miércoles, 16 de enero de 2008

Crònica de la reunió sobre l'adaptació del PGOU


El periodisme diu que en ordre d’importància. La narrativa sol optar per l’ordre cronològic. Jo vaig a fer una barreja ràpida. No tinc massa temps. Esquema ràpid informatiu .

Opinió personal i pel que he escoltat, general. Positiva amb punts no massa clars. Afortunadament encara queda la reunió cultural per aclarir el que no vaig saber escoltar. Ho sent. Sóc espés.

Presents en la taula: Jose Luís Prats (alcalde de Castalla), Jesús Quesada (actual redactor del PGOU) Amparo Palomares (cap d’Urbanisme de l’ajuntament) Alfonso Mendoza (Advocat assessor d’urbanisme). Tres corbates. Al principi, jo dic, qui es tota esta gent? Després va estar molt bé. Amb el redactor del PGOU, vaig estar tantes vegades d’acord que no entenc massa bé com és que el model de poble que tenim ara s’allunya tant del que considerem ideal... Presents en el públic: Caçadors, Natura i Gent, Muntanyisme, Nosaltres... Zero corbates. Hi havia més associacions. En van dir més segur. Ho sent de nou. Memòria porosa s’anomena això.

La reunió, al final, va resultar que no era informativa. Era una reunió per recollir propostes. No teníem massa propostes perquè creiem que era informativa (eixa paraula apareixia en dos ocasions en la carta rebuda). Per a la pròxima s’explicarà millor, van dir. La pròxima és la cultural. Recollida de propostes. Preparem des de ja la bateria.

Punts positius

  1. S’ha fet una reunió amb tècnics i l’ajuntament per a que la gent opine. No es va alçar ni una veu favorable al que s’havia fet fins ara i els nostres representants municipals van donar la cara. A penes van tirar balons fora. Direm el que vulguem però alguna cosa està canviant. A millor, està clar!.
  2. Aigua: Amb la nova llei es obligatori un estudi d’impacte de l’aigua abans de fer res. Això voldrà dir que es farà públic la situació, les previsions... Esperem que siga tot el complet que els meus desitjos em demanen.
  3. Segons la llei s’ha d’adaptar el terreny ja repartit per a reservar un mínim d’un 25% del terreny per a Vivendes de Protecció Oficial. No domine massa bé el mercat immobiliari però això no sona mal.
  4. La proposta que es va llençar des del públic per a rehabilitar la zona del riu com a zona verda des de la fàbrica l’alcohol, sembla que es va mirar en bons ulls, bombejant aigua, si cal, des de la depuradora.
  5. Es va apostar des de l’ajuntament per la creació d’una policia urbanística i mediambiental i un nou centre de salut. Aquesta frase queda curta, però té el suficient pes per a mantenir-se sense massa literatura.

Punts neutres en funció de com es duguen a terme:

  1. Hi ha una Comissió elegida pel nostre ajuntament per a la elaboració d’aquesta adaptació del PGOU a la nova llei. Al Escaparate s’enumeraven els seus membres en funció dels seus oficis: un advocat, un industrial, un funcionari, l’alcalde.... Si eixa comissió va a decidir el futur del poble no estaria mal que es feren públics els noms i que no hi haguera interessos urbanístics directes ni indirectes en els seus membres. Jose Luís va dir que sí, que posarà llum sobre l’assumpte per a que no hi haja dubtes. Esperem que sí. Ens falta saber en base a quins mèrits s’han elegit els que decidiran com, quant i cap on va a créixer Castalla i que tots puguem saber que no hi ha interessos personals darrere. Imaginem que hi ha un constructor o algú amb molts terrenys... Davant d’un dubte optaria per obtenir beneficis de les seues propietats, o pel bé del poble?
  2. Zona verda al castell i via d’accés. El castell no és només allò que es veu, és tot el puig. Després d’experiències passades em pose a tremolar cada vegada que es vol fer una actuació en una zona arqueològicament important. I estem parlant del lloc on estava el poble als seus inicis! Mentre no hi haja un arqueòleg municipal que ens protegisca de les excavadores i de la incomprensió de la gent que pensa que allò són només que pedres, hem de ser especialment sensibles en aquest punt.
Punts negatius
  1. El tècnic que va elaborar el nostre PGOU va donar a entendre en vàries ocasions fets amb els que no està d’acord, segons ha evolucionat el poble. Alguns s’han matxacat per activa i per passiva des de l’oposició i les associacions. La construcció de casetes de forma il·legal, l’aproximació excessiva de les zones construïdes a les zones protegides sense zona d’esmorteïment pel mig, la declaració pública que una urbanització com Castalla Internacional provoca més despeses que un creixement amb un únic nucli... És a dir, el que veníem dient sempre, però dit pel tècnic contractat per l’ajuntament i davant de tots.
  2. El pitjor, des del meu punt de vista (tot el que hi ha dalt també està escrit en funció del que jo vaig fer meu), és l’opinió de l’ajuntament respecte a les urbanitzacions. No en tenen, ara per ara. Ni a favor ni en contra. Jose Luís va afirmar que es decidirà en funció de dos factors: del que opine la gent i de les propostes que reben. Nosaltres no podem actuar sobre les propostes del constructors que presenten a l’ajuntament, però si que podem conscienciar al poble que no ens cal més gent a tants quilòmetres del poble. Així que ens queda una faena ingrata per davant. I quant abans comencem, millor. Llàstima d’esforç que podríem canalitzar a qüestions més positives.
  3. Aquest punt va en el nostre deure. Se’ns va passar, per falta de temps, fer públic com es treballa la Participació Ciutadana en altres municipis (alguns del PP) amb participació de la Universitat. Si açò que vam fer ahir és un avanç impressionant, el que fan altres municipis sembla d’altre planeta.
  4. Tinc la sensació que dins del PP local no tot el món veu bé aquesta decisió de fer participar la gent. Supose que aprofitaran les crítiques que fem des d’ací i des d’altres llocs (sempre constructives), per dir que mai estarem contents, que no serveix de res eixos intents de millora. No és cert. Serveixen de molt i des d’ací animem a que no es paren. Que no hi haja por. Que siguem ambiciosos.
  5. Continue sense vore integrada a l’oposició. Ens han dit moltes vegades que van votar a favor, però pel que m’han dit ells, se les trasllada ben poc (no res). Des de fora jo supose que no els hauran tingut en compte per a eixa Comissió d’Urbanisme. En els partits de l’oposició hi ha gent moderada molt vàlida per a participar d’aquest procés i representen a 2000 ciutadans d’este poble. Si eixe oblit és inconscient, necessitem una reacció. Si eixe oblit és conscient, tenim un problema ben greu. Això voldria dir que no es creu amb la participació, que es fa per quedar bé.

