sábado, 10 de enero de 2009

Una illa menys


Bé. Una illa de cases menys al centre històric (estes, en la part més antiga del poble), sembla que la cosa va aclarint-se. Ara que cauen a parells, anem a fer un informe per vore quines poden caure més, no siga cosa que tinguem un disgust. Es passegen per allà els arquitectes municipals i decideixen que 5, o 10 o 15 més estan per a tirar. Ja tenim el llistat. Tirem les velles i en plantem de noves. El IVVSA es fa càrrec i en construeix unes de protecció oficial. El poble content. Ara ja no hi ha perill. I ho ha pagat tot Conselleria. D'ací cinc anys hi haurà altres 5, 10, 15, 20 per tirar i no hi haurà altre remei. Les tirarem i després decidirem que anem a fer. Encara no hem decidit que va en eixa illa de cases. Que munten les màquines, que tiren les parets, que intenten destruir el mínim possible de la potència arqueològica de la zona (o no, eixa última part només es du a terme si algú se'n recorda de dir-los-ho i d'anar a controlar, o siga que igual no se'n recorden i ningú controla). Després decidirem que fer i d'on traure diners.

Portem així 30 anys.

Abans es feien parcs i ara es construeixen vivendes de protecció oficial. Supose que algú s'haurà plantejat que la solució no és esperar a que caiguen. Supose que algú en algun moment ho haurà pensat. Sí. Tots supose. Però calen altres prioritats. Els dies van passant ixen altres assumptes i això s'aplaça fins que cau altra casa i ens recorda que el centre històric el tenim ací (no sabem per quant temps). A tots ens passen coses semblants en el treball, en casa... Vas aplaçant la solució definitiva i, com mai hi ha massa diners, vas posposant-la. Hui pintes una habitació. Demà arregles les goteres de la teulada, despús-demà improvises un mur per solucionar la humitat. Fer un projecte complet costa pela. Però el farem, hem de fer-lo, de la setmana que ve això no passa. I va passant el temps i ja portem 30 anys.

L'oposició aprofita i fa la seua faena. PSOE i Bloc han estat contundents recordant a l'ajuntament la necessitat d'un Pla Integral. El Bloc també ens fa memòria que fa segles que va demanant-ho. És cert, però poca gent fa cas i a poca gent sembla que li interessa. Agafar la casa sencera i dissenyar un projecte de futur, això es car. Tota la casa, buf. Però resulta que això és el que recomanen també els especialistes. Que siguem atrevits. Gaspar Mayor, el gerent del pla RACHA (pla de gestió integral per a la rehabilitació del centre històric d'Alacant), ho va dir ben claret. Només els plans ambiciosos ixen avant. Personalment jo estava present quan Jose Luís li va dir al sr. Mayor que contarien amb ell per a començar la tasca ací a Castalla. Del 18 de desembre del 2007 fins ara, ha hagut temps suficient per donar el primer pas? No sé. Han sorgit altres coses: Auditori, avinguda d'Onil, PGOU... assumptes importants que l'Alcalde vol encapçalar perquè és l'alcalde, collons, i tot no pot fer-se alhora.

Té raó, tot no poden fer-ho les mateixes persones alhora, però algú que sap d'això més que nosaltres, ja ens va recomanar que la gestió de revitalització del nucli històric no devia fer-la directament (sí indirectament) l'ajuntament. Què una modesta oficineta a una dependència municipal valia per començar. Que sí el centre històric depen directament dels regidors o l'alcalde, sempre van sorgint coses que impedixen un treball real. No podem dir que no ens van avisar. Estava tota la corporació el dia d'aquella conferència. Ara continuem igual que un any abans, amb una illa de cases menys. I per decidir que toca allà.

Algú també pot pensar: Cases del segle XVI o XVII, és normal que caiguen. Als qui pensen així que demanen fotos dels anys 70 del centre històric. Una exposició vam fer també per a aquella conferència. Estaven perfectes, immaculades. És notava la vida als carrers. Què ha passat en els últims 30 anys? Què no hem fet bé? Què hem de fer per a que no es torne a repetir? Perquè en tres segles s'ha mantés i en 30 anys s'ha despoblat?

