viernes, 30 de mayo de 2008

Com explicar sense reunir-nos?

(en ciutat invisible)




És tard i per tant intentaré ser curt. La reunió de demà, ens han comunicat que és il·legal. Diferents convocatòries que han aparegut pel poble (qui escriu convocatòria amb B? Mare Déu!!!), i la nostra citació d'internet, han motivat que l'ajuntament es posara en contacte amb Govern Civil en previsió de possibles altercats. Més de vint persones en un lloc es considera una manifestació il·legal. És així. Sembla que ho diu la llei i jo m'ho crec. Les lleis tenen eixes coses absurdes.

Tampoc volíem organitzar cap manifestació. Volíem només reunir-nos i decidir quins eren els passos a seguir. Per a això hem citat a la gent. Personalment no tinc ni idea de quants pensen anar divendres (ja hui). L'última volta que vam convocar a la gent per a recollir les al·legacions sobre el pla especial del nucli antic ho vam fer en un bar i n'erem vuit. No crec que siga el cas.

Pròxim pas nostre: Intentarem anar pel matí per reservar (ara sí) un dia en la Casa de Cultura per fer una "reunió informativa" i ens presentarem allà per la vesprada per explicar-li a la gent les nostres intencions (que era el que volíem fer en un primer moment). L'alcalde ens ha dit que si ho demanem amb quinze dies d'antelació, conforme marca la llei, podem utilitzar el saló d'actes de la Casa de Cultura si estimem que ens encaixa l'aforo (això esperem, només faltava que després de dir-nos que ho fem, després ens la neguen). O demanar a Govern Civil si volem fer una manifestació.

No sé el que ha arribat fins a l'ajuntament, ni que deien alguns d'eixos cartells. Hi ha gent bèstia per ahí. No sé. Estic escrivint açò després de la sorpresa inicial, després d'enviar quatre sms per obligar-me a tancar la boca i espavilar-me un poc i després de contestar tres telefonades rebudes perquè els altres "flipaven" igual que jo. He dubtat si demanar des d'ací tranquilitat a la gent, sobretot a la més jove, però crec que no cal. Ja seria molt fort, és com si ja nosaltres forem responsables d'una cosa que encara no ha passat. Però ací sempre hem tingut molt coneixement per a moltes coses, i segur que si algú se li creuen els cables, sempre hi haurà quinze que li diguen, que fas?.

Intentarem anar promptet per explicar-li a la gent com està l'assumpte i quina era la nostra intenció. Però no sé com anem a fer-ho si una reunió de més de 20 persones és il·legal. Com li diem a la gent el que pensem fer i quin dia anem a quedar?. En plan ginkana per tot el parc explicant a grupets de 15? Ai mare... La incredulitat em creix per moments. Me'n vaig a dormir.

PD. No sé com ha sonat això de dalt però sembla que el que un escriu amb una intenció, cadascú li posa la seua darrere. Vinga, ens veem.

Toni.

38 comentarios:

Pettylux dijo...

Tenen por en l'ajuntament... També cal pensar que hi ha un grupet de xavals que volen canya, i t'has de pensar si vols això. En fi, jo hui tinc en Múrcia un funeral i no podía assistir, però aniré si fas un altra convocatòria, siga en el carrer, siga a la Casa de Cultura.
Un salut,

Rafa

Anónimo dijo...

Indignació i estupor. Dir-li a govern civil que volem fer una reunió.

Anónimo dijo...

Em sembla totalment legal l´actuació del Mayor. Més de 20 persones convocades sense permís al carrer és una manifestació ill·legal. Ok, jo telefonaré al govern civil el dia de l´entrada, quan hi ha unes 250 persones agrupades per començar un acte que, segur, no ha aprovat el gover civil.

Estava el govern civil informat de la fira de Sant Isidre?, perquè 200.000 persones com diu l´Ajuntament que hi havien, sense permís, fa un total de... 10,000 manifestacions il·legals convocades per l´Ajuntament en un sol cap de setmana.

I les bodes? que no van pel carrer unes 100 persones en cada boda? està Paneta informat d´açò o és que no l´han convidat a cap?

Si encara ens falta més govern civil... a tots.

Anónimo dijo...

Però qué fot? És deveres o és que hui és 28 de Decembre? qué estem serrils?

M´enduré la raqueta de jugar a tenis, per si els antidisturbis carreguen contra nosaltres amb pilotes de goma. Però és igual, anar, anem, això faltava.

Mare de déu. Qué fort. No tinc paraules, tinc ràbia.

Anónimo dijo...

Paneta no te enteras de nada. No te das cuenta de qué va la cosa. Lo único que vas a conseguir con estos métodos mafiosos es que la gente acuda con más ganas aún. Deberías venir tú también y dar la cara, aunque igual los antidisturbios te la partes, o a ti o a nosotros.
Una pena de pueblo.