Espere haver sigut el més objectiu i el menys pesat possible.

Moltes gràcies de nou als qui ho van organitzar. Entre tots, no anem a parar per fer la Castalla que volem.

44 comentarios:

Anónimo dijo...

molt bé Toni.
no has sigut massa pesat i coincideix amb tú en la majoria de les coses. Hi ha altres que ja discutirem (amenaça en firme). De conya, clar.
Espere que en la pròxima reunió de cultura que, si no recorde mal és el dia 5 de febrer, pugueu avançar alguna cosa més profunda o, al menys, no parlar del mateix i que la gent estiga més informada a qué es el que va a vore.

Anónimo dijo...

Després de llegir aquesta crònica m'he plantejat per un moment retractar-me però hi ha oberts massa interrogants: obviar l'oposició, la misteriosa comissió... Sens dubte han canviat les formes i això els dona crèdit, però hi ha detalls molt importants que no queden massa clars i que em fan ser desconfiat. Em sembla un quadre del Barroc, on la tècnica del clarobscur resalta les figures principals però el fons no es distingueix, i en aquest cas el fons és massa important. El temps dirà...

Anónimo dijo...

Per favor, en la pròxima reunió podríeu preguntar-los per què no televisen els plenaris i els posen a una hora decent per a la gent que treballa? Gràcies.

Anónimo dijo...

Anónimo, això ja ho va proposar la oposició (el blog, crec) al primer plenari de l´actual govern i el PP va votar en contra de canviar l´hora dels plenaris. Tampoc van dir perquè però, t´ho pots imaginar...

Anónimo dijo...

Home, jo em puc imaginar per què Pota no volia que el vegerem en els plenos per la tele, perquè pa vore els destarifos que dia, i córrer pels "zapings" de mitja espanya...

Pero Paneta sembla que tinga altre "talante" (encara que el sueldo que s'ha posat és de jutjat de guardia), i no crec que tinga res que ocultar al poble. O si?

Anónimo dijo...

Des del periòdic ESCAPARATE volem puntualitzar, per al.lusions, que l'Ajuntament sí que ens va comunicar en el seu dia els noms dels components del Comité de Gestió del PGOU, però només vam publicar els càrrecs per una simple qüestió d'espai i de criteri personal del nostre redactor de Castalla.
Així doncs, eixa comissió no és "misteriosa" ni els seus components han sigut ocultats per l'Ajuntament en cap moment, com sembla que s'ha deduït després de llegir la notícia en Escaparate.
Vos diem els components:
1-José Luis Prats Hernández, alcalde i regidor d'Urbanisme
2-José Lino Rico, regidor d'Indústria i secretari del PP de Castalla
3-Tomás Rico Pérez, regidor d'obres i enginyer d'Obres Públiques
4-Maribel Hernández Frisach (advocat)
5-Juan Gozálbez Brotons, ex regidor d'Urbanisme
6-Jesús Guill Mira, funcionari de la Brigada d'Obres
7-Jorge Durà Leal, arquitecte tècnic i empresari
8-Rogelio Cascales Durà, industrial

Salutacions

Anónimo dijo...

Vaja per davant sempre la presumpció de bona voluntat i transparència de tots ells, però: ¡Diós mio! si son todos del mismo palo! !mey dey mey dey! ¡estamos atrapados! Els interessos que puguen tenir cadascún només els saben que ells, però a la gent prompte li pega l'olor. Eixe tema ja està molt viciat i qui entre ahí haurà de fer molts esforços per no despertar sospitetes. ¡Aiiiii! Està posant-se la mili que no hi ha qui vaja.

Anónimo dijo...

