jueves, 2 de julio de 2009

Amics i veïns del Centre Històric de Castalla



El pròxim dilluns 6 de juliol a les huit a la Casa de Cultura de Castalla va a crear-se una nova associació, la d'Amics i Veïns del Centre Històric de Castalla. Supose que tots ens l'estimem. Els més vells han nascut allà, els més joves hem escoltat mil voltes les batalles dels nostres pares i avis contant-nos on vivien i jugaven. I tots els de Castalla el sentim com a propi. També el nostre ajuntament se l'estima, no dubtem d'això, i suposem que això és amb el que confien molts per a deixar fer i no implicar-se en res. El problema és que si no es nota que hi ha un grup important de persones preocupades, amb esperit crític i amb ganes de donar la cara, no s'actua igual. Sincerament, algú pensa que sense donar la tabarra tots estos anys s'haguera contractat a un tècnic en patrimoni per controlar les obres al centre històric?.

La dificultat com sempre és mobilitzar a un gran nombre de persones. No és igual que demanen un pla integral a llarg termini 30 persones que el demanen 300 o 1000. Per això hem d'intentar mobilitzar a la màxima quantitat de gent i això significa fer el pas avant, comentar-ho en casa, convéncer als pares, als avis, moure gent que no accedix a internet habitualment. Vindre. Es complicat, ho sabem, però només s'ha de prendre una decisió. Vaig.

Hem fet nombroses conferències que ens han marcat un camí que podem considerar raonable, lògic i defensable per tots, siguen del partit que siguen. Podríem posar molts punts, però ací en van tres a mode d'exemple que hem tret de les opinions dels diferents especialistes del món de la universitat que hem anat portant.

1. Acord entre tots els partits per a establir un pla integral d'actuació en el Centre Històric. Sinó s'unixen tots els partits, estem sempre a l'espectativa de qui entra cada quatre anys. Quins interessos tinga. Si a eixe regidor de patrimoni allò li importa més o menys.... Els pobles han de mirar molt més lluny de quatre anys.

2. Elaboració d'un pla integral. No s'ha d'anar prenent decisions puntuals sense un pla conjunt. S'ha de decidir un pla a llarg termini i anar treballant dia a dia en eixa direcció. No es pot anar posant parxes d'ara faig cases ací i un parc allà sense una visió completa.

3. Es necessita un procés de participació ciutadana escoltant als veïns i tenint-los en compte. Fins i tot, per a un simple treball d'universitat sobre el centre històric t'obliguen a fer enquestes d'opinió, socials... entre els veïns.

Per a exigir eixes coses fan falta cada volta més veus i més gent. I associacions com esta ajuden a participar del teu poble. Si dividim el poble, en votants del PP contents i l'oposició queixant-se, estem dividint-lo artificialment. Tots deuríem estar junts per fer un poble millor. Esta associació ho intentarà. Si vens tu, millor.

Ens veem dilluns a la Casa de Cultura.

Toni.

11 comentarios:

Anónimo dijo...

Poseu-li una foto al text que a mi no me s'ocurrix res...

Anónimo dijo...

Demaneu lo mateix que demana el bloc.

Anónimo dijo...

també el pp ha parlat de pla integral...

enid dijo...

ara vaig que en tinc una molt guay!

Anónimo dijo...

yes we quen

Diaz-Mataix dijo...

Toni, no se si des de la distancia es pot formar part, pero si es pot, escriu el meu nom en la llista d'"amics i veins del Centre historic de Castalla"

Anónimo dijo...

Des de la distància clar que es pot, Lorenzo! A més, hi ha gent que viu ací que està molt més lluny que tu. Jo t'apunte. Moltes gràcies!

Una abraçaota.

Toni.

Marga dijo...

Hola!! No vaig poder anar ahir, pero vull formar part de l'associació.
Supose que en el blog direu qué fer o quines dades necessiteu per a poder fer-nos socis.
Jo m'apunte.

Ricardito dijo...

Jo tampoc vaig poder assistir però compteu amb mi. Ja direu com apuntar-nos.

Salut.

Anónimo dijo...

El dia 27 de juliol (dilluns) a les 20:00 tornarem a fer altra reunió. Si algú no pot vindre sempre pot donar les seues dades a algú que vinga.

Moltes gràcies Marga i Ricardito. Dos més!

Anónimo dijo...

qui va eixir de president?