lunes, 2 de febrero de 2009

Diuen per ahí.


¡Ara diuen que van a construir un poli nou!

Amb aquesta frase que he sentit a la porta del Mercadona m´he alçat hui. Com que no he entès res de res, he navegat en busca d´informació i gràcies al blog de Mari Sol he relacionat la idea amb el fons estatal d´inversió local. Dons sí, pareix ser que van a construir un nou edifici poliesportiu. No em preocupa tant la idea del poli com la sensació constant com a castelluda de que ens movem pels rumors.

Pareix que la societat de la informació no ha arribat al nostre poblet sinó que al seu lloc s´ha instaurat una estranya societat de la rumorologia. Hi ha de tots els gustos, colors polítics i sentiments populars.

Encara ens queden per confirmar diversos "dimesidiretes" que han desfilat pel poble als últims temps: el sou de xòfer d´un familiar directe de l´alcalde, la obertura de les dependències aquàtiques municipals a hores poc comuns, la visió de Paneta pintant amb grafitti damunt d´altre que deia "Paneta lladre" el dia de l´entrada pel matí. Ningú ha vist res però tots coneixem algú que té un cosí que passava per allí en eixe moment...

Les actuacions urbanístiques al poble no és que estiguen infestades de rumors, és que són rumors en sí mateixa fins que passes per un lloc i ¡osti, si han fet un parc ací!, ¡osti, si han caigut un parell de cases ací!, ¡ui, si ací hi ha altra Castalla!. D´aquesta manera un rumor passa a materialitzar-se fins i tot abans que hages pogut contrastar-lo, i per suposat, sense poder tindre cap opinió al respecte.

A nivell de patrimoni local, no cal ni parlar-ne. "Hi havia un mosaic a este carrer però diuen que l´han llevat però que està en bones mans perquè diuen que el tenen guardat en una casa que diuen té l´ajuntament pel carrer major on diuen que hi ha molts objectes històrics aunque diuen que estan plens d´humitat i que estan tots tirant-se a pedrer". No sé, al final, on estaven els sillars del parc de Sant Antoni? Que va passar amb l´esqueleto inquilí temporal de la Casa de Cultura? Este poble em confòn.

En fi, que un poquet d´informació i, sobretot, comunicació amb els habitants no seria tant difícil i no estaria tant malament per a tots. Jo propose un "tengo una pregunta para usted" a la Movitel amb l´alcalde com a entrevistat i Francés Navarrés en el paper de Lorenzo Milà, a vorer si en 100 preguntes ens podem assabentar d´una vegada cap on va i d´on ve el nostre poble.

56 comentarios:

Anónimo dijo...

Molt bó! Cap suprema. Tanta ironia ajuda a començar la setmana d´altra manera. Raó no te´n falta. Gràcies.

Anónimo dijo...

Jo cos esportista, i com a tal hem considere menyspreciada per aquest govern castellut.

Com a usuaria del poliesportiu hem senc estafada perque cada any pague uns diners en concepte de cuota. En aquest aspecte: ¿Qui controla als usuaris amb carnet? ¿A que es destinen aquestos diners? ¿Amb aquestos diners ens cubrix una asegurança?
Es evident que tenint o no resposta aquestes i altres preguntes, el simple fet de no ser presentades publicament per persones, fan que tinguem la imatge i el sentiment de que les coses en el Poliesportiu i en l'Esport en general a Castalla es facen com fa 20 anys, que eu feu el que dia que sabia algo (total com l'esport no es molt important i les 4 que baixen a correr i jugar a funbito ja saben fer-ho soles).

Per favor, obrim els ulls i despertem. Ens trobem al segle XXI i en una localitat de mes de 10.000 habitants.
La quantitat de diners que meneja el mon de l'esport a Castalla es brutal, encara que als usuaris sols ens arriba un diptic on s'anuncien varies activitats (les mateixes cada any) i el nou horari de la piscina, aixo si.

