem", així que si ve algú que entenga d´aquestes coses, això que adelantem.

3. Ja està, eixes eren les dos coses que volia dir. Ala, a vore si ens posem d´acor tots per una bona causa.

Anónimo dijo...

boikot a les jornades eco-ilogiques¡¡ i si anem a la porta de la casa de cultura el día que acomençen eixes jornades i plantem pins a l'entrada?
Está clar que ja está bé¡¡

Anónimo dijo...

Fem el que vullgueu, però que s'acabe ja l'espiral d'atentats a la inteligència esta a la que estem sotmesos. Que paren ja de fotre'ns a tots!!

o perdem la por o ho perdrem tot.

Anónimo dijo...

pense que el que ha dit anna es molt bona idea, així farem public aquest cas, pero tambe es important moure a la gent del poble, unir-mos tots els que opinen el mateix!!! estic estudiant i sols puc estar els fins de semana, a partir del divendres per la vesprada, ho dit per a que si sorgix alguna cosa et vaga finde per a que pugam asistir i no sigam quatre rates.
salutacions, i anims a tots!!!

Anónimo dijo...

pense que el que ha dit anna es molt bona idea, així farem public aquest cas, pero tambe es important moure a la gent del poble, unir-mos tots els que opinen el mateix!!! estic estudiant i sols puc estar els fins de semana, a partir del divendres per la vesprada, ho dit per a que si sorgix alguna cosa et vaga finde per a que pugam asistir i no sigam quatre rates.
salutacions, i anims a tots!!!

Anónimo dijo...

Després ho penjaré com un post, però ara per ara sembla que si que és el dia i l'hora:

Divendres 19:30 Casa de Cultura.

Conec a molts dels que heu escrit: Anna, María, Clara, Castelludeta, Lorenzo... Moltes gràcies a tots. Altres m'han escrit al correu i encara que siga per a un tema trist sempre alegra que la gent responga.

També sé que es difícil mobilitzar gent si no saps d'algú conegut que va, així que més que anònims ens fa falta gent que done la cara i que tire d'altres més indecisos.

Allí podem decidir entre tots que anem a fer i quins són els passos. Porteu propostes i sobretot porteu gent.

Reenvieu missatges, escriviu correus, que no ens torne a passar.

Toni.

el"arte"estaen"la calle" dijo...

allí estaremos!! el viernes a las 19:30!! y que no falte ni uno,ni una...asistencia obligatoria para todos los que quieran expresar lo que sienten y lo que piensan sobre estos "cambios" tan politicamente "correctos"!!
Gracias Toni!! a la calle con unas enormes, libres y fuertes ganas de que se nos oiga!!!
abrazos revolucionarios*

Anónimo dijo...

¡¡¡ Firmes en conta del alcalde!!!
¡¡¡ Firmes en conta del equip de govern del ayuntament

Anónimo dijo...

Jo propose contactar amb la Baronessa Thyssen per tal que la iniciativa tinga la repercusió suficient en els mitjans. No sé si és massa just, però estaria bé.

Anónimo dijo...

Toni allí ens vorem a les 7 i mitja. No sabia que duies aquest blog, un error meu. Es lamentable el que fa l`ajuntament justificant-se en cuatre tonteries. Esta clar que al alcalde li feia falta llenya enguany. Per cert el que diu Anna no es una idea massa desgabellada, hui estrenen "el metodo Gonzo" que es el de "proteste ya" de caiga quien caiga i de segur que els falten temes per parlar (supose que la tematica serà similar) i si conseguirem portar-lo la repercusió al pobre sería, com a minim, curiosa.
Dona pena com esta la avinguda ara, i damun abans el arbres tapaven un poc el quartel de la benemèrita o disimulaven en part el mal estat en que es troba que ara l'edifici dona ganes de posar-lo en cuarentena jeje.

Anónimo dijo...