Anónimo dijo...

buff, buff...dir-li al ajuntament (el mateix que ha permés la tala) qué volem fer una reunió cóm si rés, no sé, no sé. Jo entenc el moment de estupor al rebre varios menssatges de part del major com si fora Toni Soprano, i crec que ha estat molt bé dir el que ha passat, per a que tota la gent que llig aquest blog tinga en compte en quina clase de poble estem (si no estava clar ja)
Per altra part, demostrar de nou que sóm nosaltres el que tenim que respectar als caps dictatorials del poble cóm si foren el emperador romano, en sembla prou injust. Ja está bé, ara son ells els que tenen que demostrar que són persones, al menys¡¡¡
Un proposta vist el que ha passat, a la próxima parlarem amb més discreció, si es vergonyós dir estes coses a un poblet, però está clar que 16 anys o no se quants de govern pperia no anaven a eixir debaes...I no anem a quedarmos quiets esperan a que ells ens diguen per a on, quan en cap moment s'ha fet rés, per ahí no.

Anónimo dijo...

Paneta vos l'ha tornat a colar.

El dret a manifestació és un dels més protegits per la Constitució Espanyola.

La convocatòria (formal o informal) d'una manifestació no necessita d'autorització prèvia, en cap cas.

Lo normal quan es fa una manifestació que recórre carrers de trànsit rodat és que l'organització comunique el recorregut a la Subdelegació del Govern, però només a efectes que la policia talle el trànsit i protegisca la manifestació.

Només en el cas que es prevegen incidents o l'afectació al trànsit siga inasumible, la Subdelegació del Govern pot marcar-li a l'organització un canvi de recorregut o l'establiment de seguretat pròpia, però MAI prohibir-li la manifestació o ajornar-la.

Tenim tot el Dret constitucional a assistir hui a la Casa de Cultura, en siguem 10, 50 o 1000, perquè no tallem el trànsit. I si a Paneta li pica, que es rasque.

Anónimo dijo...

diu lino en el escaparate de hui que la manifestació li pareix una falta de respete i l'han convocat "CUATRO DESAPRENSIVOS". ñas coca!

Anónimo dijo...

si que s'han prohibit manifestacions, la veritat (estem en un país d'hipòcrites) i amb molta gent o amb poqueta, açó dona igual. El cas és poder assumir el que comporta que la prohibisquen, en els pitjors de les situacións, pot ser identificacions o repressió violenta per part dels antidisturbis. Un cosa es la llei explicita i un altra el que finalment és fá amb ella i sobretot quan está de la teva part, en aquest cas, els poders de control social.

Anónimo dijo...

NO van a conseguir que ens quedem a casa, soles volen posar traves per a sustarnos

Anónimo dijo...

bueno per als interesats asi vos deixe el drets que tenim a manifestamos o simplement a reunimos, la policia no va a impedir en ningun cas que un grup de persones estiga en el parque xarran i no vos anigueu tan per les rames de antidisturbis i eixes coses que açò no es ninguna película, en el pijor dels casos pot pasar algun policia avore que fem pero poc més, en cas de guerra sempre podem contactar amb Chuck Norris.
Bueno asi els drets resumits en 10 punts, interesant que li pegueu una miradeta.
http://www.nodo50.org/csca/agenda2002/decalogo.pdf

wilo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
wilo dijo...

En el escaparate de hui apareix algo de informació sobre el tema de la tala i sobre la manifestació, que per lo que es veu de reunio a passat ja a manifestació, que coses tu.
Asi teniu la noticia

Anónimo dijo...

A/A de José Lino Rico, concejal de medio ambiente del M.I. Ayuntamiento de Castalla.

En relación a las declaraciones que efectua en el periódico "Escaparate", donde se refiere a los convocantes de la concentración del viernes 30 de mayo como "cuatro desaprensivos":

Desaprensivo, -a: adj. 1.Inmoral. 2.Temerario, imprudente.

- INMORAL: Un ayuntamiento que tiene a tres políticos en nómina podría también contar en su plantilla con algún técnico en medio ambiente y patrimonio. Sobretodo, para evitar que sus conciudadanos piensen que con esos sueldazos podrían tomar las decisiones de una manera más profesional, contando con el asesoramiento de técnicos especializados en estas áreas. ¿Cuál es el problema, el dinero?

- IMPRUDENTE: Seguramente entre los informes técnicos a los que se refiere en sus declaraciones al periódico "Escaparate" no figuraba la de ningún técnico en medio ambiente, entre otras cosas, porque el ayuntamiento del que usted es concejal no tiene ninguno en plantilla. ¿Por qué no hacen públicos estos informes?

Anónimo dijo...

