viernes, 7 de agosto de 2009

Quina barbaritat!


Mentre nombrosos municipis del nostre territori retiren dels seus cartells els bou embolats per considerar-los cruels amb els animals, Castalla, ciutat puntera com ella soles, les inclou per segona vegada a les festes populars. I no acabe d´entendre jo quines ganes tenim de importar les coses que fora d´ací ja no funcionen, en la de coses boniques que podríem dur al poble... Ara que per fí s´ha fet consiència social de la barbaritat que suposa nugar-li dues torxes als cuernos a un animal amb la simple finalitat de vore com es crema poc a poc sabent que no pot fer res per a evitar-ho, ara que ja estem en el camí de superar estes bestialitats, ara, el duem a Castalla.

No sé si serà per donar-li un aire cañí al poblet, per fer totes les varietats de vaqueta disponibles en el mercat o per un subsconscient instint voayeur de l´Ajuntament però el fet és que ací tenim, un any més, el bou embolat, amb la justificació de "tradició popular". No sé jo quina tradició tenim a Castalla de punxar-li foc als éssers vius però en fí, si ens empenyeu que és una tradició bona per al poble, al menys que trie el poble ...

Vinga va, enquesta popular: A QUI LI POSARIEU VOSALTRES LES BENGALES?

21 comentarios:

Anónimo dijo...

Jo a la Mackenzie,per dir que es una festa tradicional de Castalla i no coneixer ni les tradicions de castalla ni la llengua ni res.

bous embolats pero dijo...

A Paneta.

Anónimo dijo...

A Paneta fijo! A vore si li agrada...
Home, ja està bé de fer el que li dóna la gana sense tindre en compte la veu del poble!!!
Si eixes són les tradicions que volen, aleshores que siguen les seues, però mai seran les nostres!!!!!
Diguem NO al bou embolat!

Anónimo dijo...

A Paneta per supost!! Les seues tradicions no son les nostres!!!!

Anónimo dijo...

NO AL BOU EMBOLAT!!!!

Anónimo dijo...

Les vengales eixes se les mereixen tots aquells que apollen estos actes.. tant que diuen que no els fa res al animal pues que que proven eixes persones a vorer si sufrixen amb foc damunt del cap.

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...

Lo millor de tot és que Paneta va posar les entrades a la venda per a este espectacle a la Casa de Cultura. Açò qué significa? cinisme, provocació, burla i insult per als ciutadans de Castalla. Espe home a agafat una carrera cap al no sé on imparable, ha d'acabar per no suportar-se ni ell mateix. A vore si despertes: que tú no aprofites per això, vas sense rumbo polític i soles practiques la ocurrència i la frivolitat. Mare quin poble, senyor mío....

Anónimo dijo...

Jo li les posaria a Paneta, i a tot aquell que vaja a veure l'espectacle, que són igual o pitjor que ell.

Sergio dijo...

Documental Earthlings

Anónimo dijo...

A tots els polítics que ens governen i cobren un sou desmesurat (que no es guanyen ni de bon tros), per no escoltar el que volen els castelluts en aquesta i en moltes altres qüestions.

María

jordi kukat dijo...

Jo posaria les banyes als del PSOE (a nivell estatal) i als del PP (a nivell del País Valencià i de Castalla), i a Europa en general, per no fer una llei de protecció animal per a tots els països de la Unió Europea, en que es respecte i es garantisca la dignitat dels animals.

Els bous no són objectes inanimats (com molts del poble pensen...), són éssers vius!

"si la tauromaquia es amor a los toros, el terrorismo es amor a la sociedad"



"Para poder llevar a cabo tal hazaña, los hombres más "atrevidos" del pueblo, muestran su "valentía" uniéndose en masa con el fin de, en primer lugar, colocar una cuerda alrededor del cuello del animal, el cual se encuentra encajonado, sin comida, agua ni ventilación, esperando a que la puerta de su ataúd se abra para conducirle al infierno."

Que valents sou eh??? Aii, molta por i molt poca vergonya tenen alguns!!

Recomane aquest article: http://www.enbuenasmanos.com/articulos/muestra.asp?art=1303, està molt ben explicat lo que és la festa dels Bous Embolats...

Salut!

Anónimo dijo...

jo li untaba el cap de brea ha lino

Anónimo dijo...

Que algú del PP li diga a la Sussanna MacKenzie que significa que el bou embolat no és una tradició de Castalla, perquè l´any passat, al plenari, se li va dir de diferents maneres, i, o no ho va entendre, o no ho va voler entendre. Ah, per cert, en els temps de crisi que estem i es gasten els nostres diners en espectacles vergonyosos, podrien haver començat a retallar per ahí, ja que ni Paneta ni ningú dels seus han volgut baixar-se el sou. Vaja manera de predicar l´austeritat. Menut exemple tenim!

mmm... Ignatius mateixa dijo...

