lunes, 2 de febrero de 2009

Diuen per ahí.


¡Ara diuen que van a construir un poli nou!

Amb aquesta frase que he sentit a la porta del Mercadona m´he alçat hui. Com que no he entès res de res, he navegat en busca d´informació i gràcies al blog de Mari Sol he relacionat la idea amb el fons estatal d´inversió local. Dons sí, pareix ser que van a construir un nou edifici poliesportiu. No em preocupa tant la idea del poli com la sensació constant com a castelluda de que ens movem pels rumors.

Pareix que la societat de la informació no ha arribat al nostre poblet sinó que al seu lloc s´ha instaurat una estranya societat de la rumorologia. Hi ha de tots els gustos, colors polítics i sentiments populars.

Encara ens queden per confirmar diversos "dimesidiretes" que han desfilat pel poble als últims temps: el sou de xòfer d´un familiar directe de l´alcalde, la obertura de les dependències aquàtiques municipals a hores poc comuns, la visió de Paneta pintant amb grafitti damunt d´altre que deia "Paneta lladre" el dia de l´entrada pel matí. Ningú ha vist res però tots coneixem algú que té un cosí que passava per allí en eixe moment...

Les actuacions urbanístiques al poble no és que estiguen infestades de rumors, és que són rumors en sí mateixa fins que passes per un lloc i ¡osti, si han fet un parc ací!, ¡osti, si han caigut un parell de cases ací!, ¡ui, si ací hi ha altra Castalla!. D´aquesta manera un rumor passa a materialitzar-se fins i tot abans que hages pogut contrastar-lo, i per suposat, sense poder tindre cap opinió al respecte.

A nivell de patrimoni local, no cal ni parlar-ne. "Hi havia un mosaic a este carrer però diuen que l´han llevat però que està en bones mans perquè diuen que el tenen guardat en una casa que diuen té l´ajuntament pel carrer major on diuen que hi ha molts objectes històrics aunque diuen que estan plens d´humitat i que estan tots tirant-se a pedrer". No sé, al final, on estaven els sillars del parc de Sant Antoni? Que va passar amb l´esqueleto inquilí temporal de la Casa de Cultura? Este poble em confòn.

En fi, que un poquet d´informació i, sobretot, comunicació amb els habitants no seria tant difícil i no estaria tant malament per a tots. Jo propose un "tengo una pregunta para usted" a la Movitel amb l´alcalde com a entrevistat i Francés Navarrés en el paper de Lorenzo Milà, a vorer si en 100 preguntes ens podem assabentar d´una vegada cap on va i d´on ve el nostre poble.