jueves, 6 de marzo de 2008

Temps de poda




Hola gent, com des d'els llunyans inicis rurals de la nostra ciutat, poc abans de la primavera, els camperols escampen el fem pels bancals i es preparen els terrenys per obtindre bones collites a la fí de l'estiu, mentre d'altres acaben de podar les oliveres i d'arreplegar la llenya. Però enguany hi ha una novetat; els amos de la finca han manat als maseros "arreglar" els jardinets de la finca. Diuen que no se sap bé qué és el que volen fer, però tractanse d'unes persones tan sabudes segur que ho fan pel bé de tot el poble. Si es que sense ells no sé on aniriem a parar. Tinc unes ganes de veure-ho acabat! Tú saps qué guapet es quedarà tot?

23 comentarios:

Anónimo dijo...

no coment.

Anónimo dijo...

no entenc res...

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...

Qué fort el Paneta dels collons. Caiga a dir-nos que soles anava a llevar els pins perquè molestaven a les infraestructures públiques.
Qué creus que la gent som imbècils? Dime tú a mi en qué molestaven els pobres arbustos!!

Mentider, mentider i mentider!

Anónimo dijo...

Segur que amb les arbustos fa plantetes per a donar-les de soborno, vull dir, de regal en la pròxima campanya electoral.
Se les dona de verd el tio i fotre com se´ls gasta. Coses com estes són les que fan callar a la gent que diu "al menos en este alcalde es pot parlar, i té en conte lo que vol el poble".

Sí clar, ho té en compte i després fa el que li passa pel forro. No sé, m´enduc moltes desilusions. Quan pense que açò va per bon camí, que anem avançant cap al diàleg i cap a la bona política sempre ve algú que em torna de sobte a terra, o deuria de dir a asfalt.

Anónimo dijo...

Mira tú el paneta, a la chita callando a la chita callando.
I ara qué? a la pròxima reunió ca Rita la cantaora. Si vol saber quina Castalla vull que vinga ell a ma casa, que ell cobra per escoltar i a mi no em paguen per pensar. Si servira de alguna cosa, no m´importa però que et prenguen el pel i que damunt es toque a tú fer la faena.
Birlos.

Anónimo dijo...

No us alarmeu i no desistiu, si convoca un altra reunió i no assistim haurà conseguit el seu propòsit, això no lleva que vegem el que fa i no ens cabregem. Està clar que si les infrastructures vials patien problemes hauria de trobar una sol.lució, però tallar-ho tot era lo més fàcil. Quina llàstima de jornal que li paguem. La de coses que es podrien fer.

Anónimo dijo...

Un article de Tino en la secció d'Opinió de l'ESCAPARATE:

http://www.escaparatedigital.com/noticias-opinion.php?idn=3945

Anónimo dijo...

Flipe en l´Ajuntament.
Pareixen la mafia italiana. Amb bons trages amb bones paraules i després, ala, una punyalada per l´esquena.
Pareix que a Castalla has de posicionarte com a ecologista o anar en contra de la natura.
Poble de locos.

Anónimo dijo...

Huí estava Juanri en "la radio cantamañanas" com diria el sorro. Estava com a analista parlant del resutlat de les eleccions.

Primera i lamentable, que demostra que es una locura convidar-lo per a fer cap analisis de res, es que ha dit que el dissabte, el van convidar a baixar a alacant a la concentració "de eixe d'allá amunt que han matat"... pero esta es altra historia...

El tema es que se les ompli la boca parlant de l'aigua, i que estos ho arreglen tot amb aigua salada.

Este es el unic ajuntament que talla els arbres i QUE POSA GESPA A LES ROTONDES REGANT-LES AMB "ASPERSORS"!!!!

I he escoltat per ahí que també tenen plans per a la avenida...

Pero no val la pena, jo no pense encadenarme a cap arbre per a arreglar el desastre que altres han votat, i mes, quan estaven tots ben "avisaets".

A la merda.

Anónimo dijo...

algú sap que mes van a tallar??

Ara quan tornava del kurro estaven intentant traraure un Sant Roc d'un xop.

S'han fet amb un eixemplar de Teix, que en queden ben pocs, i poc a poc van tots els xops en terra. També estan iniciant tramits a un dels pins del cuartel.

Si no paren, en Nadal tendràn que portar el paraigüero d'Onil per a penjar les llumenetes a algun lloc.

Alucinant.

Anónimo dijo...

Quina llástima que 4600 euros soles produïsquen l'ocurrència de tallar pins.

Anónimo dijo...

No vos adoneu de que han llevat els matorrals per a fer 'Castalla Internacional II'? Als pobres no els queda lloc on edificar...

Anónimo dijo...

Ojalà tingueres raó, sr. anonimo...