A TOTS ELS QUE TENIU PENSAT ACODIR HUI A LA CONCENTRACIÓ/REUNIÓ DAVANT LA CASA DE CULTURA. PORTEU EL DNI PER SI VOL DEMANEN. NO SIGA COSA QUE ENCARA PASSEM 72 HORES ALS CALABOSSOS JUJUJU

Anónimo dijo...

Ai Lino Lino.

Acabe de llegir la notícia de l´Escaparate amb les seves flamants declaracions de Jose Lino Lino Lino.
A vore.
1. Quatre desaprensius? que ens coneixes? Conta açò com a insult? el podem dur als tribunals en plan Jiménez Losantos? A mi, personalment, m´ofen que un que es dedica a tallar arbres a Castalla, s´atrevisca a dir-me a mi desaprensiva. En fi, pare que em calente i passem a insults i això no m´agrada.

2. Com que no som capaços de consultar ni preguntar? si Paneta ens va dir a les reunions de "participació ciutadana" que anaven a transplantar uns quants pins que estaven alçant la vorera. De tales i exterminació dels setos i qualsevol altra cosa que siga verda no va dir ni mitja. Qui és el que no és capaç de consultar al poble Lino?

3. En cap moment hem parlat de manifestació. Hem fet una quedada a la casa de cultura (lloc públic, per cert) per a parlar, per a intercanviar opinions. Açò sí és participació ciutadana! Per altra banda, nosaltres no hem convocat res, ha sigut la gent, que a pesar lo que alguns pensen, és capaç de fer actes així. La gent és capaç de imprimir fulles sese que ningú li ho diga i convocar a més gent, d´enviar mails i convidar als amics a parlar d´un tema que no podem parlar en altre lloc.

Personalment m´ofen que ens tilden de "cuatre desaprensivos". Consultaré al diccionari si eixa paraula conta com a insult. Si no és així, la podem gastar tots.


La cap suprema

Anónimo dijo...

Hola Lino, si tens intenció d'insultar, buscat l'insult abans al diccionari de la Real Academia de la Lengua Espanyola, perque el que utilitzes no s'ajusta, en la meua opinió, a la qüestió sobre la que vols ofendre. Fins i tot per a insultar s'ha de tindre una certa base cultural.

Anónimo dijo...

Aixó no ens ho dius a la cara esta vesprada.

Anónimo dijo...

Estic al·lucinant. Si Berlanga no estiguera el pobre en cadira de rodes encara canviaria el guió de la seua última peli.

1) Un regidor que ens califica de desaprensius. Mira que m'han arribat a dir coses però desaprensiu... Ho buscaré al diccionari.

2) Manifestació, Govern civil, els antidisturbis. Açò sembla maig del '68. Buscaré les botes amb puntera metàl·lica...

3) Informes de tècnics que aconsellen la tala dels arbres. Per què no li pregunten als tècnics que s'ha de fer per a mantindre els arbres?

4) El ROBOCOP. Ui!, perdoneu però amb açò del Chiquilicuatre he confòs la realitat amb la ficció...

Anónimo dijo...

El concejal de Medio Ambiente tildó la convocatoria de “falta de respeto a los ciudadanos” y acusó a los convocantes de ser “cuatro desaprensivos que no son capaces de consultar ni preguntar” el porqué de esta actuación.

jaja k pena les paraules de Lino. Eixe lo únic que sap es cobrar.

aiiii lo k té k sentir uno

Anónimo dijo...

Aprofitem l'inspiració de després de dinar i votem l'eslogan de la concentració (també en gènere femení):

- JO TAMBÉ SOC UN DESAPRENSIU
- I TÚ? NO ERES UN DESAPRENSIU?
- DESAPRENSIUS DEL MÓN: UNIU-VOS!
- LA UNIÓ FA LA DESAPRENSIÓ

Anónimo dijo...

Xè, no puc dir que amb aquest alcalde no he guanyat; amb l'anterior soles era un comunista que formava part dels quatre de la carretilla i un gandul malfaener; ara, a més de tot lo anterior sóc un desaprensiu i poc menys que un simpatitzant de la kale borroka o algo d'això. Mare de deu quanta misèria...

Anónimo dijo...

Jo vote el lema:

La unió fa la desaprensió!

Faig pancartes per a esta vesprada?

Anónimo dijo...

Si diuen algo, diem que es el mig any de San Jaume, que ha guanyat la lliga el Madrid o qualsevol tonteria, que es veu que eixes tonteries no són manifestacions il.legals....jajajajja Quanta hipocresia.

Anónimo dijo...

Lino, podries vindre tú i explicar-nos-ho tot, per a quedar com déu mana. Si no t'entra en el jornal, jo crec que entre tots podriem pagar-te una o dos hores.

Anónimo dijo...

El Lino este és un energumen.