En el post de l'1 d'Octubre del 2007 Jose Luís anunciava al plenari que estava realitzant-se un pla d'actuació per al centre històric. Què estava molt il·lusionat amb això. La nostra reacció va ser aquesta: "Després de moltes conferències, de portar catedràtics, arquitectes, que ens parlaren del tema... Congratulem-nos, pense. Però no del tot. Esta fent-se un pla per al nucli antic, vol dir que estan fent-lo ja. Ja. I això té una part roïn: qui l’està fent?. Per favor, que algú em diga que s’està consultat a alguns urbanistes, a alguns geògrafs, a alguns arqueòlegs, a alguns enginyers independents..." Més d'un any després al Crònica de Castalla no ha aparegut encara cap informe de quin és el pla integral per a tot el Centre Històric que ja havien començat abans d'aquell plenari. Es van recollir propostes com la nostra i encara no sabem quantes en van haver, quines són aplicables, quines tenen en ment portar avant. Quin és l'objectiu a llarg termini.

I mira que li hem pegat voltes ací, ací i ací. Vinga respirem. Buf.

A vegades no tenim gens clar quin ha de ser el següent pas. Igual ens hauríem de mobilitzar més. Convocar a les associacions culturals per a que ens ajuden a pressionar, quedar amb altres blogs com el de castalla en el record per tirar tots de la mateixa banda del carro, anar a parlar de nou amb Jose Luís, amb Candela, amb Lino, amb els tres, amb tota la corporació, amb qui faça falta. Sé que ens lligen. O almenys, des de l'ajuntament han manifestat vàries voltes que ho feien. Ens tornem a oferir per tirar una mà. Per buscar geògrafs, historiadors, arqueòlegs, enginyers, persones interessades del poblet que puguen ajudar, aconsellar, contactar amb especialistes. Necessitem de nou un pla integral i una oficina de gestió d'aquest. No sabem com dir-ho ja més. S'admeten idees.

Toni.

35 comentarios:

Anónimo dijo...

Continueu atribuint-se una representativitat que ningú vos ha donat. Preteneu defensar les vostres idees particulars com si foren les d'un ampli col·lectiu. La democràcia estableix uns mecanismes molt clars per a la participació i presa de decisions en els Ajuntaments (encara que no us agraden, com demostren els vostres comentaris i crítiques als plens)

Anónimo dijo...

ai que bo. Ja era hora.

Jo no represente ningú, ni tan sols als meus companys de blog. Em represente a mi mateix. Així de clar. Ho hem dit mil voltes.

Les nostres idees particulars, valen igual que les teues idees particulars i les de qualsevol altra persona. Intentem fer vore, a la gent que vullga, emprant arguments el més científics possibles i amb persones el més preparades possibles (i sense cap interés particular) que determinades decisions municipals són millorables.

Però les nostres idees particulars intentem que no siguen només particulars, sinó que venen de persones especialistes en els diferents temes (hem utilitzat arguments de professors d'universitat, d'arquitectes, d'arqueòlegs, de biòlegs... que ho han fet desinteressadament). Igual és per això que molesten més.

No diem, a mi m'agrada més que facen les cases blanques. No van mai per eixe camí les nostres crítiques. Jo no seria capaç de defendre una postura d'un tema científic sense consultar a algú que sàpiga més que jo.

Intente no insultar, no faltar als respecte... Només exposar una realitat que volem que tinga el màxim pes possible i, per això, busquem a especialistes.

Si es tira una casa al centre històric i jo sé que a l'ajuntament no hi ha cap especialista en arqueologia, que faig? em calle? Em quede en ma casa i com a historiador ho deixe passar? És com si jo fora regidor de Sanitat i fera campanyes defenent les "sangries" per a curar la grip (que passa, m'han votat...). O jo fora Regidor d'Aigua i diguera que per a aconseguir més aigua l'única solució es traure el sant en processó. Ni tan sols ho podríem criticar? Si la gent ho vota, tot és vàlid? I no són preguntes retòriques.

