domingo, 21 de octubre de 2012

La democràcia no té secrets (la nostra sí).

Portem un temps de sorpresa en sorpresa (agradables). Allà on anem, allò que llegim, curs que fem, sessió de treball on participem o història on ens involucrem... sempre hi ha algú que sap molt (anava a dir un ou), que acaba donant força a alguna teoria d'eixes que nosaltres repetim fins l'extenuació. I eixa gent ho afirma sense rubor i públicament amb eixes paraules tan ben dites que sol utilitzar la gent que sap molt (anava a dir un ou) i això ens reforça nosabeuquant en els nostres pensaments.

Malgrat el nostre egocentrisme (ja conegut pels quatre que encara ens passem pel bloc), sempre que ens passa una cosa d'estes que ens deixa en bon lloc, ens obliguem a fer un procés d'advocat del diable. El primer que hem pensat ha sigut: Ja està, ja fem com eixa gent del PSOE que llig el País i eixa gent del PP que llig el Mundo o la Razón. Clar, tot el que escoltem i llegim ens encaixa, perquè sempre llegim coses del nostre rollo. Aixina un bovo, que dirien a Castalla. 

Però resulta que no. Que a voltes als ponents no els triem nosaltres. Ni tots els cursos que fem, els fem sempre per voluntat pròpia. A vegades a les lectures arribem per deriva interna dins de twitter en pla surfer i les seues idees no sempre les escriu gent que nosaltres consideraríem pròxima. Per tant no deu ser el cas. Anem a poder posar-nos una medalla més, amb el que ens agrada això.  Suertudos! que diria Forges.  

L'últim exemple d'aquestes confirmacions meravelloses que comentem (aquest cap de setmana ens ha passat com a tres voltes), ens l'hem trobat a un article d'Enrique Dans. Per a qui no el conega, Enrique és un gurú d'estes coses tecnològiques que ens agraden i abrumen a parts iguals (160.000 seguidors a twitter). Al seu bloc, de visita obligatòria (entreu, entreu i voreu), el professor Dans torna a deixar fatal als partits i grups polítics que estan organitzant a Espanya la llei de transparència. Però la frase que ens haguera agradat escriure i que hem considerat una de les nostres diu així: La legislación sobre transparencia es absolutamente fundamental. Hablamos del derecho (repetimos, DERECHO) de consultar cualquier documento, sin trabas burocráticas que conviertan el acceso en un proceso tedioso, en una especie de “favor” a los ciudadanos que es concedido “graciosamente”.  Ens encanta que algú que sap confirme les coses que hem defés sempre! 

Si les preocupacions dels polítics foren les coses importants, com la qualitat de la democràcia, açò del que parla Dans, seria bàsic. Mentrestant, a Castalla, continuarem llegint revistes i planes web pagades per tots que canten la glòria d'uns pocs, i la gent continuarà unes setmanes més (o mesos o anys) sense informació de despeses en suites, concerts i sopars. 

Els rebuts donen més informació que les fotos, però les fotos... és que les fotos... eixes fotos a tot color d'una inauguració o una activitat multitudinària... és que se'ns beuen l'enteniment.

Hi ha una llei no escrita, però que deu ser llei perquè s'acomplix amb precisió matemàtica, que diu així: Els governants d'un partit s'assemblen moltíssim més als governants del partit contrari, que als seus propis votants. S'assemblen tant que els votants comencen a confondre'ls. Eixes coses que té la política. 

Toni. 

12 comentarios:

Anónimo dijo...

Algú sap algo de si es veritat que el poli van a tancarlo per la "eficacia" dels nostres gobernants.

Anónimo dijo...

vaya vaya..... las noticias corren como la polvora

Anónimo dijo...

no crec que el tanquen. Lo que si es veritat es que el divendres Maite i el Sobe van amenaçar als presidents del clubs esportius de retirar.los els diners de les subvensions en cas de no firmar un manifest de suport a lo que el tripartit está fent amb el polideportíu.
En Cuba crec que van començar aixi.

Anónimo dijo...

Hi ha alguna persona que puga governar amb decència, és a dir hi ha algun polític decent en aquest mont. Em pareix molt fort, que estiguem arribant a amenaçar a la gent per a aconseguir els proposits personals, i no soltar la cadira principal de l'ajuntament.

Anónimo dijo...

Y lo más heavy es que María la concejala va a dar clases de ingles en el muntori a traves de su amiga inglesa. Y a la inglesa la ha enchufado en la EPA para dar clases de ingles. Unos se enchufan a otros. Otro enchufado es el Hector que iba de numero seis en la lista del PSOE. Tambien esta dando clases en la EPA, de informatica. No es por nada pero este chico no tiene titulacion ninguna ni formacion para ese puesto. Estan saqueando el ayuntamiento.

Anónimo dijo...

La veritat siga que tots els castellenses confiàvem moltíssim en Maite, però està superant a paneta de sobra (i no precisament de bona.)

Anónimo dijo...

Quan uno xarra de oides, corre el perill d'enganyar-se. El que diu que van amenaçar als presidents, no estava en la reunió i no sap de que xarra. En cap de moment ens van amenaçar. Tot aixó ve provocat per la famosa contrata de Vidal i Paneta, que pot provocar que el primer presione per a que se li resolga el contrat i mentre no se li resolga, pot paraliçar la activitat, pero lo de tancar les instalacions, no se......

Anónimo dijo...

Deixa en pau a Vidal "campeon" que porteu any i mig darrere dell.
Tu es veu que ho saps tot, pero en alguna coseta t´enganyes...
1º Vidal i Paneta no tenen cap contrat.
2ºVidal no tanca el poli, a tot cas el jutge.
3ºAls presidents SI qu´els van amenaçar (segon alguns presidents)

Vidal

Anónimo dijo...

Os haréis con Vidal, pero que creéis que la gente del pueblo es tonta y no sabe lo que habéis hecho? Meter al yerno de Panical en el poli es muy elegante por vuestra parte, casi tanto como meter a la prima de la alcaldesa en el casal jove, o a Héctor (nº 6 de la lista del PSOE) en la escuela de adultos sin títulación, o al marido de la concejal María en la empresa Garbi (limpieza del Ayuntamiento). Si ya se ve la TRANSPARENCIA que predicaba Maite.

Anónimo dijo...

¿Pero.. quien es Vidal??

Anónimo dijo...

Un poble tan xiquetet i que mos coneixem tots, i la de mantes i lladres que hi han, ni Paneta ni Maite han sabut estar a l'altura, i la gent que agafa eixes feines a sabiendes de que esta mal, no se, es pa que seu façen mirar, acabar senyalat per tota la gent del poble com a corrupte e inutil, saber que tothom sap que fas una feina per a la que no estas capacitat, intentar furtarli els dines a la gent del poble encara que siga fent "suposadament" feina, llevarli ese lloc de feina a gent mes preparada i mes honra, no se vosatros (en referix als politics i als corruptes del poble en especial a Paneta i Maite els caps visibles) pero jo no podria dormir tranquil cap de nit, es coneix que tot el mon no es igual, aspere que vos compense tot el que feu, perque la sabiesa del poble caura damunt de vosaltres, es lenta, pero caura, i no tindreu aon amagavos, en realitat, en doneu llastima, poden fer el be per el poble i ser gent admirada, feu just el contrari, acabeu com a rates que no sabem aon amagarse, alla vosaltres.

Anónimo dijo...

Eso, eso ¿Quien es Vidal?