domingo, 22 de enero de 2012

Fitur


Jo vaig a fitur, tu vas a fitur, ell va a fitur, nosaltres anem a fitur, vosaltres aneu a fitur, ells van a fitur. Sobretot ells.

El viatge a Madrid i les fotos de part de la nova corporació a la Fira Internacional del Turisme, FITUR, m'han recordat molt, però molt molt, a altres anys. No sé si és cosa meua però supose que deu haver alguna diferència apreciable que a mi me s'escapa. Últimament estic fatal. No estic gens perspicaç. Intente pensar quines poden ser les diferències i així, mirant les fotos, no me'n ve cap al cap. Ho veig igualet, igualet.

Si ens posem a suposar, anem a ser benpensats i a intentar fer-nos creure, que igual ara les despeses del desplaçament (cotxe, tren i/o hotel) no les haurà pagat l'ajuntament. Igual d'ací uns dies ens trobem un informe de tresoreria penjat per algun tècnic a la funcional plana web municipal, afirmant que els polítics han anat pel seu compte i ho han pagat tot amb els seus diners. Això també ho diferenciaria d'altres anys, que ens contaren que costa cada cosa i amb què es gasten els diners. Ara, mirant les fotos, tot ho veig igualet, igualet.

La eficiència de 5 persones repartint fullets és un misteri que mai m'ha quedat clar del tot. 1000 guies gastronòmiques entre 5, ixen a 200. Que podem dir, basats en la nostra escassa experiència, que no són ni moltes ni poques. Jo que sé, 200 guies.

Si tots els pobles feren com el nostre, supose que si l'stand de la Diputació en representa a 20 (tirant per baix), ixen uns 100 regidors alacantins per allà pul·lulant. Supose que seran els que apareixen ocupant els angles morts de les fotos que ocupen els nostres representants locals.

Mai hem entés per a que serveix Fitur per a un poble com Castalla. Ni abans, ni ara. I mira que tenen fàcil tapar-nos la boca als escèptics com nosaltres. Una xicoteta enquesta a l'oficina de Turisme on es preguntara a tots els visitants: Com ha conegut Castalla? Per què ha vingut?

a) Per internet (l'ajuntament té una plana web colpidora)
b) Per recomanacions d'amics.
c) Perquè visc a prop.
d) Perquè vaig passar per l'autovia i vaig vore el castell poderós i ben il·luminat.
e) Perquè vaig recollir un fullet que em van donar (un regidor, una alcaldessa, un alcalde, un tècnic, no recorde que era) a Fitur.

Si l'opció e, arriba al 10% (cosa que no compensaria ni les despeses d'enviar el tècnic), ací ens callaríem per sempre i no tornaríem a parlar mai més de fitur. Ho prometem. A vegades desitgem que ens callen la boca i tancar el xiringuito. Ha hagut vegades que hem escrit amb eixa intenció. Amb la disposició de vore que algú ens callara per sempre i ens explicara amb pèls i senyals com ens hem equivocat en el nostre judici. Pense i m'ixen un mínim de 3 articles amb eixa intenció. Però res. Igual en este tenim sort!

Toni.

PD. Muñoz Molina té un article fantàstic sobre un tema semblant. Clickeu ací.


9 comentarios:

Anónimo dijo...

Parlant l'altre dia amb el meu pare coincidiem compleatmen amb el que dius. Es presis 5 perosnes e l'ajuntament mes un parell de tècnics de turisme per repartir folletets del GASPATXO? amb tot pagadet? i no sols de Castalla, de Onil, de Ibi, de Biar... Si de cada poblet ha anat cada delegació igual que la nostra imaginat! AÇÒ SOLS HEM DEMOSTR LA CLASSE POLÍTICA D'AQUEST PAÍS EN GENERAL independentment de partits. No m'extranya res que les coses vagen com van sincerament. GRAN ARTICLE

Dani V.

Anónimo dijo...

Xeeeeeee i això pa què!!!
Muñoz Molina clar i tu claríssim.
Val al pena? Jo crec que no.
Que profit trau el poble d'anar a Fitur? Compensen les despeses en els possible (i dic possibles amb tota intenció) beneficis?
Que ens mostren números... els altres no ho van fer, espere que estos ho facen i com molt be dieu en l'article ens tapen la boca.

