martes, 12 de agosto de 2008

Castalla neta és cosa de tots; però d'alguns més.






Com bé diu una dita popular, les paraules serveixen per a enganyar. El que apareix en aquestes imatges no necessita explicacions, simplement manifesta la crudesa, la vergonya i les somogudes de cos que provoca una realitat que no es pot amagar amb una frase peregrina pintada en les papereres. Açò no es digne de la imatge de Castalla moderna que quedarà quan estiga acabada l'Avinguda d'Onil. No ens deixa en bon lloc. Com a persones que som, no deuriem consentir aquest espectacle, però clar, tindre imaginació, intentar conscienciar, ser més eficaç, destinar més recursos, etc, és tan car....

Del que si que no hi ha cap dubte és del nivell de modernitat que està assol.lint Castalla, "muestras de lo cuál las manifiesta el castallense encendiendo los cuernos de la bestia española por excelencia y exibiendo enanitos por calles y plazas".

P.D. Les fotos són de fa unes setmanes. Me les vaig guardar amb l'esperança de que fora un epissodi passatger. Quina ingenuitat, no? En fi, que la campanya dels lletrerets no la podem ni tirar al contenidor; no cap!

20 comentarios:

Anónimo dijo...

Lamentable, la falta de previsió de la corporació. Està clar que a l'Agost molts dels serveis funcionen amb serveis mínims, pero deuría haverse previst.
Ara, també hi ha que dir que els castelluts també tenim alguna culpa d'això, i es que tirem més que mai.

Comentar també la iniciativa de la 'Comisión Anti-Vaca' per l'afer 'bou embolat'.
En la meua modesta opinió, canviaria el nom per el de comisió anti-bou embolat. Es que si no pot confundir-se la gent.

De tota manera, parlant de 'comisions anti-vaques', no creeu que algo d'això pot estar darrere de la política de l'ajuntament d'anar donant cada cop mes importància als actes en una plaça (negoci privat) fora del poble?
No vulguera pensar que estiguerem assistint al final gradual de la vaqueta popular.

Anónimo dijo...

the vaquerman, jo he pensat el mateix aquest matí, veient en movitel la plaça de bous.

Anónimo dijo...

osti tu, com esta el poble de merda! Ni el dia després de reis hi ha tanta acumulació!
Estic d'acord amb The Vaquerman. No m'agrada això de la comissió antivaca. I es per això que no vaig voler acudir a la manifestació que van organitzar ells. No vull que pense ningú que estic en contra de la vaca.
Per a l'any que ve, que tindrem mes temps, esperem que no es torne a repetir aquest acte. Tenim un any per davant!!
Castalla contra el bou embolat!

Anónimo dijo...

Una vergonya això de la brossa, però sempre ha sigut així. El que preocupa és que ara que hi han més contenidors que mai, ecoparc i recollida selectiva, siga quan més brossa es tira. L´Ajuntament hauria de pensar en posar més recursos, ja que si van fardant de que ara som 10.000 castelluts, hi haurà que donar-nos els serveis que toca, no només estem per a pagar impostos, i cadascú de nosaltres haurem de posar el nostre granet de sorra a l´hora de triar la brossa, i intentar reduïr-ne la seua producció. Per això de la comissió anti-vaca, crec que el motiu de la concentració no deixava lloc a dubtes, era contra el BOU EMBOLAT, però ara vindran els del PP a barrejar-ho i a confondre-ho tot, i voldran fer creure a la gent que "eixos" volen llevar la vaca, i per al PP, "eixos" són tot allò que no és PP. Compte amb les confusions!!!

Anónimo dijo...

Para cuando una castalla limpia de verdad con los contenedores de reciclaje enterrados? En mi opinión nadie amontonaría desperdicios como ocurre ahora por que no es lo mismo un contenedor que las bocas que se colocan. No voto a PANETA no servirá de nada mi idea.

Anónimo dijo...

Jo vaig acudir a la manifestació, però per a res estava en contra de la vaca. A la meua opinió, crec que la vaca, no fa mal a ningú, encara que es obvi que d'alguna forma s'humilla a les vaques, encara que llevat de certes persones, no es maltracta físicament a cap d'elles. En canvi, si estic en contra del bou embolat, em pareix algo fora de lloc, i que no tenia per que fer-se a Castalla, quan no ha sigut tradició de mai. Crec que amb aquestes coses, la gent va cap enrrere, i no cap endavant.


Per altra banda... Castalla està plena de brosa com dieu. Una propietat meua està al costat de varios contenidors de basura. Alló sempre està ple de merda, i de basura, fins i tot he vist rates per allí , i aquesta vegada si que eren rates (no com les que es veuen per l'avenida... XD). Així que espere que fatgen una bona llavor de neteja.

Anónimo dijo...

no eren rates... eres elfos malignos manipulaors i desaprensius... aixó es el que pasa es el nostre benvolgut poble. Que les institucions sempre oculten una realitat evident, i el pitjor de tot, es que la gent es creu les mentides... (un clar exemple el compromís amb els grups de rock local).
Castalla neta es cosa de tots, sí, està clar, pero els que tenen que donar exemple no posen facilitats... tal vegada pq posan contenidors tenen menos diners don robarlos...