(per cert, anonimos varios, podrieu numerar-vos "anonimo 1 anonimo 2...", seria mes facil per a contestar-vos)

Lamentablement SI QUE QUEDEN TERRENYS PER A CASTALLA INTERNACIONAL, SI, de fet, tinc informacions d'un parell de veïnsque els han intentat comprar "el terrenet", I NO HAN VENUT.

La llàstima es que sols son un parell, hi han altres que si que han venut.

Marsadi, (constructora de C.I.) està acumulant terrenys. No se quines son les intencions, si per a edificar mes o per al golf, que lo del golf té la seva miga...

En les reunions amb l'ajuntament, practicament ningú dels asistents tenia una bona opinió (per diro d'alguna manera) de Castalla Internacional, i la contestació del Sr. alcalde a les reiterades preguntes sobre el seu futur, la resposta era que "no sabem que farem, aixó està ahí, el nou equip s'ho ha encontrat fet, i no sabem encara si es quedarà així, o anirà a mes...".

Esta contestació no cuadra molt amb les informacions que tinc, no vullguera pensar que el Sr. alcalde si que té ben clar "quina Castalla vòl", i que ens va ocultar informació sobre el futur de C.I., perque té que estar ben informat de les maniobres de Marsadi.

Altra opció, es que el Sr. alcalde ens contara la veritat, que no saben que fer. I que per altre costat, Marsadi pense en ampliar. Es ací on entra en joc la Llei Reguladora de Camps de Golf de la Comunitat Valenciana.

Anónimo dijo...

(continuem...)

Esta llei es la que de veritat fa pòr. Teòricament està feta per a "regular i ordenar" la gran demanda de llicències per a construïr-ne.

Tots pensem i ens alarmem pensant en el gran consum d'aigua que te que tindre un camp de golf, estem equivocats. El consum anual d'un camp de golf està entre 0.5 i 1 hectòmetre d'aigua/any, i ens fan callar dient que l'aigua serà depurada. Ací es on tenim que tindre pòr.

Serà depurada i provindrà de les clavegueres de la urbanització que va darrere de cada camp de golf. Ací es on està el consum d'aigua d'un camp de golf.

Esta llei, comença parlant de les bondats del golf: Ambientalmente, el golf, por su gran extensión y capacidad de adaptación al medio, puede y debe constituir un instrumento que contribuya a la preservación y mejora de los valores ambientales y paisajísticos del territorio... ...el impacto social que produce se traduce en un aumento neto del empleo con una fuerte componente local que implica mayores oportunidades para los territorios donde se ubican los campos de golf...

Quan el camp es de titularitat pública: ...Los suelos que tengan carácter dotacional... ...podrán ser obtenidos por la administración mediante expropiación... ...A tal efecto la aprobación de los planes que contuvieran tal previsión llevará implícita la declaración de utilidad pública e interés social, la necesidad de ocupación y la declaración de urgencia de la misma, a efectos expro-piatorios, de los bienes y derechos necesarios para su implantación.

La ejecución de los campos de golf de titularidad privada se efectuará de manera siguiente...en suelo clasificado como no urbanizable se tramitará mediante el otorgamiento de la preceptiva declaración de interés...Si ocupa suelos clasificados como no urbanizables, seguirá el mismo tratamiento que los parques públicos naturales, conforme a lo previsto en la Ley "tal tal tal", integrándose en el área de reparto resultante con los correspondientes coeficientes de ponderación de valor comunitario...La edificabilidad máxima de las construcciones vinculadas al campo de golf...no podrán superar los 1.000 metros cuadrados construidos cada 9 hoyos...

En definitiva, que com estem tots en el paro, som "zona degradada", ens portaràn la panacea que ens ho curarà tot.

Esta llei permet l'expropiació de terrenys al declarar el golf "de utilidad publica e interes social". Si no vols vendre, t'ho foten. Esta declaració també pasa per damunt dels ajuntaments, obligant-los a donar el permis d'obra i a recalificar terrenys. Obliga a la constructora a dotar de serveis a la instalació, accesos, aparcament, ALLOTJAMENTS....

Parlant clar, si fan un camp de gols, estàn obligats a fer viviendes

Faena per a tots, recuperaràn uns terrenys degradats, depuraràn l'aigua, les donarém les gracies, i... es faràn rics venent xalets a còsta del nostre territori, xalets als que tendrem la sort de tindre que dotar de serveis la resta de la vida.

Espere que la sospita de que el Sr. alcalde ens amaga aluna cosa, siga només aixó, una sospita...

Blai

Anónimo dijo...

Respecte l'espectacular "poda" de l'Avinguda d'Onil, ahir vaig escoltar la versió d'una persona vinculada al Molt Il·lustre i em va comentar que els pins, xops i altres arbres havien fet miga les tuberies i desaigües d'alguns edificis. A més, els setos s'havien convertit en nius de rates de tamany considerable. Òbviament, el problema no era nou i amb el temps s'haguera agreujat encara més. Per això van decidir copiar el model 'Mercadona': fora vegetació i voreres amples.