Comunique:
Aquest divendres 30 de maig a les 20.00 h es lliuraràn les orles als alumnes que acaben els estudis de segon de batxillerat.
Dic açó perque es reuniràn professors, pares, companys i altres. Crec que es a més un factor a favor per tal de realitzar la manifestació el divendres a l'hora citada, així mes gent observarà el descontent de la gent del poble i potser tinguem el seu recoltzament.

Adeu

Anónimo dijo...

Compteu amb mi, intentaré convèncer Ricardito (jujuju)

JM Valdés

Anónimo dijo...

"L'Ajuntament i l'empresa Selesa han organitzat conjuntament un programa d'activitats per a tota la setmana que tenen com a objectiu donar a conéixer la vital importància que té la natura i conscienciar sobre la necessitat de tenir cura d'ella."

Anónimo dijo...

Cuanta hipocresia...

Ens volen donar lliçons de com cuidar el medi ambient??

Estic fart de que em consideren imbècil, de que es burlen de mi...

Castelluts, ells pensen que sou imbècils, es burlen de vosaltres...

Quant mes penseu aguantar??

Quin poble penseu deixar als vostres fills??

Un poquet de reflexió, collons...

O es que de veritat som imbècils??

Anónimo dijo...

tenim l'assumpte Pellikana, que això també es molt important, no pdem permetre una censura com eixa.
JA EN TENIM PROU
JA EN TENIM PROU
JA EN TENIM PROU
JA EN TENIM PROU
diventres a les 7`30 tots a la casa de cultura

Anónimo dijo...

Per a Paneta la política mediambiental equival a possar en les papareres "Castalla neta és cosa de tots". Sí clar, i tallar tot rastre de vegetació sóles és cosa teva, no es fot!

Anónimo dijo...

considere que es el moment de deixar-li les coses clares a aquest alcalde i als seus companys y companyes, que no conten en l`opinio del poble per a res. Em pareix que l´acte del divendres es un pas, pero per a conseguir canvis reals i que algo aixi no torne a pasar, crec que deuriem de crear algun colectiu, alguna plataforma...( "castalla es de tot i de totes" ). La unió crea la força. Aço no es assumpte ni d´ecologistes, ni de politics, es assumpte de tots els castelluts i castelludes i si no ens donem a coneixer continuaran fent lo que les ixca del "..."

Anónimo dijo...

bueno peña esto esta claro los de arriba mandan y los de abajo a tragar eso pasa y pasara esta claro ke no tiene perdon.vale ke abian pinos ke con sus raices estaban jodiendo las aceras y de mas pero...talarlos?se ve ke no ven mas alla de la destruccion asi son los de derechas y luego kieren acer la semana medioambiental y lo celebran talandi es de pelicula ke poka verguenza yo keria decir tambien ke hay muy poko interes por le cultura y los jovenes deverian de volver a acer el castalla rock hay muxos grupos en castalla ke se lo kurran y se gastan una pasta en instrumentos y acemos musika y el ayuntamiento eso no lo ve estan grupos kono:disidencia,entelekia,pellikana,ansiedad,un grupo de blues,perversiones y una nueva banda ke de momento se llama orquesta puchero jugeton pero no es definitivo bueno un saludo y revolicion

Dave (Pellikana) dijo...

Conteu amb mi i amb la meua gent per al divendres.

Salut i força!!!

Anónimo dijo...

Me alegra ver y leer todos estos comentarios. Yo soy de Castalla pero vivo fuera, pero haré todo lo posible por estar el viernes en la casa de cultura a eso de las 19:30
Ja en tenim prou!
Antonio R.C.

Anónimo dijo...

Pipo tens raò en lo de la cultura.. però primer arrimat el cuento, peazo faltes!!!

Anónimo dijo...

Me ha llegado este SMS. Pasadlo!

Este viernes concentración a las 19:30 en la casa de cultura contra la destrucción del patrimonio natural de Castalla. PASALO!!!

Anónimo dijo...

