lunes, 24 de marzo de 2008

Anem allà


Hola amiguets i amiguetes! com ha anat la mona? la meua, personalment, estava deliciosa, i des d'ací li faré un reconeixement a ma mare, que va ser qui la va elaborar.

Soles volia saludar-vos i dir-vos que, si feu un poc de memòria us adonaréu que fa quasi un any de les passades eleccions, amb el canvi d'alcalde i de regidors propiciat per aquestes. Per la meua part, i per commemorar i fer un balanç de l'any que ha passat, em suposaria fer un esforç nul posar, el dia corresponent, un titular que fa referència a una màxima que circulava pels sectors del poder en temps de la trancisió espanyola, sí allò de "no os preocupeis, ahora es necesario que todo cambie para que todo continue igual". Però altres persones del blog volen que ens ho currem un poquet més; he cedit a les seues pretencions.

Per eixe motiu i perque m'han dit que els ciutadans tenim el dret i l'obligació de veure si els polítics acompleixen les seues promeses, hem quedat en esbarrallar al màxim els ulls (sí, igual que ho feu quan veieu alguna cabassada per ahí), i preparar una espècie de memorandum amb les coses prometudes, les coses fetes, les coses que tots creïeu anàven a canviar, i com no, en el temps en què vivim, a quín "cost". Així què, si voleu participar, no dubteu en escriur-re les vostres percepcions. Això sí, obriu l'ull i tapeu-vos el nas, perquè el cloroformo mediàtic segueix emanant com sempre.

35 comentarios:

Anónimo dijo...

Jo aprofitant que he rebut huí el periodiquet eixe que ens info-deforma faré un anàlisis d'igual valor o més que el del mateix periòdic, total ja...

Conferència de Isabel San Sebastián 100 persones; tot un fracàs monumental per a lo que volía el pp. Recursos de tots utilitzats per a uns quants.

Unos antisistema rompen los pasos; com personalment no tinc cap dubte de la perversió amb la que s'atribueix l'ajectiu "antisistema", en la meua notícia diré que van ser quatre disditxats incults o inclús quatre borratxos desalmats. Un antisistema també pot ser del pp, això sí, un antisistema de tots els sistemes menos el de'ell. I emulant el rigor i la qualitat del periòdic, ara em canse i men vaig.

Anónimo dijo...

Què ha passat amb l'escola "belingüe"? Diuen per ahí que les obres s'han parat...

I amb l'auditori eixe que seria per a tots els músics i el poble de Castalla? Ens hauríen d'explicar per què no s'han posat d'acord amb les associacions musicals.

Anónimo dijo...

Xiquets, Paneta vos la està pegant per davant, per darrere, i hasta en el carnet d'identitat.

A què espereu per a fer "el gran pas"?

Anónimo dijo...

Els que ací estem intentant fer alguna cosa, de vegades ens reunim, alguns firmen amb el seu nom, altres amb un nick, pero tots, quant ha fet falta reunir-nos hem donat la cara.

Intentem conseguir un poc, o al menys el haver-ho intentat, solament el que una persona reflexione sobre com s'utilitza el seu vot seria suficient recompensa.

Si el que intentes dir amb lo de "el gran pas" es que ens apuntem a algun grup politic de l'oposició com a unic remei, de entrada ja es faig saber que res de res. I menys quan l'oferta ve de algú que entra com a anónimo.

Quina confiança ens dones? si quan intentem fer algo que no es la via que has decidit tu entres ací a posar-mos a parir? remoleu de la falta de tolerancia de l'equip de govern, però no tolereu que algú intente fer per una via diferent a la vostra, el que vosaltres no heu conseguit en anys mitjançant la politica. Quina diferència hi ha entre ells i vosaltres?? Veient les vostres intervencions crec que sou igual de intolerants amb el que pensa o camina de maneradiferent. Solament una cosa vos diferència, ells governen i vosaltres no.

A nosaltres pot ser que ens la claven per davant i per darrere, però es l'opció que hem elegit per a treballar, despres de vorer com "el gran pas" no avançaba.

Els primers anys de "el gran pas", jo estava content de com s'utilitzava el meu vot treballant en l'oposició. Multitud de propostes i mocions, i cada tres mesos un butlletí explicant el seu treball i la resposta del govern.

Ara no m'entere de res del que pasa, i aixó es faena de "el gran pas", han tallat les plantes del carrer de ca arturo, i no he sentit a l'oposició, sols a gent per ací que ens conta que el Teix tallat està protegit, ho denunciareu? ens ho contareu? he escoltat a Paneta en la radio dir que "es tracta d'eliminar barreres arquitectòniques" en un carrer que està totalment adaptat, que estava fotense la tuberia, que te mes anys que jo que en tinc 32, he vist al Cronica de Castalla com expliquen que lo arrancat s'ha replantat prop del riu, quan tots hem vist com tallaven tronquets per a llenya i carregaven els setos a un contenidor, he escoltat a Paneta contestar a una pregunta sobre el que pensen fer amb Castalla Internacional que "es una cosa que ens hem trobat feta, i com ja està ahí tenim que donar els mateixos serveis que al poble, pero que de moment es lo que hi ha, pero encara no sabem si li donarem continuitat a que continue creixent o es quedarà com està..."

De totes estes coses m'he enterat als blogs, que si que estan informant del que pasa i deixant en evidència al ajuntament. Nomes amb la 'ultima ja podeu demostrar que l'alcalde no ha contat la veritat, ja que jo sense haver fet "el gran pas", m'he enterat que Marsadi compra terrenys a punta pala, i he vist un cartell anunciant 500 viviendes mes. Si ells ho amaguen i vosaltres no ho conteu, com collons penseu conseguir algo??