Després d'escoltar l'explicació no se si ha estat la solució més idònia per vàries raons. Al tractar-se d'un espai verd s'hauria d'haver intentat mantindre. Es podria haver fet una poda selectiva, trasplantant pins i xops i mantenint les espècies amb menys arrelació. Pel que fa les rates hi ha companyies especialitzades en el tema. I el més important, voluntat de mantindre els jardins, perquè el que han fet és la solució més fàcil: "mort el gos, fora la ràbia".

Què en penseu?

Anónimo dijo...

Ells, com a bons neocons, segueixen les teories de bush: lo millor per evitar els incendis forestals es tallar tots els pins.

Anónimo dijo...

El més curiós és que Rajoy va dir que per a combatre el canvi climàtic tenia previst plantar 238 arbres per minut durant els propers quatre anys si guanyava les eleccions, és a dir, 500 milions d'arbres (EL MUNDO 07/02/2008). A la Comunitat Valenciana els dirigents del PP (els caps del nostre Molt Il·lustre) parlaren també d'uns 50 milions d'arbres.

Hauríem d'enviar-los una còpia de EL MUNDO del 7 de febrer???? Igual no va arribar la premsa a Castalla eixe dia??? Misteris de la vida.

Anónimo dijo...

Llegiu aquesta notícía apareguda a EL PAÍS el dia 2 de març de 2008:

"El cabeza de lista del PP al Congreso por Valencia, Esteban González Pons, se comprometió ayer a que 50 millones de árboles de los 500 que el presidente de su partido, Mariano Rajoy, prometió plantar en España si gana las elecciones, se plantarán en la Comunidad Valenciana. González Pons hizo esta promesa durante una visita al espacio natural de La Vallesa, en el Parque Natural del Turia, donde ha expresado su intención de convertir esta área en un "ejemplo de pulmón verde metropolitano". Según indicó, estos árboles se plantarán al margen de los que se planten en la política de reforestación de la Generalitat."

Sembla que la premsa tampoc va arribar a Castalla eixe dia...

Però el millor de tot és la notícia que podeu llegir a la web del PP valencià. Pegueu aquesta adreça i llegiu: http://www.ppcv.es/consultanoticias.asp?id=2276

NO COMMENT

Anónimo dijo...

He de dir que en pareix be el que ha fet l'ajuntament, jo no vull rates, ni que les tuberies estiguen destroçades.
Que ho arranquen tot!

Anónimo dijo...

A mi em molen les rates i les tuberies destroçades.

Anónimo dijo...

Algú sap on estava exactament el Teix que han tallat???

M'han comentat que per ca Arturo...

El Teix es un arbre protegit per una llei de la Generalitat, per estar en perill d'extinció. Tallar-lo es delicte.

Punxeu per a vorer la llei http://www.uam.es/otros/consveg/documentos/valencia.pdf

Mireu un trosset de la llei....

Orden de 20 de diciembre de 1985, de la Conselleria de Agricultura y Pesca,
sobre protección de especies endémicas o amenazadas.


En la Comunidad Valenciana, existen una serie de especies vegetales que se
encuentran en peligro de extinción
, bien por su recolección incontrolada o por su
utilización comercial, o bien por ser muy reducido su ámbito de distribución geográfica,
por lo que es preciso adoptar medidas para su conservación.

Artículo 2º
Esta protección implica la prohibición de la recolección, la tala y desenraizamiento de
estas plantas
, así como la utilización de sus partes y semillas y su comercialización...

Artículo 6º
Las infracciones a lo dispuesto en esta Orden será sancionadas de acuerdo con lo
dispuesto en la Ley de Montes
de 8 de junio de 1957 y el Reglamento por su aplicación
de 27 de febrero de 1962.


Deixem de remolar per els blogs i fem algo mès constructiu??

ELS DENUNCIEM JA D'UNA PUTA VOLTA??

Anónimo dijo...

Per si no n'havien tingut prou amb "l'herbeta" ara ja estan llevant els arbres. I ací ningú diu res! És vergonyós com la gent gira el cap davant actuacions com aquestes. ja sé que tenen majoria absoluta, però també he sentit a moltes persones votants del partit que ens "governa" que no estan d'acord amb el que s'està fent. El que haurien de fer és queixar-se com cal, exercir el dret que tot individu té de demanar explicacions als polítics. Però no, és més còmode queixar-se a les tertúlies de cafenet i julepe i quedar bé, que anar un matí a parlar amb el senyor alcalde i informar-se. Tenim el que ens mereixem (per desgràcia)!