Be el futur dirà, però jo em considere entre els votants de aquest als que podriem definir com "oposició radical".
Crec en primer lloc que la omnipotencia que otorga un majoria absolutíssima durant quasi tres decades, als nostres benvolguts liders peperos, i sumat al castís taranna de castalla si et foten calla. Em fan pensar que els nostres dirigents, estàn reproduïnt la personalitat del seu benvolgut cap Aznar, és a dir la prepotenica i el complexe de deu suprem i totpoderós, aixó els fa que no puguen soportar ni la més mínima ofensa ni desde els quasi exterminats partits de l'oposició, ni encara menys de quatre frikis d'internet amb aspiracións a consejal intelectual. Per aixó han pensat, com podem guanyar al nostre nou adversari, un adversari que ens ataca que utilitza un mitjà omnipotent, i que no podem destruïr electoralment. I els superordinadors i superdotats de la agencia Faes amb conexió directa amb la pagina weeb del PP castellut, han trobat la resposta:

" la mejor manera de destruïr los nuevos movimientos sociales emergents a causa de la globalización i las nuevas tecnologias, és primero, desvirtualizar y desmobilizar a la red social, haciendola visible i personalizar sus posibles lideres, después engatusarles y hacerles creer que escuchas sus demandas,( si si aunque sean las mismas que las de los antiguos izquierdistas masones separatistas de la agenda 21), Posteriormente ir filtrando solo aquella información bàsica, y ir aplazando los plazos. y conceder alguna demanda social para defensar nuestro modelo urbanistico neoliberal y seguir abriendo el bolsillo para que nuestra amiga la mano invisible siga metiendo los billetes de 500"

Perquè no pot ser d'altra manera, com anem a proposar i a participar, quan el mal ja està fet, ara volen participació. per a que per a anar demanant les propostes imprescindibles ja fetes pels partits de l'oposició, i poder d'ur-ne alguna a terme per a tenir content's a la nova "virtual oposition" i poder vanagloriar-se de lo democràtics que són.
Ja ho he dit soc radical i vullc VENJANÇA. Mai els votarè i espere que abans de morir puga festejar la seua derrota.

Anónimo dijo...

tens raó, pero des d'eixos plantejaments no si si ho voràs.

Anónimo dijo...

pos igual que tu. Que les vaques no volen

Anónimo dijo...

les vaques no volen, però tú ni camines, estas comodo en la desidia, això no canvia res.

Anónimo dijo...

Paneta vos la està pegant i acabarà ficant-vos-la doblà. I si no, temps al temps.

Anónimo dijo...

Virgen santa. I mira que havíem avisat. Ja estem en el debat sobre si van a enganyar-nos o si ja ens estan enganyant. jujuju.

Ens escriu l'Escaparate (gràcies per la informació) ens posa una llista de persones que va a decidir el futur d'este poble i sempre hi ha algú que es preocupa per la inocència de la gent d'este blog. Com dient, pobrets, animalets (hi ha un que s'autoanomena "Virus" i es capaç de dir-li friki a altra gent??!!)... jujuju. Encara ens passa poc.

Afortunadament continuem sent un poble divertit.

Anónimo dijo...

Encara recorde les preguntes que llançareu les passades eleccions.
Pero ara el poder vos passa la ma pel llom i se vos riu tot.
¿Açò es participació ciutadana?
¿A quntes presones representen les associacions a les que crida l’Alcalde? (per que es ell el que diu qui pot i qui no pot participar); representen a 200 persones, 300 persones. En el poble en som 10.000, traeu %.
¿Quantes associacion de veins hi ha representades? ¿s’han peocupat de facilitar la creació d’aquestes associacions per a que totom tinga opció a participar? ¿qué passa amb els veins que no son Caçadors o no volen pertanyer a cap club esportiu o altres similars? ¿qué pot fer aquell que sols vol ser veí? ¿els podeu oferir la posibilitat de acollir-los en la vostra associació? ¿quin tipus d’associació diuen els vostres estatus que sou? ¿com trieu a la gent que vol pertanyer?

¿qué diu el reglament de participació ciutadana de Castalla? ¿quins requisits deu complir una associació per a poder participar? ¿poden participar totes o sols les que diga el poder?

Em direu, home per algo es deu començar, i jo dic que per crear un foro de participació on puguen estar tots, i no sols qui el poder diga. Altra cosa es plegarse a la eròtica del poder.

El vostre objectiu es molt lloable, però ara esteu enganyats ¿voleu una Castalla on hi ha una persona que diu com i qui participa?

Quina Castalla Volem ?? Imagine que aquesta pregunta no fa referencia només a l'urbanisme. Castalla son les persones que en cada moment del temps hi viuen. La pregunta que dona nom a la vostra associaciò deu fer referencia a les circumstàncies que les envolten (l'urbanisme es una mes).

Espere que vegeu açò com una crítica constructiva i no feu com el pp quan li se fa alguna.

Saluts i anims.

Anónimo dijo...

ui ui ui!!!

Primer de tot, als anonimos que sols diuen destrellats: FEU EL FAVOR, I A DIR XORRADES AL PARQUE, ESTE BLOG ES SERIO, I PER LO VIST PROU VISITAT, POT SER SI QUE INTERESE EL QUE PENSEM, COM HAN ENTRAT DESDE ESCAPARATE AL QUITE, EH??

Despres, als que manen, ens feu bobos? o es que ja heu perdut hasta la vergonya???

Nomes mirant per damunt als components de gestió del PGOU:

la N4-Maribel Hernández Frisach (advocat)... falten cosetes... advocat i dona del constructor Rico Mira, el fill del anterior amo del poble.

A què pot tindre acces esta dona en eixa comisió, sabrà antes que ningú quins terrenets van a urbanitzarse i quins no? o a recalificarse de una altura a 4 (com al mercadona, jejeje). I... voleu que creguem que no li dirà res al que es gita al seu costat?? Pelusin, si me comes el conejo entero te digo de un bancalet de 4 duros que pronte será avenida....

El 8-Rogelio Cascales Durà, industrial, i... a mes a mes li ven les portes al home de la de antes per a tots els pisos que fa en els terrenys que compra de una altura que misteriosament poc despres son recalificats per a 4...

