domingo, 13 de enero de 2008

TENIM CITA AMB L'AJUNTAMENT


Dimarts reunió informativa. L'ajuntament ha citat les organitzacions mediambientals i urbanístiques per informar-nos de "l'Adaptació del Pla General de Castalla". Posa en la carta que és una de les diverses reunions informatives que van a realitzar-se dirigides a les Associacions del poble. Es fa açò perquè s'ha d'adaptar el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) a la nova Llei Urbanística Valenciana (LUV) i per tant, si s'ha de millorar alguna cosa del nostre Pla del sòl, ara és el moment.

Vaig per davant i escric els comentaris que porta associat aquest tipus de notícia per evitar-vos perdre el temps i centrar-nos en les coses importants. Sempre hi ha comentaris de dos bàndols (a part d'un anònim que és com la mosca de la tele, que no aporta res però fot mogolló, tant, que acabes perdent-te el programa mentre busques l'insecticida):

Bàndol A, format majoritàriament per antics militants de diferents col·lectius amb el cul pelat de bones paraules i actes "canallescos", junt a nous abanderats de la botella migbuida, conegut com "Agrupació Nonspodemfiar" o popularment grup "janslantornataclavar".

Bàndol B, bàndol que sota el nom d'associació "Açòjavafuncionant" està ple d'irreductibles optimistes i innocents activistes. L'Agrupació "Nonspodemfiar" diu que l'única diferència entre ells i aquest bàndol B és el temps. Quan duguen més temps i ja els hagen enganyat més voltes, passaran a formar part del nostre grup i ja serà tard, ha afirmat públicament un conegut representant del grup "janslantornataclavar".

Fora bromes, escric açò per a que els comentaris vagen en la direcció correcta, perquè comencem a pegar-li voltes a les mateixes coses i m'agafa un complexe de mula de sénia... (jo sóc el primer que ho fà, ho sé). Vinga, al tall. La Llei Valenciana d'Urbanisme diu coses interessants a les que ens hem d'agafar per fer força. Si, ja sé, ja sé, podem trobar-li pegues a la seua aplicació , però aprofitem-la per a demanar, per ser coherents, per exigir, per defendre el que creem que és millor. Va algun article aprofitable de la nova llei.

(...)

Artículo 6

Participación de los particulares

6. Los Ayuntamientos deben establecer cauces de participación de los ciudadanos, además de los trámites de información pública, en las decisiones que afecten a la ordenación y ejecución de los planes y proyectos con incidencia en el territorio, cuya promoción les corresponda. (…)

Artículo 8

Normas de aplicación directa

1. Las construcciones habrán de adaptarse al ambiente en que se sitúen.

2. Las construcciones emplazadas en las inmediaciones de bienes inmuebles de carácter artístico, histórico, arqueológico, típico o tradicional han de armonizar con ellos, aun cuando en su entorno sólo haya uno con esas características.

3. No se permitirá que la situación o dimensiones de los edificios, los muros, los cierres, las instalaciones, el depósito permanente de elementos y materiales o las plantaciones vegetales rompan la armonía del paisaje rural o urbano tradicionales, o desfiguren su visión.

Artículo 38

Instrumentos de planeamiento de carácter espacial

El territorio de la Comunitat Valenciana se ordenará mediante los Instrumentos regulados en la legislación autonómica sobre ordenación del territorio y protección del paisaje y los siguientes:

(...)

d) Planes Especiales, que, en desarrollo, complemento o incluso modificación del planeamiento general y parcial, cumplen cualquiera de los siguientes cometidos: crear o ampliar reservas de suelo dotacional; definir y proteger las infraestructuras o vías de comunicación, el paisaje y el medio rural; adoptar medidas para la mejor conservación de inmuebles de interés cultural o arquitectónico; definir las condiciones de urbanización y edificación de ámbitos concretos sujetos a actuaciones urbanísticas singulares; concretar el funcionamiento de las redes de infraestructuras; y vincular áreas o parcelas, urbanas o urbanizables, a la construcción o rehabilitación de viviendas sujetas a algún régimen de protección pública.

e) Catálogos de Bienes y Espacios Protegidos, que identifican y determinan el régimen de preservación o respeto de las construcciones, conjuntos, jardines, y otros bienes del patrimonio cultural valenciano, cuya alteración se someta a requisitos restrictivos, acordes con la especial valoración que merezcan los mismos y con su legislación reguladora.

