domingo, 13 de febrero de 2011

Tot val. Estem en campanya,


Amb el membrete de l'Ajuntament, en nom de l'alcalde i signat per ell mateix. Així es presenta la invitació de Paneta per a fer-te un café amb ell. Aquesta és l'última proposta de l'alcalde de Castalla, de la que emana certa oloreta a campanya electoral populista.

Després d'enviar peticions d'amistat a tot ésser humà que ha inclòs la paraula Castalla al facebook, l'alcalde ens sorprén amb una nova estratègia electoral que simula l'apropament al poble amb unes tàctiques renovades, modernes i inútils. L'acte en sí no és més que la popular activitat de fer-te un café en un bar de Castalla. El que té de particular és que l'alcalde posa el dia, el lloc, el tema de conversa i fins i tot et convida (hauríem de vore si paga ell o paguem tots). Motiu oficial? Deixar la gent que exprese a l'alcalde les seues opinions sobre la gestió municipal i les actuacions que estan fent-se al poble. El que fem tots sempre als bars, el dia que volem i amb la gent que volem.

Serà la participació ciutadana el que busca l'alcalde? Si és això, que algú li comente que existeixen mecanismes i activitats per a la participació real de la ciutadania en la presa de decisions. Nosaltres ja ho hem dit en diverses ocasiones però veig que no queda clar. Dit en plà Barrio Sesamo: convidar la gent a un café = intentar fer amics (no participació ciutadana); deixar que la gent opine = faltaria més! (no participació ciutadana); apuntar a la seua llibreta les suggerències de la gent per a que acaben no sé on = tractar la gent com si foren xiquets que els portes cap on vols. Potser al principi necessitàvem il·lusionar-nos i atorgàrem certa confiança a aquestes pràctiques; ara no.

El fet de què et conviden a un café i que et deixen parlar, no és res més que això. Com a molt, et permeteix opinar d'unes actuacions que ja estan fetes o fent-se, així que, què importa el que opines si ja està fet? Pots anar a dir-li que no t'agrada el Carrer Major, que continuarà igual; pots suggerir-li que ja tenim bastants rotondes al poble, que no van a llevar-les. Això sí, pots acudir a la cita i proposar-li que actúen de manera integral sobre el Centre Històric, a pesar que ja se li ha dit i redit pels canals apropiats i no ha servit de res.

També hem de tindre en conte que per a opinar de manera constructiva per al poble, hauríem d'estar prèviament informats del que està fent-se i per què. Hauríem de saber quins plans a llarg termini han previst per a Castalla. Hauríem d'estar informats i tindre transparència des de l'administració pública. Igual podem anar al café i proposar-ho. Ah no, que també ho hem proposat en diverses ocasions i tampoc.

En fí. Demà no aniré al café als 80. Tampoc he rebut una carta per a mi. M'esperaré a que la meua zona de residència siga l'elegida i esperaré impacient una carta personal a la meua bústia. Mentrestant, per favor, si algú acudeix a un cafenet amb l'alcalde, que ens ho conte que tinc curiositat de saber què passa. Fé en que el projecte servisca per a alguna cosa comuna? no, però curiositat, molta. Probabilitat que el projecte li servisca per a cap objectiu polític-personal? És una ocurrència novedosa, però segur que no és insuperable. Encara queden tres mesos!

14 comentarios:

jordi kukat dijo...

Hugo Chávez és un aprenent al seu costat....
XDDD
algú s'apunta a vindre al cafè???
jo que se...un cafè pagat pel poble no ho veus tots els dies.

Pettylux dijo...

Doncs a mi no m'ha enviat invitació al Facebook... Per què serà?

jordi kukat dijo...

increïblement a mi sí. Supose que tindrà contractat algú que vaja afegint-li a la gent de Castalla...si no no m'explique que m'haja agregat.....
XDDD

jordi kukat dijo...

http://www.youtube.com/watch?v=BdgqsrymZDU

XDDD

Anónimo dijo...

jajajajajajajajajaa es pa partirse de la risa si no fora veritat, realment mos mereixem este ninot d'alcalde?

a vore si va algu al cafe i li diu quatre veritats a la cara i li fa caure la cara de vergonya, encara que dubte que tinga la suficient (vergonya)

"un cafe o una infusion, convido yo" deuriem de fer camisetes amb el lema, es pa cagase, o es pensa que tot el poble tenim el coeficient intelectual de una vaca o no se lo que es pensa, la veritat

en fi, tenim el que es mereixem

Anónimo dijo...

los que vayan al cafe que pregunten como accedio dopema a la adjudicacion de las obras actuales

Anónimo dijo...

dais asco entre amanerados y radicales.

Anónimo dijo...

dais asco entre amanerados y radicales.

Anónimo dijo...

Al home li ha ixit mal la alcaldia, entre la salsa rosa i escabetxines!!! El problema es que està fent açò pq només li queden 3 mesos per a convencer a la poblaciò...
Com li ha donat les obres a este home??? pues amb moltes conversses dins del toterreny del senyor empresari... no siguera que algú els escoltara!!!! jajajajaja
Por fa tot açò!!! Salutacions

Anónimo dijo...

El patetisme al que està arribant la política (millor dit la falta d'aquesta) a Castalla és simplement desesperant. Hi ha algú ahí fora?

Anónimo dijo...

Pero de deveres que l'home este pensa que va a ser el candidat del PP? Perque que jo sapia ni el volen ni compten amb ell els que decidixen qui ha de ser el candidat.
El tio este va a su puta bola!

Ricardito dijo...

Si el "café o infusión" el paga el Molt Il·lustre és malversació de fons i si el paga el sotasignant de la seua butxaca és electoralisme amb l'agravant de que la carta la costeja el Molt Il·lustre. De totes les maneres carabaceres...

Anónimo dijo...

Totalment d'acord amb les crítiques.

Però s'ha de tindre un poc d'empatia pels membres del PP local i entendre'ls: si durant 25 anys estan practicant el clientelisme, el nepotisme, el despotisme, l'obscurantisme i la corrupció... i a la gent li agrada i els vota amb majoria absoluta... Per què canviar la manera de fer política? Quina necessitat tenim? I si intentem una altra manera i mos ix mal? Virgencita, que me quede como estoy.

O és el poble qui canvia d'idea i castiga eixa manera de fer política, o no hi haurà motius perquè el PP la canvie per ell mateix.

Anónimo dijo...

Algu sap en que va acabar el "Tea-Party" uy, perdon, el "Cafe-Infusion-Convido yo-Party"???