I la part final és la que més m'agrada. La democràcia també estableix uns mecanismes de participació que el nostre ajuntament ha decidit no utilitzar i que si que s'utilitzen en altres municipis. El terme "participació ciutadana" no significa fer tres reunions per preguntar a les associacions. Ens ho diuen els especialistes (universitat). El nostre PGOU, fins i tot, ho incloia.

Els mecanismes de participació de la democràcia, (a més de votar cada quatre anys) a més permeten moltes altres coses: la llibertat d'expressió, la llibertat de premsa, la possibilitat d'organitzar vagues, manifestacions... permet moviments cívics i ciutadans. Fins i tot, els protegeix i fomenta. Les formes de control sobre els nostres representants no només han de venir dels partits polítics (oposició). És més, per a que parlem d'una societat sana i activa, deuen ser els seus ciutadans els que tinguen mecanismes d'expressió, participació i control. Si això fora perjudicial per al sistema, estigues segur que les lleis ho prohibirien. Per tant, deu ser beneficiós per a millorar la democràcia que tu i jo defenem. Una altra cosa és que en este poble no s'utilitzen.

A mi em crida l'atenció que sempre que han de rebatre algun dels nostres arguments, no s'utilitzen mai les explicacions raonades, argumentades (perquè no parlem del centre històric i de les nostres propostes?). Sempre s'acaba utilitzant la mateixa idea: m'han elegit a mi, faig el que vull. O, els han elegit a ells, fan el que volen (que això es la democràcia). No és cert. Com diu un amic meu, no són els nostres governants, són els nostres representants. I als nostres representants tenim dret a aconsellar-los, a recordar-los promeses, a controlar si realitzen allò que diuen.

En aquest cas, des de l'ajuntament s'ha dit públicament que tenen un pla integral ja realitzat o en realització. Ho va dir Jose Luís a un plenari. Jo com a ciutadà, tinc dret a vore'l? A que me l'expliquen? Ells treballen per a mi, per a tu i per a tots els castelluts. No hem de tenir dret per a que ens expliquen eixe treball? No és lògic això?

Finalment, (ja acabe, ja acabe, es que feia tan temps que ningú ens criticava de forma seria...), he de dir que el nostre oferiment d'ajuda és sincer. No perquè vullguem prendre decisions (les decisions les prendrà finalment l'alcalde i els regidors) sinó perquè pensem que el nostres representants deuen tenir, per a equivocar-se el mínim possible, les màximes visions possibles, (i si pot ser científiques, millor).

Una salutació
Toni.

PD. A vore si ens animem i participem que sinó, veges a vore... tendrien raó els que diuen que a la gent no li interessa el que passa al seu poble. Que la gent només vol votar cada quatre anys i passar. au.

Anónimo dijo...

Ací ningú que jo sàpia parla mai en boca de ningú. Toni sempre signa els seus articles, la qual cosa indica que es responsabilitza de la seua pròpia opinió...almenys ell dóna la cara no com els anònims, que no sabem amb qui parlem.
Respecte al teu concepte de democràcia, no estic gens d'acord. Tal i com diu Toni, ells estan ahí per a treballar per al poble i per descomptat que si el poble vol informació l'Ajuntament ha de proporcionar-la. Recorde clarament, com si fóra ahir, quan el Regidor Lino digué que ells estan oberts a qualsevol pregunta. Però que les coses s'han de fer anant a l'Ajuntament i no ells anant casa per casa informant de tot. No senyo Lino, està molt equivocat. No és precís anar casa per casa, però hi ha ¿¿mitjans de comunicació?? que podrien fer eixa tasca, el que passa és que estan mássa ocupats fent-los la pilota.
Bueno, a el que anava. En eixa reunió es va prometre una informació que segons llig ací, encara no l'han aconseguit, i no serà per falta de persistència, eh Toni??
Açò em fa pensar que tot és una gran hipocresia on l'únic que es pretén és guanyar unes eleccions, i no fer el be per el teu poble. Si escoltaren un poc més i no es cregueren tan sabuts se n'adonarien que estes crítiques no són atacs personals, sino consells per part de gent que de veritat està involucrada i preocupada per les coses que passen al nostre poblet.
I sense més, et done les gràcies Toni, per aquest blog i per les ganes que li poses. Xapo!!

