martes, 14 de junio de 2011

Coneixement


Ho he de recordar tot. Ho he de recordar tot. Ho he de recordar tot. Anem a vore. Plenaris a hores que la gent puga anar. Plenaris televisats penjats a internet, a Movitel. Repartiment de regidories entre tots els partits. Entre tots. Salaris moderats. Que tractem a les persones com a persones i no com a adversaris. Pense que està tot. Espere que estiga tot.

Això demanàvem fa quatre anys. Això continuem demanant ara. Els protagonistes han canviat però les exigències han de ser les mateixes per començar. L'ambient i les circumstàncies també són molt diferents però les demandes han de continuar intocables, desafiants. Plenaris visibles, oferta de regidories a l'oposició, salaris lògics per a la situació actual, les persones són persones i no oponents. Repetim-ho com un mantra. Les persones són persones i no oponents.

Ara el temps ens ha portat alguna exigència nova: Que en la Junta de Govern estiguen representats tots els partits. Com a ciutadans volem que hi haja el màxim control possible i pel que hem vist, a la junta de Govern es decideixen coses massa importants per a que només qui ocupa l'alcaldia (o li dona suport) estiga allà. Necessitem que l'oposició se n'assabente del que allà es decideix i estiga present. Si sis són el número màxim de membres, les combinacions són variades.

Sabem que amb regidories repartides i amb una Junta de Govern amb membres de tots els partits tot serà més lent, però tot serà més segur. Amb una bona planificació i ganes de diàleg, les coses eixiran avant. I qui no tinga ganes o no sàpiga dialogar, que es dedique a altra cosa.

Les metàfores cinematogràfiques més utilitzades per parlar de la política local han anat oscil·lant tots estos anys entre Berlanga i el Padrino. Estos dies han potenciat per moments eixa sensació fins arribar a límits absurdes. Uns pactes que anaven i tornaven, ofertes públiques, ofertes en privat, declaracions incoherents amb les actuacions, un plenari multitudinari amb aplaudiments descompensats, un tigres tigres leones, todos quieren ser los campeones, una clau, una cadena. Com si tots estos últims anys els haguerem concentrat en estos dies de forma accelerada, multiplicada per tres. Ara toca el moment de respirar i tocar de peus a terra.

I si ens hem d'agafar a Berlanga i al Padrino, que siga a la seua part bona. Necessitem a Brando o Pacino afirmant que no és una qüestió personal, que només és una qüestió de negocis (i el nostre negoci són els pactes i els acords democràtics). Necessitem al Berlanga que es riu un poc d'ell i de tots per llevar-li transcendència a les coses. Necessitem un poquet de coneixement i de comportar-nos com a personetes. Falta ens fa a tots. Sense acritud.

Toni.

PD1 Enhorabona a la nova corporació municipal i a la nova alcaldessa. Els canvis, en democràcia són molt necessaris. Els pactes també són democràtics. Felicitats!

PD2 S'ha parlat molt d'una auditoria independent. Sonava a revenja. Però les auditories externes deurien ser obligatòries. Si una ONG vol aspirar a les subvencions públiques estan obligada a fer-la. Els nostres polítics exigeixen, però no les agrada que les ho facen a ells. Deurien estar per llei. Mane qui mane.

PD3 "Hem d'exigir, però també fomentar". Ens agafem a eixa frase del video del Centre Històric per a recordar-nos-la de temps en temps.

16 comentarios:

Mireia dijo...

Gràcies Toni, feia falta en aquestos dies un poc de coneixement.
Totalment d'acort amb el que escrius. Espere que els castelluts pensem i entenguem que Castalla som TOTS i entre TOTS els representants del poble l'han de dur avant. Amb consens, tolerància i respecte.

Bon rotllo dijo...

Totalment d'acord. I cóm bé diu al post no hi ha que oblidar totes les demandes que han anat fent-se des de fa quatre anys o més, senzillament perquè mai s'han fet. Ara és el moment de portar-les a terme...ànims a tots!!!

Ricardito dijo...

Els donarem 100 dies, que és el que tradicionalment se dona de marge als polítics nouvinguts. A partir d'eixe moment tornarem a la càrrega amb flors o verí...

Anónimo dijo...

... 100 díes a tots? ... als 17?

Anónimo dijo...

Hi ha coses que es decideixen en 10 dies. Si no ofereixen regidories, perquè les demanaven quan estaven a l'oposició? Si no ofereixen entrar en la Junta de Govern, que els diferència dels altres?