Hola, Toni!
Enhorabona pel teu article, crec que ningú ho hauria encertat millor. Després de llegir alguns comentaris (ja em valia amb 12 o 13 per a veure l´estat d´indignació dels castelluts i castelludes...), si ja des d´un principi la tala dels pins (pins amb 30 anys és inviable transplantar-los) i la resta dels arbres, m´havia causat ràbia, al llegir els comentaris, per un costat m´ha intensificat aquesta ràbia, i d´altra banda, em veig reconfortat al veure que hi ha molta més gent que pensa igual.
La qüestió de fons crec que és que el PP es pensa que Castalla és la seua finca particular, tant amb Juan Rico com amb Paneta, i tot allò de demanar-nos opinió sobre la Castalla que volíem ha sigut fum de canyot, un engany, vendre´ns la burra, un paripé... (hi ha moltes maneres de dir-ho, cadascuna amb una connotació diferent...) No ha valgut de res, quan uns mesos després de tancar el termini, s´ha dedicat a acabar la feina que Pota es va deixar pendent. Igual com el 2004, el PSOE va derogar un transvasament de l´Ebre, després de que els terrenys ja estigueren expropiats, Paneta haguera pogut fer igual, però es va torcar el cul amb la nostra feina i ha seguit el camí de Pota, amb la diferència de que Paneta cobra més de 60.000 euros a l´any.

Anónimo dijo...

AL metge se li'n a anat l' olla.
va a fer-ho tot una santisima pena COM SEGUIXCA A AQUEST RITME.

Anónimo dijo...

És el PProgrés. Ens el van injectar fa anys pel Sud, l'Est i l'Oest, primer es va vestir d'autopista, després de "urba" i més tard d'especulació, va permetre les mil i una irregularitats urbanístiques, va omplir de cash algunes butxaques -poques- i manté en el seu ro-ber -per si de cas- un vestit eco-xollo-eòlic. Hui va vestit de saturació i autobombo, de turist-info i de bilingüisme Spanglish -oh yes!-, de xollo-projectes tutelats i inútils, de fires i saraus, de pisos a preus prohibitius i de sous -pocs- milionaris. És el PProgrés que ens re-compensa per la nostra fidelitat en les urnes amb les seues gestions exemplars, per exemple l'aplicació del destral sobre uns quants pins de res, sobre algun teix raquític o sobre la il•lusió d'una colla de jó-vens músics que -tot potser- pretenien reviure ací el maig del 68.
A votar, votar, votar.
A callar, callar, callar.


Siset.

Anónimo dijo...

osti que susto.
He vist el que firma Josep Lluís i em pensava que era Paneta.

Fué bonito mientras duró.

Anónimo dijo...

Thanks to the owner of this blog. Ive enjoyed reading this topic.

Anónimo dijo...

No vos estranyeu, segur que fa temps que està tot pastat...

Anem lligant fils:

Van "transplantar" la zona del mercadona amb les mateixes raons que ens donen ara, per què no ho van fer tot?

Estos motius son de quedar-se "sospres":
-Els setos acumulen mèrda, es culpa dels setos? o de que el servei de neteja no es suficient?
-Hi han rates, també empreses que es dediquen a exterminar-les...
-Rebenten les tuberies, camvieules, tenen mes anys que jo...
-als veins les rames les entren per les finestres, no ho consentiu, podeu on molesten...
-Els veins només fan que remolar, normal, jo també ho faria, però si hi ha merda, rates, tuberies velles pensades per a 10 voltes menys viviendes de les que hi han, rames molestan... no es per culpa dels arbres, es per culpa vostra que no feu la feina bé.

O es que interesava provocar esta situació per a tindrer una excusa perfecta per a tallar, i amagar els motius verdaders??

Per quina part vos tenen agarrats per a que actueu d'esta manera, amb el poble en contra, inclus els vostres, parlant pel carrer, i no res bo, amb tant secretisme, parant quan l'ambient es calfa, dient al poble que els pins no els toqueu, tallant-los despres de la nit al matí, explicant que TOT s'ha replantat quan sabeu que tots hem vist com feieu garbonets i els tiraveu al contenidor, improvisant un vivero on heu "aparcat" lo que quedava de una peça per a esperar que es seque despres de que es gèle l'ambient, sense reflexionar que pot ser esteu cavant la vostra tomba? tan gran es el caramèlo? O tan gran es el bony que heu heretat?