No es esta la tasca de "el gran pas"? No teniu suficients raons contrastades i vistes per tot el poble per a poder treballar? Per a crear consciència critica al poble i que poc a poc camvíe la "tortilla"? Estan posanvos-ho "a güevo" amb salvajades evidents per a que treballeu i no esteu fent-ho, al contrari, la majoria absoluta va a mes i vosaltres sols vos foteu els vots els uns als altres per aixó de "el voto util" dels que ja no sabem que fer.

Blogs de debat com este, de noticies com castallaoberta , o de critica amb humor com el de el fill del sorro son els que de veritat estan informant del que fan, del que diuen, i de com manipulen... exactament la tasca que us hem encomanat molts de nosaltres i que no esteu fent o almenys no conseguiu fer-mos aplegar.

Pot ser la culpa no siga vostra, ja que han conseguit controlar-ho tot i la vostra tasca es verdaderament dificil, pero crec que per eixa raó deurieu aplaudir lo pòc que desde estes iniciatives estem conseguint. Penses que s'haurien convocat les reunions per al nou PGOU si no fora per les tertulies i noticies provocades per este blog???

Ells utilitzen l'emisoreta i el periodiquet per a la propaganda. Al periodic no apareixeu i a la radio no podeu anar per haver-la denunciat (amb raó). Heu guanyat el judici i l'ajuntament te que tancar-la i ens hem enterat als blogs. Si treballeu per al poble tendrieu que fer-ho public i dir-li al jutje que l'ajuntament no aplica la sentència i fer-ho ja, per a que eixe tio deixe de intoxicar. Per que no ho feu? Encara no es el millor moment per a traure talà politica??? Esteu deixant que eixe tio manipule un temps mes sols per guanyar vots?? Esta es una de les raons per les que jo no done "el gran pas".

Pot ser que ens la estiguen clavant, pero hem conseguit que siga publicament. Estem fent que s'els veja el plumero ja que han mentit publicament i nosaltres ho contem als blogs. Ens la claven publicament, si, pero amb vosaltres ho fan igual, pero al plenari, que no va ningú, i ademes heu deixat d'explicar-ho.

Però jo no es demane que dones "el gran pas", i treballes amb nosaltres, ja que crec que la teva via també es nessesaria, ja que com sempre m'ha explicat m'auela:

tota pedra fa pared

Anónimo dijo...

M'apunte al que diu Blai, que mentre amb una mà li tira de les orelles a l'ajuntament amb l'altra li tira a l'oposició, juju ( així ja no ens queden mans per a fer autocrítica!!!)

Eixa deuria ser la tasca dels ciutadans. Com deia aquell il·lustrat, amb els polítics màxima exigència, mínima confiança. Però en la realitat no és així. Els blogs d'opinió com aquest tenen menys "audiència" que els de notícies. Si penjarem algo sobre les dames o la reina o similars, ho tindríem a tope. Qüestió de cultura, que li farem...

El problema no és de qui governa, el problema, veig jo, és que la major part del ciutadans d'este poblet pensa que eixa forma de fer política és la correcta. Molts no n'hem conegut altra. L'ajuntament continua prenent decisions en funció dels seus gustos. Escolte el que em diu este, el que em diu aquell... i faig el que m'apetix, que per això mane jo i m'han votat cada vegada més gent.

El problema d'això és que, com diu mon pare, "els vots no donen la sabiduria".

Jo visc a l'Avinguda d'Onil i a mi ningú m'ha demanat opinió per a fer cap canvi. És més, no conec a ningú a qui li hagen demanat opinió. Evidentment no pots demanar-li opinió a tots. Però pots fer una esquesta ràpida i publicar les opinions recollides.

Sempre pose el mateix exemple però és que és acollonant: A Londres (més de 7 milions d'habitants) els habitants de cada barri trien, per exemple, les faroles que volen.

Allà tenen tradició democràtica,
ací creem que els elegits democràticament fan el que volen i després ja critiquem.

La política dels "fets consumats" per a que no critiquen abans, només després, continua sent el ideal per als polítics. Els ciutadans de Castalla pensen que no hi ha altre model.

Ací comptar amb la gent per a prendre decisions es impossible, inviable, lent, pesat...(per a fer propostes ho han fet sempre, abans en el bar, ara en la Casa de Cultura). Però es impossible, inviable, lent i pesat perquè la majoria de persones d'este poble pensen que el que mana decideix i punt. Jo trie a qui va a decidir per mi.

Hi ha un llistat de motius enormes per a entendre que 3500 persones voten a la llista del PP en el poble (com en Andalucia voten al PSOE faça el que faça), per això considere que el més important es concienciar a la gent, no de que vote a un partit determinat, sinó de convencer al "seu" partit, que actue com cal, siga el que siga.

A mi me se dona igual qui mane. No sóc de cap partit. No vull ser-ho. He vist molta gent raonable construir-se un pensament en base al que diu el seu partit per a que em passe a mi a estes altures.

Estic amb Blai, els ciutadans estem per a exigir als nostres representants el nostre model. No per a posar-nos una camiseta i defendre-la a mort.

Ara per ara, el poble està content amb eixe model, però no podem creuar els dits i esperar que les persones que entren s'equivoquen el mínim possible. La tasca que ens queda per davant és intentar concienciar al que mana que altre model és possible. És una tasca lenta i desagraïda, però jo crec que entretinguda. També és lent i desagraït formar part de l'oposició, no ens enganyem.