Despres veig a algún figuraor, que li agrada eixir en les fotos i per molt poc es deixa manipular...

Algun bona persona, fidel al partit, que encara creu (o no mos creu) que al seu partit hi ha bona voluntat...

Algun altre, que de tants anys manejan encara te que estar, per a anar tapant lo que es desptape....

No se no se, tanta transparensia me confunde. No tendrien que estar gent sense sospites?? o al menys algú que faja eixa faena bruta, pero no tant descaradament com la dona del constructor fill del anterior alcalde, ja amb sospites d'irregularitats per anguna concesió d'obra un tant "irregular" i alguna que altra recalificació???

Senyor doctor, al menys, una mica de vergonya, o... son els 3000 euros per a fer la vista gorda i que els que abans so emportaven continuen fent-ho???

Continuará...

Anónimo dijo...

Toni, despres de llegir la crònica, com sempre formidable, que has fet, tinc que puntualitzar-te algunes coses que jo no les vaig vore de la mateixa manera.

Sobre tot esta, dius com a element positiu que apenes van tirar balons fora, jo crec que si, i t'ho explique.

Ells ens deien que volien contar amb l'opinió de la gent, saber cap a on volem que creixca el poble, o que no creixca, o el que pensem de castalla internacional, i vam opinar. A ningú dels presents ens agradava el sistema d'urbanitzacions, i vam exposar tots els punts per lo que estavem en contra: formació de geto, poca integració, falta de baixos per a comerços o cafeteries, bars... serveis que hi ha que oferir a 7 km del poble... Resposta, baló a corner: "si pero... de moment estan ahí... ens ho hem trobat fet... son diners per al poble... ja es vorà si va a mes o no... pero com son diners per al poble... estarem en contra pero hi ha que fer-ho..."

Pregunta teva, sobre el desmonte que es veu en torriá, enorme i cuadrat, molt a prop de la serra del carrascal i mes prop encara del cami d'entrada a la font de la carrasca. Bona voluntat, hi ha que planificar els poligonos per a un futur, fent-ho be... pero quan tu vas preguntar, la resposta va ser "que aixó eren llocs de treball per al poble... que es que aixó ho havia aprovat generalitat.... que era bo... que no es pot dir que no a una empresa tant gran... i que si no ho volem te igual... perque com es bo hi ha que fer-ho" Senyors, generalitat ho ha aprovat per que vosaltres ho heu presentat, perque per sort, per a estes burrades fan falta mes coses que una llicencia d'obres. I, ara mateix donem feina a tota castalla i a mig onil, mig ibi, part de biar, sax... ¿quantes empreses mes nessesitem? si "El Pozo" (els dels salchichons) decideix fer en castalla la supernave que te a Alhama de Murcia, desde el port de biar fins a la marjal, com es feina, a pendre per cul tot?

Pedro de els caçadors, li preocupava el que el poble creixca cap a la serra, i amb bons arguments ho va explicar, estem creixent per damunt del acuifer que ens dona aigua, anem a impermeabilitzar el terreny amb asfalt i cases, arguments que mereixien al menys una mica de meditació. La resposta va ser que "que si... que es preocupant... que hi ha que voreu... pero que si hi ha que fer-ho es farà..."

En ningun moment va haver ni un gramet de "mea culpa", que si ho hem trobat fet, que si es que es bo, que si tal i cual... Al contrari, si hi ha tanta caseta on no toca, no es per culpa d'ells, es per culpa nostra, que fem casetes on ens dona la gana. En eixe moment m'en recordaba d'un anunco a la radio "se vende terreno de 6000 metros ideal para 3 chalets".

Si no s'en recorden del mal que ha fet el anterior sistema de "tu fes lo que tingues que fer, que despres ja vorem..." i tampoc tenen la capacitat de reconeixer que de la manera que anavem no podem continuar, m'agradaria equivocarme, pero crec que mal anem.

Jo vaig eixir am una mescla d'il.lisió i decepció, algo està canviant, pero pareix que tot es un teatret, opineu, que nosaltres vos direm perquè no teniu raó ja que la raó la tenim nosaltres.

Ale, "rejola".

Anónimo dijo...

Premissa falsa, conclusions estúpides, clar, és tan fàcil agafar-se al que diu "espacagate". Però ningú es pregunta si la informació és correcta o falsa, si els informadors són professionals o no, és tan fàcil no preguntar, opinar és gratis. Jo he preguntat i pareix que no és així com "espacagate" ho diu. Però deixaré que continueu opinant, és tan feliç la ignorància. Ara resulta que el pseudoperiodic mes "xusquero" i "xaquetero" que he vist en la meua vida és la bíblia de tots els que voleu pegar canya al PP. Prompte seguireu Paco Navarro qual messies de les ones. Que fort, jo no vull la Castalla que voleu.

B.B.

Anónimo dijo...

De nou per al.lusions, aclarirem que la composició del Comité de Gestió del PGOU va ser enviada a esta redacció en una nota de premsa per fax (la qual conservem), amb data 21 de desembre, signada per Juan Rico, president del PP de Castalla, i amb el segell oficial.
Res més, gràcies. Este mitjà no tornarà a intervindre en este foro en cap altra qüestió. Ni tan sols per al.lusions.

Anónimo dijo...