Anna

Anónimo dijo...

A l'anònim del principi,

Ja està bé de voler tallar-li les ales a la gent que intenta fer algo pel poble... que intenta fer algo per al conjunt de les personetes que vivim en este poble sense traure cap profit personal.

Es veu que trobar-se amb gent que no busca diners sinó el benefici de la comunitat, trobar-se amb gent orgullosa de practicar l'altruisme no li quadra a la gent que fa de l'egoisme la seua manera de fer.

Anónimo dijo...

Toni, no digues mentidetes, que tú ens representes a nosaltres. Qué passa amb el pensament únic que tant ens agrada?

Si es que... vivim de les polèmiques!

Anónimo dijo...

Per cert anónimo nº1:

Jo no m´atreviria a dir-li "mecanismes molt clars per a la participació i presa de decicions en els Ajuntaments" als plenaris de Castalla. Jo els anomenaria d´altra manera: espectacle, circo, show, representació, sainet, funció, festival, etc. Però mai participació, i menys ciutadana.

També és mentida que no ens agraden els plenaris. Si ens ho passem teta! Vinete´n al pròxim que després anem al xino a dinar i comentem les millors jugades.

J.C. dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
J.C. dijo...

Toni, tens tot el meu suport des de Castalla en el Record. Entra i llig l'últim article, val?

Castalla en el Record

Salutacions. Ens veiem.

Anónimo dijo...

Avant Toni, ànim. Estic encantat que seguisques. No ets el meu representant, però m'identifique totalment amb els teus plantejaments i, sense necessitar cap urna ni cap papereta, em sent perfectament representat. La no-rèplica que estàs rebent és la mateixa de sempre: que som els quatre de la carretilla i que el poble savi els va votar a ells: caspa i més caspa i cap argument.

Lynux.

Anónimo dijo...

El que passa és que el nostre mayor té el ressentiment com a combustible ideològic, i des d'ahí no es va a cap lloc. No veieu que s'ha enfrontat amb tot el que se li ha posat per davant? fins i tot els seus... Ell vol que el vullguen tant com a l'anterior; vol autocontemplar-se com el dipositari únic del total reconeixement i l'adhesió inquebrantable del poble castallut; però no sap com fer-ho. En el fons té ràbia de veure que una persona sense cap interés material ni lucratiu pot arribar a preocupar-se de la manera que ho fa; no enten qué és el que pot moure a algú a desitjar alguna cosa des del seu ésser més intim... SENSE ARRAPAR CAP DE PERRA!!!!!
Oooooooohhhhh!! maleïts sigueu els qui no enteneu encara que tot es fa i es desitja a canvi d'alguna altra cosa!!!!!

per qué no ens deixeu de molestar!!!!!

maleïtssss!!!! arrrrrggggggg!!!!

Anónimo dijo...

Salutacions a tothom. No aportaré gran cosa als comentaris que he llegit però almenys em desfogue un poc, val? Anem per feina.

A. ANÀLISI DELS FETS

Els nostres governants municipals actuals i també l'anterior equip de govern han mostrat un interès pràcticament nul respecte qualsevol tipus de recomanació i/o suggeriment en matèria patrimonial realitzada per qualsevol col·lectiu o associació del poble.

