viernes, 29 de junio de 2007

El primer plenari i la sorpresa d'uns sous elevats.


Salutacions vàries.

Sis persones vam estar presents en el primer plenari de la nova legislatura. Era a la una i quart i dijous. Difícilment algú pot plantejar-se assistir a eixes hores. Cap mala cara, cap incomoditat. Si acàs, l'escàs nombre de gent. El plenari va molt ràpid. Els nou regidors del PP voten sempre el mateix i el PSOE i el Bloc alternen vots a favor, abstencions i vots en contra amb una xicoteta explicació abans de perquè voten així. Les votacions semblen seguir un patró que tot el món té molt clar. Sembla un tràmit que han de passar.

Primer punt important: Els plenaris continuaran a la una i quart. Mala hora. No facilita res que puguem anar regularment. Fallará molta gent que vol anar.

Segon fet destacable: No portem res per anotar i els preus dels sous que van a cobrar els regidors és la part que més ens crida l'atenció.

Les coses queden més o menys així:

Tres persones amb dedicació exclusiva i una jornada de no menys de 40 hores setmanals.

  • Jose Luís Prats cobrarà: 64.000 anuals repartits en 14 pagues de 4500 euros.
  • Jose Lino Rico i Sabina Santonja: 36.000 anuals repartits en 14 pagues de 2570 euros.
  • La resta de regidors del PP, amb dedicacio parcial i una jornada de no menys de 6 hores setmanals cobraran 5.500 anuals repartits en 12 pagues de 458 euros, als quals afegirem 60 euros per plenari + 30,05 euros per comissió informativa, encara que hi ha un tope establert de 240 euros mensuals.
La impressió personal i dels que allà estavem és que són salaris elevats. Sobretot el de l'alcalde. Personalment no sé qui els fixa. Si hi ha un interval al que s'han d'ajustar, si els ho fixa el PP o si és una decisió personal (espere que no, perquè això l'allunyaria molt del que crec que deu ser un bon governant). Igual això ve bé per evitar temptacions, igual la gent està acostumada a salaris més elevats que el que jo considere un bon salari. No sé. Amb totes les persones que parle i que jo considere raonables les deixe caure el que van a cobrar i tots pensen que és molt (molts d'ells votants del PP). Algú, fins i tot, m'ho ha negat i m'ha dit que era impossible que Paneta cobrara això. Que qui m'ho havia contat... Afortunadament jo era un dels sis del plenari (somriures de fons) i això ve bé per a no funcionar amb informació de segona mà.

Si es fan les coses bé, serà el menor dels problemes del poble que el salari siga alt... el salari dels polítics va ser un triomf de les classes baixes perquè així tot el món es podria dedicar a treballar pels altres, no només els rics. Ara bé, han de escoltar tot el món, han d'acceptar crítiques com aquesta, i han de governar per a tots. Amb salaris com eixos ens ho deuen. Sobretot això d'encaixar les crítiques. Encara esperem.



miércoles, 27 de junio de 2007

Este dijous, plenari!!


El proper dijous 28 de juny (demà) tindrà lloc a les 13:15h. el primer plenari de l´ajuntament de Castalla. Els temes inclosos en l´ordre del dia són els següents:

1- Periodicitat de les sessions dels plenaris.
2-Creació i composició de les comissions informatives permanents.
3-Nomenament de representants de la corporació en òrgans col·legiats que siguen competència del plenari.
4-Assignació a membres de la corporació i grups polítics.
5-Coneixement de les resolucions en matèria de nomenaments.

No serveix de res anar. Ho sabem. Però simbòlicament significa que ens preocupem pel nostre poble i això ja és molt. Necessitem córrer la veu i juntar-nos allà molta gent. Si tu no pots anar, intenta convéncer a tres, a sis, a deu persones per a que vagen. Quan més gent, millor. És el nostre poble i tot no pot ser criticar des del bar. Implicació. I això comença per demostrar-ho. Per mullar-nos.

lunes, 25 de junio de 2007

Qui parteix i reparteix ...

Hola poble.
Ací estan els resultats de les regidories que li correspon a cada regidor. Bo, a cada regidor no perquè el PP ha deixat de costat als regidors elegits legalment pel poble que no són del seu partit. Ens sembla molt curiós que José Luís Prats, nou alcalde del nostre poble, que va començar la seva campanya dient que cal treballar tots junts, ara deixe fora de joc ni més ni menys a 4 regidors.
A més de ser una decisió èticament dubtosa, llevar-li les tasques a l´oposició du com a consequència el fet de que les regidories estiguen apinyades amb cada regidor. I jo, personalment em pregunte, no havia sigut més fàcil, Paneta, repartir entre tots les regidories, tal i com havies promés, i intentar pareixer un poble raonable i civilitzat capacitat per a dialogar amb tota la gent més enllà dels seus ideals polítics? No te n´adones que estàs excloent a 1.899 persones que van donar democràticament el seu suport a les llistes del PSOE i del BLOC? Ah¡¡ que no.

viernes, 22 de junio de 2007

III setmana de cine


Salutacions vàries.

El surrealista cineclub Annie Hall torna a la càrrega amb la III setmana de cine. En teoria açò no deuria estar relacionat amb la Castalla que volem, però si ho pensem un poc ens podem adonar que sí, que volem una Castalla culturalment activa.