No, si encara vols tindre la raó, que jo sàpia, "espacagate", el Sr. Juan Rico no té cap relació amb l'actual corporació municipal, llevat que és el president Local del PP. Si envia un comunicat de premsa serà en nom del PP Local, i aneu vosaltres i feu entendre que és una comissió designada per l'Ajuntament. I que són els que decidiran el futur PGOU de Castalla. Si senyor, informació contrastada per varies fonts supose. Estilazo periodístic. Per què jo entenc que com totes les associacions i persones de Castalla i com supose també altres partits polítics, el PP també s'esta currant unes propostes per a presentar, amb la seua gent, no serà amb la del Bloc. Però se vos oblida de nou ressaltar que no és una comissió municipal, sinó del PP. No se si aneu de malets, de curtets, o potser de les dos coses. No passa res. Esta lliçó de sentit comú és gratis.

B.B.

P.D. Si, seria millor que no intervingueu mes en este blog, per a quedar en evidència millor quedar-se a casa.

Anónimo dijo...

Equivocar-se és d'humans, i reconéixer-ho més encara. Així que este divendres publicarem una rectificació aclarint que el Comité en qüestió no está creat per l'Ajuntament, sinó pel PP local, el qual farà la seua proposta a la revisió del PGOU. Lamentem els malentesos. No anem de llestos, de tontos ni de malets, però no som màquines. Mea culpa.

Anónimo dijo...

Des d´ací agrair a l´escaparate que ens facilite la informació que l´antic alcalde de Castalla (per a B.B., es concidera una font prou fiable d´informació i per tal, no cal contrastar la notícia). Aunque soles siga un pas que el PP està donant, crec que ens allumena la direcció que està prenent l´assumpte de la comisió.
Jo ja havi sentit noms com el de la dona del caxorro (fill de pota) i altres... I, a pesar de que no segueix l´escaparate, me temo lo peor. Aunque Paneta diga transparencia total, no ha dit en cap moment qui compondrà eixa comisió per al PGOU.

Seria convenient fer-li eixa pregunta i que la conteste en la pròxima reunió amb les associacions.

Anónimo dijo...

Ha tornat Brigitte Bardot (BB). Recontracollons quina alegria!! I sembla que esta volta és per a quedar-se, perquè n’ha escrit dos en un moment. Llàstima que esta volta les crítiques hagen anat contra l’Escaparate, perquè ara l’Escaparate se’ns pot borrar i jo estava més que content de vore que escrivien. Sentim que hageu pres eixa decisió de no participar més, però es que fins ara no n’hem censurat cap i no començarem a fer-ho ara (encara, juju). A mi em van dir que anava a creure’m Déu totpoderós i encara hi ha gent que em fa reverències (açò li va dir Billy Wilder a Trueba després del seu discurs als Oscars... qui anava a dir-me que jo podria utilitzar eixe acudit alguna volta...). Enhorabona per la rectificació. Això no sol fer-ho tot el món.

Discutir amb algú que va d’anònim és com jugar al póker amb algú que ha marcat les cartes. Sempre tens les de perdre. Sobretot si els altres són faltonets. Internet es agraït per criticar sense donar la cara, és un dels mals del poblet, ja ho veieu. El mateix dic per al fill del sorro (algú se’n recorda de La Finestreta encara?), a vore si elevem l’humor gros, que ara mateix el tenim a l’altura dels baixos... juju. Com diu Ricardito, en el glamur que havíem aconseguit....

Igual dona que els articles vinguen signats o no, al final la gent només vol que criticar. Se li dona igual el que escrigues. Que tinga sentit o no. Tornem a parlar de qui escriu o que fa, en compte de què s’escriu o com afectarà això al poble.

Es graciós, lliges el foro i ens peguen canya tant els uns com els altres. BB, declarat votant del PP en altre post, diu que som els qui “volem pegar canya” al seu partit. Els altres ens acusen de blans i de plegar-nos davant el que mana. Els haurem de reunir per a que prenguen una decisió i ens aclarisquen en quin bàndol estem, que ara mateix estem al “limbo” de les ideologies (buf, amb la ressacota que tinc encara del viatge no estic per decisions transcendents).

Jo encara no m’he decidit. Tots els que parlem sobre el tema estem com expectants per vore com va a desenvolupar-se açò. Sé que en ocasions escric intentant sonar optimista, oblidant voluntàriament part de la veritat. “El de les trenes” ja m’ha pegat el toc i sé que té raó. Però ja vaig avisar, vull que m’agrade la pel•lícula. Al final, si no és del meu gust, ja ho diré, mentrestant em fixaré en allò que em val. Tancar-se en banda i criticar des del principi és un dels mals de la nostra democràcia. Hi ha gent que ho fa per sistema. Encara no s’ha fet res des de l’ajuntament, ni nosaltres hem fet res. Estem a l’espera i només parlem d’impressions. Per tant no sé perquè tan rebombori.

Vinga, al tall de nou, que al final li traurem profit a tot açò... ja voràs. Recapitulem. El nostre “ben informat” BB, diu que la Comissió de Gestió és del partit, no de l’ajuntament, i que està realitzada per a fer-li propostes a la Corporació Municipal. No sé quin és l’ordre que se seguirà. Si la comissió es per a fer unes propostes que van a votar després els nou dels seus a favor directament, mal anem. Jo vaig preguntar en la reunió amb l’ajuntament per eixa comissió però no ens ho van aclarir massa. Les propostes que eixa comissió del PP faça, la Corporació va a dir-li’n a alguna que no? És això possible? BB sembla que ho sap bé. A mi no m’ha quedat clar, ja he dit que sóc espesset. Ho preguntarem a la pròxima reunió. 5 de Febrer és la data.

