viernes, 31 de agosto de 2007

Una reflexió per el camí


Hola a tots.Vull aprofitar aquest espai per exposar una preocupació que m'assetja des de ja fa temps.Huí, fent ús de les meues vacances, he matinat un poquet i me n'he anat a la serra, aprofitant la fresqueta del matí; sinzerament és una de les coses que més m'agrada fer, però he pogut constatar i m'he indignat de veure la quantitat de deixalles i de brossa que he trobat al meu pas per sendes i camins.Personalment, crec que açò és una tendència que s'ha incrementat des de fa uns pocs anys fins ara, perquè fa uns vint anys que practique aquesta afició i mai no he vist tanta brossa al meu pas com ara. Serà producte d'aquesta forma de viure huí? d'utilitzar i veure-ho tot com si tinguérem el dret a consumir-ho? perquè tenim el poder i els recursos per a fer-ho? En el meu cas, vaig a la serra perquè trobe (o busque) la tranquilitat, la pau, la bellesa, l'armonia, la puresa ambiental, el silenci, o el so de les espècies que allà hi habiten (no oblidem que els éssers humans fa molts anys que som intrussos en aquests ecosistemes) en resum, tot el que als pobles i ciutats no tenim en el dia a dia.Per tot açò, crec que no es bo fer servir les serres com si foren una prolongació del poliesportiu, del parc municipal, del camp de tir, d'un circuit, etc. No son instal.lacions esportives per a nosaltres, tenen vida pròpia.

Dit açò, vull animar a tota la gent que va a les muntanyes de tots els llocs a què seguisca gaudint de les seues aficions, però que faça una mirada des d'aquesta perspectiva. Si tots ho fem podrem comprovar quant de millor serà el benefici que hi trobarem al anar, i com es mantendrà la qualitat del medi on habiten la fauna i la flora silvestres: Elles no en tenen altre per a viure lliures.

PROPOSTA PRÀCTICA:

Ja que no disposem de cap organisme ni cap autoritat que s'ocupe de conservar, observar i tindre nets els nostres paratges, proposem que cadascún de nosaltres, quan eixim a les serres, corregim en la mesura que puguem les actituds de tots/es aquells/es els qui no els importa res del que hem dit abans, és a dir: proposem fer un lloguet a la motxilla o utilitzar una bossa i arreplegar eixa llauna de refresc que ens trobem al davant, eixe pot de suc en una riba, eixos cartutxos escampats pel terra, eixa ampolla de vidre al costat d'una argilaga, eixa llauna d'oli de moto o quad tirada en una vorera del camí, etc. I ja que estem, no estaria de més que l'ajuntament o a qui pertanya la responsabilitat, posara uns cartells al començament de sendes i camins animant-nos a fer tot açò (no entenc de números, però no caldran molts diners per a fer-ho, no?) No creieu que seria bo per a tots?

Salutacions a tots/es!

i com sempre Bones Festes¡¡¡

7 comentarios:

Anónimo dijo...

totalment d´acord. En un poquet que cuidem tots la serreta tan bonica que tenim, de segur que no ens costaria tanta faena mantint-la neta.
jo tampoc entenc de números pero el meu amic paneta de segur que sí enten... aíxí que en una milésima part del jornal que el molt ca. s´ha possat, es podríen fer moltes coses per a millorar les nostres serres. Netejarles, per exemple, que sempre que arriba l´estiu estic jo patint per si s´encen la serra. bueno, per si no, per a quant será, perque veient l´estat en el que està, no tardarà molt.,
ale paneta, aprente la lliÇó-

Anónimo dijo...

També estic d´acord amb la reflexió sobre la brossa. Crec que és necessari que pensem en quin model de consum tenim, en la quantitat de brossa que produïm, i que gràcies a que una bona part es pot reciclar, i que disposem de mitjans per a la seua recollida. Tot i això, no cal més que mirar les cunetes de les carreteres, els descampats, les vores dels camins... En el blog terraverda.blogspot.com, al que agraïria als administradors d´aquest que em crearen un enllaç, he publicat una història sobre el tema.

Anónimo dijo...

Proposaria que voluntaris amb l´ajuda d´alguna associació, iniciaren la neteja del riu Verd.

Quina Castalla Volem dijo...

Hola Terra Verda
Ja teniu el enllaç en el nostre blog Grácies per participar en aquest blog i desde la gent de quina castalla volem, a vore si continuem proposant cosetes e idees per ha que castalla siga més habitable

Quina Castalla Volem dijo...

Josep Lluís, ja tens el link ficat al nostre blog. Ens ha agradat molt la teva història. Esperem no siga l´ultima.

Anónimo dijo...

O veiem d'eixir del menfotisme paralitzant en el que estem immersos els habitants de Castalla o ens ho veig mal. ACCIONS CONTUNDENTS I EFICACES JA.

Anónimo dijo...

producte de la deixadesa de la societat en la que vivim, perque en totes les generacions ha hagut jovens, que han fet del enfrontament amb les entitats oficials us i treball amb caire organitzatiu,per combatrer totes aquestes malformacions i la manca de asociasionisme i d´educacio social, esta portamos a la creacio de individus que es crien de forma individualista que solament pensen en el cap de semana i que perteneixer a la societat per a ells es limita a no fer res que es el que agrada,(parlar de cuestion socials es un rollaç ) axi que jo estiga equivocat i paseu remei,