El dia que Bloc o PSOE guanye les eleccions a Castalla, nosaltres continuarem igual. Exigint i col·laborant per a que les coses es facen seguint el model que nosaltres creem millor per al poble (personalment pense que l'alternança es necessària per a no tenir sensació d'impunitat).

I prou. Que me s'escapen les vacances fent discursos a l'aire.

PD. En ocasions tinc la sensació que estos blogs són com el "speakers corner" que hi ha al Hyde Park de Londres (altra volta Londres, que pesaet). On la gent va a contar tot el que li passa pel cap i els altres van a riure's dels que parlen. juju.

Anónimo dijo...

La veritat és que els debats d'esta pàgina a voltes són apassionants.

Jo vull trencar una llança tant per al anónimo que demana "el gran pas" com a la rèplica. Diguem que la meua intenció és "conciliar", ja que veig que els interessos que tenen uns i altres són, en el fons, els mateixos. I de passada, els mateixos que els meus.

Crec que tots tenim un mateix objectiu: que Castalla siga l'objecte de polítiques avançades, rigoroses, sostenibles i democràtiques.

Uns, tenen la voluntat de desenvolupar directament eixes polítiques, i per això dediquen el seu esforç, el seu temps i els seus diners a aconseguir situar-se a l'Ajuntament. Crec que la gent del Bloc és la que més s'ajusta a eixes polítiques que volem, però tenen dos grans limitacions:

-La primera, els diners. Sense ser un partit gran, no poden comptar amb un equip d'advocats per a denunciar totes les irregularitats ni amb una partida econòmica estable del partit, i s'han de rascar la butxaca els mateixos militants del col·lectiu local. Ja es gastaven els seus diners fent-nos un butlletí, que ara, pel que siga, no fan. Serà perquè s'han cansat de vore que els diners gastats i que a tots ens costen molt de guanyar els van fer passar de 3 a 1 regidor?

- La segona, la falta de personal. Quants militants deu tenir el Bloc? 10? 20? No crec que molts més. Amb eixa precarietat d'efectius, és molt difícil mantenir durant 12 anys un treball constant. La majoria de la gent pot centrar-se en treballar en una cosa 4 o 5 anys, però demanar-li a una persona sense cap recompensa que dedique 12 anys de la seua vida a fer una faena diària i constant crec que és demanar molt. Però la culpa és seua. Algo no deuen estar fent bé quan no creixen. Si s'han estancat amb 10 o 20 militants, algo no funciona, i han de ser ells els que miren què fan mal i corregir-ho, en compte d'entrar a una web a demanar que la gent faça "el gran pas", probablement per a substituir-los perquè estan cansats.

Per contra, els que treballeu des d'esta associació heu decidit que la política directa no és el vostre camí. Voleu influir, però no liderar. Voleu poder dir el que fan mal i poder dir per a on s'ha d'anar, i aixina vos sentiu còmodes. Permeteu que vos diga que eixa postura és la més fàcil deprés de la de quedar-se en casa. No liderar res, no arriscar-se a equivocar-se, i tenir com a una missió "orientar" i "criticar" és una postura que frega la prepotència, ja que presuposeu que "teniu raó", que la vostra manera de fer "és la bona", que les vostres idees "són les bones", i no teniu cap examen davant del poble que vos puga rebatre res.

Aixina i tot, crec que la situació actual de Castalla no permet actuar d'altra manera. Es tracta de convéncer al PP de que les coses es poden fer millor, que s'ha d'avançar en la democràcia, que s'ha de mirar per l'interés general i no per l'interés particular, que s'han de fer polítiques més sostenibles. I això a pesar que els regidors del PP freguen, en la seua majoria, el límit entre la mediocritat i la incompetència. Però també crec que li deveu, li devem, a les persones de l'oposició i que molt probablement serien els millors dirigents que podríem tindre en Castalla, un marge de confiança, un poquet de comprensió i de complicitat, i no ser tan injustos amb ells, ja que han treballat molt i passen dificultats per la falta de confiança general en la política.

Anónimo dijo...

Hola Reblai...

Estic d'acord amb part de el que dius, pero amb alguna coseta discrepe un poc.

Se de les dificultats que tenen els partits petits, i admire a la gent que es mulla i treballa en ells afrontant tanta dificultat.

El que critique es que cada vegada que em mulle, de manera diferent, sempre em critiquen i em diuen lo de "el gran pas".

No m'agrada la politica militant, pero m'encanta la politica.

El fet de que no m'agrade el seu lloc, es que en moltes postures no estic d'acord, entre elles la de mirar-ho tot des de el punt de vista de traure vots. No m'agrada.

El PSOE d'Alacant va posar una vegada abogats en mans dels locals, i van trobar moltisimes irregularitats que podrien constituir delicte. No van denunciar per estar llarc de les eleccions i era preferible esperar per a conseguir un efecte de cara a les eleccions. No m'agrada. Per a mi lo correcte si hi ha delicte, es denunciar per a que el poble es lleve de damunt als corruptes, a pesar de que s'haja oblidat de cara als pròxims comicis. No duraria gens en cap partit per que estes coses no m'agraden.

I hi ha una coseta que comentes, que m'ha tocat un poc els ous, pot ser per que nomes em llegeixes i no saps el que faig fora.

A pesar de que algú pot adivinar qui soc, vaig a contar-te una coseta per a respondre a la teva afirmació de "...Voleu influir, però no liderar. Voleu poder dir el que fan mal i poder dir per a on s'ha d'anar, i aixina vos sentiu còmodes..."

