martes, 8 de noviembre de 2011

El passat crida a la porta



Coneixeu eixa llei no escrita segons la qual quan critiques a algú per algun fet concret, dies després tu acabes cometent la mateixa errada? La nostra paràlisi té una fonamentació clara en aquesta llei justiciera. Maleïda siga, la patim contínuament. Calladets guanyem barbaritats.

Tres posts més avall, vam sermonejar lleugerament la nova corporació. Afirmàvem sense cap tipus de rubor, que ells no podien estar sempre conjugant verbs en pretèrit. Tres posts i dos mesos després, resulta que a nosaltres, últimament, només ens sorgeixen temes ancorats en el passat. Sobretot un que torna i torna de forma obsessiva, el PGOU. En la crítica està la penitència.

Per evitar escriure només d'un tema que va tenir la seua gràcia, però que ja molesta més que aporta, anem a obligar-nos a traure'n algun altre (sempre amb el risc de que es convertisquen en cíclics). Comencem pel primer i així és el primer que acabem.

1. El PGOU: Al penúltim plenari el regidor Paco Tortosa va afirmar que les contestacions a les al·legacions que vam realitzar a l'adaptació-modificació del Pla, estaven ja a l'ajuntament. Aleluia, aleluia. Que difícil és que les coses normals passen també a aquest poble.

Unes contestacions que mesos enrere no havien vist encara ni la tècnica de l'ajuntament (!!!), ni cap dels molts regidors consultats (!!!), ni estaven a l'expedient (no ens queden exclamacions ja possibles). Quan vam preguntar com era possible això, ens van contestar que els tècnics de l'empresa contractada havíen recomanat no donar-li-les als al·legants, ja que podien provocar polèmica (!!!). La gent protesta, els tècnics de l'empresa contesten, però no les donem les contestacions, no siga cosa que això supose un problema. Per a que servien per tant les contestacions? Per a que se li paguen als de l'empresa (Serenne o Laboratorio de Proyectos?) si no van a donar-se-li als implicats? On està la lògica d'això?

Les nostres al·legacions eren més polítiques que legals (en el bon sentit de la paraula polítiques, si és que a esta altura del conte encara conserva algun sentit positiu). No som advocats, no feiem referències explícites a la llei tal o qual, barra no sé que. Intentàvem que els nostres polítics foren conscients de que eixa adaptació-modificació tenia, segons opinions científiques, moltes errades i que era francament millorable. Suposem que les contestacions, redactades per advocats urbanistes, se l'hauran liquidada ben ràpid, (plaf! mosca) però tenim dret a vore-les.

Ja està. Ja ho he dit. Tenim el nostre dret a rebre-les a casa, no?

Supose que els tècnics del nostre ajuntament ja podran vore-les també. Que eixa també és bona.

2. "Propuesta para que la vaca de Castalla sea declarada Patrimonio Cultural Inmaterial". Ho vam llegir a l'Escaparate i, primer ens va xiular un poc el titular. Era com quan poses dos coses que no peguen juntes i dius, buf, no sé que passa, que no queda bé. Com si posares l'aixada plena de terra damunt del piano Steinway. Després, dins la notícia, l'assumpte empitjorava, perquè nomenaven l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura. La UNESCO i la Vaca de Castalla en la mateixa frase. Nivell.

Ací no hem criticat mai la vaca directament (sí que ho vam fer amb la invenció aquella dels bous embolats, quines ocurrències tenim al poble, la veritat...). Personalment no em desperta passions però entenc a la gent que sí, i puc comprendre la defensa d'aquesta tradició per part del poble. Però, era precís la UNESCO?. No ens podíem apanyar nosaltres només? Tenim por que no hi haja seguidors al poble per a defendre-la?

Quan ens imaginem a l'encarregat d'aquesta institució agafant l'informe, llegint les apassionants justificacions que poden acompanyar la sol·licitud, ens agafa un poc de vergonya, la veritat. Com es pot justificar? Amb l'antiguitat? Si és així, perquè no els majordoms per exemple? O ho justificaran amb la complexitat de la festa teixida amb la seua evolució al llarg dels anys? És que per molt que m'ho expliquen, no ho veiem. No ho veig.

Si envien el document, per favor, que el facen públic, que la curiositat ens matarà.