Per una banda, des de l'àmbit polític, el BLOC fa anys que està demanant un Pla Integral per a gestionar el nucli antic. Per altra, des de l'associacionisme, diverses entitats com el Centre d'Estudis i, més recentment, el blog Quina Castalla Volem han organitzat conferències i taules rodones per a parlar també del nucli antic. Aquestos esforços no han servit per a res. Se'ls ha dit per activa als plenaris municipals i per passiva a les conferències i taules rodones a les quals membres de l'actual equip de govern han assistit. També han aparegut notícies a Internet o als periòdics d'àmbit municipal com el Crònica de Castalla o d'àmbit comarcal com Escaparate. Com dirien els francesos: rian de rian.

B. REFLEXIÓ

En un principi vull estar amb Toni quan diu que continuem aportant idees, que intentem fer-los entendre (per enèsima vegada) que és important planificar i actuar abans que siga massa tard, etc. Però ho sent, no puc confiar en una gent que ja estava en l'anterior equip de govern i que quan ha agafat el control no ha volgut o no ha sabut fer els deures. Uns deures que se'ls han explicat i suggerit moltes vegades, massa vegades segurament. No vull deixar que passe més temps, un temps que els polítics guanyen conscientment i que el poble perd ingènuament.

Podria entendre aquesta manca de planificació, sensibilitat, interés... (cadascú que ho anomene com crega convenient) si José Luis & company treballaren a temps parcial, però amb la dedicació exclussiva i cobrant com el funcionari que més cobra del grup A (llicenciats) estem en el dret d'exigir-los eixa planificació en les actuacions. Tenen l'obligació de fer els deures, o almenys d'intentar-ho. Però no, pel que fa el nucli antic i el patrimoni ni tan sols ho han intentat. Inacceptable i inexcusable.

C. CONCLUSSIÓ

Si no estan a l'altura del sou que perceben que tornen als anteriors llocs de treball o bé que tinguen una dedicació parcial i almenys sempre podran argumentar l'excusa de que no disposen del temps suficient. Si no fan ni una cosa ni una altra aleshores ens estan prenet el pel i, per tant, no mereixen ni la nostra paciència ni el nostre esforç per a dir-los el que els hem dit tantes voltes.

Per a mi s'han acabat la paciència i les bones paraules. És hora de donar-los canya als blogs, de "filtrar" la informació a la premsa (Escaparate i Información contrasten i publiquen la informació si ets poses en contacte amb ells), d'anar als plenaris a presionar (jujuju), etc. Cadascú que trie l'opció que més li agrade, però que se n'adonen que els estem vigilant. Posem-los nerviosos.

Richardicius

Anónimo dijo...

Passaran a la Història com els xicotets cervellets que no tenien ni punyetera idea de res, només que d'omplir-se les butxaques; quedaran com uns autèntics mediocres que van deixar caure tot lo que no havia caigut en 500 anys.

Anónimo dijo...

Per secar-se s´han secat fins i tot els semàfors de l´avinguda d´Ónil.
No tenien prou en deixar-nos sense arbres?
Era també necessari deixar-nos sense senyals de trànsit?

Anónimo dijo...

Estic mirant dos blogs a la volta, aquest i el de castalla en el record. La veritat, en venen un ou de coses al cap. Per eixemple, cóm haven tanta gent preparada en aquest poble en assumptes com el patrimoni históric, arqueològic…etc; cóm es que se’ls invisibilitza tant? Cóm és que el govern local no té cap intenció de al menys donar la cara i explicar que és el que esta passant amb el casc antic? No saben que dir?
I aquesta questió la relacione amb un altra que rapidament en ve al cap. I és el que va ocorrer amb el tema del pins arrancats a l’avinguda d’onil, també ho relacione, (ho senc tinc eixa manía) amb altres parts del poble que están canviant o construint-se noves. Conclusió, está clar que el poble esta reconfigurant-se, reordenan-se o cóm vuigau dir-ho, i que segur l’alcalde ens dirá que aixó es progrés, que el poble deu avançar que si no ens quedarem a la cua…i mil contes més.