Recordes la moguda dels aerogeneradors? Jo vaig formar part del coret que portava tota la iniciativa, que per cert, encara continua. Amb el braç escaiolat, em patejava el poble amb el carret de la compra de ma mare carregat amb fulls i fulls d'alegacions, comerç per comerç, arreplegant les signades i procurant que no s'acabaren els fulls.

Nosaltres vam avisar a l'oposició dl que pasaba, ja que al M.I. van silenciar el projecte.

La primera reacció del M.I. va ser dir que "es cosa de valencia, no podem fer res", i de l'oposició de aprofitar-ho per a clavar canya. Estos cmportaments sols van provocar que l'ajuntament es tancara en banda, i prou el dir uns que no ho volien per a que el M.I. ho consentira.

Nosaltres vam començar a informar-nos i a informar al poble, mai dient que no voliem els molins, sino que pensavem que no era el lloc correcte. Que per a destroçar el carrascal tenien que demostrar-nos que hi havien medicions de vent.

Milers de vegades el M.I. va intentar etiquetar-nos de politics, de "els de la carretilla", de que teniem darrere al de ACTIU, al BLOC... raons que ens haurien posat a part del poble en contra.

El fet de que ningú conseguira potititzar-nos va fer que mes de 4.200 persones del poble signaren les alegacions, i estic segur que si ens haguerem deixat politit-zar, o la iniciativa la encapçalara qualsevol partit de l'oposició, els resultats haurien segut molt molt inferiors.

Este èxit va fer que el M.I. traduira el numero 4.200 en vots, i, ostia! quasi 1.000 vots mes que ells en les locals.

En eixe moment, a pesar de que continuaren els intents de "criminalitzar-nos", el M.I. va encarregar un estudi, que el van presentar com a alegació, i posiblement, fora la millor i mes documentada prova per a demostrar que el projècte no deuria anar avant.

Per aixó no acepte que em digues que "Voleu influir, però no liderar. Voleu poder dir el que fan mal i poder dir per a on s'ha d'anar, i aixina vos sentiu còmodes, i estic totalment convençut de que si esta tasca la hagués fet des de un partit polític, els resultats no serien els mateixos. També crec que no hagués pogut fer la meva feina lliurement, sino que hauria estat supeditat al partit, sempre en clau electoral.

I l'ajuda rebuda per part dels partits va se mes be poca, per que no l'aceptavem si la condició era que apareguera el nom del partit, ja que era lo que desitjava Juan Rico per a poder descalificar-nos.

Ens van negar moltes vegades la casa de cultura, fins i tot minuts abans de la reunió, i els atacs per part del alcalde no van parar en cap moment. Però a pesar de tot, el M.I. va estar convidat a tots els actes que organitzavem, i informat de totes les iniciatives que posavem en marxa. Tota la documentació i informació que conseguiem la posavem en les leves mans, a pesar que per a conseguir qualsevol paper del consistori ens posaven totes les pegues que podien.

La tasca va ser realment dura i complicada, vam soportar molts atacs, moltes descalificacions. A la mínima ens "criminalitzaven". A la fira de San Isidro estaven hasta els GEOS, ja que esperaven que els tirarem ous o algo. A la volta ciclista la seguretat en meta estava reforçada... No els vam donar el que esperavem, ni vam ser radicals ni ens van poder relacionar amb cap "interes ocult".

Molta va ser la gent que ens animava a seguir i ens aplaudia, pero també moltes les voltes que ens van dir "miralos, no volen les nuclears, i ara tampoc els molins prop de casa" i les voltes que vam explicar que si que volem els molins, que lo que volem es que ens mostren els estudis que confirmen que el benefici es lo suficientment gran com per a omplir irreversiblement de ferros, formigó i camins com a autovies, el carrascal, les fermoses o la serra d'onil. Encara estem esperant eixa explicació, i mira que hagués estat facil tapar-nos la boca. Per cert, molta va ser la gent que ens deia que lo que fasa falta, pero sols 3 o 4 persones vam ser i som els que vam portar endavant tot el treball.... Que per cert encara continua, ara per la via penal.

Ara mateix tinc la sensació de que som com el poblat gal d'Asterix, fent-li front al imperi romà. La resistència dels veïns d'un poblet d'Alacant, està fent que recule una de les empreses amb més cotització bursàtil.

Ara que ha baixat l'intensitat d'aquell "problema", i torne a tindrer ganes "de festa", comence a mullar-me en este problema, i pense fer-ho amb la mateixa il·lusió i nivell de treball que en l'altre, inportan-me una mèrda si som molts i només treballem 4, si per a alguns estan clavant-nos-la, si per a altres som els mateixos de sempre i oblidant la sensació de que sempre estarém solucionant el que altres han votat i ara ens diuen que tenim que fer algo per solucionar-ho.

No m'importen les medalles, no en vullc cap, l'unic motiu que em mou es pensar que nosaltres sols estem de pas, i que no tenim cap dret a negar als nostres fills el poder disfrutar de l'entorn que sempre ha pasat de pares a fills i ara disfrutem nosaltres.

Admire a qui es clava en politica, i mes en este poble, que al menys hasta fa poc, ha funcionat com una mafia, utilitzant per part del que manava, tot lo que podia fins i tot la vida personal o laboral, per atacar al contrari. Es intolerable que fagin public temes de la teva vida privada fins i tot falsos, a la radio, sols perque fas politica en contra d'ells.

Mai em voras escriure res criticant alguna cosa, sense explicar les raons que em porten a fer-ho o aportant una alternativa, ni tampoc reculant per tindre la sensació de que estan clavant-nos-la, es lo que pretenen. Sempre treballaré per lo que crec que es correcte, sense seguir cap interes, i escoltaré al que opina diferent, perque pot ser em faci vorer que estic equivocat.