Val, els pins ho baden tot, ho entenc, però, i els setos? els altres tipus d'albres?

I... els pins i demes plantetes que van del semàforo de la vaca loca fins a Pechman... Son d'altra espècie? Eixos no foten les tuberies? O es "zona de ròjos"? O els vostres motius son altres?

Val, ens tranquilitzem tots, ho arranqueu per raons tècniques, tuberies i demes, però, que teniu pensat fer??? Conservarem una avinguda verda amb altres espècies que enrailen menys?? O plantareu faroles??

Van arrancar els dels pisos del fill del de abans, i tachan, justetet on anava el mercadona, que ara destaca sense res que el tape, el local de qui es?? per què tantes ganes de quedar be amb eixe negoci? hi ha un negoci prop del mercat que porta anys soportant el "acoso" de les rames del abeto sense que escolteu les seves queixes, que te el mercadona que no tinga este??...

Es curios que en molts dels pisos fets per Pepelu, davall hi ha un mercadona. Per cert, la recalificació del terreny del mercadona per a 4 altures, quan era per a 1, es va fer abans o despres de que el baratara Pepelu?

El terreny per el que el va baratar, era ja poligon? o un bancal herm sense valor? Sabia Pepelu que promte anava a ser poligon? I el que ho va vendre?

Hi ha rumors de un projecte secret en els terrenys de la cooperativa. De qui son?? Els van baratar per els que ara ocupa al poligon?? Amb quina catalogació els van baratar?? una o varies altures??

Per què ens conta Paneta a les reunions del nou PGOU que encara no tenen pensat res sobre el futur de Castalla Internacional la mateixa setmana que Marsadi colòca un cartell anunciant-ne 500 mès? Quina dolçor trobeu com per a permitir-ho, enganyant-nos, i sabent que a ningú li agrada?

Si han tallat els arbres, i estan aguantant la quantitat de critiques, fins i tot del seu partit, sense obrir la boca, algo amaguen...

Un centre comercial sempre es millor amb un paseig ben ample a la porta...

Feu-me cas, no es fa res improvisat, està tot ben planejat, però separat amb temps per a que no ho notem, igual que fer l'ambulatori a les afores i despres obrir el gèndre la farmacia a 200 metros. Masa casualitats, no creieu?

Però a ells que els importa, si som imbècils i els tornem a votar...

Anónimo dijo...

aver "anonimo" es verdad ke no escribo mui bien mejor dixo eskrivo fatal,pero kreo ke eso no es para exarmelo en cara y decirme ke me aplique el kuento...ke kieres decir ke soi un inculto?mira kolega cadauno eskribe komo sabe y doi gracias ke se eskribir ke hay muxa peña en este jodido mundo ke no tiene tanta suerte.
seguramente tu eskribas de la ostia pero seguramente tendras algo ke se te de komo el culo.nadie es perfecto y si ami se me de como el culo eskribir por mira,peor me sabe a mi.bueno peña en saludo y ke viva la libertad...

Anónimo dijo...

a se me olvidava keria dejaros nuestro bolg del grupo ANSIEDAD
ansiedadpunkrock.blogspot.com ok?
aki podreis ver fotos,videos y un poko de nuestra historia y las ultimas noticias gracias

Anónimo dijo...

a se me olvidava keria dejaros nuestro bolg del grupo ANSIEDAD
ansiedadpunkrock.blogspot.com ok?
aki podreis ver fotos,videos y un poko de nuestra historia y las ultimas noticias gracias

Anónimo dijo...

muy bien dicho pipo! ademas aqui no estamos para ver quien escribe bien o mal...hay mucha gente que sabe escribir y no sabe ni lo que dice
hasta el viernes gente!!!!