Ja hi ha prou de que gent aficionada estiga al cap d'avant de la gestió de l'esport a castalla.
Tots ens preguntem perque en Castalla no hi ha bons esportistes (o tans bons esportistes com a localitats menors com Onil, o de semblants característiques com Muro o Ibi).
Pues es ben facil, en eixos pobles, la idea de que el pare amb bona voluntat vol "entrenar" al equip de turno, no existix. Hi han profesionals QUALIFICATS que s'han preparat per a exercir una profesió tant digna com cualsevol altra, i que en Castalla estan exercint persones sense qualificació.
Conseqüencies: Abandonament esportiu dels xiquets/es, o anar a altres poblacions a practicar esport.
Algne spersones diran: "Aixó val molts diners". A estes persones jo les convide a que averiguen tots els gastos de l'ajuntament en materia esportiva cada any. Quant averiguen aquesta cuantitat, entendran moltes coses, o millor dit, es faran moltes preguntes.

Si a mi hem pasara aixó, hem cauria la cara de vergonya, pero es veu que en aquest poble, la paraula dignitat es troba amagada.

Anónimo dijo...

Molt bona.
Jo ja tinc una pregunta per al senyor Alcalde: Qué justifica que els semàforos de l´avenida estiguen dos mesos sense anar i que quan els arreglen es posen tots verds a la mateixa volta?

Paco Rico Rico dijo...

La veritat és que tens tota la raó, no ens enterem de rés. Ara, jo modificaria la proposta del "Tengo una pregunta para usted": hi ha que fer-ho també a la Intercomarcal, que també la veuen els que no estan abonats a Movitel. I, per favor, Paco Navarro no... busquem altra gent, que al poble hi ha molta...

Anónimo dijo...

El Molt Il·lustre paga una bon grapat de milers d'euros a Vidal i aquest els soluciona la papereta millor o pitjor, no soc entès en la matèria i, per tant, no puc entrar a valorar-ho. Però el més curiós és la peculiar relació de Vidal amb els polítics del poblet. M'explique.

Fa cosa de 10-15 anys al poble hi havien pintades demanant la TV3, no recordeu el famós: "Els castelluts volem TV3". Com han canviat les coses, no? Vidal ha passat de tenir un pot d'spray a la mà a plenar-se les butxaques amb els diners gestionats per aquells que abans criticava. És més, l'esmentat inquilí de la Casa de Cultura va acabar els seus dies a l'entrada de la cova que hi ha al Campament de Fontés. La de voltes que dona la vida.

NO MOSSEGUES LA MÀ D'AQUELL QUE ET DONA MENJAR

Anónimo dijo...

¿Pero de quin inquilí esteu parlant?
A mí no m,arriben ni els rumors.

Anónimo dijo...

Toni, tens tota la raò del món. Jo proposaria que vosatros que enteneu d,estes coses fagereu una llista en totes les coses que han anat desapareixent de Castalla poc a poc i que ningú sap qui les té. Uns diuen que les té Silio en sa casa, altres que els tenen alguns concejals. Podrieu fer una llista en les coses que Castalla va tindre una època i ja no tendrà mai més.

Anónimo dijo...

Vidal soles?? si acabareu tots igual, si aci xarra el que menos te que xarrar!!!!
Tots els que critiqueu segur que teniu algo per ahi...

Aii, mira que mos conexem, en este poble som tots iguals.

Anónimo dijo...

"En este poble SOM tots iguals"

El més graciós és que ens critiques i t'inclous entre nosaltres. Benvingut a l'espècie Homo Castellensis. Pringao.
JUJUJU

Anónimo dijo...

Tinc contacte amb gen de 19 anys apolítics integrals, i el seu resum del conjunt del que representa el viure a Castalla és tan solemne com açò:

"Este pueblo es una puta mierda".

Jo he de dir que a vegades també ho pense, i afixc que la forma i les coses que està fent l'alcalde sols fan que això continue sent així.

Menos mal que no estic soles: mal de muchos....

Anónimo dijo...

Osti que guay! pakito nafarroako com a lorenzo milà!! amb la correja dels pantalons pels sobacos!!! i la bava caent-li!! i afegint la vocal immediatament anterior a la última consonant al final de la paraula bramant com un ogro!!! quín exemple de periodisme castellut!!! i paneta dient que no està passant, que la emisora ja no existix!!! quina flipà!!!

Anónimo dijo...