Pero no acepte que em diguen que la manera de treballar que jo he decidit lliurement no es correcta, que sols val la seva, i menys quan compare els resultats d'una i l'altra.

Vos demane que no llegiu este escrit com un atac o com una manera de auto-, sino com una explicació per a que vegeu que es pot treballar d'altra manera paralelament a la via politica.

Ale, bona nit.

Anónimo dijo...

Anem a veure, hem de ser nés pràctics: com pot ser que, en el berenar de negres en que s'ha convertit el pp de Castalla, funcione amb disciplina quasi militar, i tots els qui no estem d'acord en el que fan estiguem furgant-nos en allò que ens diferència minimament? Per ahí ens perdem continuament.

Anónimo dijo...

Bon dia,

Sóc Ferran Martínez, del BLOC de Castalla. Supose que pocs lectors d'este blog sabran qui sóc, perquè fa 4 anys que visc fora de Castalla.

M'he decidit a escriure perquè no m'agraden les discussions sobre si és millor fer política o fer pressió social, i ho dic des del punt de vista d'una persona que porta 10 anys dedicat al BLOC, des de que tenia 18 anys.

Les persones que vam fundar el BLOC de Castalla provenim majoritàriament de les associacions del poble. Jo, concretament, vaig passar pel Centre Cultural Castellut i per l'Associació Cultural EL SOGALL abans d'entrar al BLOC. També he format part de NATURA I GENT i de l'associació FÒRUM CASTALLA 21, que pretenia ser alguna cosa semblant a l'actual QUINA CASTALLA VOLEM, però que no va durar. El que vull dir és que el BLOC no és un fi en ell mateix. No volem convertir-nos en una màquina de poder a qualsevol preu. No volem renunciar a l'espai social al que pertanyem.

El BLOC és una part d'un moviment social molt més ampli, que representa aquelles persones que tenen una sèrie de valors com la democràcia participativa, l'ampliació de l'estat del benestar, l'adaptació dels espais polítics a la realitat europea, la integració activa dels immigrants, la reconducció del procés globalitzador, el canvi del paradigma del "creixement econòmic" pel més sostenible de "desenvolupament econòmic"...

Eixe espai social, que cadascú pot anomenar com vulga però que a mi m'agrada anomenar "el valencianisme social", treballa i ha de continuar treballant en diverses vies. Una, la via cívica, a través de les associacions que li donen forma, i que s'han d'ampliar a associacions de tipus econòmic i empresarial compromeses amb els valors del valencianisme social. I ha de treballar en la via política, en la qual el BLOC és un instrument més (no l'únic) del valencianisme social. El BLOC, això sí, té vocació de unir-se amb la resta de partits i sectors polítics del valencianisme social per a buscar una posició unitària que li done cada volta més força (i en contra de la disgregació de forces actual), però no més força al BLOC, sinó més força a la via política del valencianisme social.

Per això, no m'agraden les discussions que confrontent una via i l'altra. Les dos són necessàries, i encara més, és necessària també la unitat d'acció entre les dos. No estic dient que tots els membres de les entitats hagen de fer un acte de confiança cega a la via política, però sí que s'han de coordinar, intercanviar idees i propostes, intercanviar arguments, discutir, guiar-se mútuament, ajudar-se...

No sé si aconseguisc explicar el que vull dir, però si algú vol que continuem parlant sobre el tema, ho podem fer per ací o, si ho preferiu en privat, a través del meu correu: ferranmartinezverdu@gmail.com

Una abraçada,

Ferran

Anónimo dijo...

per la meua part, dir-vos que en pareix genial cóm és generen estos debats per mig d'un foro cóm éste o per mig del que siga. Estem davant d'un instrument de comunicació, que aprofita per a traure el que tots i totes tenim en el cap quan parlem de política local.

Açí tots tenim una opinió des de sempre, i és ará quan estem intuïnt per mig d'aquestos blogs, cóm amb un poquet d'informació diferent i un poquet de raonaments, eixim als foros a fer debats cóm aquest, que torne a dir, en pareix de lo millor que he vist en molt temps en un poble com el nostre.

Jo vos propose (i sempre ho pense) que deuriem de generar estos debats en el carrer i eixir cap a fora, que sóm molta gent i amb moltes ganes de canviar la situació social i política del poble.

Generar foros cóm aquest i altres, és, apart de parlar i coneixer a gent que pensaes que no exisistía al poblet, poder construir una xarxa de debat polític i social alternatiu a on totes i tots els que estem parlant per açí transformem el que tant coneixem i odiem.

Esta clar que en primer lloc está tindre la consciéncia de que algo no funciona, després coneixer que altra gent també hi pensa que algo no funciona per a qué, tal cóm día Benedetti "en la calle codo con codo somos mucho mas que dos" per a en últim lloc poder crear algo nou. Maï és pot parlar de canvis si no parlem avanç sobre el què volem canviar i cóm. Ahí em pareix que és a on ara estem

Bé, altra vegada estic de bon humor, açó ja te que acabar¡

Anónimo dijo...

La veritat és que dóna gust vore debats d'aquest nivell, sense missatges absurdes i eixides de to amb insults inclosos.

Are be. Quins són els següents passos? O tot açò quedarà amb un grapat de posts a aquest blog? Com es pot organitzar un grup de debat que arreplegue idees i opinions?

Anónimo dijo...