Anónimo dijo...

En els temps que corrent, més clar l´aigua,per dir la veritat estos encara és posent més rabiossos que els altres, i haura que amagarse baix del llit, de a chavo els pardalets que tenim, per desgracia de guatemala a guatepeor.

Anónimo dijo...

Segons fonts de l'ajuntament, la visita de Fitur de l'any passat va costar 10.000 € i enguany ha costat 1.500 €. 8.500 € menos.

Esperem a que ixca la informació abans de criticar no? Canviem tots d'actitud, no només els polítics.

Un abraç

Anónimo dijo...

Eixos 1500 € podrien haver-se invertit en alguna associació del poble.

La publicitat per al turisme que la paguen els que van a rebre els beneficis.

Anónimo dijo...

1.500 Euros????? jajajajajajajajja
Vinga home no en fases riure, nomes els tres tecnics que van estar a Madrid gastarien prou mes que aixo, una habitacio de hotel a Madrid val al menys en dies de fira com Fitur de 100 a 150 euros per nit, tres habitacions per cinc dies, anem a possar la barateta la de 100 euros= 1.500 euros, la dieta de tecnic per dia segons conveni 60 euros, 3 x 5 x 60 = 900 euros mes, ja tenim 2.400 euros, ara anem a sumar el anar i el tornar, 3 persones per a muntar i baixar en tren, lo mes barat, minim 120 euros per barba, total 360 euros, que afexits al de abans fan una despessa de 2.760 euros tirant per baix, el gasto de "sols" els tres tecnics, no compten gastos del parking de Ifema, ni de taxis, ni de parking al hotel, o de kilometraje, etc...

Lo que mes fot, no es que no diguen la veritat com feien els que manaven abans, es que estos damunt de no dir la veritat mos prenen per imbecils.

Anónimo dijo...

De moment l´únic dato real es que ja heu dit almenys 1500 mentires, i pujant........

Anónimo dijo...

La crítica no era sobre si s'han gastat menys diners que l'any passat. La crítica girava al voltant si les despeses eren rentables.

10.000 euros podrien ser rentables si després hi ha una quantitat de visites enormes i els restaurants, i els llocs per a quedar-se, funcionen i a la llarga, això millora l'economia del poble i un grup importants de castelludets trau benefici.

1500 euros poden ser tirar els diners si després no ve ningú i els fullets igual que s'han donat, han acabat al reciclatge i igual havera donat no gastar-se'ls.

Com comprovar si són rendibles? Per exemple, es pot fer amb una simple enquesta. S'ha fet? Pensa fer-se? Tenen alguna rendibilitat eixos 1500 euros? Pensa fer-se d'alguna altra manera?

La persona que sap que s'han gastat això, es perquè està pròxima a l'ajuntament. En cap lloc ha eixit publicada. També ha pogut inventar-se la xifra. Però imaginem que siga cert i passem de les crítiques per criticar.

1500 euros que serviran per a que? Servien de algo els 10.000 que s'havien gastat abans? Servixen de algo les fotos publicades per a que tots vegem que els nostres representants han estat a fitur? Qui ha comprovat o pensa comprovar si realment servixen?

Eixes són les preguntes que planteja l'article. Les mateixes preguntes de tots els anys. No si uns han gastat més que els altres... Em sembla perfecte que s'hagen gastat menys diners (si això es realment així, perquè ningú ens ha explicat encara en que s'ho han gastat), però l'assumpte no anava per ahí.

"Esperem que ixca la informació abans de criticar". Encara esperem que ixca més informació, més detallada, més oficial (sino ix no podem opinar?) i sobretot que es conteste a la pregunta de base: Es va comprovar que eren rendibles els 10.000 euros? Es pensa comprovar que són rendibles eixos 1500? o 2.700? o els que siga? Com pensa fer-se?

"Lo que més fot es que no diguen la veritat com feien els que manaven abans". Això ho diu algú en serio? Els que manaven abans en van dir moltes i de molts colors.

Una abraçada a tota eixa gent que entra a defendre a uns i a altres.

Anónimo dijo...

Com has conegut Castalla=?
diran per enric Valor, per Internet o per el Diari de Castalla. jejejeje