Marisol no me lo publica, con las perras del fondo del estado dopema e ildefonso el llumener crearan muchos o algunos puestos de trabajo. OH YO ME LO GUISO yo me lo como.

Anónimo dijo...

I qué és dels conserges de l'Auditori? No hi ha oposicions publicades en el BOE o ja tenen el lloc concedit (a dit) els mateixos que en la Casa de Cultura?
Això és ilegal i a més vergonyós.

Anónimo dijo...

Tranqui company/a, això va eixir publicat al BOPA i estava penjat a la plana web del Molt Il·lustre. Respecte els conserges de la Casa Cultura també van fer oposicions en temps del PSOE (prehistòria castelluda jjj).
Altra cosa és que eixes places estiguen donades o que es creen amb un perfil determinat per a donar-les a qui interesse. De totes formes açò no només passa al nostre poble o als ajuntaments peperos de la comunitat. Si preguntares a gent de La Manxa o Andalusia sobre les places municipals i autonòmiques que ha "donat" el PSOE et sorprendries. En aquests llocs els sociates fa més anys que manen encara que ací el PP i els "mangoneo" és encara més fort. No comment, veritat?

Anónimo dijo...

Respecte a la plaça de conserge també circula un rumor del que serà propietari d,eixa faeneta. Una pista: ja treballa a l, auditori posant olé los microfonos prova prova los microfonos.

A l, hora d, enxufar a algú no hi ha color politic que valga.

Anónimo dijo...

-- "En este poble SOM tots iguals"

-- El més graciós és que ens
-- critiques i t'inclous entre
-- nosaltres. Benvingut a l'espècie -- Homo Castellensis.
-- Pringao.
-- JUJUJU

Per desgracia es així.
Ami també m'agrada viure be, siga com siga (sense fotre als demés, clar está, cosa que algúns no acaben d'entendre), si hi han coses que no m'apanyen doncs moltes vegades me les trague, per desgracia no hi ha mes remei.
Però al menys no en pase el dia posant a parir a tot el mon que no fa el que a mi m'agrada ni critique a ningú perque no pense com jo, així no es cambia el mon.
Pringat...

Anónimo dijo...

PRINGADO: Coloquialmente pringao. Cándido, simple, primo.

Estimat amic, en el moment que afirmes que "si hi han coses que no m'apanyen doncs moltes vegades me les trague, per desgracia no hi ha mes remei", et done l'opció de triar el terme que millor et defineix. Tu mateix.

Anónimo dijo...

Leyendo una entrevista que le hacen en "El Mundo" a Roberto Saviano, autor de "Gomorra", no puedo más que sentir respeto y admiración hacia este atrevido escritor. Algunos le tildarán de insensato o de incauto por poner en juego su vida al publicar este libro, pero Saviano lo hace conscientemente porque considera necesario contar lo que nadie se atreve a contar, hablar de aquellos de quien nadie se atreve a hablar.
Dice que "la literatura puede ser muy peligrosa si consigue que se hable de un problema", y la periodista acaba el artículo citando a Ezra Pound: "El hombre que no arriesga nada por sus ideas... o no vale nada como hombre o no valen nada sus ideas".

¿Cuánto estamos dispuestos a arriesgar los incautos de este pueblo?

Anónimo dijo...

En este pueblo de mafiosos declarados y de corruptos en la sombra, dar la cara o el nombre para hablar de algo que te preocupa ya es poner en riesgo tu carrera o tus derechos ciudadanos. No es de extrañar las represalias tomadas por el poder hacia algunos ciudadanos por el simple hecho de expresar diferentes ideales políticos. Me parece que de ahí viene el dicho "En Castalla si et foten, calla"

Anónimo dijo...

¡Viva lino el insultador!
¡abajo los progres!

Anónimo dijo...

que es aixó de pringats?
ay per favor¡¡ per qué vos fiqueu uns en els altres per a vore qui soporte més estoícament la chapucería política local o per a vore quí es més obedient?

Dir i informar a la gent cóm es fan les coses per darrere en aquest poble, en pareix que és un acte prou loable i necesari si el que es vol es canviar aquesta situació.