Vist des de fora, no em sembla mal que el PP local faça la seua comissió. Però com a ciutadà de Castalla no em sembla gens bé que el partit amb més suport del meu poble trie a gent per a fer propostes que tinga interessos urbanístics directes. Eixes mateixes propostes les podrien fer com a ciutadans... però formant comissió d’un partit que té majoria absoluta, nou vots en la corporació i disciplina germànica en el vot (nou a favor) no em sembla ètic. Està molt bé que s’haja fet públic, és un avanç, però no em deixa més tranquil.


Ara li faig un requeriment directe a BB, que sembla que sap com funciona la maquinària del PP local de fonts fiables (no hi ha ironia ací). Tu, veient eixa llista, penses que tot el món que la conforma està en ella per raons altruistes? Pel bé del poble? Continues confiant sense dubtes en el partit que has votat? Entens que hi haja gent que es preocupe per com es fan les coses?

L'errada del Escaparate és subsanable, les males decisions en matèria urbanística difícilment ho són. Ho sent, m'agradaria confiar com fas tu en els nostres representants a l'ajuntament però no puc. No sé.

Anónimo dijo...

Podem debatre i opinar tot el que vulguem, però és hora d'analitzar en que estem d'acord, crec sincerament que ha passat molt desapercebuda la noticia sobre l'aprovació de la nova fase de castalla internacional, i els problemes a la urbanització (de boquetes angleses ho se) són greus, hi ha coses que freguen lo il.legal i etic, per exemple es segueix pillant llum de l'allumbrat públic i hi ha multitud de cases on estan vivint i no paguen impostos. El futur de la urbanització no és transparent, i la majoria de la gent del poble no ha vist in situ l'animalada urbanística, sols veuen als anglesos comprant al mercadona.
Hi ha que demostrar al PP, que les assosiacions i la consiensiació ciutadana són armes igual o més poderoses que tindre nou concejals.
Les conferències que vau organitzar van ser un primer pas, peró és hora de fer-ne més, sobretot en la línia de la no confrontació.
Jo opine que tornar a moure l'agenda 21 seria el més adequat, i també informar de forma mediàtica sobre els problemes de castalla internacional.
Pel que fa al casc antic també estarìa bé exigir informació en forma de (catastre, fotos aeres, cases irreparables, posibles subvencions...) ja que és impossible opinar sense coneixer la situació real i les necessitats més urgents. Rehabilitar eixa zona és questió de molts anys i de molta voluntat tant política com ciutadana. També m'agradaria saber com poder col.laborar, i saber si aquesta reunió estarà oberta al públic o no.
Vinga anims però per negociar de tu a tu amb els polítics hi ha que fer-los veure que hi ha molta gent consienciada.
NO ZONA 15--> NO + URBANITZACIÓ

Anónimo dijo...

VOLEM ELS PLENARIS TELEVISTAS JA.
es una poca vergonya que puguem veure els plenaris villeneros i no els nostres. Transparència, que és molt fàcil parlar de particípació i quan s'esta restringint el dret a la informació dels nosotrus sus subditos.

No veieu que volen escomençar la casa per la teulada?

Anónimo dijo...

AMICUS CERTUS IN RE INCERTA CERNITUR

Bé « Escaparate » (perdó per això d'abans). Has vist el poc que han tardat a interpretar a la seua manera una notícia que no era del tot correcta Per la meua part també done per acabat este tema. Respecte i compartisc la teua decisió de no intervindre en blogs d'este tipus on molts comentaris s'escriuen des del rencor, el radicalisme, la ira, la falta d'actitud democràtica i la total desinformació.

B.B.

P.D. Toni és de mala educació ficar-se en mig d'una conversació privada, encara que siga en ta casa i davant de tu.

Anónimo dijo...

ooooh. Llàstima, Brigitte Bardot es retira i ens deixa amb el pitjor "coitus interruptus" que hem tingut en molt temps. Jo que m'havia fet il·lusions que contestara...

PD. Brigitte, també és de mala educació anar a una casa, que es facen una pregunta educadament i no contestar ni fer menció. A més, encara és de pitjor educació anar a una casa que no es teua i insultar a altres davant del propietari.

Però tens raó, hi ha molt radical per ahí i gent antidemocràtica que al que no pensa com ell, no dubta en matxacar-los i rebaixar-los.

Ah, M'apunte als plenaris televisats que reclama Almudena i a quasi tot el que apunta el foraster!

Anónimo dijo...

Be, anem a traure la raqueta...

B.B., des de "ESCAPARATE" han entrat i opinat amb tota la bona voluntat del mon, informant-nos als que de deveres ens agrada debatir amb totes les cartes damnt la taula i amb ganes de dialogar per a entendre i ser entesos. No m'explique com en un post digues: "...i compartisc la teua decisió de no intervindre en blogs d'este tipus on molts comentaris s'escriuen des del rencor, el radicalisme, la ira, la falta d'actitud democràtica i la total desinformació." quan en el anterior parlaves d'esta manera: "Premissa falsa, conclusions estúpides, clar, és tan fàcil agafar-se al que diu "espacagate"." a mes a mes parlant-li amb "bona voluntat" al que abans has qualificat com a "...pseudoperiodic mes "xusquero" i "xaquetero" que he vist en la meua vida..."

Tampoc es normal que dones lliçons d'educació com esta: "Toni és de mala educació ficar-se en mig d'una conversació privada, encara que siga en ta casa i davant de tu." quan abans has escrit "Però deixaré que continueu opinant, és tan feliç la ignorància. Ara resulta que el pseudoperiodic mes "xusquero" i "xaquetero" que he vist en la meua vida és la bíblia de tots els que voleu pegar canya al PP. Prompte seguireu Paco Navarro qual messies de les ones. Que fort, jo no vull la Castalla que voleu." No es una conversació privada quan la frase anterior la acabes de la manera en que l'acabes.

