lunes, 7 de junio de 2010

La història de la senyoreta X i el senyor amb gorra



Tots els estius passa el mateix. Si és que ja ho diu el refrany: "a l'estiu tothom viu". La calor, la proximitat de les vacances escolars, l'extra d'estiu, el mantecao de ca Pana... El cas és que quan més ens apropem a juliol menys notícies interessants tenim al poblet. Uns estan d'exàmens finals, altres a la caseta, les mares de neteja general, els nanos a la piscina (ara descoberta) municipal. Davant aquesta mancança de novetats municipals no ens queda més remei que tirar mà de les anècdotes. Bé, potser el que vos conte no siga tan anecdòtic. Vosaltres jutjareu.

El cas és que una veïna (en endavant em referiré a ella com a senyoreta X) em comentava que fa mesos que se passa alguns dies prop de mitja hora per tal d'aparcar el cotxe pel centre del poble, fonamentalment a mig dia. Concretament per la zona de l'Hostal, La Torre, ca Pana, etc. M'ho deia perquè s'ha adonat que hi ha gent, quasi sempre els mateixos, que habitualment aparquen en zona groga, mentre ella se desespera intentant trobar un lloc “legal” on aparcar. I així un dia i un altre i un altre.

Un bon dia, la senyoreta X, després de la seua habitual ronda d’aparcament, s’acosta a un servidor de l’ordre i la llei (d’ara en avant senyor amb gorra) i prou empipada li pregunta a aquest que si ella aparcara en zona groga, la multarien? La resposta del senyor amb gorra evidentment va ser afirmativa. Aleshores, la senyoreta X li pregunta al senyor amb gorra per què no multava els cotxes que en eixe moment estaven aparcats en zona groga. Aquest, tot sorprés, però amb una tranquil•litat pasmosa, li respon que els multaria si prèviament ella presentava una denúncia contra qualsevol dels vehicles infractors. En cas contrari, no hi havia multa.

La sorpresa i la indignació de la senyoreta X quan m’ho contava eren ben grans. Jo li deia que això no podia ser, que els nostres senyors amb gorra mai actuarien així. Ella insistia en que tot era veritat. I jo, com vosaltres, encara no m’ho crec. No em puc creure que els senyors amb gorra actuen amb prevaricació. Els nostres senyors amb gorra no, mai...

7 comentarios:

jordi kukat dijo...

Els senyors amb gorra sempre han sigut els "senyors amb gorra i genolleres".

Un plaer llegir-vos, com sempre.

Anónimo dijo...

Tenir la capacitat de portar un uniforme no implica tenir-ho tot.

Anónimo dijo...

Pero qui no ha estat un dia a l'hostal fensen una fresqueta o un digestiu i ha vist arribar als homens amb gorra per a fer la seua llabor y veen els vehiculs que han hagut parats a les famoses rayes groges, san acostat a la torre (Edifici de vivendes mes alt de Castalla) per avisar als seus propietaris que el llevaren en uns minuts ??????
Yo ho e vist moltes voltes.

Anónimo dijo...

La policia està plena d'inútils.

Anónimo dijo...

O quan els dies previs a les festes en els que ja hi han carrers tallats es dediquen a multar a tot el mon per a omplir-se les butxaques.
Si, si, els dies eixos en els que deurien de fer la vista gorda perque la gent està de manejo d'anar a comprar tickets o de coses de festes i deixa el cotxe on pot

Anónimo dijo...

I qui no ha estat a un bar de este el nostre poble a hores intempestives i sa vist entrar a la patrulla dels senyors amb gorra, per que els veins els han quidrat, cosa mol normal, ja q'estaven molestan, i despres els quidres tu per a que desalotjen "el carrer", a les 5 del mati i la resposta es que ........ ells no poden fer res ??

Anónimo dijo...

Al anonimo que diu lo de els dies previs a festes, tu segur que vius 2 carrers mes amunt don tas dexat el cotxe i vas en cotxe... igual que fa mig poble... VES A PEU GANDUL I VORAS COM NO ES MULTEN!!!!!