I no espereu que a estes altures explique l'ajuntament el que fa, o millor encara que intente solucionar-ho, siga del pp, del psoe o del front de lliberació del ave de corral¡¡¡, per favor¡

xorraes cibernautiques

Anónimo dijo...

Rectifico:

viva lino el progre!
abajo los insultadores!

Anónimo dijo...

Pos jo sincerament sí esperava que amb Paneta les coses canviaren un poquet, que entrarem en el nou segle despres de Pota, pero comence a vorer que això no pasarà. Estem igual o pijor que antes i ara que tenim més mitjos que mai continuem sense enterar-nos de res. Crec que és cosa del poble fer entendre a l´ajuntament que les coses no poden anar per eixe camí, que així ixim tots perden.
Espere que puguen fer algo tots junts o si no mos veig prou mal en un futur no tan llunyà.

Anónimo dijo...

Ací en Castalla les generacions creixen en l'esperit d'iniciativa quasi anulat, perque se sap abans de res que res no canvia; perque la gent no té l'impuls i la persistència necessàries per a fer que les coses que ens afecten com a poble estiguen en l'agenda de prioritats; siguen del partit que siguen. La majoria substitueixen aquesta situació per la burla, la rissotada i el "d'on no hi ha no se'n pot traure".
La meua pregunta és: algú sap per qué passa açò? són motius tradicionals? ideològics? socials? cojunturals?
M'agradaria comprendre-ho, de veritat.

Anónimo dijo...

La gent d'aci es preocupa mes per "pegarse la festa" i viure be que per el poble...
Eixe es el principal problema.

Anónimo dijo...

ara que esta caent la que esta caent en el PP, jo li demane a Garzon que investigue ací, per favor, que vinga a Castalla i traga tota la merda que hi ha, SOS

Anónimo dijo...

Total ha paneta ya no li pot caure el pel. MAFIOSET.

Anónimo dijo...

a paneta no, pero a altres tinyents encara els en queda un poc, a per ells Garzon...

Anónimo dijo...

jo també he escoltat alguna cosa de que la plaça de l´auditori de conserje està adjudicada. Però em sembla que no es el mateix que diu més dalt.

Anónimo dijo...

No ho sé, anónimo. La que he sentit jo és que la plaça de conserje és per a Batano, el de Batasoni. Com que ja treballa allí colocant els bafles i demés, m´he cregut el rumor. Ho senc perquè sé que hi ha prou gent preparant-se les oposicions per a esta plaça.
Seguiremos informando-

Anónimo dijo...

tinc que dir- te "Tinc fred",que el que m´han dit a mi, està preparant-se també per a opositar, que fa prou temps que no treballa perquè està de baixa i el lloc li vendria ni més pintat, però no vull dir noms...Sols diré que si es per a ell la plaça "cantarà" prou.

Anónimo dijo...

Sale de Masero y es pepero

Anónimo dijo...

jajaja.. que intel.ligent es la gent!! Molt bé.

Anónimo dijo...

no me lo puedo creer........................ l'Asamblea de Madrid son un pobres xics al costat d'este poble, dieume que no!

Anónimo dijo...

OLA SOC TOMAS EL DE BATASONI.I BATANO NO ESTA AI DE CONSERJE.NI SERA CONSERJE.ELL SOLS ESTA AI DE TECNIC.I JA ESTA.I MAGRADARIA QUE FIRMAREU EN QUANT EN QUANT.GRACIES

Anónimo dijo...

AI gràcies TOMÁS AI

Anónimo dijo...

Ho senc per pensar i desconfiar de tot, però es que en este poble la merda ja fa olor antes de que t'agarre caguera.

Anónimo dijo...

Ens queixem de paneta, però com pota i afins tornen a manar, fliparem i bona cosa. Control a l'Ajuntament, sí, però preferisc un paneta roïn abans que un pota o (un potista, tal volta chicote?) en plenes facultats...

Anónimo dijo...

Home anónimo, hi haurà més coses on triar, que no siga soles Pota o Paneta. Per sort hi ha més partits apart del PP, aunque ja podrien governar junts i així estariem un poc més contents.

Anónimo dijo...