Be, estes paraules les escric amb tota la bona voluntat del mon, jo intente debatir, i per lo que he llegit huí en els teus misatges, pots aportar informació que no tenim, que ens pot ajudar a aplegar a algun lloc de consens. I de veritat, si tens ganes de debatir, de explicarnos la teva postura i de que nosaltres t'expliquem la nostra, jo estic dispost. Has vis que firme els meus misatges, ho faig per que procure traure conclusions, i no destruir o insultar, i crec que identificarme aporta credibilitat a lo que intente explicar. No fases cas dels que sols ataquen des de l'anonimat, i ajudan's. Sols volem donar-li forma a una castalla en la que tenim que viure tots, els votants dels que manen ara i els votants dels que no. Perque pot ser un dia el tablero pegue la volta i tu tingues que jugar amb les "negres".

No vejes el que intentem fer com a una amenaça, sols intentem aportar coses que pensem que poden ser bones, sobretot perque des de l'ajuntament ens han donat l'oportunitat.

Kiko

Anónimo dijo...

PROPÒSTA A L'ORGANITZACIÓ I ALS USUARIS DEL BLOG

Que vos pareix si quan aparega un post anonim que no aporte res, i nomes insulte el fem desapareixer??

No es tracta de censura, es poden publicar unes "NORMES DE COMPORTAMENT" i el que participe, ja sap el que hi ha. Està fent-se a molts foros, hi ha gent que nomes es dedica a rebentar-los.

Crec que de vegades, gent "mes susceptible" que la mitjana nacional, entra per bé i acaba despotricant per alguns misatges "ofensius" que no aporten res.

Treballariem mes a gustet, i no fariem mala sang, desviant els temes cap la pura confrontació "partida de tènis", que crec que no es el que volem.

Que vos pareix??

Kiko

Anónimo dijo...

B.B, eres el mini jo de paco navarro pero en roïn. Tens un ampastre dins del cap graciós "cuanto menos". Aniamalet...
Jo sinzerament preferisc els anònims, ix allò que cadascún és realment, veritat B.Benito mussolini?

Anónimo dijo...

A tots eixos que volen salvar a la gent que vol fer coses de Paneta, qué passa, que tots estan tontos menos vosatros? no serà que d'alguna manera heu volgut combatre'l i no heu pogut?
Dissenyeu o canvieu d'estratègia si voleu lo mateix que tots els qui no són ells. Si no heu avançat practicament res no crec que estigueu per alliçonar als demés.

Anónimo dijo...

Que fort el B.B. arriba, posa dels nervis a Toni, de genolls a Escaparate, de volta i mitja a tots els altres i se'n va. Cal reconéixer-li algun merit.Pot ser que kiko tinga raó i el necessitem més per ací. No compartisc en absolut les seues idees, però cal reconéixer que esta informat.

Anónimo dijo...

Una proposta tonta, o no.

Es evident que internet convida a l'anonimat (com el meu), encara que jo tampoc conec a quasi ningú dels que opineu.

Deurieu aclarir quin tipus d'associació voleu ser i establir els mecanismes democràtics corresponents (triar democraticament als representants i tot aixó). Segur que l'ajuntament vos deixaria una sala de la casa de cultura per a que puguerue fer les vostres reunions periòdiques i on la gent puguera contactarvos: cara a cara no hi han anònims.

Les reunions multitudinaries al saló d'actes de la casa de cultura no conviden a la participació, hi ha poc debat, no hi ha proximitat.

Es una opinó.

Anónimo dijo...

per el que veig ha sigut una nit mogudeta, i aixó que era dilluns.
Bé, no vaig a entrar en el joc de tenis ja m'ha cansat i recolze les idees del últim anonim. Deuriem trobar un espai públic a on pugem parlar de tot aixó i generar estratégies d'actuació entre tots i totes.
Per qué? crec que només parlar quan l'ajuntament ens convoca no és la millor forma de continuar generant algo nou, ja que sempre estarem a la espera del que ells façen, el que sopossa anar cóm a gheisa per arrozal (ho senc sempre m'agradat este símil), sense cap sentit. Després al blog tot el món tira la seva pedrá i no hi saben cap a on anar amb tant ambolic, crec que açó no ajuda a ningú, o millor ajude més a uns que a altres.
Per a qué? per a coneixer a la gent anónima i per a que la gent que no pot anar a les reunions de làjuntament perque no está associada puga dir algo davant de la gent que sí i pot anar.
Vinga, anim¡ que dins d'aquesta marabunda hi han idees molt bones
(Que la part óbscura d'aquest blog siga optimista hi ha que aprofitar-ho)

Anónimo dijo...

Tota la raò. Que la part obscura d´aquest blog siga optimista és per a les que ja de normal som optimistes, tirem cohets.

Em sembla molt bé el del lloc de reunió. Tal volta el de les trenetes, que tinc constància que anit van estar tantejant un localet al mercat ens diga com està l´assumpte (en Castalla les notícies volen).

En resposta a l´anònim, un de tants, crec que tenim prou clar quina associació volem ser, i una de les coses que ens agraden és la participació, així que si algú vol entrar, no entrar no que sona a secta, si algú vol participar, en dir-ho, sobra. No només estàn els comentaris sino que el mail també funciona i és no és públic.

Anónimo dijo...