(...)
Artículo 45

Directrices relativas a la sostenibilidad

Las directrices definitorias de la estrategia de evolución urbana y ocupación del territorio fijarán criterios y objetivos que tengan por finalidad la consecución de la sostenibilidad del municipio y, en concreto y como mínimo, respecto de:

1. La utilización racional del suelo:

a) Fijarán el criterio intensivo o extensivo de ocupación del suelo que se propone para el desarrollo urbanístico respecto a cada parte del término municipal, justificando expresamente la asignación de intensidades de edificación o tipos edificatorios que conlleven alta densidad urbana o modelos de ocupación dispersa del territorio.

2. El uso eficiente de los recursos hídricos y la protección de su calidad:

a) Establecerán el límite potencial de suministro de agua en el municipio, en función de los estudios específicos de capacidad de la masa de agua de la que se suministre, de su posible incremento mediante desalación y de los informes del organismo responsable de la cuenca hidrográfica. Asimismo fijarán los caudales estimados para cada uso con los que debe ser calculada la demanda en las actuaciones urbanísticas que se acometan en desarrollo del plan.

b) Fijarán los criterios exigibles a las actuaciones urbanísticas en aras a conseguir la máxima reutilización de las aguas residuales.


Hi ha moltes més coses interessants enmig d'una quantitat immensa i absurda de terminologia legal (algun dia li dedicarem un article als advocats). Si algú disposa d'una combinació impossible de temps i ganes li demanem que li pegue una llegida a la Llei. Hi ha desenes (per no dir centenars) de fulles dedicades als PAI i la figura de l'urbanitzador. Però també hi ha anses de les que agafar-nos i fer força. Les necessitem.

Penge un enllaç http://www.lexureditorial.com/boe/0602/02975.htm de la LUV, per si algú vol tirar-nos una mà. Tots els suggeriments per comentar-li a l'Ajuntament seran benvinguts.

Continuarem informant. Dimecres o dijous intentarem explicar com va anar la reunió informativa.

Toni.

10 comentarios:

Anónimo dijo...

Si, ja sé, ja sé. La fotografia que li he penjat... Amb la cultura google ja no té merit endivinar d'on és, però és que cada volta que ho veig em partisc de riure.

Anónimo dijo...

jojojojo... entre el bada bing i la dutxeta del costat, no sé, el blog ens voldrá dir algo? ja anava sent hora d'un poquet d'humor...di que sí

Anónimo dijo...

El divendres vaig rebre "la denuncia" (que mal rollo al vore al alguacil a la porta de casa...) convidant al Centre Castellut de Muntanyisme
a la reunió.

Petits detalls:

1- es pot convocar a una associació amb prou socis, a una reunió a la que teoricament tenim que aportar alguna cosa, per lo que es nessesari que ens reunim, cosa que porta un temps ja que som mes de 30 persones i tots fem olives, sols amb 4 dies d'antelació?

2- seria molt complicat que al full de convocatoria també es posara l'hora a la que tenim que anar? o fem guardia "per turnos" com si anarem a comprar les entrades del bisbal?

3- (que ningú s'anfade, el meu humor es que es un poc "raro") es molt demanar que per a properes convocatories apart de la versió original m'enviaren la subtitulada en valencia? es que m'agrada llegir amb la llengua en la que em feia "festes" m'auela quan era xicotet, i com pense amb ella el meu cervellet te que fer traducció simultanea, que no m'importa, pero ho faig sense cobrar, i com ells si que cobren per escriure, seria tot un detall que el paperet m'el portaren traduit... no demane molt, no? (si no saben escriure'l li ho poden demanar a la Susan, que si que sap)

Be, si m'entere de l'hora, allí estaré, amb espiritu constructiu. Però com soc "montañera" ja adelante que em preocupa com anem arrimant-mos cap a la serra, a l'ampenyaor cada vegada tardem menys en aplegar desde el poble...

Kiko

Anónimo dijo...

Kiko, la reunió és a les 20:00 en la sala polivalent de la casa de cultura (la que hi ha pujant les escales, pos enfront).
Estic d´acord amb tú. Hi ha poc temps per a preparar-se alguna cosa decent, sobretot si sou molts membres al grup, aunque no és el nostre cas.

Tinc la sensació de que en este poble sempre anem pegan xicotets pasos cap avant, que es fan tindre la sensació de que estàs avançant al mateix temps de que te´n adones de que camines molt esplaiet...

Aí us deixe la reflexió del dia. Ens veiem demà a les 20:00.

Anónimo dijo...