3. Ja hi ha una Oficina per al Centre Històric. Primer pas aconseguit. Felicitats! Quan vam signar amb tots els partits, estàvem convençuts que aquest pas l'acomplirien tots. Tres dels que van signar l'han portat a terme. L'oposició estem segurs que també ho haguera fet.

4. Ara queda la part difícil. Suposem que els presupostos per a l'any vinent estan elaborant-se estes setmanes. I donar dotació al centre històric per a la participació ciutadana i la realització d'un Pla Especial (PRI) significa retallar d'altres partides. Encaixar els mateixos diners, amb una exigència més, sempre és complicat. Nosaltres tindríem clar d'on retallar i les nostres preferències. Ara caldrà esperar a que isca el presupost 2012 per vore les seues. El compromís de tots semblava fort, dies abans de les eleccions, esperem no haver de moure de nou cel i terra per a que el centre històric continue sent Trending Tòpics (TT) al poble.

5. Hi ha un comentari en el post d'abans que ens ha deixat intrigats. Que va passar al plenari del dijous que va ser tan interessant? Algú que penge el video per favor. O que ho faça l'ajuntament a la seua web. O algú que ho haja vist a Movitel que ens ho conte! (última exclamació per hui).

Toni.

Pd. La imatge va hui com a homenatge per aquell que va tombar al més gran. No li pega gens a l'article però que li farem, Frazier s'ho mereix.

10 comentarios:

Anónimo dijo...

El FILL de Juan Rico, diu que hi ha dos municipals imputats més. Aço va amunt!!!!!!!!!!!

Anónimo dijo...

Els dines per al Casc Historic podem eixir dels que s'aforren si deixen estar la tonteria de la Vaca, segur que solicitar aixo que volen costa pasta, pos be, eixos dines per al Centre Historic.

Per cert, tot aixo de demanar a l'Unesco i totes eixes monaes, no vendran perque al home de la senyora alcaldesa li agrada tant la Vaca??

Ricardito dijo...

És un dubte raonable. Els polítics, en moltes ocasions, actuen segons la seua sensibilitat i/o gustos personals, per tant, si a l'alcaldessa li agrada la vaca (i al seu home) i a la major part del poble també és lògic que actuen defenent-la. A més, si se reconeix com a Patrimoni Cultural Inmaterial se contenta tant a defensors com a detractors (o almenys als últims les tapes la boca).

El que ja no em sembla tant raonable és ficar a la UNESCO pel mig. Sincerament, UNESCO i vaca de Castalla no casen. Si aquesta notícia apareguera el dia 28 de desembre pensaria que és una inocentada. Però bé, si els tècnics ho aconsellen i finalment s'aconsegueix donaré la cabotada i em llevaré el barret.

Impossible is nothing!

Anónimo dijo...

Per la creació de la página "PLENOSYONKIS.COM"

Per favor, que algú es pose a la faena, els castelluts que estem fora ho necesitem.

Grácies.

Anónimo dijo...

Si Candela torna tots els diners que s'ha endut del poble il·legalment, es podria subvencionar als pares de l'escola infantil "Ninos".

Es una proposta als pares per a la próxima manifestació.

Anónimo dijo...

Esto se duerme y el CH se cae, dejad el rollo de Candela y poneros las pilas. Me parece que estos son peores que los otros, porque de momento na de na. Y lo de la oficina del CH, un camelo. Pero sin pegas ahora con las lluvias la mitad de casas al suelo y las que queden ya las tirará Poteta. No queríais a Paneta, pues ahora veréis lo que es bueno!!

Anónimo dijo...

Els Plenaris en la web http://www.viucastalla.blogspot.com/

buf dijo...

Gràcies anónimo.

S'agraeixen les intencions però amb eixa qualitat d'imatge i so jo, sincerament, no ho puc vorer.

Per què (dimonis) no ho penja com Déu mana l'ajuntament a la seua plana web? Que pillen becaris, collons!

Anónimo dijo...

No puc deixar el rollo de Candela perque en pareix lo més vergonyós que he vist en este poble en molts anys. Es diu embutxacarse diners, amb totes les de la llei, diners de tots els castelluts, també teus. I damunt tens que aguantarli la cara de bobo dient que ell no ha segut, i continua sent regidor del meu poble. Vergonyós. Aixó es robar.
Si tant rollo es pareix, no será que tu també eres aspirant a lladre?

Anónimo dijo...

Si Candela devuelve el dinero, se podría contratar a mas policia municipal.