miércoles, 19 de mayo de 2010

Radiant


Sintetizadors, volumen electrificat, teclats i més teclats. Joaquín Montoya comença a moure's d'una forma complicada, les curves del seu cos li marquen un ritme determinat marcat pel so tecno de la música. El xic de la grenya groga apareix desafiant baix els làsers verds i vermells, els seus ulls perfilats amb llapís ens inciten a seguir-lo, i ara acomença ... "No tengo tiempo para pensar, no tengo tiempo para escapar"... L'escenari el tenim a tope de laca, calces de rejilla i maquillatge fucsia, és Carlos Vaso, 1982 i el tecno-pop comença.

Azul i negro, un dels grups mítics dels 80 estará a l'auditori el 5 de Juny, bona festa ens espera. Per als que teníem poquets anys, segurament que será el moment de conéixer aquell "Me estoy volviendo loco" que tots els adolescents tararejaven una volta i un altra en l'estiu de 1982. Era la melodia de la volta ciclista i d'una època on la música espanyola experimentava amb tot tipus d'instruments i melodies, fins explosionar en un collage de grups cadascun més estrany i divertit que l'altre... El tecno-pop ve de la mà de "Azul y Negro", experimentant i evolucionant amb aquest tipus de so fins l'actualitat. Ara els tenim ací, prepareu les hombreres, els pantalons pitillo i la mirada desafiant que el 5 de juny toca ballar.

17 comentarios:

Ricardo l'Evangelista dijo...

Açò sembla un pamflet de propaganda de l'Auditori (no vull dir que no vaja a posar-me de laca fins les orelles per a vore els "Azul y Negro", la meua intenció no és la d'ofrendre cap groupie). Però no passen coses més interessants al poblet? Com per exemple, el fet que l'alcalde i la regidora d'Educació se llaven les mans, als més pur estil Pilatos, en el cas de violència escolar patida a l'IES Castalla. Tenien una oportunitat d'or per a rectificar totes les burrades que havia protagonitzat l'anterior alcalde en les seues relacions amb l'institut i ara ho polititzen de la forma més inoportuna i incomprensible possible.

"No soy responsable por la sangre de este hombre".

castalla sin censura dijo...

las relaciones entre el Ayuntamiento y el IES Castalla son mas que perfectas desde hace años, el problema radica cuando uno quiere ser el niño en el bautizo, el novio en la boda y el muerto en el entierro...

Anónimo dijo...

Ricardito, això era una notícia de periòdic. Esperàvem un post teu...

Ricardito dijo...

“Pedid y se os dará, buscad y hallaréis, llamad y se os abrirá. Porque todo el que pide recibe y el que busca halla y al que llama se le abrirá." (Mateo 7:7-11)

Si el poble demana post, post tindrà. Insert coin...

Anónimo dijo...

De tot això ja es pot parlar en posts que no siguen este.

El que ens ocupa ara és que tindrem en Castalla al grup pioner del tecno-pop en Espanya, Azul y Negro, que celebrarà en l'Auditori el 25 aniversari del primer CD gravat per un grup espanyol ('Suspense', en 1984, del que ja s'han venut dos còpies en Ebay a quasi 500 euros, que jo sàpia).
De la formació original queda l'ànima fundadora, Carlos García-Vaso. Hi haurà fumet, làssers, projeccions i fins i tot el mateix ballarí que acompanyava Azul y Negro en els 80, en exclusiva per aquest concert.
Per als més frikis, Vaso tocarà amb la mateixa guitarra que va usar per a 'Hoy no me puedo levantar' i tots els temes del primer disc de Mecano, on totes les guitarres eren seues, no de Nacho ni de José María Cano, i molt menys d'Ana Torroja.
Per 3 euros, qui s'ho pensa perdre?
Porteu els vinilos que vos els firmaran!!

www.azulynegro.com

Gràcies Toni, per este post. Espere vore-vos a tots allí.

César (Ja compte els dies que falten 'con los dedos de una maaaaano')

Anónimo dijo...

OSTI TU ; QUINA PASSADA ! ! ! Això no m`ho perdo ni boig , es història viva de la mùsica a aquest pais . Os ho recomano a tots ;)

Anónimo dijo...

Yo los vi en ibi hace 3 años y sonaron geniales, volveré a castalla seguro, es historia de la música creo yo

Anónimo dijo...

vengo desde la coruña a verlos, no creo que haga falta deciros más

Anónimo dijo...

me parece un gran acierto, sobretodo despues del bataco de lo de nino bravo ke es mañana pero ya se que no es lo ke la gente se espera, perooooo es gratis

Ricardito dijo...

Aquests comentaris confirmen les meues sospites inicials: cortina de fum per a no parlar dels problemes reals dels poble...

Anónimo dijo...

això serà...

Anónimo dijo...

Pa i circo per a Castalla.

Anónimo dijo...

Si es fa, mal. Si no es fa, mal. Recollons xe.

la cap suprema dijo...

Per a una vegada que hi ha un post optimista d´una cosa bona de Castalla... Xè!

Anónimo dijo...

Estaria bé, que els de Azul y negro, tragueren l' Alcalde J. L. Prats a cantar amb ells, el: "Me estoy volviendo loco, me estoy volviendo loco, poco a poco...".

Ho dic perquè el diumenge passat, en el musical de Nino Bravo va pujar a l'escenari a cantar una cançó amb els actors i actrius, si no recorde mal era eixa que dia:
"Yo te seré siempre fiel pues para mi quiero en flor Ese clavel de tu piel y de tu amor...."

Tenim un Alcalde que sap fer tot però mai trau el "DO DE PECHO" quan més es necessita...

En fi, si en les pròximes elecions no li va bé que es presente al càsting del Operación Triunfo perquè entonaet si estava...

Anónimo dijo...

Yo confirme lo de 2002.

Anónimo dijo...

Ha no que es 02