Quatre pel·lícules, un documental i una Mostra de Curtmetratges locals que podrem gaudir al saló d'actes de la Casa de Cultura des del 22 de juny a l'1 de juliol.
  • Divendres 22 de juny a les 21.30h: Juegos secretos (Little Children).
    Dissabte 23 de Juny a les 18:00h: El canal de la discordia (contarem amb la presència del seu director Vicente Pascual)

  • Dissabte 23 de juny a les 20:00h: La vida de los otros.
  • Diumenge 24 de juny a les 20:00h: Pequeña Miss Sunshine.
  • Dilluns 25 de juny a les 21:30h: Hijos de los hombres.
  • Dimarts 26 de juny a les 21:30h: Juegos secretos (Little Children).
  • Dimecres 27 de juny a les 21:30h: I Mostra Local de Curtmetratges.
  • Dijous 28 de juny a les 21:30h: Pequeña Miss Sunshine.
  • Dissabte 30 de juny a les 20:00h: Hijos de los Hombres.
  • Diumenge 1 de juliol a les 20:00h: La vida de los otros

martes, 19 de junio de 2007

Esperant a l´ajuntament




Hola poble.

El dissabte passat va ser el plenari per a constituir el nou ajuntament però en aquest, com molts pensaven, no es va dir quin regidor ocuparà cada càrrec. Estem a l´espera de que l´ajuntament publique les llistes amb les regidories ja adjudicades. S´ha comentat la possibilitat de que Tomás Rico Pérez siga el regidor d´urbanisme, però sols és un rumor i nosaltres no el podem afirmar ni negar. De totes maneres esperem que l ´ajuntament es pronuncie prompte i ens quede clar qui és qui en l´ordenament de Castalla.
Per altra banda volem celebrar la alta assistència ciutadana al primer plenari de l´ajuntament, i esperem que en els properes reunions continuem acudint tota la gent a qui ens preocupa el nostre poble.

martes, 12 de junio de 2007

Este dissabte, plenari!

Hola poble.
Com ja sabem tots i totes, aquest dissabte dia 16 de juny, se celebrarà el primer plenari del nou ajuntament, on s´adjudicaran les concejalies a cada membre. Fem una crida d´assistència masivament al plenari. Els polítics han d´entendre que el poble existeix, pensa i actúa.
El lloc on es durà a terme serà l´ajuntament de Castalla i l´hora, a les 12:00. Esperem veure-vos.

domingo, 3 de junio de 2007

EL CONSELL PERSISTIX EN LA ZONA 15


Després de 3 anys de clamor popular front a l’amenaça de destrucció del nostre patrimoni natural, el Cap del Consell ix en la premsa signant acords per dur a terme la construcció de megacentrals eòliques a les nostres serres.En el transcurs d’aquestos tres anys hem demanat diversa informació a la conselleria per a què ens esclarira greus irregularitats de l’estudi d’impacte ambiental, com per exemple per què no s’han fet medicions de vent, per què no hi ha cap tècnic que l’haja signat, per què no s’ha tingut en compte la declaració de zones ZEPA (zones d’especial protecció per a les aus), o LIC (lloc d’interés comunitari), reconegudes per la Unió Europea...
I sols hem obtingut el silenci com a resposta. També el Síndic de Greuges li ha demanat reiteradament la informació, però tampoc ells han obtingut resposta. Com tampoc l’han obtinguda les 15.000 al·legacions que es presentaren al projecte fa ara tres anys.
Enmig d’aquest silenci sepulcral ens sorprén (o no tant) la maniobra de declaració de paisatge protegit d’una part de la Zona 15 afectada per la instal·lació d’aerogeneradors (DOCV num. 5.459 / 27.02.2007), on es desaprova la construcció d’infrastructures que trenquen l’armonia del paisatge.
A este respecte fem un escrit a la Conselleria de Territori i Habitatge demanant la protecció de tota la Foia de Castalla pel seu conjunt paisatgístic i contemplar unes característiques molt similars a les de Castalla o Petrer, i per ser les serres d’Onil i Banyeres una extensió de la Serra de Mariola. La resposta fou unes breus frases on deien que no tenien res a veure unes serres amb altres.
Però la gran sorpresa salta el 31 de Març quan llegim a la premsa (diari Las Províncias i Diari Expansión) que el President de la Generalitat junt amb García Antón signen un acord amb els responsables de Acciona i Elecnor per a que desenvolupen les centrals eòliques que tenen adjudicades, entre elles la Zona 15. I per a major sorpresa, analitzant en detall la noticia descobrim que parlen de la totalitat de la Zona 15, malgrat la protecció paisatgística. Per a poder ampliar aquesta noticia us recomane que visiteu la web de la zona 15: www.zona15.org
La Plataforma Cívica Zona 15 hem fet arribar la noticia i la nostra inquietut a l’ajuntament de Castalla qui deia no saber res al respecte. En una reunió el dia 15 d’Abril, amb qui ara serà el proper alcalde de Castalla, es va comprometre a recabar informació i fer-nos-la arribar, però a dia de huí no ens ha comunicat res.
Des de la plataforma estem plantejant noves actuacions, però acolliriem de bon grat les vostres propostes. No ens podem relaxar, el futur de les nostres serres està en joc, i com a mostra de les intencions del Consell, tres dies laborables abans de les eleccions van aprovar una nova central eòlica a Ayora (http://www.docv.gva.es/portal/pages/irADocv.jsp?fecha=20070523).