Ei kiko, estic d'acord en lo de les citacions: sempre hem d'estar plorant i demanant amb tota sort de delicadeses,"per no ofendre", que ens parlen i ens escriguen en el nostre idioma matern? Si l'única cosa que s'ha de fer és COMPLIR LA LLEI, això que els agrada dir tant a ells. Si ho fan per a que parega més important, que ho facen amb l'única llengua de poder real, l'anglés. Nooo,és broma,eh? que aquestes persones sempre agafen i ho regiren tot. ¡¡¡Que no us pegue tort als que fan les citacions i els escrits oficials a l'Ajuntament!!!, eh? No vull exterminar el castellà ni espanya ni res d'això, sabéu? sols demane normalitat, legalitat i sensibil.litat, collons!! que també és la vostra llengua. Mil gràcies per davant!!

Anónimo dijo...

Bona nit, senyors i senyores. Vull adreçar-me a tots els qui assistireu demà a la convocatòria que us ha fet l'Alcalde. Supose que voldrà informar d'algunes coses i escoltar punts de vista de la gent. Com jo no hi estaré, des d'ací m'agradaria dir-li que, en lo relatiu a les actuacions al casc vell, que no tinga pressa, que obriguen un gran debat veïnal, que comuniquen els seus plantejaments a través dels mijans locals, que tot el poble sàpiga que el seu referent identitari està en procés de recuperar el seu esplendor del passat. Per suposat, que s'obliden de la política si no és per integrar i juntar esforços, que és com sempre arriben a fer-se les grans coses; les breguetes de política estèril i danyina no faran altra cosa que embrutar-ho tot. No cal tampoc dir que es deixe de costat qualsevol deliri personalista (ací ja hem vist el mal irreparable que pot provocar el sentiment d'imprescindibilitat d'una sola persona, i el mal entendre el poder que atorga el sistema democràtic). Aneu a tractar un tema en el que tot el que no es faça amb el màxim acord pot acabar convertint-se en un despropòsit gegantí i per a tota la vida. En aquestes situacions es quan ens han de demostrar que valien la pena quan el poble els va triar; que el poble els mereix; que estan a l'alçada de les circumstàncies en les que ells han de ser els qui facen arribar les coses a la fí que tots ens mereixem. En eixe moment podran sentir el reconeixement sà i vertader com a polítics al servei de la gent que ningú els negarà, governen o no governen; Sols en eixe moment i fent-ho d'eixa manera. I jo, tant de bò puga agrair-ho de tot cor a tota la gent que treballe d'eixa nanera.

Anónimo dijo...

Be, pareix que soc el primer... supose que obrireu un nou tema, pero es que no m'aguante meeees!!!

Vaig a deixar fora el meu "humor raro" per que he comprovat que les intencions son reals, i el que vullc contar no vullc que es veja com a una critica a la gestió, sino com una cosa a millorar entre tots per a que este esforç valga pa algo.

I avise, de la manera en que em va el cabet huí, este escrit evoluciona segur al nivell de "rejola".

En primer lloc, vullc donar la mes sincera enhorabona, (ho he fet en la reunió personalment) a l'ajuntament per donar-nos l'oportunitat d'expresar la nostra opinió, sobre com ens agradaria que continuara evolucionant Castalla.

En el tema que segur s'obrirà al blog per a parlar del contingut de la reunió, tindrem oportunitat de debatir, pero el que tinc la nessesitat de contarvos es la sensació que m'ha produit el vorer com reaccionaven des de la taula a les propòstes o idees que feia la gent.

Mes de una vegada vos he contat que tinc inquietuts que es podrien considerar "politiques", pero que pense que hi han maneres de poder treballar sense clavarme en politica. Una persona a la que admire i que he tingut la sort de poder compartir grans tertulies amb ella, es Carlos Aguilera (membre fundador d'ADENA). Ell es va clavar en politica, per treballar per les seves inquietuts, com a eurodiputat per els verds i s'ho va deixar, per no poder treballar per les seves idees, ja que no podia defensar coses en les que creia degut a les linies a seguir per el partit, i que tenia que defensar altres en les que no creia per la mateixa raó. Ell em va fer vorer que desde les asociacions també podem treballar i mes a nivell de poble, podem informar a la gent, i influir en decisions municipals, be per convencer amb la teva idea als politics, o be per fer-los vorer que has convençut a molta gent que vota. I que ademés hi ha moltes lleis amb les que podem treballar i que desde les administracions s'han de complir, com son l'exposició publica dels projèctes i els plaços d'alegacions.

Tampoc m'agrada la politica perque no m'agrada jugar al tènis. M'explique. Ultimament estem comprovant (amb vergonya) com en tots els estaments politics estan jugant al tenis, des d'un costat es fa el saque, i des de l'altre es torna la pilota amb mes força. A mi, si em tiren una pilota, m'agrada vorer de quin color es, com bota, si porta misatge al interior, i si soc jo el que saca, m'agrada que la meva pilota porte algo escrit, i no vorer al d'enfront com a contrari, sino com a company de joc.

