martes, 6 de noviembre de 2007

CASTALLA NO ÉS L'HAVANA


Castalla no és l’Havana. Ja sé que la proposta de Víctor per al nucli antic de Castalla no incloïa eixa reflexió, però nosaltres ho hem de dir ben alt, Castalla no és l’Havana. No ho diem per si algú es perd una nit de ronda i de colp i volta, no sap on es troba. El fred suposem que li recordaria al errant imaginari, que Castalla no és l’Havana, per molts roms de canya que s’haguera pres.

Insistim en la idea de que Castalla no és l’Havana, per frenar l’eufòria de vore que la idea del nostre amic Víctor era una idea possible. Ell va fer la proposta de contactar amb les universitats per oferir la rehabilitació i revitalització del nucli antic de Castalla als alumnes dels últims cursos. Està clar, i sembla que ja ho hem dit per dalt, que Castalla no és l’Havana, però bé, igual les semblaria interessant.

Dic tot açò perquè el dilluns va haver una notícia al diari INFORMACIÓN que tenia relació amb el suggeriment que Víctor havia fet dins del nostre concurs d’idees per al nucli antic (gràcies des d’ací). La notícia deia més o menys açò:

La UA crea 55 diseños para modernizar el Malecón de La Habana

La capital cubana acogerá una muestra con todos los proyectos realizados «hasta la última pieza» por los alumnos

Un Taller de la Universidad de Alicante dirigido a los alumnos de cuarto curso de Arquitectura y, coordinados por el profesor Daniel Sirvent, ha creado 55 diseños enfocados a la modernización y potenciación del Malecón de La Habana, Patrimonio de la Humanidad desde 1982. Unos trabajos que, antes de final de año, se van a exponer en la capital cubana, concretamente en el edificio de las Cariátides, «en el que los mismos cubanos van a poder opinar y aportar sus puntos de vista sobre todas las ideas que se han realizado», señaló el profesor Daniel Sirvent. (…)

I tal dia com hui, a mi no em fa falta que Castalla siga l’Havana. No em cal fer-me un havanaclub, ni fumar-me un Montecristo, ni cantar-ne una de Beni Moré que prou rasposa tinc la gola. Però m’encantaria que una Universitat treballara per millorar el meu poble, això sí. Barcelona, València o Alacant com proposava Víctor. Amb això si que vull que s’assemble a l’Havana. No deu ser impossible. Només cal intentar-ho.

Propostes com aquestes volem presentar al nostre ajuntament la setmana que ve. Si et ve al cap alguna cosa més, ara és el moment. Castalla no és l’Havana, però en algunes coses, deuria semblar-se.

7 comentarios:

Anónimo dijo...

Vaja enquesta més objectiva que us heu currat... mola.

Anónimo dijo...

He llegit hui al Diari Información la següent notícia:

http://www.diarioinformacion.com/secciones/noticia.jsp?pRef=2221_15_689278__Alcoy-Bloc-afirma-consulta-propuestas-para-casco-antiguo-llega-tarde

Segons està redactada pareix que el Bloc no vullga aportar col·laboració, és així? O és que no els deixen?

Si és tracta de lo 2n, crec que hi han poques opcions de ser 'escoltats' pels nostres representants. :-(

Anónimo dijo...

Perdó, la notícia apareix tallada al missatge anterior:

notícia

Anónimo dijo...

Jo també l'he llegida i m'he quedat gelada perque sembla que no vullguen colaborar.
Pero despres he vist la pagina del Bloc i sí volen colaborar.
Es un poc contradictori.

Anónimo dijo...

Extret de la web del BLOC:
http://bloccastalla.blogspot.com/2007/10/el-barri-antic-per-fi.html

El BLOC de Castalla porta 8 anys de faena avançada. Són 8 anys fent propostes per a millorar la vida dels veïns i les veïnes del Barri antic de Castalla. Hem demanat reiteradament que tècnics especialistes facen un Estudi Integral per a la rehabilitació social, urbana, humana i ambiental del barri antic. Hem demanat la declaració del barri antic com a bé d'interés cultural (BIC), hem demanat la declaració del barri antic com a àrea prioritària de rehabilitació per part de la Conselleria d'Habitatge. Hem demanat una partida econòmica municipal per ajudar a rehabilitar les vivendes del barri. Hem demanat la reconstrucció en compte dels parcs de formigó. Hem demanat incentius per instal·lar negocis al barri. Hem demanat aparcaments i vies d'accés dignes al barri...



En definitiva, si no s'han fet les coses abans és perquè el PP no ha volgut escoltar les propostes dels veïns i veïnes, dels castelluts i les castelludes que han votat o han parlat amb el BLOC perquè transmetérem les seues propostes. Són 8 anys perduts per culpa de la sordesa irresponsable, del partidisme més ranci i l'enveja per les bones idees dels altres.



Tenim molta faena avançada. Si es volen aprofitar les dades, estudis i projectes que el BLOC de Castalla ha fet durant estos 8 anys, estem disposats a col·laborar amb totes les nostres forces amb el govern municipal. Volem que Castalla recupere el temps perdut, i ho volem fer des del consens. Falta veure si el govern ens agafa la paraula o prefereix deixar perdre les oportunitats una vegada més.

Anónimo dijo...

Entenc la preocupació o els dubtes sobre la participació o no participació del BLOC en el Pla del Barri Antic.

Com bé sabeu, el BLOC ha presentat en 8 anys infinitat de mocions sobre propostes per a revitalitzar el Barri Antic. I ho hem fet demanant una planificació tècnica, elaborada per especialistes i consensuada entre tots els agents polítics i socials, comptant sobre tot amb els veïns del Barri Antic.

Totes les nostres mocions estan recollides a les actes municipals dels plenaris celebrats durant estos 8 anys. Qui vulga les pot consultar, i l'equip de govern també.

Ens hem oferit a participar en el govern municipal, i crec que el treball d'estudi que la gent del BLOC ha fet sobre el casc antic es mereix, com a mínim, que puguem dirigir o co-dirigir els plans sobre el Barri Atnic.. És a dir, que volem col·laborar en la revitalització del Barri Antic des del govern municipal.

Si el que pretén el govern municipal del PP és que els tornem a presentar un resum de les nostres propostes, ordenadet i enquadernat, on poder triar improvisadament i en el temps que dura una cervesa què els agrada i què no, es poden anar despedint. Volem treballar pel poble, però no volem treballar perquè el PP es pose les medalles d'un treball que ells no han fet.

Que es posen a treballar, i que s'estudien les actes municipals on apareixen totes les nostres mocions sobre el Barri Antic. Això, o que facen una oferta de col·laboració rigorosa i sincera per a un treball conjunt.

Anónimo dijo...

Per favor, a la gent del pp: deixeu-vos ja la política destructiva i rencorosa i anem a veure si els deu mil persones que habitem aquest poble ens sentim tots junts a una orgullosos del poble. Es tan simple com escoltar, analitzar, parlar, negociar acordar, pactar, posar-se d'acord, i més en el tema del barri antic, l'esséncia arquitectònica de Castalla. Ecara que no ho parega, els ciutadants HO NECESSITEM JA.