jueves, 6 de diciembre de 2007

Poli bueno, poli malo...


La política local comença a semblar-me a aquelles velles pel·lícules d’interrogatoris on un policia li estovava de valent al cràpula de torn i un altre policia feia de “bo” impedint que fóra tan dur. Els dos volien aconseguir el mateix, però es repartien els papers per aconseguir-ho més fàcilment. “Poli bueno, poli malo”. Aquest món es nou per mi i va a ser divertit observar com vaig canviant d’opinió sobre determinades persones i determinades accions, conforme passa el temps.

No sé si es la ràbia que em fa no poder acudir als plenaris i haver de comentar el que allà es decideix pels mitjans de comunicació, no sé si és que una passa enrere després de dues passes endavant fot més que estar parat, no sé si sóc jo o són els altres, però comence a no entendre res. I m’explique: A l’Escaparate Digital del 5-12-07 apareix aquesta notícia:

“Escaparate/Castalla. El concejal del Bloc Joan Yagüe presentó una moción solicitando que las sesiones plenarias dejen de celebrarse a las 13:15 horas y lo hagan en un horario más accesible, como por ejemplo las ocho de la tarde, de forma que se favorezca la asistencia ciudadana.

Este extremo fue rechazado por el portavoz del Grupo Popular, José Lino Rico, quien alegó que el horario ya se aprobó en su día y no hay motivos para cambiarlo.

Yagüe también propuso que al final de los plenos se establezca un turno de palabra para que los vecinos que asistan puedan formular alguna pregunta u observación, lo cual también obtuvo la negativa del grupo de Gobierno, puesto que, según Lino Rico, la ciudadanía ya se expresó en las urnas durante las últimas elecciones.”

No cal comentar-la perquè em podria posar irònic i a les altures a les que ens trobem no crec que siguera massa educatiu (no sigues irònic, no sigues irònic, no sigues irònic... ho escriuré cent voltes), però supose que tot el món que ho llig s’indigna un poc. Jo no sé si realment va passar així, no vaig estar, però no entenc com encaixen eixes manifestacions amb l’interés municipal per incrementar la participació ciutadana. No estava Jose Luís per contestar i dir que està lluitant-se per aconseguir que els ciutadans se senten part de l’ajuntament? Realment no hi ha motius per canviar d’hora? Algú em diu un únic argument per fer els plenaris a l’hora de dinar? Governar és fer-ho per a qui ens vota i passar dels altres? Realment la democràcia és votar cada quatre anys i prou? Tot per al poble però sense el poble?

Hi ha gent que pensa que aquestes democràcies liberals nostres consisteixen en això, votar cada quatre anys. En serio. Hi ha gent que ho creu. Rousseau diria: uns segons lliure i quatre anys d’esclavitud. Però Rousseau no vota a Castalla, i a més, qui collons és Rousseau?

PD. Comence a dubtar, fins i tot, de la meua bona voluntat quan escric estes coses.

Toni.

5 comentarios:

Anónimo dijo...

PARTICIPACIÓN CIUDADANA, PULSE AQUÍ

Article a
www.castalla-oberta.blogspot.com

http://castalla-oberta.blogspot.com/2007/12/participacin-ciudadana-pulse-aqu.html

Anónimo dijo...

Hi Toni.
Jo no em vaig enterar de l´últim plenari. Estan perdent-se les formes. Ara ni arriba un míser mail que ens avisa de les dades. Avisam a l´altre que jo sí que puc anar (és que esmorze molt fort).

Anónimo dijo...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

Anónimo dijo...

Per què heu eliminat el post d'ahir?

Anónimo dijo...

Ostras!!!
Perque ja no està el post que hi havia???

Espere no haver causat massa problemes, en ningun cas era la meua intenció, eh?? Jiji.

En serio, espere que siga per altres questions....

Salutacions.