viernes, 14 de septiembre de 2007

TARANTINO vs. COPPOLA.



El cineclub Annie Hall busca presentadors per a aquest combat de pesos pesants. Per ara guanya als punts claríssimament l'aspirant Quentin Tarantino, per a sorpresa de crítics i públic entés. 3 a 1 va en les eleccions (a dia de hui, tres membres del cineclub han elegit produccions de Tarantino i només un, una de Coppola).

Tres són les pelis triades del púgil de Knoxville. Reservoir Dogs, Pulp Fiction i Jackie Brown. Aquestes tres obres desfilaran per la Casa de Cultura de Castalla aquesta tardor. I encara no s'ha tancat la seua actuació: encara pot llançar-se algú de vosaltres i presentar-nos algun dels Kill Bill o qualsevol de les seues participacions en altres films. Portes obertes.

Per la seua banda, el gran Francis Ford Coppola, a dia de hui, només ha aconseguit col·locar un colp en aquest cicle. Però un uppercut de dreta espectacular: Dracula. Estem a l'espera que algú es pose de la seua banda i contraataque amb qualsevol dels Padrinos, Corazonada o Apocalipse now. Només així podríem equilibrar la balança.

Com veieu, la lluita es aferrissada. Només ens falta gent que vullga dedicar cinc minuts a presentar alguna d'aquestes grans produccions del cinema contemporani.

Anem allà. Açò es una crida generalitzada. Necessitem més vida cultural com a vacuna contra l'apatia general. Sabem que no serà prou, però algú que presente o aconseguisca emocionar-se amb obres d'art com La ley de la calle o el Padrino, segur que està molt més aprop d'entendre el món que l'envolta (sobretot aquest poble).

7 comentarios:

Anónimo dijo...

no sé no sé. M´encanta Tarantino però l´ultima peli m´han dit que és superrara (més del normal). Adore pulp ficcion y kill bill. Però: pregunta als organitzadors: Es pot posar una peli de Kill Bill sense l´altra? no crec que s´entenguen per separat. s´han de vore les dos juntes.
Bo, ho senc però a mi no m´agrada gens parlar en públic. però podeu comptar amb mi com a públic, que també és un paper important, no?

Enhorabona pel que feu i seguiu aixì. amb la tancada de bars que se´ns ve damunt anem a tirar-nos tots al cine...

Anónimo dijo...

L'última de Tarantino te la recomane, es molt bona. Aixó si, no supera a ninguna de les altres, però es molt curiosa i imaginativa. El final, ni se t'ocurrixca intentar adivinar-lo.
Es un tribut a un tipus de pelicules de baix presupost del tipus "terror i sexe".

Anónimo dijo...

A mi m'ha encantat l'última de Tarantino també. La llàstima és que l'han tret del paquet amb el que anava. En Estats Units projectaven Planet Terror (Robert Rodríguez) i Death Proof en un mateix passe. Estaven concebides com a una doble projecció de Serie B amb un xicotet descans pel mig. Era un homenatge a eixos cines que projectaven dues pelis de serie B amb les que va creixer Tarantino (i supose que Rodríguez). Si t'oblides de l'argument per centrar-te en els personatges, les converses, la música i el poder de les imatges, tens un resum en noranta minuts d'un dels directors més poderosos del cinema actual. Si vols un argument poderós, no vages a vore-la.

Respecte a Kill Bill, ens poses en un xicotet compromís. Tens raó. Igual deuríem vore les dues seguides... (Fa segles que tenim pendent, a petició d'un parell de membres del cineclub, les tres de El senyor dels anells o les sis d'Star Wars, però eixe exercici de frikisme el deixarem per a més avant). Tot es vore-ho. Una vesprada de divendres ho podriem fer. El problema són les butaques de la casa de cultura (insufribles). No li'n veig cap altre.

I sí, tens raó, et necessitem si no pot ser com a presentador, com a públic. Farem un poc més d'ambientillo.

Per a la vostra informació s'ha afegit al cicle "Apocalipse Now" de Coppola i encara tenim en l'aire un "Padrino". Esta setmana reservem dies i en repartir-los amb els presentadors ja fem el calendari oficial.

Al kukat i a l'anònim només dir-vos que encara esteu a temps de presentar. Que cadascú les presenta com vol i que es una xicoteta excusa per parlar un poc... sempre estem en família.

Anónimo dijo...

Ah, per ací no ho he dit. Si algú vol "Pulp Fiction" per a ell, jo puc canviar. Me l'havia triada perque pense que és la pel·lícula amb la que millor m'ho he passat en un cine. La que més m'ha sorprés. Més de tres quarts de pel·lícula amb la boca oberta... Però puc canviar a alguna de Coppola que veig que no tenen tants seguidors. "La ley de la calle" s'ho mereix. El mític "chico de la moto" bé valdria una presentació.

Ara, si ningú em reclama "Pulp Fiction" per presentar-la, me la quede. Qué és un meua... I el que vullga gaudir de Coppola que se'l baixe.

Salutacions a tots.

Anónimo dijo...

Més avant podríeu fer-ho vosaltres. Posar les dues pelis juntes, la de Rodríguez i la de Tarantino.

Lo de presentar pelis, jo tinc por escènica, si no ho faria...jejeje.

SI feu les 3 del senyor dels anells aviseu, però ho veig molt difícil... si ho feu, en versió extesa, no?

Anónimo dijo...

Clar. Si és fa, és fa bé o no es fa. Posarem la versió extesa del Senyor dels Anells i, per suposat, tenim en ment posar el duplet Tarantino-Rodriguez (Quan ixquen en DVD)

La de "planet terror" no l'he vista. Pel que diuen abusa dels efectes gore, però això no és una cosa que em preocupe, sempre que la peli estiga bé. Si només es basa en això per a captar l'atenció del públic, si que hi haura que pegar-li toc al bo de Robert. Tarantino ho utilitza però no tot gira al voltant d'això.

Anónimo dijo...

Ja veig que tot torna a la normalitat i el Cineclub no podia ser menys, jajaja.

Per a quan son aquestes pelis??
Es per anar fent espai la agenda.

Gràcies i salutacions!!