Tots els rumors eixos jo no se qui sels inventa pero son efectius, son efectius perque sempre hi han 4 ignorants que en seguida so traguen i l'armen.
Es igual que lo del xofer de l'alcalde, lo de que li obrin la piscina a les 4 del mati...
Esque si pensaren un poc en aixo vorien que no te sentit, nose, despres voleu guanyar les eleccions si sou lo mes ignorant que man tirat a la cara!!
I jo no vote al PP, axina que no comenceu a ficar partits politics pel mig, soles dic lo que veig.

Anónimo dijo...

Estimat/da JA ESTÀ BÉ. Açò no és cap partit polític. Potser tenim alguns punts en comú amb l'oposició en el plantejament de determinats assumptes, però pots estar segur/a que ací no hi ha inquietuds polítiques. Parlar de política no és fer política. No sigues tan simple, per favor.
Salutacions.

Anónimo dijo...

"Voleu guanyar les eleccions"...
La cabra mai és ecuànima, "siempre tira al monte"

Anónimo dijo...

Qui vol guanyar les eleccions? És que hi ha ací un partit polític? No sabia que estavem al fòrum del Psoe. Dec d´haver-me enganyat.

Perdón, ¿por donde se sale de aquí?

Anónimo dijo...

Ho veeu...
No en referia en lo de "guanyar les eleccions" a que este blog siga d'un partit politic.
En referia a que molts dels que comenteu aci voleu que guanye el vostre partit ja siga Bloc, Psoe, etc quan venen les eleccions, i remoleu siga per lo que siga cuan fa algo el PP (torne a repetir que no soc votant del pp i que tot el que fa el pp no em pareix correcte, pero hi han algunes coses que ha fet el pp d'aci de castalla ultimament que no han estat malament) inclus arribeu a inventar estes tonteries que una persona que pensara un poquet i no es creguera tot lo que li diuen, no se les creuria.

Pense que es mes productiu plantejar propostes i menejar-se com pareix que fagen els creadors d'este blog i grup, que entrar aci a criticar i remolar.

Perdoneu el mal entes...
Salutacions

Anónimo dijo...

Clar està. Però no soles les persones que comentem aci volem que guanye el nostre partit. Totes les persones humanes que estan a favor d´un partit polític volen que guanye. Si no, no tendria sentit el militarisme polític. Altra cosa es criticar-ho tot perque eres d´un partit sense oferir cap posibiltat. Crec que no es el cas, que des d´aquest blog sí ofereixen posibilitats i qu la gent que comentem també donem opinions, mai veritats.

M´ha agradat lo del partit etc. A les pròximes votacions, a mort amb ells.

Anónimo dijo...

Estimat ja esta be,
no es cap de rumor q al Sr. President del M.I., l'any pasat se li obrigera la piscina a les 7 del mati, nian moltes persones q viuen per els baixos del poble i el veien.
Si no fora aixi, de q es penses tu q aquest any, obrigen la piscina dos dies a la setmana, dimarts i dijaus, a les 7 del mati, ...........¿ per el be dels seus veins ?
LO DUDO.
Ademes, crec q al menys tinc dret a dubtar de totes esten bandes q'estan gobernan-mos en tot este pais, ja q no s'en ascapa cap, estan tallats tots amb el mateig patró.
Con be diuen tots, com el poble ma votat, ahh.........,
eixe es el problema q'el poble els ha votat, q'el poble es fiel als seus partits, ho fasesn be, mal , regular, odiosament mal, diuen q son dels meus i no puc defraudar-los.
Obrim els ulls aixo es el q volen els politics i ho han conseguit, crec q no ens pasaria res si a l'hora de votar, votarem, no pel nostre partit, o pel q s'aproxima mes als nostres pensaments per que si, no, votar per els fets q han ocorregut, per el q ha fet, i si ho han fet malament, a saco i a votar un altra alternativa.
Siguem intelijents i no deixem al artista de torn de per vida, en cuatre anys, igual es pot fer poc, pero 8 segits, son suficients.
EL PODER CORROMPE.

Anónimo dijo...

EN ESPAÑOL COÑO QUE ESTO ES ESPAÑA grande y libre inaguracion de nuestro alcalde.VIVA ESPAÑA

Anónimo dijo...

jejejej
Enhorabona per l'escrit, m'ha dibuixat un somriure de punta a punta de l'orella...jajajaja
Totalment d'acord.

