martes, 14 de abril de 2009

V Setmana de Cine. Castalla 2009



La V Setmana de Cine serà enguany a la Casa Cultura de Castalla entre el 29 de juny i el 5 de juliol i inclourà una mostra de curts, documentals naturals i nanometratges.

Després de moltes voltes, hem decidit començar amb esta frase monòtona, monòtona però tremendament informativa. La originalitat no deu ser de l'article, sinó de les novetats que enguany té aquesta V Setmana de Cine. "Natura i Gent" s'ha associat al Cine Club Annie Hall per a organitzar un premi al millor documental natural sobre el Paisatge Protegit del Maigmó i el Sit. I no només això, s'inaugura la secció de nanometratges "Castalla en 60 segons". El nostre poble i les nostres serres en el centre dels temes.

La V Setmana de Cine a la Casa de Cultura de Castalla serà enguany entre el 29 de juny i el 5 de juliol i inclourà una mostra de curts, documentals naturals i nanometratges.

I ara hem decidit repetir-la. Diuen que una repetició, pocs minuts després, ajuda a consolidar els aprenentatges. No ens donaran cap premi per eixa frase, estem segurs, però si que se'n reparteixen molts en esta mostra. Fins a un total de 5. Millor curt, millor curt del públic, millor documental natural, millor nanometratge "Castalla en 60 segons", millor nanometratge del públic.

La V Setmana de Cine a la Casa Cultura de Castalla enguany serà entre el 29 de juny i el 5 de juliol i inclourà una mostra de curts, documentals naturals i nanometratges.

I ací va la tercera repetició. Com esperem repetir l'èxit de participació i de públic de l'any passat. Enguany més. 60 segons amb la visió del nostre poble facilita que tot el món tinga accés a presentar-se, a presentar-nos com veem Castalla. Només cal tenir la idea i llançar-se.

Per començar, ací van les bases.

Toni.

6 comentarios:

Anónimo dijo...

Crec que es deuria de considerar el premi que s'otorga per votació del públic, ja que moltes vegades es injust que un s'emporte el premi sols per haver reunit el suficient nombre de familiars, amics...etc per a que el voten.

Anónimo dijo...

Weno, tens raó, però es una forma de fer anar gent a l'espectacle.

Una explicació. En el sistema de votacions sempre es voten dos curts. La gent sol votar com a primer, el del curt que t'ha fet anar a la projecció (amic, familiar...) i en el de segon, el que més li ha agradat. Com tot el món porta algú, sempre acaba eixint, en la suma total de vots, el curt que realment més li ha agradat a la gent. O això esperem. jeje.

No hi ha res perfecte, però els jurats a voltes també trien coses que no ens encaixen gens o enseguida li busquem afinitats. Han triat eixe per això...

I en tot festival que "se precie" sempre hi ha un premi del públic i una polèmica en els premis finals. Sinó, qui parlaria d'ells...

L'explicació real. Els premis són l'excusa, la part bona és la participació i que la gent es mulle en el poblet i faça coses. Els Oscars no són altra cosa que publicitat, els Goya intenten ser publicitat...

Un que guanya no té perquè ser millor que altre. El que passa és que a la gent li agrada eixa ficció. Si només posarem els curts sense premis, no sé perquè, però no tindria el mateix encant. I que millor que fer que vote la gent... T'ho promet que és igual de just o injust que si vota un jurat, i a més, és mooooooolt més divertit per a la gent que assisteix.

Salutacions i gràcies per la teua opinió!

Toni.

Diari de Castalla - Castalla al dia dijo...

Ideal genial la dels nanometratges.

Anónimo dijo...

No se si algú s'adonat de la "poda" que estan fent en l'avenida. Es veu que ja anava sent hora d'acabar la feina que es an deixar a mitjes.

Anónimo dijo...

Hi ha un comentari molt gracios a la entrada de "Continua la masacre" al blog Terra Verda. Mireu:

"Pellikana fica canya a Castalla, però si es foten calla, i qui ho diu és un canalla.
Però la censura, sembla apareixer per la ajuntament, recordant aquella nit franquista tan dura per la dictadura.
Castalla neta posa a la paperera, però Paneta si ens la deixa neta la cartera amb el seu sou a la butxaqueta, i sino tenim prou, ara li toca a la avingudeta.
Ara els castelluts anyoren a Juan "Pota", encara que era alcalde cosntructor, però era la monda.
I així de malament va la vida de Castalla, sense compromis, dines ni esperança.
Tornaré a caminar capbaix, pensant que la solució es cridar a Julio de Espanya."

Anónimo dijo...

Un article molt però que molt interessant:

http://www.publico.es/espana/politica/223127/unica/derecha/civilizada/espana/psoe