El primer que s'ha de fer és perdre els recels i donar tots la cara. Qué està passant en aquest poble, que fins i tot els que ací parlem ho hem de fer com a anónimos? Si volem que s'escolten les nostres posicions hem d'eixir de la xarxa virtual; açò està molt bé pero es insuficient. Hi ha molta por en este poble i hauriem de reflexionar per veure si hi han motius per a tenir-ne o no.

Anónimo dijo...

Anem a fer un reconte de la desinformació en la que comptem:
1. Que passa amb el PGOU?
2. Que passa amb l'aigua?
3. Que passa amb les noves instal.lacions públiques?
4. Que passa amb el territori?
http://www.golfresidencial.com/realEstate/zones/zoneView.do?id=3796
5. Que passa amb les nostres al.legacions?
6. Que passa amb les urbanitzacions noves?
encara en queden...però en pregunte, i sí possem totes estes questions en un stand a la fira de san isidre?. Igual tots els guiris que vingen a vore la fira i comprase una figureta en miniatura del castell, tenen algo que dir també, no?

Anónimo dijo...

"El Pleno del Ayuntamiento celebrado el miércoles 26 aprobó, por unanimidad de todos los grupos políticos con representación municipal (PP, PSOE y Bloc), el Plan de Rehabilitación de una manzana del casco histórico, donde está prevista la construcción de Viviendas de Protección Oficial (VPO)"

És un desastre açò de no poder anar als plenaris. L'Escaparate publica açò i jo em quede amb les ganes de saber molt més. El Crònica de Castalla... bé, el Crònica de Castalla no es mereix cap comentari (qui es el responsable d'això? Algú de Castalla?). La radio no la escolte, però sembla que tampoc és fiable (deixem-ho així).

Però algun comentari d'algú de l'oposició es troba a faltar. Perquè van votar a favor si saben que hi havia gent en contra de com estava redactada la memòria? Igual no vam deixar prou clar amb les al·legacions que la memòria estava feta apressa i mal?

Intuïsc que deu haver passat alguna cosa més... però no sabem res. Algú sap alguna cosa més? Ferran? Tino?

Es comenta que alguns signants de les al·legacions han rebut una contestació protocolària, però els altres encara esperem.

Respecte a la gent que escriu i diu que s'ha de donar la cara i tal, o pregunten quin deu ser el següent pas. No estaria mal que a la pròxima citació que fem es deixen caure. Una cervesseta i algun comentari nou sempre venen bé.

El pròxim pas ja el tenim en marxa. Continuem movent-nos a poc a poc.

PD. He gaudit d'algunes participacions, sobretot dels que escriuen nous... sempre fa alegria (ferran, blai, reblai...)

Nosaltres anem fent cosetes, però no estaria mal que tots pogueren fer aportacions i proposar, per exemple, recollir signatures per a deixar clar que el poble no vol més urbanitzacions o ampliar l'existent. O qualsevol cosa que ens passara pel cap. Des d'ací ajudaríem i personalment la sensació seria distinta. Jo sé el que em dic.

el fill del sorro dijo...

Com en este blog molts de vosaltres ja no sou gens anònims, i de segur que en algun moment tendreu ganes de soltar tota la mala llet desde l'anonimat, El Fill Del Sorro
te les portes obertes per a que ho feu, ja sabeu com ens agrada la mala llet.

Però per suposat, sense insults i amb tota la "sorrera mala folla", per a tocar els collons ben tocats, pero com diria un amic meu "con estilo".

També teniu el blog obert per a penjar qualsevol coseta, video o imatge, que deixe amb el cul al aire, a eixa gent que vosaltres sabeu, que al mateix temps que amb una ma fa palmadetes a l'esquena, amb l'altra escorcolla la butjaca per fotre't la cartera...

Com a bon sorro que soc (som), investigaré el tema "guirilandia internasionà" per a posar damunt la taula si es veritat o nó el que vos va dir el metje, "que encara no sabem que farem", o mes be, "si que ho sabem, pero no vos ho contem, que també ens agrada que vos esteu callaets"

Si algú te alguna denuncia pública que fer sobre el Dr. House i l'equip d'urgències, i li agradaria fer-ho a este blog, però tambè amb mes "impacte visual", pot posarse en contacte amb la gerència de El Fill Del Sorro a la direcció de correu del blog puntxan en estes lletretes

(publicitat)

problemas de soledad? no sabe que hacer en sus ratos de ocio?
ponga una sonrisa en su vida, apadrine un sorro, solo por 5 minutos al dia.

Anónimo dijo...

Si, jo sóc un dels 95 que vam al·legar al pla de rehabilitació, Ara be, em quede de pedra al llegir que TOTS els grups han votat a favor del pla, pero que ha passat acì.

Perque no podem "informar-nos" (jejeje informar-nos al Espacagate, al Cronica o el Tio de la Radio.

Algu va dir en campanya que a la seua web, posaria cada acta cada comentari cada aclaració, en resum tot el que pasava als planaris, crec que al del PSOE està, pero l'ultima es del 19 de Decembre y únicament explica les coses que ells han proposat.

Al del Bloc, son tot noticies del partit pero cap dels plenaris, y pense jo que ens fem falta uns y altre pero "juntos no revueltos" sense que QCV es vincule a cap partit, solament ajudar-se uns a altres.

Parlant del Cronica, també m'agradaria proposar una cosa, fins ara mai havia proposat, ja que si entre casi tots els dies a QCV pero mai havia comentat.