Crisi???

Precisament: panem et circenses

En quant a anglesos en general, i Maquensis en particular, de qué us extranyeu? precisament a això venen: a vore bous, perque les ho a recomanat el seu psicoleg i a beure vi, que els han dit que aixina no tindrán cancer.

Pitjor veig "l'obreta d'en front del cau" que de 100.000 € ha passat a 250.000 €. Regalet del arquitecte de l'ajuntament, a sou d'algú que sense ser alcalde pot ser que és qui mes mana.

Bona nit, cresol.

Anónimo dijo...

http://www.lasprovincias.es/valencia/20090819/local/politica/castalla-denuncia-alcalde-propio-200908191448.html

Furgadents Atomic dijo...

Esteu en contra de el bous embolats i aneu al MC Donals a menjar porcs de merda???

Pero que feu... esteu plens de farlopa que es queixen el vegetarians pero vosaltres panda d'inutils que vos creu Deus... Vos ficaria un cohet borratxo a tots vosaltres pel cul desgraciats que menjeu carn i vos quexeu del bou embolat, aixo si que es de poca vergonya, si parexeu estupids defeneu una cosa i per un altre costat la feu, massa farlopa hi ha per ací , ací acomence a repartir osties i no acabe. Penseu el que dieu igual que eixos que es queixen de l'esglesia i es casen alli, o ixen de festers, o corren davant la vaca, o celebre el dia de Nadal, mare la farlopa....

Anónimo dijo...

si tan valent eres, i tantes amenaces fas, per què no ho fas en NOMS I COGNOMS?????
Molta farlopa em pareix a mi que es fas tu
Vinga va, anima't! En dos collons!!! Res de anonimat covard i barat! En NOMS I COGNOMS!!!

Si, jo sóc un covard, però a tu te se veu molt valent!!

Anónimo dijo...

Estic farta del mateix argument de sempre... "que si eres incoherent perquè estàs en contra de les corregudes de bous, però t´agrada menjar carn".
Què tindrà a veure matar un animal per alimentar-te que simplement per divertir-te? En el primer cas, és una necessitat bàsica; perquè les persones necessitem proteïnes animals per a viure de manera saludable.
Tanmateix, matar un animal pel simple fet de divertir-te, és una manera egoïsta i cruel d´actuar... "jo, en tal de passar-ho bé, passe per damunt de qui siga".Em sona un poc a colisseu romà, no? Tan poc hem progressat?
També estic farta de que molta gent s´excuse dient que "clar, és que és una tradició; és que sempre s´ha fet". El burca també és una tradició en certs països.
Per a mi, l´autèntic progrés és aquell que renuncia a totes aquelles coses que empobreixen la societat i la cultura.

Anónimo dijo...

NO al bou embolat, i NO al maltractament animal.

Furgadents Atòmic dijo...

He aqui una de las grandes excusas para poder ir en contra al toro embolado, la tipica excusa de que comer carne es alimentarse, seria de hipocritas argumentar lo que estoy haciendo pero lo hago, porque se hicieran un programa de television de como maltratan a un animal para hacer hamburguesas, me reiria yo, seria un programa tan visto como la primera edición de Gran Hermano,mientras que otras personas como yo no vamos ni a favor ni encontra y me doy cuenta de la falta de informacion de algunas personas, que en vez de disfrutar viendo sufrir a un toro, despues disfrutan como en la television, en canciones o en blogs se meten con gente al punto de llamarse "Tortura psicológica" y que pocos entienden. Nunca he dicho si estoy a favor o en contra, me parece un acto infame hacia un animal que sin embargo luego tambien es comido, atribuyendose como sobrenombre alimento. Tambien queria decir que no sois objetivos en vuestras críticas, porque la gente no disfruta de la "tortura" al animal si no del torero, cosa que no os dais cuenta, el toro puede matar al torero, el le ataca y el torero le clava la espada, motivos el arte del torero es así como bien te guste o no, pero en las fiestas de Castalla no hemos visto barbaries similares como las que ocurren en un plaza de toros, lo unico que podrias ser considerado "tortura" es poner fuego en los cuernos del toro, cosa que apoya mas del 65% de los habitantes de castalla, como tambien los presentes en dichos festivos, que llegó a estar casi completa la plaza.

Saludos "Furgadents Atòmic"

"Si vols llibertat respecta la dels altres"