lunes, 7 de mayo de 2007

Estrenem el blog "Quina Castalla Volem"

Poc abans del Nadal de 2007, unes quantes persones ens vam decidir a promoure unes xarrades o conferències sobre un tema de màxima actualitat com és l’urbanisme. Tot va començar per una constatació compartida: la creixent preocupació per aquest tema de la gent en la que parlàvem cada dia, amb múltiples punts de vista (ja que aquest implica molta gent i molts sectors de la societat).

L’objectiu no era altre que el de convocar el màxim ventall d’opinions i visions possibles dins la gent de Castalla, partint d’una preocupació per part nostra, pel desenvolupament improvisat i descontrolat que creiem s’està esdevenint al voltant del nostre poble.

Donades les connotacions polítiques, que sense ser buscades envolten el tema, es va tenir especial delicadesa en trobar la manera més innòcua d’organitzar i convocar quanta més gent millor; per tal d’això es va enviar una carta a cadascuna de les associacions de Castalla per a conéixer l’opinió dels seus responsables i a més, es van posar cartells informatius per buscar la màxima assistència de la gent del poble.

Respecte als conferenciants, creiem que eren els més adequats, ja que eren persones representatives de la defensa del medi ambient, de la canalització institucional de la participació ciutadana i de la defensa de la propietat privada de manera legal i pacífica. Enteníem que eren bases suficientment sòlides per començar a parlar amb tranquil·litat, sense por i amb civisme d’un tema tan important com l’urbanisme sense entrar en qüestions polítiques.

Bé, sembla que mai no és suficient, i hi ha gent que no ha tardat a dir que el tema estava excessivament polititzat.

Des de “Quina Castalla Volem”, la nostra voluntat no és la d’anar a la contra de ningú ni de res, sinó a favor dels interessos del poble i de la gent que hi viu. No volem substituir la veu de les institucions legalment constituïdes, únicament pretenem obrir el debat i la participació sobre assumptes que pel seu esdevenir, no es troben als programes electorals dels partits polítics.

Creiem que la societat ha patit de certa passivitat durant els darrers anys per diferents raons, però ara són cada vegada més els ulls que observen i reflexionen sobre el nostre entorn.

Us convidem a tots al diàleg i a la participació cívica.

No hay comentarios: