viernes, 31 de agosto de 2007

Una reflexió per el camí


Hola a tots.Vull aprofitar aquest espai per exposar una preocupació que m'assetja des de ja fa temps.Huí, fent ús de les meues vacances, he matinat un poquet i me n'he anat a la serra, aprofitant la fresqueta del matí; sinzerament és una de les coses que més m'agrada fer, però he pogut constatar i m'he indignat de veure la quantitat de deixalles i de brossa que he trobat al meu pas per sendes i camins.Personalment, crec que açò és una tendència que s'ha incrementat des de fa uns pocs anys fins ara, perquè fa uns vint anys que practique aquesta afició i mai no he vist tanta brossa al meu pas com ara. Serà producte d'aquesta forma de viure huí? d'utilitzar i veure-ho tot com si tinguérem el dret a consumir-ho? perquè tenim el poder i els recursos per a fer-ho? En el meu cas, vaig a la serra perquè trobe (o busque) la tranquilitat, la pau, la bellesa, l'armonia, la puresa ambiental, el silenci, o el so de les espècies que allà hi habiten (no oblidem que els éssers humans fa molts anys que som intrussos en aquests ecosistemes) en resum, tot el que als pobles i ciutats no tenim en el dia a dia.Per tot açò, crec que no es bo fer servir les serres com si foren una prolongació del poliesportiu, del parc municipal, del camp de tir, d'un circuit, etc. No son instal.lacions esportives per a nosaltres, tenen vida pròpia.

Dit açò, vull animar a tota la gent que va a les muntanyes de tots els llocs a què seguisca gaudint de les seues aficions, però que faça una mirada des d'aquesta perspectiva. Si tots ho fem podrem comprovar quant de millor serà el benefici que hi trobarem al anar, i com es mantendrà la qualitat del medi on habiten la fauna i la flora silvestres: Elles no en tenen altre per a viure lliures.

PROPOSTA PRÀCTICA:

Ja que no disposem de cap organisme ni cap autoritat que s'ocupe de conservar, observar i tindre nets els nostres paratges, proposem que cadascún de nosaltres, quan eixim a les serres, corregim en la mesura que puguem les actituds de tots/es aquells/es els qui no els importa res del que hem dit abans, és a dir: proposem fer un lloguet a la motxilla o utilitzar una bossa i arreplegar eixa llauna de refresc que ens trobem al davant, eixe pot de suc en una riba, eixos cartutxos escampats pel terra, eixa ampolla de vidre al costat d'una argilaga, eixa llauna d'oli de moto o quad tirada en una vorera del camí, etc. I ja que estem, no estaria de més que l'ajuntament o a qui pertanya la responsabilitat, posara uns cartells al començament de sendes i camins animant-nos a fer tot açò (no entenc de números, però no caldran molts diners per a fer-ho, no?) No creieu que seria bo per a tots?

Salutacions a tots/es!

i com sempre Bones Festes¡¡¡

viernes, 3 de agosto de 2007

NI MIL PLENARIS...


...Canviaran aquesta situació... he dit¡

Resulta que aquest matí amb els calors d'agost m'he alçat amb mala llet, és per aixó que he decidit buscar al google que passa amb els camps de golf, el nostre poble i les vacances. No se si és que tenia ganes de mambo o que, peró el tema es aquest....

El "gran" Severano Ballesteros ha ficat a la seva pàgina web el projecte d´un camp de golf a Castalla amb 18 forats o Hoyos o hole,( la paraula dependeix des de quin prisma polític ho vuigues llegir), mireu , mireu

http://www.seveballesteros.com/esp/trayectory/camposesp.htm

Per altra banda i ja amb la mala llet convertida en mala sang he buscat aquest camp de golf al món virtual i he trobat açó

http://www.grupotarancon.com/home.php?lang=es&seccion=2⊂=7&id=23

Que coses, no? després d'aguantar no sé cuants plenaris (que ne ho digen els meus companys del blog) resulta que ens enterem dun nou projecte per terceres persones o en aquest cas per la xarxa.
Per últim i abanç que m'agarre un còlic de vells (miserere) demane ajuda per a indagar qué està passant amb els camps de golf, el nostre poble i l'estiu.
M´és igual de quin grup polític vinga la informació, a estes altures de la pel.licula crec que tenim el dret de estar informats. De totes maneres, jo tragare saliva (glups) i cuntinuaré amb les indagacións.

Així que per a qualsevol nova informació mireu aquest blog i com sempre participeu¡¡¡

Salut