No vuic caure en el que ja s’ha dit per molts camins en els dos blogs, está clar la feina feta amb les conferències, al.legacions, plans alternatius per part de determinats grups o col.lectius, també está clar o jo al menys ho tinc clar, que tindre la sensació d’anar perdent el patrimoni històric d’un poble és com tindre la sensació de que está fente-se un poble nou, de primeres, tabula rasa, que dient els racionalistes. Tampoc vuic caure en l'idea apocalíptica d’un poble amb un Castell perfecte, lluent i tot el seu entorn históric ple de chalets adosats i parcs de formigó.

Per tant, jo personalment necessite informació (legislacions vigents) del que pot fer la gent i casos practics a on esta situació s’ha donat per a saber cóm poder actuar. És pot paralitzar el que esta fent-se? Les al.legacions enviades ja fa un temps, serveixen?

Sense més vos done les grácies a la gent o mínima gent que fa que aquest poble es parega més a un poble de tots i menys a un poble del llunya oeste

Sinclaire

Anónimo dijo...

Mireu aquesta informació, igual ens val?¿ o igual no, per qué ací es complica l'assumpte quan tenim un equip de govern de Bomberos piromanos, quan ja no hi ha solució, ells arriben i ale, a donar receptes absurdes de com fer les coses, bufff.

Ho he trobat al periòdic Informació

ELDA
Mosaico propone la elaboración de un plan especial para el casco antiguo

Reducir el texto
La Asociación de Amigos del Patrimonio Histórico y Cultural de Elda, Mosaico, ha propuesto la elaboración de un plan especial para el casco antiguo así como la reactivación de toda la zona con los cerca de diez millones de euros que Elda recibirá de los Fondos del Inversión Municipal, destinados a mejoras, rehabilitación o adecuación de espacios públicos, rehabilitación de edificios, protección del medio ambiente o conservación del patrimonio.

Ante la noticia, el colectivo solicitó a la alcaldesa, Adela Pedrosa, con fecha de 22 de diciembre, que sus propuestas fueran valoradas y tenidas en cuenta. En primer lugar, Mosaico solicita que una gran parte de esos casi diez millones de euros vayan destinados a la rehabilitación del casco antiguo, que se mejoren sus infraestructuras, que se incentive la rehabilitación de las viviendas que no se encuentren en estado de ruina y la edificación de nuevas viviendas en los solares ya existentes, así como la creación de una normativa clara sobre la tipología de las nuevas construcciones, "pero que no rompa con lo que debe ser un casco antiguo", según la junta directiva.
En segundo lugar, Mosaico propone que se termine de construir el antemural del castillo de Elda y se prosiga con su rehabilitación, adecuación y limpieza.

Sussi malone

Anónimo dijo...

En resposta a Sussi Malone, hem de dir que ací l'ajuntament ja ha decidit on van eixos diners que ens toquen del govern central (un milió i pico d'euros). A acabar de tallar els pins de l'avinguda d'Onil, a les noves oficines municipals (ajuntament), i a adequar els carrers per a facilitar accés a discapacitats.

Anónimo dijo...

Jo opine que s'ha de posar als qui estan encarregant-se de tot açò en el centre de les mirades (periòdics, blogs, ràdio); els hem de fer dir d'alguna manera qué és el que NO tenen previst fer en el casc antiu, si van dir que tenien un pla; han de dir per qué van a bot de sacre destrossant tot el que diuen que està caent. Potser es podria escriure una carta al Síndic de Greuges explicant-li les atrocitats que s'estan produint. M'han arribat a dir per ahí que volien desallotjar un veí sense tindre un lloc on anar, per motius de seguretat. Hem de fer que aquesta gent s'explique i que diga qué collons volen fer allí dalt, si és que ho saben.

Anónimo dijo...

On són els savis i els poderosos que s'anomenen (ai, que ho diria!) conservadors?

J.C. dijo...

