domingo, 16 de diciembre de 2007

Dimarts 18: Tinc una pregunta per a vosté.



Hola amics, disculpeu la precipitació de la convocatòria que anem a fer-vos, pero la cosa ha vingut així. Sabeu que hi han previstes intencions d'actuar integralment al nucli vell de la ciutat de Castalla, i sabeu que des d'aquest blog s'intenta permanentment fomentar la participació i la opinió de la gent envers les coses que ens afectaran o simplement ens interessen a tots. Dit açò, us convoquem a la reunió del dimarts 18 de desembre a la casa de cultura ( 20:30) on hi haurà José Luis Prats com Alcalde de la Ciutat de Castalla i Tomàs Rico Pérez com a Regidor d´Obres Públiques. El motiu de l'acte serà la presa de contacte entre la gent i les seues opinions sobre el tema i els plans d'actuació que puga haver o no per part del Govern municipal.

Bé, després d'aquesta breu introducció, m'agradaria comentar i reflexionar sobre les impresions que s'endevinen en els comentaris de la gent que participa en aquest blog.

Fàcilment les podem agrupar en dos grups bén definits: els primers, els qui veuen en l' adopció per part de l'Ajuntament dels termes "participació ciutadana", una intenció clara de "manossejar" interessadament els termes (recordeu la qüestió: hi ha un mes per a opinar i debatre i a més a més, t'has d'identificar amb nom i cognoms per a poder expressar una opinió sobre el que t'agradaria veure en una part del poble). D'altres pensen que és una oportunitat sense precedents als últims vint anys i prefereixen veure el got mig plé. Jo personalment, m'apunte a les dues, per això crec que els qui som només gent amb opinions personals, tenim la primera oportunitat de que se'ns escolte, fora de les urnes, de les dues darreres décades, per això és quasi una obligació d'assistir i veure qué hi ha. Si demanem participar, ara és l'hora, encara que faça fretet per la vesprada; encara que tots tinguem dubtes sobre les formes i els continguts del que està fent-se o no, hem d'anar, si no, a qué juguem ací?

Ara bé, en una cosa crec que estarem d'acord molta gent: no cal haver de sentir tanta vegada això de què "la gent va votar i va triar el que volía"; això no ho discutix ningú i com no podia ser d'altra manera s'accepta "a rajatabla"; si l'Ajuntament no volia que s'insultara o s'agredira a través de l'espai per a les suggerències, i per això exigia nom i cognoms, docs bé, però quan un és personatge públic..... però val, ho puc entendre. Però, rebobinem la maquineta de recordar i pensar: si algú ha de pegar la primera passa per a desmontar suspicàcies, desconfiances, malpensaments, adversions, etc, qui són? els qui tenim la il.lusió de ser ciutadants acctius i amb ganes de col.laborar per compartir l'orgull de ser d'ací, a canvi de RES? Com diu l'anunci: "quien necesite más tiempo para contestar ya lo ha hecho".

Son molts anys de desprestigiar les bones intencions, molts, massa. Dimarts 18 podria ser el dia d' espentar tots en el mateix sentit.

Ens trobem allà.



12 comentarios:

Anónimo dijo...

Per què no heu convidat, al mateix nivell que l'alcalde en la taula redona, als portaveus del PSOE i del BLOC? Em pareix una falta de respecte al treball que fan eixes persones per al poble.

Anónimo dijo...

Tens raó. Pense que al final normalitzarem això i la propera actuació deu ser una actuació conjunta.

Personalment pense que si citem a tots els partits polítics en un acte públic, el PP es centraria en defendre el que ha fet fins ara i en justificar actuacions passades i això no crec que siga el camí per actuar a partir d'ara.

Ja sé que no és una bona justificació i que deuen estar tots, per això demane disculpes i promet que lluitarem per a que en la pròxima acte, Bloc i PSOE estiguen representats.

Anónimo dijo...

Pense que és més important que vaja la gent del poble, que és qui vartaderament deuria de expressat la seua opinió. També els altres partits, clar. però sobretot la gent del poble.

Anónimo dijo...

El model que crec que busquem és aquell en què tant el poble com els polítics (que no són altra cosa que la representació del poble, i per tant, jo considere que és una condició honorable com a persona) puguen proposar polítiques concretes sobre qualsevol aspecte del poble.

Després, indiferentment d'on i de qui siga la proposta, es debatria de manera transparent i el més participativa possible.

I finalment, coneixent els arguments que cadascú ha fet públics davant del poble, els polítics, reunits en el plenari o en comissions i assessorats també pels tècnics experts en la matèria, prendrien les decisions, ja que és a ells a qui els correspon legalment.

Per tant, la política és sumament important en este model, i per tant als representants de tots els partits polítics se'ls ha de tindre en compte. I com tota persona pot inscriure's i participar lliurement en un partit polític, no és que els polítics siguen més protagonistes que el poble, és que la política és la síntesi de la voluntat popular.

Anónimo dijo...

He assistit a la taula rodona i em quede amb una idea molt important però amb un dubte igual d'important: la participació ciutadana.

