miércoles, 6 de abril de 2011

Dimarts 19 d'abril a les 20:00h a la Casa de Cultura de Castalla: la primera cita



"Per a que les coses isquen mal, només fa falta que les persones de bé no facen res".

Burke no ho va dir exactament així, però la frase és tan bona que accepta qualsevol adaptació. Igual és una cosa meua i del meu preocupant optimisme, però comence a notar en l'ambient que estem apropant-nos al començament d'alguna cosa. Com si portara els ulls embenats i notara, pel vent, que estem cada a vegada més prop del cim. No sé si és a nivell general o a nivell local, però notar-ho, ho note. Només faig que veure senyals de canvi en nombrosos llocs com premonicions que només arribe a vore jo. En una conferència, en un llibre, en una frase al twitter, en la visió del mar des de l'ermita, en l'opinió d'un alumne. Poètic que està un últimament.

Tinc la sensació que l'assemblea del dia 19 d'abril és la bona. Good vibrations. El 19 d'abril a les 20:00h. es presenta a la Casa de Cultura de Castalla un Pla per al Centre Històric. Ho organitza l'Associació d'Amics i Veïns del Centre Històric i ha participat tanta gent d'una forma o altra en l'elaboració del Pla que és impossible que ens fallen tots. És impossible que ens falles tu.

La data no està elegida a l'atzar. Al voltant d'un mes abans de les eleccions locals. Situar-ho ara és bo per demostrar a qui vaja a ocupar l'ajuntament en els pròxims quatre anys que al poble de Castalla li interessa el seu Centre Històric. No se'ns demana massa. Només estar presents eixe dia.

Com en una primera cita, només se'ns demana estar. Estar. Una senzilla demostració d'amor. En este cas pel nostre poble i pels seus carrerons. Com en la primera cita igual ens fa vergonya perquè a eixes coses sempre van els mateixos i jo no tinc costum. Perquè fins i tot en una conversa fa un temps, jo me n'he burlat dels que van, però ara és una cosa diferent. Ara t'ha de tocar a tu. No tenim res a perdre. En canvi molt a guanyar: Demostrar que el poble s'estima de tot cor el seu Centre Històric. Després només se'ns demanarà escoltar, participar de la conversa i deixar-nos dur. El que ve a ser una primera cita. Deixar-nos dur per les bones vibracions que corren des d'aquell concert a Les Parres pels carrerons i les teulades.

Una persona que m'estime, amic de mon pare, sempre em recorda que les protestes no estan bé. Que les manifestacions, les queixes públiques, les demostracions de desacord, no són bones. Entenc eixa forma de vore el món. Però ara no es tracta d'açò. S'ha acabat. Es tracta de construir entre tots i tots estan convidats. El PP, el PSOE, el BLOC. Tots hem de fer front comú. Després vindran les eleccions i amb les eleccions, com sempre, les divisions, però el moment dels compromisos és ara. La primera cita.

Per deixar de ser sempre els mateixos i saltar de ser-ne huitanta, a ser-ne dos-cents, ha de venir gent que no ha vingut mai. Veges a vore com t'ho arregles. Toca convencer, parlar, entusiasmar. Tos pares. Els teus amics. Els teus veïns. Tots aquells que tu consideres que són bona gent, que a Castalla hi ha molts i de tots els colors. Recorda al tio Edmund: "per a que les coses isquen mal, només fa falta que les persones de bé no facen res". Ací fer significa estar. La primera cita abans de les eleccions. No serà l'última!

Toni.

PD. Eixe dia a més, tindrem l'avanç d'un documental fet al poble sobre el tema. "Centre Històric Viu" és el seu nom. La gent d'Hambre i Pulgas, d'Aigua Llimó, Respeto Bajo Zero o Roque i tu ixirà de refiló. Molts altres de ple. Demanem disculpes perquè segur que alguns ixen poc i altres molt més. Però segur que ho entenen!

PD. Ni el Pla per al Centre Històric ni el documental seran notícia. La notícia serà vore cares noves, com les vam vore el dia del concert!

26 comentarios:

Anónimo dijo...

Gooooo people, gooooo!!

Anónimo dijo...

yo......ESTARÉ.

Anónimo dijo...

si ho dius així de guapet no ens podem negar, hi haurà que anar.
jo estaré...

Anónimo dijo...

Si no fem força antes de les eleccions després ja no farà falta. Apunteu-me a mi i a 2 o 3 que puga recollir.

Anónimo dijo...

Jo estaré.

Ja queda com a slogan oficial de l'encontre. Vinga, va de bo!

jordi kukat dijo...