Propose: Es podria fer alguna cosa amb el Cronica de Castalla? Recorde que a les xarrades del quina castalla volem va vindre una dona de Biar, no recorde be crec que li dien Pilar o no se, ella va parlar de que a Biar van aconsegur que no s'editara el Cronica de Biar per considerar que era un us exclusivament propagandistic de l'ajuntament pagat amb diners de tots.

No podriem fer això acì?

Anónimo dijo...

Jo també sóc una dels firmants per a les al·legacions. Estic d´acord amb tú en que ens hem d´ajudar uns als altres. No et preocupes que QCV no té la intenció (ni la més mínima) d´entrar a formar part de cap partit polític. Per ara anem bé així amb el blog, aunque també ens encantaria fer coses que trascendiren el món virtual.
Respecte al Crònica.
Està clar que és un panfleto propagandístic del partit dominant, però no les tinc totes que la millor opció siga anar a tancar-lo. Com a idea em sembla bona, aunque en la pràctica no. Crec que millor seria intentar que publicara coses reals i el més objectives possibles, i sé que açò és extremadament difícil. Però tancant-lo qué adelantem? Si ens queda Francésc Navarrés per a continuar en la seva funció!!!
No sé no sé, tema complicat.

Respecte Pilar, la regidora de Biar, sí, van dir que a Biar van conseguir tancar eixe periòdic. Però a Biar tenen participació ciutadana i ací, per molt que s´empenye en fer vore el mayor, no tenim res ni paregut.

Anónimo dijo...

una coseta que si que podem fer, es buscar el e-mail de la redacció del "conyica" o el telèfon i queixar-nos.

Pense que en som ja uns quants per ací, i el tema sería anar a saco, no deixar-ne pasar cap. Expresar la nostra disconformitat en la seva manera de fer piriodisme, i demostrar-los que no enganyen a ningú.

Una resposta masiva a cada mentira expresada o intent de manipulació, o a fer un gran bombo cada vegada que troben un euro en terra.

També li podriem demanar al fill del sorro, que apart de analitzar al capullo de la radio, que ens deixe penjar al blog la "correcció" del panfleto.

Anónimo dijo...

Hola ferran.

El que tu has explicat perfectament sobre la tasca en comú de tots els moviments es el que jo intentaba explicar.

Jo intentaba explicar-ho per el fet de que cada vegada que hi ha una propòsta sempre apareix algun anonimo parlant de que eixe no es el camí, que per a treballar de manera seriosa hi ha que fer-ho des d'un partit politic.

Com he dit en un post anterior "tota pedra fa pared"

Blai

Anónimo dijo...

Promet solemnement que pròximament solucionarem la falta d'informació sobre els plenaris en la web del BLOC.

Estem treballant perquè els nostres regidors puguen canalitzar fàcilment cap a la web totes les seues iniciatives i preses de posició.

Doneu-nos un poquet de temps, i em compromet personalment a que molt prompte tindreu la informació.

Besets i abraçades,

Ferran

PS: Una proposta per al Crònica de Castalla: 9 pàgines per al PP, 2 per al PSOE, 2 per al BLOC, 7 per a les associacions (total 20 pàgines).

Anónimo dijo...

una proposta per al crónica de castalla: que desaparega

Anónimo dijo...

Soc jo altra vegada.

Volia demanar disculpes per haver-me incluit en el 95 ja que ara xarrant en la meua germana, m'adone que no vaig al·legar, uns per altres i les meues al·legacions es van quedar al calaix.

Pero espere que meu pugueu perdonar, ja que la meua intenció era la de fer les al·legacions.

Quin cagao, jo que m'he envalentonat pensant que si, que jo estava en els 95... ufff.


No pasarà més.

Anónimo dijo...

BON DIA. he estat passetjan-me per aquestos espectaculars missatges.
Nomes dir-vos que em feu molta gracia i que sou meravellosos i que vos penseu que aneu a arreglar el món quant nomes esta en mans dels mes poderosos ah!! i soc anonim/a per que em dona la gana.
SALUTS CASTELLUTS

Anónimo dijo...

Hui no estic per a canviar el món que em trobe cansat. Però demà... De demà no passa. O no, que demà toca passar "l'aspiraora". Millor despús-demà. Ah no!!, que tampoc puc!!, que he d'anar al Mercadona... Si que està la cosa mal.

Tens raó, ho haurem de deixar en mans dels PODEROSOS, que jo estic molt ocupat. Entre contestar a tonteries i les tasques domèstiques no donem abast. I els PODEROSOS segur que tenen "chaches" que les netegen i no tenen blogs en els que contestar a tonteries...

Si es que la culpa de que el món estiga en mans dels PODEROSOS encara serà teua, oh estimat anònim , que ens fas perdre el temps!!!

Anónimo dijo...

Hola petardetes i petardets, dir-vos que el proper dissabte s'inaugura a Castalla (la Castra Alta dels romans), la seu del PCPV-PCE. Esteu tots convidats a parlar amb total llibertat sobre Quina Castalla Volem. Personalment, preferisc una Castalla comunista, en mans de les treballadores i treballadors, sense el capital i sense reaccionaris. Ens veem.

Anónimo dijo...

Lo siento pepiño stalin, todos estos que escriben aqui son la esencia del pijiprogre, pisitos de lujo pagados por papuchi, trabajar lo justito y por enchufe, no se a cuantos le gustaria un Castalla trabajadora, tendrian que currar. Por mi parte quiza me pase un dia, vea abierto y entre a ver si podemos compartir ideas y reivindicaciones.

Anónimo dijo...

Estimat últim anònim,

no tinc el plaer de conèixer a tots els que escriuen en este blog. Axí que no sé fins a quin punt estarà ple de pijiprogres amb pisos pagats pels seus pares. Però si vols compartir idees i reivindicacions, ja saps on has d'acudir.