Sembla que aquest terme s'ha posat de moda. Sembla que com el desenvolupament sostenible, el canvi climàtic o les energies renovables és un concepte políticament correcte. En aquest sentit, bé per principis, per convicció, per moda, per electoralime, per hipocresia o per un poquet de tot, el nostre Molt Il·lustre s'apunta al carro de la participació ciutadana. Però encara hi ha més, ens dona un mes per a poder opinar a la web de l'ajuntament sobre el Pla Especial per a la rehabilitació del casc antic. Vaja, 30 dies...

I ací és on deixe de ser un bon ciutadà d'eixos de 'ara a portar-se bé i a treballar pel poble' i em convertisc en un incrèdul malpensat. I em pregunte: Per què després de 800 anys de casc antic a Castalla només donen un termini d'un mes per a que la gent aporte les seues idees? Sembla que és més important tenir projectes tancats abans de les generals del 2008. I sóc encara més malot i em torne a preguntar: Per què hem de confiar en l'actual equip de govern si hi ha gent, entre ells Prats, que estaven amb l'anterior alcalde i que no van fer res en aquest sentit? I ací la imaginació vola i vola i vola i troba 4.500 euros per ací, 2.750 euros per allà i altres 2.750 euros més enllà i me'n vaig al llit amb la sensació de que ens governa un despota amb molt bones intencions, però que no deixa de ser un despota, això sí, il·lustrat i molt ben pagat.

Anónimo dijo...

No estaria mal que publicarem les nostres cròniques de l'acte per vore si les nostres impressions/sensacions coincideixen. A vore si tinc un ratet i ho penge esta vesprada.

Ricardito ja me s'ha avançat en penjar les seues.

Anónimo dijo...

Em desperte i mentres esmorze li done voltes al que vaig escriure anit. Potser he sigut un poc dur, massa incrèdul, massa malpensat. Hauria de donar-los un vot de confiança.... Bé ho intentaré...
Però de sobte torna la mala llet i el dimoni que porte dins pensa amb una xifra: 10.000 euros al mes!!

Després d'esmorzar, i amb la panxa plena, les coses es veuen amb més tranquilitat i intente fer una anàlisi més objectiva. Deixe els diners de banda. Sembla que funciona, però no. Torne a ser malot, però ho sent, no pot ser d'altra manera.

Per què? Perquè quan parla el regidor d'urbanisme sembla que tinga davant a Sixto però amb 30 anys menys. Un discurs basat en 'lo agradable i atractiu que és passejar pel nucli antic d'Alacant els diumenges pel matí'. Està bé, li donaré un vot de confiança perquè és la seua primera intervenció pública.

No és l'única pèrdua de virginitat pública que té lloc al saló d'actes, un regidor del Bloc, amb veu tremolosa intervé i pense: Deu meu on està Tino! Però hem de donar un nou vot de confiança, esta volta per al nacionalista.

I la cosa no acaba ahí. Intervé un destacat meteoròleg local i acaba la seua eloqüent intervenció confiant el destí del nostre casc antic al bon saber fer i al gust betlemístic de Paneta. Doneu-me un 'Kalashnikov' que me'l carregue!!

I intervenen més persones, i les propostes són més o menys 'atractives i agradables'. I una cosa està clara. El poble es mereix més d'un mes per a assabentar-se i opinar sobre un tema tant important. Però clar, potser no siga tant important per a tots. Potser siguen més importants unes generals, 10.000 euros al mes... I la meua imaginació vola i vola i vola...

Anónimo dijo...

Qué collons és això dels 10,000 euros? Ricardito, explica-ho que no ho entenc.

Anónimo dijo...

10.000 euros al mes és lo que ens costa Paneta a tots els castelluts, entre el seu sueldo i les cotitzacions a la seguretat social que ha de pagar l'ajuntament. Flipant! I això sense contar a Lino, Sabina, Susan i companyia.

La mare que va, quin poble.

Anónimo dijo...

Ricardito, Ricardito, que el Señor te acoja en su seno. Padre Nuestro que estás en los cielos, Santificado sea tú nombre, hágase tú voluntad, aquí en la tierra como en el cielo, danos hoy nuestro pan de cada día, perdona nuestras ofensas, así como a los que nos ofenden, no nos dejes caer en la tentación y libranos del mal. Amén. Libranos del mal Señor, alabado seas Ricardito.

Anónimo dijo...

per què les persones que participen a aquesta pàgina no escriuen algo sobre el que va ocorrer el dimarts??? que no va eixir bé la cosa?? gràcies a les aportacions del tal ricardito tinc alguna idea del tema. Però tinc un dubte de cóm va anar realment, ¿la gent va dir a viva veu el que volia per al casc antic? ¿quines van ser les paraules dels regidors del ajuntament respecte al tema de la participació del poble? ¿alguna persona va preguntar algo sobre les actuacions properes, en materia d'urbanisme, que té preparaes l'ajuntament al caixó? kukat a on estas¡¡¡¡

i per el comentari de "la política és la síntesi de la voluntat popular". De quina política parles? de la representativa está clar, però aixó no es una sintesi de la voluntad d'un poble. Es el poder politic del sistema contra la soberanía del poble, ergo no representen al poble.

Anónimo dijo...

Quines són les actuacions properes que tenen preparades al caixó? Un Camp de Golf? Castalla Golf, lugar de ensueño. Con agua directamente del Ebro.
Seria graciós.