Jo entenc que al ajuntament tots es vejen com a contraris, i que tots peguen la raquetá amb força per a que el d'enfront no la torne, i el que la torna la torna amb rabia, i amb les mateixes intencions.

Eixa es la sensació que he tingut, que tenien tota la intenció de escoltar opinions, i ens han instat a que ho fem, donamt-nos varies maneres de fer-ho, pero que no han acabat de vanviar el xip del partit de tènis, i cada idea llançada que no quadraba en lo que ells volen o en lo que s'ha fet fins al moment, era tornada a l'altre costat de la red d'una raquetada.

Amb totes les bones intencions, les faré aplegar esta sensació per escrit. Jo, si vullguera jugar al tènis em clavaria en politica, pero les meves intencions no son pegar raquetades per fotre o tornar amb mala llet qualsevol pilota que em tiren. Si s'han molestat en preguntar-nos i la intenció de interesarse per el que pensem es de tot còr, no deurien quedarse ahí, tenen que deixar de voremos com a rivals en un partit de tènis i vorer el que hi ha dins de la pilota.

Pot ser desde l'oposició si, pero el nostre saque no va justetet a la línia per a que no el puguen tornar. Si es una bona idea, tots eixim guanyant,
i si no jo vullc que m'ho expliquen, amb ganes d'entendreu, no de pegar-los una "raquetà".

Espere que ja que van a fer l'esforç d'escoltar-nos, i nosaltres el de pensar com volem castalla, treballant per a que es puga fer sense saber de lleis, canvien el xip per a no vorer les idées diferents com pilotes de tenis que tenen que tornar a raquetades, sino com a lo que son, idées diferents que a lo millor els aporten algo bò en lo que pot ser ells no havien pensat.

Ale, prou per huí, que vosaltres no teniu la culpa..

Kiko.

Anónimo dijo...

Gràcies Kiko per resumir tan metafòricament les sensacions de la reunió d'ahir. Jo no vaig assitir i potser m'hauria d'esperar a llegir-ne alguna altra, però serè agossarat i vos resumiré la meua sensació, diguem-li pàlpit si voleu:


ERA ‘POTA’:
Alcalde pensa + alcalde decideix = alcalde executa

ERA ‘PANETA’:
Ajuntament pensa + ciutadania pensa + ajuntament decideix – ciutadania pensa = ajuntament executa


Amb aquesta simple operació matemàtica s'il·lustra perfectament què s'entén per participació ciutadana des del molt il·lustre. El més trist és que encara els haurem d'agrair que 'compten' amb nosaltres. Seria bonic equivocar-me perquè seria bo per al poble. Aleshores vos demanaria disculpes per haver estat tan agossarat i no em tornaríeu a vore pel blog. Però alguna cosa em diu que ens vorem per molt temps...

Anónimo dijo...

Ai Ricardito, quanta raó tens.
Estic prou d´acord amb tú en el teu pàlpit. Jo crec que les intencions de l´ajuntament són bones, que realment volen sentir el que els castelluts hem de dir però que encara ho veuen com un favor que ens estàn fent ells a nosaltres, i no al revés. M´explique.

Tot el que es fa des de blogs com aquestos, moguda popular, foment del diàleg, etc. és faena de l´ajuntament i nosaltres els fem el treball de bades. De igual manera, l´ajuntament cobra per pensar quin poble volem, per averiguar qué volen els ciutadans i, un altra volta, nosaltres els fem la faena de bades.

Crec que hem de canviar els nostres punts de vista i deixar de pensar en quí li fa el favor a quí i començar a pensar tots junts (ajuntament i poble) "quina Castalla volem tots" i intentar construir-la. Si volem treballar junts ho hem de fer com companys de treball, i no com a el jefe i l´empleat de turno.

Anónimo dijo...

Jo corregiria un parell d'idees:

ERA POTA:
Alcalde "pensa"+ Bloc pensa + Bloc proposa + Alcalde diu que no + Alcalde dedideix + Alcalde executa = Polítiques antigues + Alcalde "totpoderós"

ERA PANETA:
Govern pensa + Oposició pensa + Oposició proposa + Govern es fa el sord + Persones pensen + Persones proposen + Govern escolta persones + Govern accepta i rebutja + Govern executa = Algo és algo, però l'oposició també són persones, no apestats, i a més amb idees interessants