Hola amics, ja he acabat la breu descripció de la Llei de Patrimoni tal i com vaig prometre a la entrada de la Casa Roja. Almenys a mi m'ha fet reflexionar un poc.
Castalla en el record

Per cert hui el Senyor Prats, l'alcalde, ha parlat a la ràdio. Ho he escoltat uns minuts mentre estava al cotxe. Tans sols he escoltat el rebuig a l'actitut del PSOE i de la seua portaveu en màteria urbanística. Afirmava que la senyoreta Gimeno es va deixar portar per una arrebeto urbanístic, motiu pel qual va mal aconsellar alguns propietaris de que les seues cases al centre històric no anaven a caure. Cosa que l'alcalde basant-se amb els criteris dels tècnics de l'ajuntament en un futur no molt llunyà si cauran.

Algú sap alguna cosa més?
Algú ha escoltat alguna cosa sobre si es farà el Pla?

Salutacions

Anónimo dijo...

Jose, per desgracia no he escoltat la radio. Llàstima. Estava llegint el que has penjat de la llei i sempre ve bé tenir-la en ment. Jo sóc més de sentit comú, però com deia algú, sembla ser el menys comú dels sentits. Així que només ens queda apel·lar a la llei. Quin poble, senyor...

Després he rellegit el que vas penjar l'altre dia i m'ha cridat l'atenció que parles de la desaparició d'un retaule ceràmic. Això és un bé protegit per la llei de patrimoni. No sé si l'ajuntament serà sabedor d'això. Però el nostre municipi és el que ha de vetlar per a que es protegisca. És molt fort que vaja desapareixent patrimoni local i el poble no siga coneixedor d'eixos assumptes.

Plantegem el cas:
1r. Si l'ajuntament no ho sap, els ho haurem de comunicar.

2n. Si ho sap, perquè no ho fa públic? Eixe patrimoni és teu, meu i de tots els castelluts. Perquè s'amaga això? I el Crònica de Castalla, on està quan el necessites? Només publiquem inauguracions. Jo com a castellut no tinc dret a saber que han fet desaparéixer part del meu patrimoni?

El que tinga mà en l'escaparate i información. A vore si li pot deixar caure que pregunten per la desaparició d'eixe retaule a vore si l'ajuntament en sap alguna coseta.

Toni.

Anónimo dijo...

Mira, vaig a deixar-me caure per la biblio a vore si em faig en el regidor de Cultura i li pregunte a vore si en sap alguna cosa.

Estic pensant que això ho hauríem de posar en coneixement de Conselleria. I el que no hi haja control arqueològic sobre les actuacions al centre històric pense que també.
Estem en contacte.

Toni.

Anónimo dijo...

Última entrada ja. L'alcalde m'ha dit que el retaule ceràmic "està controlat". Això vol dir que almenys no s'ha perdut. Però perquè d'eixes coses sempre venim a saber-les perquè algú del poble s'ha mogut un poc? Perquè eixes coses no ens les conta el nostre ajuntament? Algú no és conscient encara que en Castalla hi ha gent que tenim interés pel nostre poble?

Paciència.

Toni.

Ale prou. Ja he escrit massa estos dies. Un descanset per reprendre després el tema del Centre Històric.

J.C. dijo...

M'alegre.Em cabia l'esperança eixa, almenys es conserva... però és que al final, pareix que nosaltres som els que hem de asumir tota la responsabilitat de vetlar pel nostre patrimoni. Nosaltres en part hem respertar-lo, disfrutar-lo i cuidar d'ell. Però molta més part tenen els polítics i les institucions,perquè estan per això, a més ells disposen dels recursos i medis necesaris... però a Castalla encara estem en la prehistòria patrimonial.

Toni estem en contacte

Salutacions

Anónimo dijo...

Toni eres el millor..... així es com es parla! gracies per els teus comentaris y per tot el que publiques.