Si tinguera un poquet de vergonya callaria, que lo únic que sap fer des de fa anys és xuplar del pot i tocar-se les pilotes.

O a lo millor és que com mosatros som diferents que ell, ens diu "desaprensius", perquè ell és un aprehensiu.

Quina cara més dura!

Anónimo dijo...

La unió fa la desaprensió!

Aquesta vesprada ploga o faça sol, mostrarem a aquest ajuntament tan cult, la colla de "desaprensius" que som!!!

Fins ara,

Una desaprensiva més

Anónimo dijo...

Els xavals que volen canya, son molt més respectuosos i tolerants que el irrespetuós i manipulador de Lino.
SOU UNS CORRUPTES, APROFITATS I PREPOTENTS. A i espere que l'escaparate rectifique, informe amb objectivitat, i no es venga, ara que demostre i publiquen l'informe tècnic, i que expliquen la manipulació de l'ajuntament a les associacions del polbe, i els interesos que certs negocis d'eixa avinguda tenen, o es que som tontos, la gent es tonta o k. Açò és alucinant i por em fa enterarme dels comentaris de paco navorro, i dels liders del movimiento pepero castellut menjant els tarros a la pobra gent.

JA N'HI HA PROU

Anónimo dijo...

Segons Escaparate, Lino "acusó a los convocantes de ser cuatro desaprensivos que no son capaces de consultar ni preguntar el porqué de esta actuación".

Dons, ara ho te 'a huevo' per a vindre aquesta vesprà i explicar-ho com cal. Estarem tots els que volem saber quina és l'explicació de la medida adoptada.

Si ho hagueren fet abans res d'açò s'haguera mogut!

Salut!

Anónimo dijo...

mare ara el que va a posar-se les botes és el francesc navarrés de les pilotes, menjacaps...!! jo no ´se què tindrem que fer, açò cada vegada fa més pudor, quina olor a franquisme axò de la reunió de més de 20 persones és il·legal xii! per què no és legal?? a vore que ens ho expliquen, ací molt de boqueta drets per ací i per allà i després res de res, pareix d'institució represora això oi que si? com si tingueren por de que agafem els adoquins!! q fort

Anónimo dijo...

LINO ME PARECE LAMETABLE TU COMENTARIO...SABES Y COMO CASTELLUDO QUE SOY ME SIENTO AVERGONZADO QUE PERTENEZCAS A MI AYUNTAMIENTO..CUANDO LA GENTE VALLA A EL AYUNTAMIENTO ALLUDALES ESCUXALES DALES TRABAJO Y NO DEJEIS FRACASAR A EL PUEBLO...MUCHA CORBATA COMIDAS N EL FABES Y ALMEJES Y A COBRAR BUENS SUELDOS ERES UN SINVERGUENZA ....VETE A LA OBRA Y NO INSULTE A TU PUEBLO A LOS QUE TE DAN TU SUELDO...POCA VERGUENZA

Anónimo dijo...

Lino, Lino, Lino, que tots et coneixem..... sempre arriman-te per a no fer-ne un brot..... Que som pobres però no imbècils..... Qué desvergonyits podeu arribar a ser, deu meu....

Anónimo dijo...

ME PARECE LAMNTABLE EL COMENTARIO QUE AS ECHO A ESCAPARATE..LINO ERES UN SINVERGUENZA LO QUE DICE EL ANTRIOR COMENTARIO ..INSULTAS A LA GENTE QUE TE ESTA PAGANDO...POCA VERGUENZA SI NUNCA AS DADO UN PALO AL AGUA...Y ERES UN FALSO VAS HACIA DONDE VA EL AIRE....ALLUDAS A QUIEN QUIERE QUIEN NO LE DAS LARGA..ESO NO ES SER CONCEJAL ESO ES SER UN FALSO SIN VERGUENZA Y LLADRE EN VALENCIANO...ESPAVILA QUE LA LLEVAS CRUDA Y SI TIEENS LO QUE HAY QUE TENER DINS ESO A LA CARA PILITIC DE MERDA.....FARSANTE

Anónimo dijo...

Paneta+Lino+Sabina= 10000€ = expolio.

Anónimo dijo...

Notícia sobre la concentració d'ahir al diari Información:

http://www.diarioinformacion.com

wilo dijo...

per si algú no troba la noticia al diari asi la teniu:
Click per a vore la noticia.


I enhorabona al colectiu de quina castalla volem perque segurament gràcies a vosaltres alguna cosa cambie en l'ajuntament....o això esperem.
Después de casi vint anys fican la pata crec que ja va sent hora de que es faja algo decen en este poblet.

Anónimo dijo...

Enhorabona.

La més sincera enhorabona al Colectiu. Especialment a Toni, per eixe discurs tan ben fet.

Anónimo dijo...

Enhorabuena a todos!!!

JA EN TENIM PROU!!!