Anónimo dijo...

Això dels contenidors soterrats ja s´està fent a Onil, pareix que els nostres veïns van uns quants anys per davant de nosaltres. Però a Castalla, estar en el segle XXI significa que hi ha que tallar arbres, per a ells, això és el progrés: arrasar, aplanar i enformigonar.

Anónimo dijo...

Paneta, al final, ni els teus es creuran les teues mentides; si nó, al tiempo.

Anónimo dijo...

Paneta y Lino= Hugo Chaves

Anónimo dijo...

jo vaig acudir a la manifestació i ho vaig fer perque el acte del bou embolat em pareix una aberració,a banda de que la vaca a mi no em pareix mal mentre no se li faja mal al animal, i en tenia igual qui ho haguera preparat, el cas es que si haguerem estat tots els que pensem que aquest acte no feia falta, haguerem segut molts mes i ens hagerem fet sentir un poquet mes...erem molt poca gent i va ser un poc vergonyos pensar que sols els que estaem alli pensaem que ixo va estar mal. Pense que dins d´aço no caben ideologies ni grups es un acte que humilla de dalt a baix al animal i aixo hi ha que defendreu siga com siga. A l´altra avorer si la gent s´anima i pensa d´altra forma. AU!

Anónimo dijo...

Si pot ser en passar les festes canviaran els cartells de les papeleres.Posarà: "Castalla neta es cosa de Paneta" jejeje.

Ara fa uns dies blai, parlava del tema dels diners negres. Doncs be, els que teniu "Palco" per a la vaca i us heu encarregat del tema burocratic del palco, es a dir el pago de 75 € que s'havia de fer a la tourist info. Be, els documents que jo tenia eren:

1. Sol·licitud de Cadafal
2. Carta de Paneta on explicava lo de la inspecció.
3. Normativa per a montar el palco.

On figurava l'import a pagar?

On tinc el rebut de que jo he pagat?

Unicament tinc una fotocopia de la solicitud amb el segell de la tourist.

Son aixo diners negres a l'ajuntament?

Qui sels emportarà "bajo manga"?

Les vaques s'han de fer en factura oficial perque es un acte que organitza l'ajuntament, així es que no em val un "son pa pagar les vaques".

Lino em ports explicar que es el que declares?

Paneta vas a deixar a Castalla "neta"?

Gracies

Anónimo dijo...

SABIEU QUE EL PALCO DE LA TRIBUNA NO CUMPLEIX AMB LA NORMATIVA DE SEGURETAT DE LA FESTA DE BOUS AL CARRER??
Si si.. a vosaltres us han fet gastar-vos una pasta reformant palcos i us han cobrat per posar-los pero el senyor alcalde - eixe que diu que tot el que fa es sempre que siga legal- ha posat un palco amb tribuna dalt que no compleix ni de prop la normativa de seguretat.

Ahora vas y lo cascas...

Anónimo dijo...

Com es diu pel poble: "Entre el Roig, Sabina i Paneta, ens deixen a Castalla Neta".

O com diu un amic meu: "Entre el Roig, Paneta i Sabina, Castalla s'arruina"

Anónimo dijo...

Algú sap algo del arbre desaparegut en la plaçeta el carreter? No se per què l'habran llevat, no pareixia malalt, desaprensiu o similar.

Anónimo dijo...

volem respostes!!!!
k ha pasat amb el arbre???

Anónimo dijo...

Lo de l'arbre és simplement una demostració de xuleria per als que vam protestar l'altra vegada. Es com dir: no vos agrada el caldo? preneu, dos taces.
El llenguatge panètic s'ha d'entendre sempre com el producte de maquinaments mentals obscurs i totalment dirigits.

Anónimo dijo...

Sobre el arbol de la placeta del carreter, segun me comentan...se presentaron los operarios enviados por el ayuntamiento con la motosierra a las ocho de la mañana a quitarlos y cuando los vecinos se dieron cuenta de lo que pasaba, llegaron tarde a salvar el arbol que falta pero impidieron que cortaran los demas.
No se si alguien puede confirmar esta versión de los hechos, pero si fuera así, a esos arboles les quedan dias, semanas o meses, pero estan condenados.
Estos arboles, no presentan ningun problema de raices ni ningun otro parecido, tal vez el simple hecho de que son grandes y bonitos y molestan la vista de algun "vecino".
No se si la solucion esta vez serà cambiarlos por farolas o por ramitas del tipo Av. de onil, y esperar 15 años a que se hagan grandes y bonitos para volver a cortarlos por que molestan.

Anónimo dijo...

PERO SOLS EL AJUNTAMENT QUE NO FA RES PER NETEJAR I PER TINDRE EL POBLE NET?
tambe la gent que no es dedica a reciclar, i amuntega tota mena de brossa, i ademes tambe ara venen festes i brossa per tots els llocs!!
Ala bones festes i si tant vos molesta la brossa pa festes fa falta gent de la neteja, jo en vindre ja estara tot netet!!!
SALUTACIONS...

Anónimo dijo...

per favor la plaçeta del carreter no Paneta...!!!!!!

¿Castalla verda?
¿Castalla neta?

JA!