En poc temps es veu per on aniran els tirs. No cal esperar tant.

Des de la barrera... dijo...

abans hi havia un sol partit que es va quedar totes les regidories, tal era aixi, que hi havia regidors que en tenien mes de tres, senyores mes de tres... de plorar, si, de plorar... i ara les regidories shan de repartir entre tres partits segur, psoe-ucid-bloc.. jo crec que ben representat el poble está, i mes saben que son tres partits de ideològies diferents.. i si voleu donarli'n alguna al pp, per a que vejen que fer com fan SI es pecat, doncs hi haurà que buscar eixa personeta que no busca interesos, que escolta i deixa que l'escolten, que no es familia de cap persona que fa o desfa i que només mira per la gent... ¿?

anonymous dijo...

100 dies són massa en general, són massa quan aprens coses bàsiques o fas alguna cosa que ja conèixes cóm funciona. Ací a castalla és massa poquet, i es el que té el dèficit democràtic que patim, que ens costa molt però moltíssim fer les coses amb coherència i humilitat.
Està clar, que no hi ha que fer com s'ha fet durant tants anys a Castalla, quan totes les majories absolutes del PP.

Però està de la mà d'ells lamentablement, de nou tot depèn dels partits al govern. Estic amb ricardito en els comentaris abans del dia D (11 de Juny) "no crec en els partits, crec en les persones" així que mentres pensen només en ells i no en el poble, en mi que no conten...(se'ls té igual ho sé)

la cap suprema dijo...

He vist que el Bloc ja té clares les regidories que li toquen. Quan s'ha repartit això? Quan és el plenari on oficialment ho fan públic? Algú ho sap?

Un sinvivir tot...

Anónimo dijo...

Quatre partits en la junta de govern??
Necessitem que l'ajuntament siga operatiu i estable, no una gàbia de grills.

Anónimo dijo...

Té raó el de la gàbia de grills. Sis persones que pensen diferent, parlant i decidint les coses. Això on s'ha vist. Això ni es normal, ni es operatiu ni res. Així l'ajuntament se'n ve avall. Millor tots d'un partit. Que un diga que això es el millor i els altres li donen la raó.
Alcem el braç, tots d'acord. Eixe és el sistema que volem.

Estem arribant a uns punts d'imbecilitat tals, que les coses més normals passen a ser les més difícils del món perquè una persona anava en una llista i altra en altra.

Si per anar en llistes diferents, ja no poden decidir coses en comú, es que estem molt molt molt mal.

Anónimo dijo...

Que mal fan 20 anys de majories absolutes. Al final uns i altres s'han cregut que no es pot portar un ajuntament avant si no hi ha algú que pose ordre i decidixca, o amb pactes per avançat.

I al final la gent s'ho creu i actua com si fóra necessari. En les associacions també pensen tots igual? TAmbé hi ha pactes perquè sinó es impossible i poc operatiu i no sé que més?

Anónimo dijo...

Es bueno que todo el mundo esté representado, las mayorías absolutas han sido nefastas para los ciudadanos, creando leyes injustas y partidistas, tirando al caciquismo del siglo XIX, creo que siempre hay que dar la oportunidad al cambio -siempre que sea a mejor-.

Anónimo dijo...

Es evidente que las personas con los ideales que aquí defendéis no están en los partidos ¿Por qué?

Anónimo dijo...

Porque la mayoría de partidos no se basa en esos ideales. Para ellos, primero es el partido y después el resto. Si gano yo, me quedo con todo. Esa es la mentalidad de los partidos, que no la nuestra.

Eso significa que, esté quien esté, tanto si se les ha votado como sino, se lo tenemos que exigir. Desde aquí, desde allá, en directo y en diferido.

Queremos otra forma de hacer política y lo exigiremos siempre. A todos.

Anónimo dijo...

https://sites.google.com/site/mantenimenturbacastalla/

Molt bona iniciativa!

Ricardito dijo...

Molt bona l'iniciativa del manteniment urbà. APLAUDIMENTS.

A Cocentaina, un municipi amb 11.000 habitants, el plenari municipal ha aprovat que només l'alcalde tinga dedicació exclusiva. Evidentment, s'ha percebre una remuneració econòmica per assistència a plenaris, a comissions o per tenir assignada una regidoria, però ni feien falta abans (amb el PP) ni ara (amb el tripartit) tantes persones alliberades al Molt Il·lustre. XIULITS.