Anónimo dijo...

algú ha llegit el crònica de castalla hui?
Resulta que Paneta parla de que hi han partits polítics que han aprofitat el derrumbe del casc antic, parla concretament d'oportunisme polític. I es fa un ambolic ell soles (per a vore si nosaltres també ens liem i ens ho creem) parlant de que l'ajuntament no regala cases, i diu concretament: "el responsable del mantenimiento de la vivienda es el propietario, también en situaciones extremas"...
Girant la tortilleta una volta més, señor paneta???

In.so.por.ta.ble

Anónimo dijo...

On lladra PPaneta es a l'Espacagate.

Anónimo dijo...

Avore, no dic que estiguen fent be o mal els de l'ajuntament pero una cosa si que tinc clara, o aixo crec.

Si eixes cases tenen que rehabilitar-se, no es tendrien que preocupar els amos tambe?? on estan els amos d'eixes cases?? perque critiqueu tant a l'ajuntament si ells posarien els mitjans necesaris per a rehabilitarles (o aixo crec), els que no fan res per la seua part son els amos de les cases.

Per altra banda, dime tu ami de tots els que defeneu que es rehabilite el casc antiu viurieu en eixa zona per on estan caen cases???
En lo be que esteu alguns als xalets vinga a oposarse a tot el que fa l'ajuntament, que hi han coses que estic totalmen d'acord amb vosaltres no ho negue...
Jo persupost no men anava a viure alli i com a consequent doncs no me plantejat quin seria el millor pla per al casc antiu. Potser una major vigilancia policial, pero si no vigilen la resta del poble no crec que munten per alli...

Bueno, si m'equivoque en algo, per favor rectifiqueume.

Gracies!!! Una abraçada!!!
Un castellut, ni de dretes ni d'asquerres...

Anónimo dijo...

Que ningú vulga viure allí és molt significatiu. Ens hem quedat amb un casc antic marginat a abandonat de la mà de Déu. Açò s'haguera degut tractar abans, i no deixar que caiguen o que estiguen apunt i que s'excusen dient que si no fan res, les cases podrien ser un perill. Abans es deuria plantejar les coses, no quan ja no tenen altre remei possible. Pot ser l'altra sol·lució valga més diners però retallant un poc d'ací i un poc d'allà (sous, pistes absurdes de paddle,etc, etc...)igual es podrien millorar moltes coses a este respcte.


Anna

Anónimo dijo...

Segons l'Escaparate han caigut dos noves cases al Centre Històric. A este pas, l'adjectiu "Històric" no farà falta. Quina vergonya!

Anónimo dijo...

Si pero no en contestara ningu mes...

Anónimo dijo...

sí, a españa directo també va eixir ahir

Anónimo dijo...

En l'Ajuntament no hi ningú que tinga la capacitat, la voluntat i l'altura necessàries per afrontar un projecte integral de conservació i d'aprofitament social del casc antic de Castalla. En este Ajuntament per lo menos NO. Ara per ara això és impensable. Dramàtic, sí; però tots ho sabem, i sembla que (casi tots) ho consentim. O aspavilem o això es lo que hia, no hia mes.

Anónimo dijo...

Fiqueu aquesta adreça si voleu vore la notícia sobre la nova caiguda de cases emesa per España Directo el dijous 22 de gener:
http://www.rtve.es/alacarta/player/389057.html

Tonet dijo...

Es una pena lo que está pasando con el casco antiguo. Llevo viviendo en Petrer cuatro años y la verdad, comparar el c.a. de una ciudad con otra dice mucho. Aqui se han preocupado de ir restaurándolo cuando ha sido necesario y por si fuera poco se le ha dado un uso lúdico al mismo llenandolo de cuartelillos que le dan mucha vida a las calles durante las fiestas y el resto del año en fechas señaladas.
Si, las comparaciones son odiosas, pero mas me jode a mi ver en la televisión una tan mala imagen de mi ciudad.
Solo espero que no nos lo sigan llenando todo de hormigón, que al parecer es lo unico que se les ocurre a la hora de hacer un parque.

Anónimo dijo...

Tan sols vullc que mireu esta pagina http://www.costablanca.org/FichaCompleta.aspx?id_ficha=29522