Toni, necessitem que tragues conclusions sobre "El cafè amb el senyor alcalde".

Ho necessitem.

Anónimo dijo...

Algú sap perquè hi ha un municipal posant birres en el frankfurt???? Algú ho sap????

Anónimo dijo...

El canvi també depén, i molt, del resultat de les eleccions. Si la gent no es posiciona clarament en política, tornarem a tindre el "más de lo mismo" 4 anys més, o 30 anys més. Cadascú amb la seua consciència.

Anónimo dijo...

Jo també aniré. Espere que vinga també visente, probablement la figura més denigrant i rastrera que haja tingut Castalla des que existeixen referències.

Anónimo dijo...

I will be there. I hope visente will be there. He probably is the worst public person of Castalla History.

Anónimo dijo...

Toni,pareix que t´has centrat en el casc antig i la resta dels temes ja no t´interesen. Per favor, necitem gent com tu al poble. Vote perquè encapçales una lliste independent. qui s´apunta?

Ricardito dijo...

Anirem,anirem.

Anónimo dijo...

jo vote també per fer un partit independent que no tinga res a veure amb la politica actual que sols defenga el poble i l´escolte, verb que paneta no va estudiar a l´escola.....un partit de gent jove i amb motivacions de cor, no amb interesos i la butxaca plena, i toni i la gent que l´envolta és una bona opció, almeny estan demostrant coses.....parle de utopia???

Anónimo dijo...

Eixe partit que no té res a vore amb la política actual, que defén al poble i l'escolta, un partit de gent jove i amb motivacions de cor, no de butxaca i d'interessos, ja existix, i ja es presenta a les eleccions municipals de Castalla. I fa temps. Però si la gent continua preferint als de sempre, allà ella.

Anónimo dijo...

Sí, jo no ´se si votar al bloc o al psoe, perque no vull que es dividixquen els vots i guanye altra vegada el pp.....el cas és que vull que cambien les coses, les altres opcions sols son un mal menor!

Anónimo dijo...

Espere que la gent s'anime i lluite per el seu poble.
Jo segur que aniré i intentaré portar a més gent.

Jenny

Anónimo dijo...

Yo también asistiré. Soy vecina del Casco Histórico, y aparte de otras soluciones a más largo plazo, deciros que el estado de los solares tras el derrumbe de las casas en la c/ Trinquet y c/ Racó de Penyetes es una vergüenza, además solucionable con pocos medios. No se de qué sirve renovar el pavimento de las calles centrales, si sigue el resto en el estado en que se encuentra.

Anónimo dijo...

Què passa per Castalla que corre el rumor de que el PP s'ha fraccionat, no en dos faccions, sino en tres i que hi ha un tercer partit d'extrema dreta gestant-se???

Anónimo dijo...

Esto se mueveeeeee

http://www.diarioinformacion.com/alcoy/2011/04/16/alcalde-descarta-nueva-lista-perjudique-aspiraciones-pp/1117245.html

Oda Mae Brown dijo...

"En mi caso, siempre he primado el interés general por encima de las personas..."

Paraules del nostre ilustre al diari Información. Ala, que diga això una persona que s'ha posat a sí mateixa un sou de 5.000 i pico euracos, manda cojones Paneta!!!

Anónimo dijo...

Qui està en la UCI...

- o està malalt.
- o en el nou partit de Castalla.
- o les dos anteriors.

Anónimo dijo...

Ostia que guay, torna la UCD!!! Aquestos de "Unió Ciutadana per la Democracia" (joder que picor els donará si lligen açò, en valencià, ni son ciutadans (només hi ha que vorer el seu códic étic), ni son democràtics (el que es agrada es la dedocracia), ni tenen unió (només que s'enjunten quan hi ha que repartir-se el pastís). Diuen ells, que jo els he sentit, que son un grup de families bé, de tota la vida de dreta de veritat (ostia que por) que volen salvar el poble (nooooooo, per favor), son la aristocracia del poble que vol governar per tal de millorar les condicions de vida del populatxo. Azaña, torna!!! De veritat que no sabeu res del tercer partit ex-peperos que està gestant-se?

Anónimo dijo...

http://www.youtube.com/watch?v=99qLFAr3CGU

Qué guapo!!!!

Anónimo dijo...

Hi hauría la possibilitat que penjareu el documental a Youtube per a la gent que no vam poder asistir?

Anónimo dijo...

Penjarem el video "Centre Històric Viu" esta setmana que ve. Intentarem donar-li la major difusió possible!!!

Toni.

Anónimo dijo...

mateixos gossos, diferent collar

http://youtu.be/c_TKjOvY_3M