He estat pegant-li una mirada a les estadístiques i ahir dilluns vam batre el rècord de visites. Esperem que molta de la gent que s'ha llençat estos dies a escriure no pare. El problema és que és tant divertit dir i que es contesten, com improductiu. Però a mi em feia falta, que voleu que vos diga... (i crec que al blog també, eixe era el motiu de donar carret...)

Ara que hem captat certa atenció es moment de posar-nos una miqueta seriosos (llàstima). Des del meu punt de vista pense que nosaltres no podem encetar un procés de participació ciutadana com cal. Això ho ha de fer l'ajuntament. Devem ser més modests. Podem començar reunint a tota aquella gent que estiga interessada. Havíem de reunir-nos per vore que anem a dir en la reunió del dia 5 de febrer. Podem convocar a tots aquells que les apetixca assistir i que tinguen alguna cosa que dir o ganes d'escoltar. Això seria un primer pas. Allà a més, podríem comentar algunes dels suggeriments que s'han fet, per exemple això de posar-li normes en la pàgina, o les pròximes conferències-taules rodones a organitzar...

Jo no sóc tan optimista com "la part obscura" del blog (ens hem canviat els papers). Tampoc sé que en pensa "la cap suprema amb la resta del pensament únic". Però es pot intentar. Com ho veieu?

Anónimo dijo...

Esperem expectants la vostra decisió i el vostre pròxim pas.

admin dijo...

http://castalla-oberta.blogspot.com/2008/01/sergio-iborra-onda15-sobornador-del-pp.html

Anónimo dijo...

La setmana que ve vos convocarem a una reunió a tots aquells que vos apetixca per a comentar el que anem a dir el dia 5 en la nova reunió de l'ajuntament.

Ja sabeu, castelludeta, Ricardito, virus, el fill del sorro, el de les trenes, BB, el foraster, Almudena, James, la que no fuma des de fa, anònims vários... I tot el que entra i no escriu però li apetix enterar-se de primera mà.

Tot és molt més apassionant quant en compte d'haver pantalles hi ha cares... estem en contacte

Anónimo dijo...

EEEEEIIII

Puntxeu en l'enllaç de mes adalt de Admin.

Hi ha una gravació de Sergio Ivorra dientli a un regidor independent de Beneixama, empleat seu que despres va despedir: "tu pideme lo que quieras, lo que quieras..." per votar al pp que estava empatat amb el psoe

Anónimo dijo...

Hola. Que digo yo que si el PP del Ayuntamiento es tan participativo porqué le quito a los concejales de la oposición las delegaciones de área que antes trabajaban...
Aquí nadie engaña a nadie... ellos quieren oir propuestas, y luego harán lo que les apetezca, porque a nada se comprometen viendo a la gente y dándoles una palmadita en la espalda.
Y como no me gusta ser anónimo, que sepais que soy Rafa Sirvent.
Salut!

Anónimo dijo...

Jo de vosaltres passaria del BB o del Cagastaques. Crec que és el mateix: mateixa forma d'expressar-se, mateixos coneixements de tot el que envolta al partit popular, mateixa manera de posar la firmeta... Si no és el mateix van el la mateixa banda de mafiosos anònims.
Després anirà per ahí parlant mal de vosaltres i li ho "xivarà" als seus papis tot el que diem. I ui! com s'enteren els del pp!!

Diu que ens dona una lliçó de sentit comú, i que no contrastem les fonts d'informació... Les tenim que contrastar en un anònim amb el nick "BB"??? Vinga va, deixat la beguda.

Anónimo dijo...

Acabo de leer la noticia publicada en el periodico INFORMACION el dia 20 de Enero del presente mes de ENERO en el cual se hace referencia a la intentona por parte de un dirigente de una emisora de radio ubicada en CASTALLA, como digo la intentona de compra de la voluntad politica de un representante del pueblo elegido democraticamente, para que favorezca con su cambio de proceder y pensar el discurrir politico de una poblacion, en favor de unas determinadas siglas politicas, en este caso del P.P. Siempre he dicho que el tiempo pone a cada cual en su sitio y el tiempo ha puesto a ONDA 15 radio y a sus dirigentes asi como a algun "periodista" o al menos asi se hacen llamar estas personas que con sus opiniones y comentarios partidistas enturbian la profesion de los verdaderos profesionales de la informacion, en su sitio y demuestra lo que verdaeramente son, y en favor de qiuen trabajan. me parece muy grave que el Ayuntamiento de Castalla utilice esta emisora de radio para su propaganda politica, que esta emisora de radio sea la utilizada por parte de todsos los componentes del actual equipo de gobierno del P.P para sus proclamas politicas y se siga manteniendo los vinculos economicos,comerciales, publicitarios y periodisticos con una emisora, y los llamados " entre comillas periodistas " que intentan confabular y hacer de testaferros en contra de la voluntad popular de un pueblo como BENEIXAMA, no podemos olvidar que la citada emisora de radio, obtiene por parte del ayuntamiento de CASTALLA toda clase de informaciones y beneplacitos tanto economicos como adminstrativos y publicitarios.
La preguntas del millon es:
¿ POR QUE SERA ?

Anónimo dijo...

ONDA 15: TANCAMENT JA: PROU BROSSA

Anónimo dijo...

ntento de compra por parte de sergio iborra (dueño de onda 15 castalla y la emisora asociada a la COPE de Villena) de un concejal independiente de Beneixama, para que en la sesion de investidura votara al PP.

Beneixama: PP 4 concejales, PSOE 4 concejales Independientes 2

http://castalla-oberta.blogspot.com/2008/01/sergio-iborra-onda15-sobornador-del-pp.html