miércoles, 6 de febrero de 2008

Benvingut Mr. Prats


Ahir va tindre lloc la segona reunió del poble amb l´Alcalde de Castalla, Mr. Paneta, acompanyat del seu ja habitual seguici format pel redactor del PGOU de l´Ajuntament i la cap d´Urbanisme. És esta la segona en una llista de tres, ja que queda una reunió amb els empresaris i els industrials del poble. A no ser que tinguem un comerç o una fàbrica, em sona que nosaltres ja hem d´haver dit tot el que teniem a dir, i en canvi, la sensació que tinc al cos és la de no haver començat a parlar seriosament.

El resum de la reunió d´ahir és molt curtet. Va vindre molta gent, això sí, unes tres vegades més que la primera reunió, el que em fa pensar que s´ha corregut la veu i la gent vertaderament s´interessa pel que serà el seu poble. A l'igual que en la primera reunió, la gent no tenia massa clar qué s´havia de fer i qué s´esperava d´ella. Comença la reunió amb el mateix discurs de l´altra volta que resumit és: "volem saber qué voleu per a saber qué és el que hem de fer".

S´obri el torn de preguntes. Un home monopolitza 14 minuts la conversació parlant d´un bancal que té ell en el que vol fer-se una caseta i no sé qué més. Jesús Quesada des de la taula li contesta vàries vegades i al final l´alcalde li demana que cedisca el torn, que la reunió no és per a demanar coses personals, sinó per a demanar dependències. Jo pense: "ostres, ja no m´he enterat bé per a qué era la reunió". Però pregunte davant i darrere de mi i allí ningú sabia res de cap dependència. Algú del públic li ho comenta a l´alcalde i ell li fa una resposta boomerang, d´eixes que no et diuen ni sí ni no ni tot el contrari. Procedeix la reunió.

La majoría dels assistens van demanar dependències o millores en els temes que més els interessen com a representants de diverses associacions esportives, médico-sanitàries, culturals, etc. Em va vindre al cap el moment en que els habitants de Villar del Campo, ups perdó, del Río, demanen tot el que esperen que li duguen els americans liderats per Mr. Marshall. En fí. La gent caiga a demanar i l´alcalde caiga a dir que bé a tot. De fet, ara que ho pense, crec que no li va dir a ningú que no, que no hi havia pressupost. Encara que, tampoc li va dir a ningú que sí, que sí hi havia pressupost. Això, respostes boomerang.

En fí, que s´ha acabat el nostre torn de paraula i em sembla que no hem avançat res. L´alcalde va reiterar en moltes ocasions que ells anaven apuntant-ho tot i que ja es voria tema per tema. Es voria per ells, clar, que la nostra faena s´ha acabat (ara que ja hi ha calefacció a la casa de cultura...una pena). Arribarà a fer-se alguna cosa de les proposades a la reunió? no se sap, fins què l´Ajuntament ho decidisca. I llance la meua pregunta: podrien exposar públicament, encara que siga al crònica de Castalla, qué significa per a ells el concepte de "participació ciutadana"?
Perdó, millor dues preguntes:
És açò?

7 comentarios:

Anónimo dijo...

Bé, és tard i no vull allargar-me. Però coincidisc en gran part amb la visió de la cap suprema.

Tot el món venia amb la pregunta de "¿como està lo mío?" ja que no hi havia un comentari tancat sobre un tema: Nucli antic, Polígons....

En l'altra reunió ja ho vam comentar, però una explicació de vint minuts, mig hora del tècnic sobre la seua visió sobre quines coses han funcionat bé en l'antic PGOU i quines mal (per exemple en el centre històric) i d'eixa manera fixes un tema. I la gent ja sap on agafar-se. Així, anàvem saltant d'un lloc a un altre i igual parlàvem de les superfícies de les pistes de tenis, de la inconsciència dels caçadors, o de la parcel·leta que jo tinc no sé on i en la qual no puc construir un xalet. Així va anar un poc.

Personalment quan m'escolte parlar en reunions com eixa sempre tinc la sensació que apel·le al passat per a traure errades ara (errades en el centre històric, poca previsió en allò que va a fer-se...) però és que tinc por que les coses continuen com abans. I ningú m'ha tret encara, amb fets, d'eixa por.

Després comentarem com està l'assumpte de el Pla Especial amb les cases de protecció oficial que van a fer-se en el centre històric. Que eixa és altra. Si algú se n'assabenta quan ha eixit al DOGV que ho diga. Que segons van dir, està al caure

Anónimo dijo...

Como alcalde vuestro que soy, os debo una explicación... y esa explicación que os debo os la voy a pagar. Porque como alcalde vuestro que soy, os debo una explicación...

Anónimo dijo...

Ha eixit huí:

https://www.docv.gva.es/portal/portal/2008/02/07/pdf/2008_833.pdf

Vicent

Anónimo dijo...

Gràcies Vicent.
Llavors, tenim 20 dies contant a partir de hui per a presentar alegacions. Rrrraaapiter...

Anónimo dijo...

Però com s´alega si no hem vist el pla especial eixe. Existeix realment? l´enlla´no funcioneça. Podriem possar-lo al blog.
Jo, suggerisc.

Anónimo dijo...

https://www.docv.gva.es/portal/portal/2008/02/07/pdf/2008_833.pdf

Hauràs d'anar a l'Ajuntament i vore'l... i si tens alguna al.legació que fer, avant.

Anónimo dijo...

Pos no mos queda encara... el poble este està en el segle XX en quan a avantguarda d'idees. És com lo del último moicano pero en mediocritat.