Salutacions

Anónimo dijo...

per al anonim "pigiprogre"

Mira calamar, lo primer, per a insultar, llevat la careta, anònimament es de miserables.

Si no compartim les mateixes idees i per a rebatir-nos insultes, nomes demòstres que no tens idees, que vas cap on va el vent.

Mira tio, als 13 anys vaig vore com tancaba l'empresa de mos pares i a casa venia gent amb corbata per a emportar-se la furgoneta. He vist a ma mare plorar perque no tenia per a comprar menjar per a mi i el meu germanet. He vist a mon pare posar un parell de ous i començar desde mes avall de zero. Quan estudiaba, per la vesprada tenia que treballar per a que ma casa tirara endavant, parle dels 14/15 anys. Els contes bancaris de mos pares i iaios, el cotxe, la casa... estan al meu nom, per a que no "volen".

Quan els meus amics tenien el jornal per a comprar-se el cotxe, el meu anava tot a casa, per a que el germanet anara a la uni, el de mos pares sols donava per als gastos i deutes.

Me les veig i me les desitje per a aplegar a final de mes amb la hipoteca VPO per culpa dels veletes com tu, que sense idees ni coherencia, voten als que hi han i insulten als que no ens agrada.

Veig com el jefe no em puja el jornal, i canvie joguets barats de xina a caixes que posa CE, i el fill de puta els ven a preu espanyol.

Cada any em canvia de empresa, i no acumule antiguetat, i als inspectors de treball fa segles que no els veig.

I despres de tot lo exposat, encara em preocupe per el poble, per a que els teus fills no es mengen tota la merda produida per els que com tu, sols insulteu al que vol canviar algo.

Ale

Anónimo dijo...

blai tranqui, em pareix que ningú es mereix una explicació de perque fes el que fás i menys demostrar o explicar de a on vens per a justificar la teva posició i cóm sempre dic "pels seus fets els coneixereu".
Sempre el més fàcil és criticar i no fer rés, crec que açí el progre está clar qui és; el que parla des de una posició d'indiferència i quan no té rés a perdre. Que maï es mulla només quan veu que els altres fan coses i ell no sap cóm ni de quina manera. Pobret paràsit social...les seves paraules pareixen les d'un tipo de la cope, no? pijiprogre, maricomplejines...etc.

Anónimo dijo...

Eixa de parlar mal de les persones en compte de les seues idees me la sé. Eixa és fàcil.

Eixa de insultar als altres amb l'insult que m'encaixa a mi, abans que ells me s'avancen, també me la sé. Ésta demostra certa intel·ligència, però fins i tot els macacos llancen la merda abans que li la llances a ells.

Eixa de faltar pel que m'han dit m'han comentat sense tenir ni una mala idea de res, es una vella tàctica, però també la recorde. Estic fent-me vell.

Siguem original per Déu, que el poble se'ns va de les mans!!!

Siguiente pregunta.

Anónimo dijo...

Pijiprogre, tu madre te cagó, no?

Anónimo dijo...

ei, blai, ja he parlat amb una productora venezolana, tens que escriure 358 capitols y pasarán per castalla a firmar. Es dirá "El Ploró".

Anónimo dijo...

a vore si he compres la jugada:

Proposem idees que poden ser bones o no...

O fem amb bones maneres, fugint de la comfrontació politica...

Intentem debatir amb tots...

Els anonims ens insulten, sense arguments i sense donar la cara...

I si es toquen els ous i es defenses, pitjor, ara soc un ploró...

Mola este joc, al final sempre acaben donanten pel cul...

A mi m'han tocat els ous amb lo de pijiprogre que no en fa un brot a la sombra del papi, i m'he defensat perque no acèpte que ningú sense coneixer qui soc em judje, i a mes a mes, despres de lo pelat que tinc el cul. No son plors, no... es mala llet.

Blai

Anónimo dijo...

M'encanta vorer com aquesta gent que es dedica a dir, Pau, Republica, dictadura...
Salta al camp dels comentaris com gallines salvatges per a picar tot ciutadÁ que tÉ dret a escriure i expressar-se com tots vosaltres amb anÒnims.
¿Tranquilitat i pau?
No estem a la página de ¿quina castalla volem?
doncs idees i comentaris no sobren.

Supertoni estaves molt cansat per a contestar el comentari dels homes poderosos, pa que contestes??

Blaiet son problemes personals, aci tots suem el front i mes ara.

Una castelluda.
SALUTS!!

Anónimo dijo...

Per aixó, perque "ací tots suem el front", he fet eixes expicacións.

Pot ser estan de més, i dona peu a que em diguen ploró...

Però estan fetes en un moment de calentor. Ningú sap el que faig o deixe de fer, però t'asegure que en els ultims tres anys he fet mes per el poble i he dedicat mes hores que molts regidors amb cartera....

Ho he fet amb la intenció de contestar a estes paraules:

...todos estos que escriben aqui son la esencia del pijiprogre, pisitos de lujo pagados por papuchi, trabajar lo justito y por enchufe...

Ho senc, no faig res buscant cap reconeiximent, ho faig per gust, però que em dediquen paraules com les anteriors, tant a mi com a bona part de la gent que escriu, que sé que treballa de tot cor dedicant hores de la seva vida, em toca els collons de tal manera que rebente rapidament.

Nomes volia respondre a ...todos estos que escriben aqui son la esencia del pijiprogre, pisitos de lujo pagados por papuchi, trabajar lo justito y por enchufe..., res mes que aixó.