Anónimo dijo...

Esteu molt fotuts, i tant be com diuen es aquestos temps, deurieu de fer una cosa ja que pareix que no feu res, com diuen els castellans parlants: "cada perro que se lama su pijo". I si no vos apanya Castalla, teniu l'avinguda d'onil per a arrear, amb les vostres idees tant magnífiques, posreu no podreu anar molt llarg...
Calleu ja I TREBALLEU, QUI PUGA CLAR... PORQUE VISTO LO VISTO!!
SALUTACIONS

Anónimo dijo...

M'encanta eixe últim comentari!
També fa que comences bé la setmana!

Altre somriure d'orella a orella....
Tanta alegria em suposa no ser com tu!
No ser un submís al pensament únic ni un conformista.
De veritat, m'encanta.
I de revisar les faltes d'ortografia....

M'encanta començar la setmana sabent que sóc tot el contrari del que ha firmat el últim comentari!!!

:)

Salutacions!

Anónimo dijo...

tant be
es aquestos temps
deurieu
castellans parlants
apanya
arrear
posreu

Anónimo dijo...

El Quesada sembran por per alacant...


El PGOU de los 100 días y 100 noches Alacant 13 de febrero

"No tuvieron ningún recato los redactores del proyecto de revisión del PGOU de Alicante (el arquitecto Jesús Quesada Polo y su equipo) en afirmar en público que su trabajo lo realizaron en 100 días y sus respectivas noches. Dieron a entender que tuvieron poco tiempo y que lo aprovecharon al máximo. No sabemos si el trabajo nocturno está contemplado en los despachos de arquitectura o si es legal, pero el resultado final es coherente con ese corto espacio de tiempo para redactar el principal documento urbanístico de un término municipal de más de 200 km2. Pues hay que decir que ese proyecto de PGOU tiene abundantes errores, le faltan documentos importantes, y parece redactado para cubrir el expediente, en lugar de ser una propuesta seria, fundamentada y razonada.

Las prisas le vinieron al equipo de gobierno del Ayuntamiento de Alicante de la anterior holgazanería y desprecio mostrados, pues desde marzo de 2003 (aprobación del Concierto Previo), o quizás desde antes, desde el despido del anterior redactor Lluis Cantallops, hasta mediados de 2007, no se movió ni un papel ni un músculo. Cuando era evidente que el plazo impuesto por el reglamento de la LUV (Ley Urbanística Valenciana) prescribía en abril de 2008 (y aún no se había hecho nada), vinieron las prisas, pues eso significaba que el Concierto Previo caducaba y había que empezar desde cero, o sea retrotraer el proceso de elaboración del PGOU a marzo de 2001. El respaldo legal del Plan Rabassa estaba en peligro. Las presiones sobre la Conselleria dieron el resultado, pues se aprobó por Decreto una modificación del ROGTU(Reglamento de Ordenación y Gestión Territorial y Urbanística) de forma retroactiva y la fecha de caducidad se retrasó por arte de magia seis meses (hasta el 18 de octubre de 2008) y ya para esa fecha estaba listo el bodrio de PGOU preparado por el nuevo equipo redactor..."

continua però es massa llarga
http://www.ecologistasenaccion.org/spip.php?article13593

Anónimo dijo...

Si el d'Alacant el van fer a presses i carreres no vull ni pensar en com van fer el de Castalla la mateixa gent.

Anónimo dijo...

Un amic manxego m'ha explicat una recepta molt bona, el "pollo a la concejalía":
Coges un pollo, lo pones en una concejalía, lo rellenas de chorizos y verás como se te pone de rico, rico, rico ...

Anónimo dijo...

Aquest és un resum del que jo pense sobre Castalla:












Els anys i l'experiència m'han portat a açò.

Anónimo dijo...

No permitiré injusticias ni juego sucio, pero, si se pilla a alguien practicando la corrupción sin que yo reciba una comisión, lo pondremos contra la pared ... ¡Y daremos la orden de disparar!

Groucho Camps ... o Groucho Max?